Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ἀπίστευτο: Μία μικρὴ Πόντια Ἑλληνίδα ξεσηκώνει με τους ποντιακοὺς χοροὺς τους τούρκους σε τηλεοπτικὸ παιχνίδι!!!

Ἡ μικρὴ Πόντια Ἑλληνίδα (Karadenizli Rum) Μπιούσρα Γκεντς (Busra Genc) «μαγεύει» τὴν Τουρκία, σὲ πρόγραμμα τῆς τουρκικῆς τηλεόρασης, μὲ ποντιακὰ τραγούδια καὶ χορούς!!!
Δείτε την στο βίντεο που ακολουθεί…


skeftomasteellhnika




«Λάδωσαν» συγγενείς της καμαριέρας;

Νέες συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει το δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «New York Post», το οποίο αναφέρει ότι στενοί συνεργάτες του Ντομινίκ Στρος-Καν επικοινώνησαν εν κρυπτώ με την πάμπτωχη οικογένεια της καμαριέρας και τους προσέφεραν χρήματα με αντάλλαγμα να μην οδηγήσει στα άκρα την υπόθεση. Συγγενείς της 32χρονης καμαριέρας ζουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη Γουινέα, πρώην αποικία της Γαλλίας στη δυτική Αφρική. Πολλοί δεν είχαν ιδέα για το σκάνδαλο και το πληροφορήθηκαν από δημοσιογράφους που έσπευσαν να τους επισκεφθούν

Η Ελλάδα μ.Π. (μετά ΠΑΣΟΚ)

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η γενιά των γεννημένων μετά τη Μεταπολίτευση, θα δικαιούται να ισχυρίζεται πια ότι… τα έζησε όλα. Είναι η πρώτη γενιά που παρακολουθεί live την ηθική αποδόμηση της μοιραίας για την Ελλάδα γενιά, που είναι φυσικά η Γενιά του Πολυτεχνείου.
Μπορεί η κρίση αξιών που καθημερινά βαθαίνει γύρω μας, να μην επιτρέπει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, δεν πρέπει ωστόσο να υποτιμούμε μια θεμελιακή πραγματικότητα, με την οποία (καλά να είμαστε) θα ζήσουμε μαζί, στα χρόνια που έρχονται. Η σημερινή κρίση, ως ιστορικό αποτύπωμα στον χρόνο και την εθνική διαδρομή, θα καταγραφεί στο θυμικό dna των Ελλήνων, ως η μεθοδολογική παράμετρος που μας επέτρεψε να απαλλαγούμε από το ΠΑΣΟΚ.Η Ελλάδα μ.Π (μετά ΠΑΣΟΚ) θα είναι προφανώς μια διαφορετική χώρα. Θα έχουμε αφήσει πίσω μας τη νοοτροπία του «δεν βαριέσαι», του δήθεν, του εύκολου κέρδους, της αρπαχτής, της κουτοπονηριάς, της αναζήτησης υπόγειων διαδρομών τη στιγμή που μπροστά μας ανοίγονται λεωφόροι, της «αγαπημένης συνήθειας» να αναζητούμε δικαιολογίες για κάτι που πήγε στραβά, ακόμη και όταν την ερώτηση την κάνει… ο εαυτός μας.Αυτή ήταν μια Ελλάδα που… πετούσε στα σύννεφα, χωρίς να έχει διεκδικήσει, και φυσικά χωρίς να της έχει εγκριθεί άδεια πτήσης. Η επόμενη Ελλάδα, θα έχει πολίτες συνειδητοποιημένους, απαιτητικούς και υποψιασμένους. Θα είναι μια Ελλάδα που θα έχει… πάθει και μάθει, από τις αυτοκαταστροφικές νοοτροπίες που εγκαθίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Θα είναι μια Ελλάδα που, στην ιδεώδη εξέλιξη, θα έχει αφήσει πίσω της το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.Αρκετά δεν ζήσαμε μαζί του, ακόμη και όταν δεν ήταν στην Κυβέρνηση; Από την εξουσία άλλωστε, το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» δεν έφυγε ποτέ. Η κρίση, είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να το ζήσουμε και αυτό…



Ας αρχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους.

Πρέπει να το παίρνουμε σιγά σιγά απόφαση πως όσο καθόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και στον εαυτό μας, τόσο πιο πολύ θα μας δένουν με τις αλυσίδες των συμφερόντων τους. Τόσο πιο πολύ θα μας κλέβουν την πατρίδα, θα μας κλέβουν τις ζωές μας, θα μας κλέβουν το βιός μας. Σήμερα έχουμε τουλάχιστον μέσα από το διαδίκτυο πληροφόρηση. Δεν ζούμε σε μεσαιωνικό σκοτάδι. Ξέρουμε.....που μας πάνε. Τι διάολο πρόβατα είμαστε επιτέλους;;
Όπως όλοι γνωρίζετε, στις 31-5-2011, 7 μμ, με πρωτοβουλία της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σημαντικών ανθρώπων του πνεύματος, διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση – διαμαρτυρία στα Προπύλαια. Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουμε ειρηνικό παρόν, έτσι για αρχή. Να σφυρίξουμε λοιπόν την «…..ημένη έναρξη», όπως απαιτεί ολόκληρο το διαδίκτυο. Από εκεί και πέρα όλα θα έρθουν μόνα τους.Εκεί που έφτασαν πλέον τα πράγματα, στην πιο ιστορική καμπή του σύγχρονου ελληνικού κράτους, από μόνο του ένα είναι το σύνθημα.«ανατροπή» σε ότι μας δένει με το χθες..Ανατροπή του ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος. Ανατροπή του κρατικοδίαιτου καθεστώτος, που απομυζά τους κόπους μας. Ανατροπή των συμφωνιών της υποτέλειας με την τρόϊκα.Όλοι μας θέλουμε νέο πολιτικό σύστημα με ισονομία, συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων, προστασία του δημόσιου πλούτου, αποτίναξη της υποτέλειας, ανάπτυξη, προστασία της ζωής, της αμοιβής της εργασίας μας, της περιουσίας μας.. Όλοι μας θέλουμε πραγματική δημοκρατία τώρα.Πρώτο μας ραντεβού στα Προπύλαια.
://hassapis-peter.blogspot.com



Ο Γιώργος άκουσε τους αρχηγούς και… πάει στον Ομπάμα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Χωρίς εκπλήξεις και ανατροπές φαίνεται ότι κύλησε το τρέχον εικοσιτετράωρο, στο περιθώριο των συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Κι αν η Αλέκα Παπαρήγα δεν έφτασε καν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου για να αρνηθεί στον Πρωθυπουργό την όποια… συγκατάβαση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισαν στον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να περιμένει «συναίνεση στο λάθος».Αφού… άκουσε λοιπόν, ο Πρωθυπουργός θα πάει να… μιλήσει. Αρχικά στον Κάρολο Παπούλια, και στη συνέχεια στις… ξένες δυνάμεις. Το Μέγαρο Μαξίμου αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει αύριο ταξίδι-αστραπή στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.Η επίσκεψη φυσικά δεν είναι… άκαιρη. Την Πέμπτη στο θέρετρο του Ντοβίλ, θα φιλοξενηθούν οι εργασίες του «G8», όπου η κρίση χρέους της ευρωζώνης, επομένως και το «ελληνικό πρόβλημα», θα βρεθούν στην πρώτη… παράγραφο της ατζέντας των συζητήσεων.
Ο Νικολά Σαρκοζί, εκτός από οικοδεσπότης των εργασιών, είναι και ο «προξενητής» της διαδοχής του Ντομινίκ Στρος-Καν από την Κριστίν Λαγκάρντ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στο Ντοβίλ θα βρίσκεται ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Νικολά Σαρκοζί, τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν.Παρουσιάζοντας λοιπόν στον ένοικο του Μεγάρου των Ιλισίων Πεδίων το πώς έχει η κατάσταση στην Ελλάδα, μετά τις ανακοινώσεις… τρόμου της Δευτέρας, και τις σημερινές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει ουσιαστικά από τον Νικολά Σαρκοζί στήριξη. Και κυρίως… να τα πει στον Μπαράκ Ομπάμα.



Επιστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο σας που αφορούσε την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Είχαμε ζητήσει τότε από εσάς να φροντίσετε ούτως ώστε στο άρθρο 4 να μην παραλείπονται ουσιαστικά οι γενοκτονίες των Ελλήνων Ποντίων και Αρμενίων από τις πρόνοιες του σχετικού άρθρου διότι ο κίνδυνος ολικής άρνησης και χλευασμού των μαρτυρίων των θυμάτων μας ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα είναι ορατός.Τα γεγονότα κ. Υπουργέ μας δικαίωσαν αφού γίναμε μάρτυρες δηλώσεων του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη πριν λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη περί του «Πόσο μεγάλη είναι η τιμή της Θεσσαλονίκης να είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ» όπως και της δημόσιας τοποθέτησης της αντιδημάρχου Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου περί «υποτιθέμενης ποντιακής γενοκτονίας» άποψη που οδήγησε τελικά το Δήμο της περιοχής να αρνηθεί την διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Επίσης αναφέρουμε προσβλητικές και προκλητικές εκφράσεις στελέχους οικολογικής οργάνωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης λίγες μέρες πριν που προσέβαλαν βάναυσα την ιερή μνήμη των θυμάτων μας.Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κύριε Υπουργέ, δεκάδες τέτοιες δηλώσεις και τοποθετήσεις πολιτικών στελεχών που έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα.
Δυστυχώς δεν έχουμε ενημέρωση για την τύχη του νομοσχεδίου που εισηγείστε.
Ελπίζουμε αν τελικώς έρθει στην Βουλή, να συμπληρωθεί το άρθρο 4 με την πρότασή μας, διότι τελικώς η Ομοσπονδία μας θα είναι υποχρεωμένη εκ του θεσμικού της ρόλου να κινηθεί ακόμα και νομικά η ίδια εναντίον οποιουδήποτε εντός της ελληνικής επικράτειας συνειδητά και απροκάλυπτα προσβάλει την μνήμη των θυμάτων μας κατά το πρότυπο των Εβραϊκών οργανισμών όπου γης που με επιτυχία φέρουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλους όσους αμφισβητούν το Εβραϊκό ολοκαύτωμα την ηθική πολιτική και νομική καταδίκη των αρνητών του ολοκαυτώματος και την οικονομική αποζημίωση των απογόνων των θυμάτων για λόγους ψυχικής οδύνη.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Παρχαρίδης
Καθηγητής Καρδιολογίας
 Ο Γενικός Γραμματέας
 Γεωργιάδης Γιώργος
Δημοσιογράφος







Καταδίκη αγροτοσυνδικαλιστών για μπλόκα στους δρόμους

Σε οχτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για παρακώλυση συγκοινωνιών στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2007 καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, τρείς Λαρισαίοι αγροτοσυνδικαλιστές.Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και τους επέβαλε την ποινή αυτή. Οι καταδικασθέντες είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ, Θανάσης Κοκκινούλης, ο Τάκης Τσικόπουλος και ο Χρήστος Σιδηρόπουλος.
Κατηγορούμενος ήταν και ο Δημήτρης Κοκκινούλης (γιος του πρώην προέδρου της ΕΑΣ), ο οποίος αθωώθηκε.





Επίθεση hacker στο site της Sonymusic στην Ελλάδα!

Απ’ οτι φαίνεται οι hacker τα έχουν βάλει με τη Sony και τις ιστοσελίδες της...Η ελληνική ιστοσελίδα της Sony BMG έπεσε θύμα των χάκερ που επιτίθενται τον τελευταίο καιρό στα site της εταιρίας. Αρχικά ένας χάκερ με όνομα bd4_vipera φέρεται να παραμόρφωσε την αρχική σελίδα του site όμως το πιο σημαντικό είναι τα στοιχεία των εγγεγραμμένων χρηστών της ιστοσελίδας που αγγίζουν τα 9.000, μάλλον έχουν εκτεθεί, αφού ήδη ένα μέρος της βάσης δεδομένων που κλάπηκε βρίσκεται ήδη ελεύθερο στο διαδίκτυο.Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε στις αρχές του μήνα και η σελίδα που εμφανιζόταν όταν κάποιος χρήστης ήθελε να μπει στο site της εταιρίας, ήταν διαφορετική και όχι το sonymusic.gr.
To Newsit επικοινώνησε με την εταιρία και περιμένουμε μέσα στη μέρα κάποια επισημη ανακοίνωση της, πάντως για την ώρα το sonymusic.gr είναι ανενεργό.
Τέλος, εκτός από το Sonymusic.gr φαίνεται πως ακόμα δύο ιστοσελίδες της Sony σε Ταϋλάνδη και Ιαπωνία έπεσαν θύματα χάκερ.



Άγριο ξύλο στην ουκρανική βουλή!

Οι φωνές και οι αντιδράσεις πέρασαν σε άλλο επίπεδο όταν την περασμένη Τετάρτη μέσα στο ουκρανικό κοινοβούλιο ένας πολιτικός επιτέθηκε σε έναν συνάδερφό του πιάνοντάς τον από τον λαιμό και προσπαθώντας να τον πνίξει, λίγο πριν τον ρίξει κάτω στο πάτωμα ...

Δήλωση του κ. Σ. Καλαφάτη σε απάντηση του κ. Ξυνίδη για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στην Σίνδο

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την απάντηση που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης στην με αρ. πρωτ. 13782/24-3-2011 ερώτησή του προς τη Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Άρση αμφισβητήσεων χωροθέτησης και εμποδίων μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θεωρώ ότι βάζει πλέον ένα «στοπ» σε εκείνες τις φωνές που επιζητούν η Δ.Ε.Θ. να μη μετεγκατασταθεί στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή των ΤΕΙ της Σίνδου.
Αν και τα ερωτηματικά σχετικά με τον ενδεχόμενο διαχωρισμό του εκθεσιακού από το συνεδριακό κέντρο, στο οποίον διαφωνώ, καθώς και με τον τρόπο χρηματοδότησης του εγχειρήματος παραμένουν αναπάντητα, εντούτοις είναι θετικό ότι ο χώρος μετεγκατάστασης της ΔΕΘ είναι εκείνος ο οποίος αποφασίστηκε έπειτα από διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων και ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009.»

Απάντηση του κ. Σ. Ξυνίδη σε ερώτηση του κ. Σ. Καλαφάτη

Απαντώντας στην αριθμ. 13782/24-3-2011 Ερώτηση του Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Σταύρου Καλαφάτη, με θέμα «Άρση αμφισβητήσεων χωροθέτησης και εμποδίων μετεγκατάστασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) στη Σίνδο», σας γνωρίζουμε τα εξής:
Το ζήτημα της μετεγκατάστασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, καθώς επίσης και η αξιοποίηση των χώρων και των εγκαταστάσεων, όπου σήμερα αυτή δραστηριοποι¬είται, είναι ζήτημα σημαντικό και σύνθετο, για το οποίο απαιτείται η ενδελεχής αξιολό¬γηση όλων των παραμέτρων και στοιχείων ενός τόσο μακρόπνοου σχεδίου. Οποιαδήπο¬τε ανακίνηση δηλώσεων, από οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται, δεν απηχούν την επίσημη θέση της Κυβέρνησης αναφορικά με την απόφαση μετεγκατάστασης του εκθε¬σιακού κέντρου στη Σίνδο.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη από τρεις φάσεις επιλογής του υποψήφιου αναδό¬χου και η ανεξάρτητη Επιτροπή Διαγωνισμού, που έχει συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, προχωρά στην υλοποίηση της δεύτερης φάσης. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής αναδόχου προσδιορίζεται για τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη του συμβούλου, θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση των πόρων, των στόχων και του χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, η Κυβέρνηση θα καταβάλει όλες τις αναγκαίες προσπάθειες προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξεύρεση της ανα¬γκαίας χρηματοδότησης και η ολοκλήρωση του έργου, το οποίο πρόκειται να θέσει σε νέα αναπτυξιακή τροχιά, τόσο την πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ

Ας παραιτηθεί και… βλέπουμε


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
«Κι αν παραιτηθώ, τι θα αλλάξει;»… Αυτό το διόλου ρητορικό ερώτημα απεύθυνε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον Αλέξη Παπαχελά, χθες βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιχειρώντας φυγή από τη… λογική, και την απορία του διευθυντή της «Καθημερινής» για ποιόν λόγο παραμένει στη θέση του, ενώ προ μηνών ο ίδιος είχε δεσμευτεί, πως αν η Κυβέρνηση υποχρεωνόταν να προσφύγει σε πρόσθετα μέτρα, θα υπέβαλε την παραίτησή του, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα συνεπαγόταν ότι απέτυχε.Το σοκ των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, παραπέμπει σε παταγώδη αποτυχία. Συνάδελφοί του υπουργοί, όπως ο Βενιζέλος, μιλούν για «δημοσιονομική κατοχή», υπονοώντας ότι την… πόρτα την άνοιξε ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Άλλοι τον προτρέπουν να ζητήσει μια στοιχειώδη συγνώμη, έστω και πολιτικού περιεχομένου, έστω και «για την τιμή των όπλων», προκειμένου να… ηρεμήσει μια κοινωνία η οποία βρίσκεται στα όρια της έκρηξης και των… συνεπειών της έκρηξης αυτής για την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.Και όμως, στο τέλος της ημέρας, ο πρωταγωνιστής του δράματος συνεχίζει να θεωρεί ότι η παράσταση δεν τον αφορά. Ευτυχώς που η εκπομπή του κ. Παπαχελά προβάλλεται προχωρημένη ώρα, και έτσι δεν ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι άκουσαν live τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει… αμέριμνος. Ευθυνών και συνεπειών.Δεν μπορεί πάντως κανείς, παρά να συμφωνήσει μαζί του, σε μια άλλη αποστροφή των όσων είπε. Πράγματι, η αλήθεια είναι δύσκολη. Μόνο που, η αλήθεια που τον αφορά, λέει… ας παραιτηθεί εκείνος, και βλέπουμε.



Ο Χρυσοχοϊδης… πιάνει θέση για το “δαχτυλίδι”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η όποια παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαίτερα με τις παρούσες συνθήκες, καθίσταται εκ των πραγμάτων το πιο «hot issue», αναφορικά με τις ισορροπίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν ο πολιτικός που ανάγκασε τον Οίκο των Παπανδρέου να φτάσει στα όρια του, στη μάχη για την ηγεσία το 2007, προκειμένου να μην χάσει το οικόσημο, μιλάει με τόσο εκκωφαντικό τρόπο για «δημοσιονομική κατοχή».
Εκ των πραγμάτων, η παρέμβαση Βενιζέλου κάλυψε κάθε άλλη φράση που ακούστηκε χθες. Ακόμη και τον ήχο από το τραπέζι, το οποίο χτύπησε με δύναμη ο Γιώργος Παπανδρέου, εμφανώς εκνευρισμένος, και προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στις αντιδικίες των υπουργών, που άκουγε γύρω του.
Έτσι, δεν δόθηκε μεγάλη έμφαση σε όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που αν τα ενσωματώσει κανείς στην ευρύτερη πολιτική στρατηγική την οποία ξεδιπλώνει ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, δείχνουν ότι έχει ανοίξει από την πλευρά του, βηματισμό «επόμενης μέρας».
Στην πολιτική μυθολογία του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η Άννα Διαμαντοπούλου θα ήταν οι συνεχιστές της κληρονομιάς του «εκσυγχρονισμού». Προφανώς όχι εκείνου που… αποκάλυψε ο Χάρης Καστανίδης, αλλά του «legacy» της «προόδου της χώρας», όπως συνεχίζει να διακηρύττει δημοσίως ο Κώστας Σημίτης.
Μετά τη σημειολογική διαχείριση της εξάρθρωσης της εγχώριας τρομοκρατίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν η «σφαίρα» που σημάδεψε και πέτυχε τον Κώστα Λαλιώτη, καθώς διαδέχτηκε το «θείο βρέφος» στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Από το αξίωμα αυτό, ο Χρυσοχοϊδης δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να παραδώσει τον.. φάκελο με το «θαμπό δαχτυλίδι», από τον «εκσυγχρονισμό» στον «παπανδρεϊσμό».
Οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου πέρασαν από πλείστες και σύνθετες διακυμάνσεις. Σήμερα όμως, είναι ο υπουργός που βγαίνει πιο συχνά από κάθε άλλον, και επιχειρεί να ισορροπήσει στο τεντωμένο σχοινί το οποίο ενώνει το μνημόνιο με… όσα θα προσδοκούσε το «πραγματικό ΠΑΣΟΚ». Ακόμη και η ρητορική περί «αποσοβιετοποίησης», την οποία άρθρωσε για το δημόσιο και τη λειτουργία της οικονομίας, επιχειρεί να προσθέσει ακόμη ένα κομμάτι, στο υπό διαμόρφωση μωσαϊκό του προφίλ του.
Με όσα είπε ωστόσο χθες στο υπουργικό συμβούλιο, έδειξε ότι στοχεύει και λίγο πιο μακριά: Να είναι εκείνος που θα εκφράσει, μεταξύ άλλων, και την παπανδρεϊκή φρουρά, η οποία βάλλεται πανταχόθεν, και είναι εύλογο να ταλαντεύεται για το μέλλον.
«Να σεβόμαστε τις αποφάσεις… Να μην δίνουμε ανόρεκτες μάχες οπισθοφυλακής», ήταν η… επίμαχη αποστροφή των όσων είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Τοποθετώντας τον εαυτό του, και το πολιτικό κεφάλαιο που κομίζει, απέναντι από εκείνους που «λιθοβολούσαν» τους θεματοφύλακες του «νέο-παπανδρεϊσμού», τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Με το βλέμμα στο μέλλον.



Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά

Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών: ως και το 15% των αντιβιοτικών πωλούνται χωρίς συνταγή

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθ. Ι. Α. Τσουκαλά
Την κατάχρηση αντιβιοτικών, που οδηγεί σε επικίνδυνη ανθεκτικότητα των μικροβίων, έθιξε με ερώτησή του προς την Ευρ. Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς.
Στην απάντησή του, ο αρμόδιος για την Υγεία και την Πολιτική των Καταναλωτών Επίτροπος, κ. Ντάλι, αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας για τα φάρμακα που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση, τα αντιβιοτικά πρέπει να παρέχονται μόνον εάν υπάρχει συνταγή. Σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής, έντεκα χώρες δήλωσαν το 2008 ότι σε αυτές δεν πωλούνται αντιβιοτικά χωρίς συνταγή και επτά ανέφεραν ότι τέτοιου είδους πωλήσεις ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% των συνολικών πωλήσεων αντιβιοτικών. Στις υπόλοιπες χώρες το αντίστοιχο ποσοστό ποικίλλει από 1 έως 10% με εκτιμώμενο ανώτατο ποσοστό το 15% του συνόλου των πωλήσεων αντιβιοτικών στην Ελλάδα».
Σε συμπληρωματική ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή σχετικά με την αντιμετώπιση της πολυανθεκτικότητας των μικροβίων, ο κ. Ντάλι αναφέρει ότι το 2008 όλες οι χώρες της ΕΕ είχαν εφαρμόσει ένα σύστημα παρακολούθησης της μικροβιακής αντοχής και όλες, εκτός της Σλοβακίας, συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό δίκτυο EARSS για την παρακολούθηση της μικροβιακής αντίστασης. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, προκύπτει ότι όλα τα κράτη μέλη, εκτός της Ελλάδας, της Κύπρου και του Λουξεμβούργου, διαθέτουν εθνικό μηχανισμό συλλογής πληροφοριών για την μικροβιακή αντοχή.
Ο κ. Τσουκαλάς ζήτησε ακόμη στοιχεία για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της έρευνας για την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών στα πλαίσια του 7ου προγράμματος πλαίσιο. Σύμφωνα με τον Επίτροπο, «χρηματοδοτούνται σήμερα περισσότερα από 30 ερευνητικά σχέδια για τη μικροβιακή αντοχή με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται περίπου στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Το ένα τρίτο περίπου των σχεδίων αυτών αποσκοπεί στην έρευνα και την ανακάλυψη νέων αντιβακτηριακών φαρμάκων. Επί του παρόντος, βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης 13 επιπλέον σχέδια με συνδρομή της ΕΕ που υπερβαίνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, τα κράτη μέλη βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης μιας κοινής πρωτοβουλίας προγραμματισμού, η οποία αποβλέπει στον καλύτερο συντονισμό των εθνικών κονδυλίων για τη μικροβιακή αντοχή».
Σχολιάζοντας την απάντηση του Επιτρόπου, κ. Ντάλι, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε τα εξής: «Η μικροβιακή ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες υγειονομικές προκλήσεις. Τα αντιβιοτικά αποτελούν τη βάση της σύγχρονης ιατρικής, ωστόσο η κατάχρησή τους έχει οδηγήσει στη διάδοση πολυανθεκτικών ασθενειών που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν με τα υπάρχοντα μέσα. Υπολογίζεται ότι 25.000 ασθενείς πεθαίνουν κάθε χρόνο στην ΕΕ εξαιτίας λοιμώξεων που δεν αντιμετωπίζονται με τα συνηθισμένα αντιβιοτικά, ενώ το κόστος των πολυανθεκτικών μικροβίων ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ κατ' έτος. Δυστυχώς στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της Ευρ. Επιτροπής, η πώληση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι ασθενείς σε καταχρήσεις. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι άσχετο με τις παθογένειες που παρατηρούνται στον φαρμακευτικό κλάδο στην Ελλάδα και την υψηλότατη φαρμακευτική δαπάνη. Τα αντιβιοτικά έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: για να είναι αποτελεσματικά οφείλουν να αξιοποιούνται με μέτρο. Δεν αποτελούν, λοιπόν, απλά ένα εμπορικό προϊόν, αλλά έναν κοινωνικό πόρο. Η Ευρ. Επιτροπή οφείλει να ενισχύσει το πλαίσιο ελέγχου διακίνησης των αντιβιοτικών και να ενημερώσει καλύτερα τους πολίτες για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, αλλά και να ενισχύσει την έρευνα για νέα αντιβιοτικά, σε στενή συνεργασία με τους διεθνείς μας εταίρους. Και φυσικά, στην Ελλάδα, πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε όλα τα στάδια, από την αλόγιστη συνταγογράφηση και την πώληση αντιβιοτικών από τα φαρμακεία χωρίς συνταγές, ως και την υπερβολική, περιττή ζήτηση εκ μέρους των πολιτών».



Οι αγανακτισμένοι συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο

 Την αγανάκτησή τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης πρόκειται να εκφράσουν αύριο, Τετάρτη, οι Θεσσαλονικείς. Άνθρωποι κάθε ηλικίας θα...
συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο "αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες", όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση που κυκλοφορεί στο facebook. Η εκδήλωση ονομάζεται "αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο" και ήδη περισσότερα απο 220 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτή.


Συνάντηση της βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου με τους εργαζόμενους της “Φίλκεραμ-Johnson”»

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της «Φίλκεραμ-Johnson», καθώς είναι ορατός πια ο κίνδυνος κλεισίματος του εργοστασίου, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα 220 άνθρωποι να μείνουν στο δρόμο.
Το εργοστάσιο από τον Ιανουάριο του 2011 έχει σταματήσει την παραγωγική του λειτουργία και στις 14 Απριλίου η διοίκηση της εταιρείας έστειλε εξώδικο στο σωματείο ζητώντας ομαδικές απολύσεις δηλώνοντας ότι το εργοστάσιο δεν μπορεί να ξαναλειτουργήσει. Οι εργαζόμενοι μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις κατάφεραν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους μέχρι και το Μάρτιο. Ωστόσο, εδώ και δύο μήνες βρίσκονται απλήρωτοι και ο κίνδυνος να χάσουν οριστικά τη δουλειά τους είναι πια μεγάλος.
Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του σωματείου με τη βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου ανέφεραν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένας σχεδιασμός για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική τους δικαίωση ζητώντας παράλληλα στήριξη από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα τους, δεσμεύτηκε να ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για τη διεξαγωγή συνάντησης μεταξύ του σωματείου και του Υπουργείου Εργασίας, όπως στις περιπτώσεις της «Πετζετάκις Α.Ε.» και των «Κλωστηρίων Κιλκίς».
Επιπλέον, τόνισε: «Η Φίλκεραμ έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των βιομηχανικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα που οδηγήθηκαν στο μαρασμό εξαιτίας της εργοδοτικής πρακτικής και των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών πολιτικών. Οι πολιτικές αυτές, σε συνδυασμό με τους μηχανισμούς της Τρόικα, υποθηκεύουν το μέλλον των εργαζομένων και των παιδιών τους. Οι μαζικοί, ενωτικοί εργατικοί αγώνες μπορούν να τις σταματήσουν».

Η “ανθρωποθυσία” των παπανδρεϊκών

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Αν τα ερωτήματα σταματούσαν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το πιθανότερο είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα εξελισσόταν στην αναγκαία «Ιφιγένεια» του ΠΑΣΟΚ, που θα θυσιαζόταν για το «κοινό καλό», δηλαδή, για να αναπνεύσει πολιτικά η Κυβέρνηση, και να μπορέσει το Κίνημα να διεκδικήσει μια καλύτερη εκλογική τύχη, όταν στηθούν κάλπες.
Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, ιδιαίτερα δε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εκεί όπου με προεξάρχοντα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μια σειρά από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν απροκάλυπτες βολές κατά άλλων υπουργών, που έχουν κοινό σημείο την πολιτική αναφορά τους στο πρόσωπο του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, είναι εύλογο να συμπεραίνει κανείς ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, και η κρίση έχει βαθύτερα αίτια.
Στο στόχαστρο στελεχών που θα μπορούσαν να περιγραφούν ως το «όλον ΠΑΣΟΚ», μιας και εκφράζουν τόσο την πατριωτική όσο και την εκσυγχρονιστική τάση, έχουν μπει οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Η λεγόμενη «παπανδρεϊκή φρουρά», στελέχη που αναδείχτηκαν, κάποιοι μάλιστα… μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ, επί ημερών του σημερινού Πρωθυπουργού.
Ο Δημήτρης Δρούτσας και η Τίνα Μπιρμπίλη αποτελούν τους μόνιμους και μάλλον περισσότερο εύκολους στόχους. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Ραγκούσης είναι το «δίδυμο εξουσίας», που μοιάζει να ακολουθεί παράλληλη καθοδική τροχιά, όπως ακριβώς παράλληλη ήταν και η άνοδός του. Όσο για τον Παύλο Γερουλάνο, τον οποίο σημειολογικά «επέπληξε» φραστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θεωρείται το «alter ego» του Πρωθυπουργού.
Συμπερασματικά, και με βάση όσα μας έχει διδάξει η πρόσφατη αλλά και πιο μακρινή ιστορία του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται στα σκαριά «πολιτικές ανθρωποθυσίες». Που αφορούν την «παπανδρεϊκή φρουρά». Και στοχεύουν στην αποψίλωσή της, για το… καλό του ΠΑΣΟΚ.



Ο Βαγγέλης ζήτησε “πολιτικό λογαριασμό”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Από την «πολιτική διεύθυνση» στη «δημοσιονομική κατοχή» και την απαίτηση «πολιτικού λογαριασμού»… Αυτός ήταν ο οδικός χάρτης που χάραξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μεταξύ των δυο τελευταίων συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, εγείροντας θέμα ευθείας αμφισβήτησης των όσων αποφασίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή, ο Πρωθυπουργός.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε φυσικά προβλέψει τη… φασαρία που θα προκαλούσε η παρέμβασή του. Το πολιτικό αισθητήριό του ωστόσο, του έλεγε να μην επιλέξει φραστικές ωραιοποιήσεις των όσων πραγματικά πιστεύει. Και δεν το έκανε. Με αποτέλεσμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να χάσει το χρώμα του, ο Γιάννης Ραγκούσης να αναγκαστεί να τον υπερασπιστεί, για χάρη μιας… παλιάς φιλίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να κάνει ένα πιθανότατα μοιραίο για τις φιλοδοξίες του λάθος, ζητώντας «βουβαμάρα» διαφωνιών στο εσωτερικό της Κυβέρνησης, και ο Χάρης Καστανίδης, εκείνος που έκανε τα πολιτικά αποκαλυπτήρια του «εκσυγχρονισμού», κουνώντας το δάχτυλο στον Κώστα Σημίτη, να σταθεί στο πλευρό του πληθωρικού Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και μέχρι πρότινος «αντίζηλού» του για την πρωτιά στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης.
Το «κερασάκι» στην τούρτα του πόσο μεγάλο αντίκτυπο είχε η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν δυο στιγμές που πάγωσαν τον χρόνο: Η πρώτη και πιο σημαντική, ήταν το ψυχολογικό ξέσπασμα του Γιώργου Παπανδρέου, που θρυλείται ότι χτύπησε με ένταση το χέρι του στο τραπέζι, ζητώντας να σταματήσουν οι διαξιφισμοί μεταξύ των υπουργών του.
Η δεύτερη, είναι μια… ομιλούσα εικόνα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μόλις λάβει τον λόγο, όταν ο Παύλος Γερουλάνος «πλευρίζει» τον Πρωθυπουργό και αρχίζει να του λέει κάτι. «Παύλο μιλάω και θέλω να με προσέχει ο Πρωθυπουργός», ακούστηκε η αυστηρή φωνή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Για να ακολουθήσει η πολιτική… μολότοφ: «Εκτός κι αν του λες ότι έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου στον τουρισμό». Με την προφανή χροιά ειρωνείας.
Τα όργανα δεν ξεκίνησαν απλά, αλλά κοντεύουν να… σπάσουν, από την ένταση με την οποία τα χτυπούν οι πρωταγωνιστές. Το «όλον ΠΑΣΟΚ».



“Ο Γιώργος δεν θα γίνει… Βενιζέλος”


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Περαιτέρω αποστάσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου, το Μέγαρο Μαξίμου και την πολιτική της Κυβέρνησης στο σύνολό της, παίρνει με προσεκτικά βήματα ο Μίμης Ανδρουλάκης. Ο άλλοτε θεωρητικός της Κεντροαριστεράς παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Κ» της «Καθημερινής», όπου εκφράζει την έντονη απογοήτευσή του για το πώς εξελίχτηκαν τα πράγματα μετά την ένταξή του στους εκλογικούς συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ το 2004, μέχρι και σήμερα.Εκείνο ωστόσο που χρίζει ιδιαίτερης επισήμανσης, είναι η αφήγηση του «πως φτάσαμε ως εδώ», στην οποία προχωρεί ο Μίμης Ανδρουλάκης, αναδεικνύοντας ευθύνες του πρωθυπουργικού επιτελείου, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά.
«Από την αρχή ήρθα σε αντίθεση με τον πρόεδρο. Του είπα ότι η Κυβέρνησή του έπρεπε να είναι ασυνήθιστη. Στο γραφείο του, μπορεί οι άνθρωποι να είναι αξιόλογοι, έπρεπε ωστόσο να βάλει πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις. Να δημιουργήσει έναν εθνικό συναγερμό για τη σωτηρία της χώρας. Την επομένη των εκλογών, στις 5 του Οκτώβρη, αλλά και προεκλογικά, ο Παπανδρέου έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος του 2010. Να ανατρέψει δηλαδή το πολιτικό σκηνικό που τον ανέδειξε», ήταν τα λόγια του Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πολλαπλασιάσει τις εστίες κριτικής του για τον Γιώργο Παπανδρέου.



Ανοιχτή επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά


ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…
Αντώνη Σαμαρά, δεν αρκεί να πεις αύριο στον εκδορέα του Ελληνικού λαού, «δεν έχεις τη συναίνεσή μου»…
ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ.
Οφείλεις να επισκεφτείς, αμέσως μετά το Μαξίμου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσεις για την καλπάζουσα καταστροφή και αφού τον θέσεις προ των ιστορικών ευθυνών του, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.
Διαφορετικά, μόνο ως συνένοχο στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Ελληνικού λαού θα σε κρίνει η ιστορία… ΟΤΙ ΕΓΝΩΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΡΟΝΤΙΣΕΣ…
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης

 

Αντώνη Σαμαρά η απάντηση είναι μόνο μία, εκλογές τώρα!

Οι ώρες που περνά η πατρίδα είναι οι ποιο δύσκολες από ποτέ.
Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε τις ιστορικές σου ευθύνες, η λύση απέναντι στην πράσινη λαίλαπα είναι μία ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα η χώρα να απαλλαγεί από την πράσινη χούντα των ντόπιων και των ξένων νταβατζήδων που καθημερινά πίνει το αίμα του Ελληνικού λαού, με αποκορύφωμα το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας.
Αλλιώς η ιστορία θα σε κρίνει συνένοχο....
http://citypress-gr.blogspot.com/

Τα "άκουσε" ο Μ.Χρυσοχοίδης από βιομήχανους στην Θεσσαλονίκη

Σε έντονο ύφος οι βιομήχανοι καταφέρθηκαν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη στην ετήσια γενική συνέλευση του συνδέσμου και τα βέλη τους συγκέντρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης που ήταν ο κεντρικός ομιλητής
Τα "αίματα" άναψαν όταν επιχειρηματίες κατέθεσαν στον υπουργό πως οι επενδύσεις σε όλες τις γύρω χώρες είναι κατά πολύ συμφέρουσες σε σχέση με την Ελλάδα. "Ε, τότε να πάτε στα Σκόπια" είπε ο Μ.Χρυσοχοίδης πυροδοτώντας αντιδράσεις. "Είστε αναξιόπιστοι κ.υπουργέ" του είπε ένας από τους βιομηχάνους. "άλλα λέει ο πρωθυπουργός και άλλα γίνονται. Έχουμε επενδύσει. Εγώ έχω δύο εργοστάσια και σκέφτομαι να φύγω από την Ελλάδα" πρόσθεσε. "Δεν είπα να φύγετε" προσπάθησε να τα μαζέψει ο υπουργός "αλλά όποιος επιχειρηματίας πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να προσφέρει το επιχειρηματικό περιβάλλον των Σκοπίων ή της Βουλγαρίας κάνει λάθος" δήλωσε για να σηκωθεί μια γυναίκα από τους παρευρισκόμενους και να απαντήσει λέγοντας "Να προσφέρουμε φόρους. Αλλά αυτό το κράτος τι μας προσφέρει? Μόνο αντικίνητρα. Μην μας λέτε να φύγουμε. Δεν θέλουμε να φύγουμε κ.υπουργέ θέλουμε να στρώσει αυτός ο τόπος και να μείνουμε εδώ
Seleo.gr News