Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Στη συνέλευση των εργατών της « Πετζετάκις Α.Ε» η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου.

Συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων.
Το κατειλημμένο από τους εργαζόμενους εργοστάσιο της « Πετζετάκις Α.Ε.» στη ΒΙΠΕ Σίνδου επισκέφτηκε το Σάββατο 21/5 η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ του σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι της «Πετζετάκις Α.Ε.» παραμένουν για 10 μήνες απλήρωτοι παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της διοίκησης του ομίλου αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης που συνεχίζοντας να κάνει πλάτες στην εργοδοσία αδιαφορεί για την τύχη τους.
Στη συνέλευση αναλύθηκαν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν μετά την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού στις 19/5 στο κοινοβούλιο και τις ανεπαρκέστατες εξηγήσεις από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας. Ο κίνδυνος να εισαχθεί η εταιρεία στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, με βάση τον αναπτυξιακό νόμο, με αποτέλεσμα τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, είναι πια ορατός.
Στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση για τον καθορισμό συνάντησης μεταξύ υπουργείου και εργαζομένων προκειμένου να προληφθεί μια τέτοια εξέλιξη. «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες» τόνισε η Κα Αμμανατίδου. «Πρόκειται για «σκάνδαλο» εναντίον των εργαζομένων στην « Πετζετάκις ΑΕ» που τυγχάνει τουλάχιστον της ανοχής της κυβέρνησης. Αν το υπουργείο συνεχίσει να τους αγνοεί, στηρίζοντας τη διοίκηση, θα μετατραπεί σε κύριο φορέα αυτού του σκανδάλου» συμπλήρωσε.
Οι εργαζόμενοι στην εταιρία επεσήμαναν ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται καθημερινά και μάλιστα εξετάζονται νέες μορφές κλιμάκωσης του όπως το «άνοιγμα» της υπόθεσης στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και η αγωνιστική συνάντηση με τα υπόλοιπα σωματεία της περιοχής. Την ερχόμενη εβδομάδα ήδη σχεδιάζονται παρεμβάσεις και δράσεις στο νομό.



Το μήνυμα που στέλνει ο κόσμος στον Σαμαρά


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Τα τέσσερα «δεν» που θα χαρακτηρίσουν την πολιτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σκιαγράφησε με τρόπο ξεκάθαρο και απόλυτο ο Αντώνης Σαμαράς, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα».Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεών του: Δεν πρόκειται να ψηφίσει ένα νέο Μνημόνιο, δεν θα στηρίξει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα φέρει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, δεν θα συναινέσει σε απολύσεις εργαζομένων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του για αποκρατικοποιήσεις επιχειρήσεων και φορέων, από τη στιγμή που τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα χαρακτηρίζονται από εισπρακτική και μόνο λογική. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε σίγουρος για τον εαυτό του. Επανέλαβε την πολιτική δέσμευση που έχει αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού, ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου, μια αποστροφή «επί προσωπικού» ωστόσο, έδειξε τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τους πολίτες, και η οποία αντικατοπτρίζει την κοινωνική δυναμική στην οποία προσδοκά η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να πετύχει την πολιτική ανατροπή στην εξουσία.
«Ο κόσμος που με βλέπει στο δρόμο, με σταματάει και μου λέει: Κράτα γερά, άλλαξέ τα όλα», ήταν η φράση του Αντώνη Σαμαρά, που καθρεφτίζει τον οδικό χάρτη τον οποίο θα ακολουθήσει η Συγγρού.



Όμορφες στιγμές για την οικογένεια Δουλγερίδη

Στο Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο πραγματοποιήθηκε παρουσία συγγενών και φίλων το μυστήριο της βάπτισης του μικρού Άγγελου, της οικογένεια Δημήτρη Δουλγερίδη. Νονοί του Άγγελου ο κ. Μιχάλης και η κ. Μαρία Μαλάκη. Δείτε βίντεο και Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση της βάπτισης.






“Φοβούνται τον Σαμαρά”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος, είναι ο «αντ’ αυτού» του Προέδρου του, και της επίσημης πολιτικής γραμμής. Το «ηχείο», όπως είχε παρομοιάσει κάποτε τον εαυτό του ο Σπύρος Βούγιας, τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου τον είχε κάνει εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στα πρώτα, δύσκολα χρόνια της ηγεσίας του στην τότε Χαριλάου Τρικούπη.
Έτσι και όσα λέει ο Γιάννης Μιχελάκης στη Real News, είναι προφανές ότι απηχούν τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, και προϊδεάζουν ουσιαστικά για τη στάση που θα κρατήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση το επόμενο χρονικό διάστημα, στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης που έχει ανοίξει, με παρέμβαση και των Βρυξελλών, για την παροχή συναίνεσης προς την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
«Συγκυβέρνηση επιθυμούν εκείνοι που φοβούνται μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό», δήλωσε στη Real News ο Γιάννης Μιχελάκης, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν εκβιάζονται με εκλογικά διλήμματα, αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκούνται για υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από 180 βουλευτές, δηλαδή και με τη στήριξη της Συγγρού, διαφορετικά η Κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Μάλιστα, ο Γιάννης Μιχελάκης θυμίζει με έμφαση ότι το Μνημόνιο που υπέγραψε πέρσι η Κυβέρνηση με την τρόικα των δανειστών, ψηφίστηκε στη Βουλή από 151 βουλευτές, και δεν ζητήθηκε η πλειοψηφία των 180.



“Ο Γιώργος δεν θα φύγει”


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη Real News. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει να βγει μπροστά, και να σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, εξαπολύοντας βέλη κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο έμπειρος πολιτικός ανοίγει διάπλατα παράθυρο για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, θέτοντας θέμα υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όχι με την απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών, αλλά με τα 2/3 της Βουλής, δηλαδή με 180 ψήφους. Επιχειρεί δηλαδή να πετάξει το γάντι κυρίως στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που έχουν κάνει πρόσφατα τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Αφήνονας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι, στην περίπτωση που δεν υπάρξει μια τέτοια πολιτική συναίνεση, τη λύση θα πρέπει να κληθεί να τη δώσει ο λαός, μέσω της ετυμηγορίας του σε πρόωρες εκλογές.
Το πιο σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης Πάγκαλου στη Real News ωστόσο, είναι η εκτίμηση στην οποία προχωρεί για το πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου, σε σχέση με τις φήμες και τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, περί μελλοντικής διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
«Τον Γιώργο Παπανδρέου τον βλέπω ακμαιότατο, και κάθε άλλο παρά έτοιμο για να φύγει», σημείωσε με έμφαση ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει να δίνει το πολιτικό παρών στις μάχες.



Ο Αντώνης έπιασε κορυφή στη δημοφιλία

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μια ψυχολογική, εκτός και από πολιτική, νίκη απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, συνιστούν για τον Αντώνη Σαμαρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων της MRB για τη Real News, και της Rass για το Παρόν.
Και στις δυο δημοσκοπήσεις, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει προσπεράσει τον Πρωθυπουργό σε προσωπική δημοφιλία, και βρίσκεται στην πρώτη θέση στη σχετική λίστα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 24,9%, έναντι 24,5% του Γιώργου Παπανδρέου. Ακολουθούν, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 19,2%, ο Αλέξης Τσίπρας με 18,7%, ο Γιάννης Δημαράς με 18,4%, η Αλέκα Παπαρήγα με 18,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 16,8% και η Ντόρα Μπακογιάννη με 15.8%.
Στη δημοσκόπηση της Rass για το Παρόν, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 44,2%, και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 39,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 38,4%, ο Γιάννης Δημαράς με 38%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 27,1%, ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, η Αλέκα Παπαρήγα με 24,5% και η Ντόρα Μπακογιάννη με 21,4%.



Το 54,6% θέλει νέο Μνημόνιο!


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ίσως το πιο εντυπωσιακό εύρημα της δημοσκόπησης της MRB για τη Real News, είναι η μελαγχολική ωρίμανση της ελληνικής κοινωνίας. Ένα χρόνο μετά την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, και διαπιστώνοντας την καθημερινή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, σε συνδυασμό με την επιδείνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, και την πλήρη εξάρτηση από τους ξένους δανειστές, η πλειοψηφία των πολιτών είναι πρόθυμη να συναινέσει στην υπογραφή ενός νέου Μνημονίου!
Το 54,6% πιστεύει ότι το νέο Μνημόνιο αποτελεί αναγκαία εξέλιξη για την επιβίωση του τόπου, έστω κι αν το 40,6% από αυτούς τους πολίτες, παραδέχεται ότι θα πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, τη στιγμή που ένα άλλο 14% θεωρεί ότι θα πρόκειται για θετική εξέλιξη
Από την άλλη πλευρά, το «όχι» σε ένα νέο Μνημόνιο καταφέρνει να συγκεντρώσει συνολικά μόλις 30,8%, κάτι που δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν διαβλέπει εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της χώρας.



Νέα Δημοκρατία: Εάν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει απολύσεις, δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται !

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απατώντας στα όσα σχετικά είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εάν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει απολύσεις, δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται.
Εάν, όμως, σχεδιάζει απολύσεις -όπως δηλώνει ο υπουργός των Οικονομικών- η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια καλύτερη λύση: Να εφαρμόσει το θεσμό της “εργασιακής εφεδρείας”, που αφενός περιορίζει το κόστος του Δημοσίου και αφετέρου σώζει χιλιάδες υπαλλήλους από την ανεργία.
Στοιχειώδης υπευθυνότητα και ευαισθησία θα επέβαλλε στην κυβέρνηση, τουλάχιστον, να μελετήσει την πρότασή μας».



Απορρίπτει ελληνική αναδιάρθρωση η Μέρκελ


«Η Ελλάδα πήρε πιστώσεις με διάρκεια πέραν του 2012, γι΄ αυτό και δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν γρήγορα οι κανόνες», ανέφερε η κ. Μέρκελ
Απορρίπτει η Γερμανίδα καγκελάριος το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του συμφωνηθέντος προγράμματος.
«Η Ελλάδα πήρε πιστώσεις με διάρκεια πέραν του 2012, γι΄ αυτό και δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν γρήγορα οι κανόνες», ανέφερε η κ. Μέρκελ, σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξουν βαριές συνέπειες και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης».





ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 69-75


Πάλεψε όσο μπορούσα ο ΠΑΟΚ χωρίς ωστόσο να φτάνει στη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο ηττήθηκε με 75-69 στην Πυλαία. Το 2-0 πέτυχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 75-69 στο «PAOK Sports Arena». Φοβερή εμφάνιση για τον Στράτο Περπέρογλου ο οποίος σημείωσε συνολικά 33 πόντους. Πλέον οι «πράσινοι» χρειάζονται άλλη μία νίκη για να φτάσουν στον τελικό του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα συναντήσουν (για άλλη μία φορά) τον Ολυμπιακό.

Έργα ασφαλτόστρωσης στην οδό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Με προβλήματα θα διεξάγεται σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα εξόδου της οδού Λαγκαδά, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης.
Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται από μία λωρίδα η οποία θα αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας. Οι εργασίες αφορούν το τμήμα από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου.
Η Τροχαία Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της καλεί τους οδηγούς που θα κινούνται στις περιοχές των έργων, να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται προς τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης και των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές, προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων

.Δράση για το παράνομο παρκάρισμα στην Κατερίνη


Με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της Πιερίας και να δώσουν το σύνθημα για μια πιο ...φιλική αντιμετώπιση τόσο των ατόμων με αναπηρία, όσο και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Κατερίνης, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας παρουσίασαν την Παρασκευή 20 Μαΐου στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης τη νέα τους δράση με σύνθημα «Σκέψου δράση περιελάμβανε τη διανομή καρτών, με ένα σύντομο κοινωνικό μήνυμα προς τους χρήστες ΙΧ και όχι μόνο που κάνουν πραγματικά δύσκολη τη μετακίνηση για αναπηρικά αμαξίδιο, γυναίκες με καροτσάκια, ηλικιωμένους. Στιγμιότυπα από την πετυχημένη δράση της Παρασκευής 18.05.2011 στον κεντρικό Πεζόδρομο Κατερίνης: