Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Απόσπασμα από την ομιλία του Γερουσιαστή κ. Λ Ραπτάκη στην εκδήλωση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στην Θεσσαλονίκη. Δείτε βίντεο

Βαριές κατηγορίες για τους φονιάδες του 44χρονου

Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο για τους κατηγορούμενους ως δολοφόνους του 44χρονου πατέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους
Ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου καθώς και για άλλα τέσσερα αδικήματα, διώκονται οι δύο Αφγανοί οι οποίοι συνελήφθησαν σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ την Πέμπτη, ως δράστες της απεχθούς δολοφονίας του 44χρονου πατέρα για μία κάμερα πριν 10 ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία. Οι δράστες αφαίρεσαν τη βιντεοκάμερα από τον 44χρονο, αλλά επειδή εκείνος δεν την έδινε, τον μαχαίρωσαν άγρια και τον σκότωσαν.Ο ένας εκ των δύο Αφγανών μάλιστα, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για εμπόριο ναρκωτικών. Στη συνέχεια την πούλησαν στο Μοναστηράκι αντί του ποσού των 120 ευρώ. Ο τρίτος δράστης, υπήκοος Πακιστάν, αναζητείται από τις αρχές.





Ισπανία: Αγανακτισμένοι διαδηλωτές «κατασκηνώνουν» στις πλατείες

Κατά του δικομματισμού, της διαφθοράς και της ανεργίας διαδηλώνουν εκατομμύρια Ισπανοί σε ολόκληρο τον ισπανόφωνο κόσμο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Euranet Αντρέα Ντίας, οι διαδηλωτές διαμηνύουν ότι όποιο και εάν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να τους αντιπροσωπεύει. Επιπλέον, διαδηλωτές -κυρίως νέοι- που ζητούν τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία δήλωσαν ότι θα αγνοήσουν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο. Οι επονομαζόμενοι από τον ισπανικό Τύπο "Αγανακτισμένοι", διαμαρτύρονται για την ανεργία, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και τη στάση των πολιτικών και συγκεντρώνονται από τις 15 Μαΐου σε κεντρικές πλατείες πολλών ισπανικών πόλεων. Ο ισπανός πρωθυπουργός πάντως αποφεύγει να αποσαφηνίσει αν θα διαταχθεί παρέμβαση της αστυνομίας Η εκλογική επιτροπή, ενόψει τοπικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής, ανακοίνωσε ότι είναι παράνομες οι πολιτικές συγκεντρώσεις την παραμονή των εκλογών.


Πως έμεινε ο Αστέρας και έπεσε ο Ηρακλής


Η απόφαση της πειθαρχικής της Σούπερ Λίγκα αναφέρει ότι ο Ηρακλής προέβη σε αλλοίωση του αληθούς χρόνου λήξεως της ασφαλιστικής ενημερότητας και αντέγραψε νέα μεταγενέστερη ημερομηνία προκειμένου να κάνει μεταγραφές τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Ηρακλής παρουσίασε την ασφαλιστική ενημερότητα ως γνήσια εξαπατώντας τις υπηρεσίες της ΕΠΟ και ενισχύοντας παράνομα την αγωνιστική δύναμή του, κάτι που αποτελεί βαρύτατη παραβίαση των κανονισμών.
Επίσης, η καταγγελία του Αστέρα είναι εμπρόθεσμη κατά 4 ημέρες (13/4), καθώς το αδίκημα της δυσφήμισης θα παραγραφόταν στις 17/5, ενώ στις 12/5 ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε ενημερώσει στη βουλή ότι ο Ηρακλής έχει υποβάλει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Κάτι που ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα.



ΠΑΟΚ: Με το βλέμμα στο σεντόνι


Ποινή τεσσάρων αγωνιστικών στον Πάμπλο Γκαρσία

.Πρώτος στην κορυφή των πλέι οφ, πάντα ζωντανός στο κυνήγι της θέσης που οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ! Είναι το στίγμα της επόμενης μέρας στην Τούμπα μετά την πύρρειο νίκη επί της ΑΕΚ (2-1) και φόντο την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών στον Πάμπλο Γκαρσία. Κι όλα αυτά ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κοιτάξει πίσω ούτε στιγμή. Την Κυριακή τον περιμένει στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σειράς.



Βαρέλι δίχως πάτο η ελληνική οικονομία!

Σε "B+" από "ΒB+" υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο και εγχώριο νόμισμα της Ελλάδας η Fitch Ratings, ενώ διατήρησε σε ΄B΄ τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση.
Η Fitch ανακοίνωσε παράλληλα ότι έχει θέσει και τις τρεις αξιολογήσεις σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες (Rating Watch Negative - RWN). Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης επιβεβαίωσε παράλληλα την αξιολόγηση ΄AAA΄ στο Country Ceiling η οποία ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ.



Ποινή φυλάκισης 16 μηνών σε Βρετανό πρώην υπουργό


Μπορεί εμείς εδώ να αναζητούμε με προανακριτικές, εξεταστικές και κάθε άλλο δυνατό τρόπο για μίζες και υπεξαιρέσεις δημοσίου χρήματος ύψους πολλών εκ. ευρώ, αλλά στη Βρετανία όχι μόνο δε χαρίζονται αλλά και είναι ταχύτατοι στην απονομή δικαιοσύνης.Ο Έλιοτ Μόρλεϊ, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Εργατικού Κόμματος, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών για απάτη. Είναι ο υπουργός που ομολόγησε ότι διεκδίκησε 30.000 λίρες από το βρετανικό δημόσιο για να αποπληρώσει στεγαστικά δάνεια και υποθήκες, μεταξύ των οποίων και εξοφλημένα.
Ο Βρετανός δικαστής περιέγραψε την πράξη του Μόρλει ως μεγάλη ατιμία και σημείωσε ότι οι απαντήσεις του σε όσες ερωτήσεις του έγιναν ήταν ψέματα.Το Εργατικό κόμμα ήδη διέγραψε τον Μόρλεϊ από μέλος του, ενώ σημειώνεται ότι άλλοι τρεις Βρετανοί πρώην βουλευτές έχουν φυλακιστεί για ανάλογη απάτη με αιτήματα κάλυψης των δαπανών τους.



Το iPad απειλεί τις πωλήσεις των PC’s

Το iPad φαίνεται πως έχει προκαλέσει πρόβλημα στην αγορά προσωπικών υπολογιστών.
Τα νούμερα λένε πως οι αγορές των προσωπικών υπολογιστών της Hewlett-Packard έπεσαν κατά 23% το τελευταίο τρίμηνο, και η εν λόγω εταιρεία έκοψε 1 δισεκατομμύριο από τις προβλεπόμενες τελικές τιμές των πωλήσεών της. Αν και η αντίπαλός της, η Dell, κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις σε ό, τι αφορά τις πωλήσεις σε εταιρείες (εταιρικών και όχι προσωπικών υπολογιστών), τα νούμερά της για τα PC παρουσιάζουν πτώση της τάξεως του 7,5%. Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, η χαμογελαστή Apple περιμένει πως οι πωλήσεις των ταμπλετών της θα φτάσουν τα 70 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2011, και τα 246 συσκευές στα επόμενα τρία χρόνια.Η επιτυχία του iPad ίσως να οφείλεται στη χρηστικότητα των ταμπλετών και των διάσημων εφαρμογών/παιχνιδιών (όπως του AngryBirds) και της ικανότητας αναπαραγωγής καλής ποιότητος βίντεο και ταινιών. Γι’ αυτόν τον λόγο το εγχείρημα της ταμπλέτας είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά αυτή τη στιγμή σε ό, τι αφορά την τεχνολογία.Η επικράτηση για πρώτη φορά της Apple επί της Microsoft (η Microsoft ανέφερε πωλήσεις αξίας 5,23 δισ., ενώ η Apple 5,99 δισ. δολαρίων) τα τελευταία 20 χρόνια οφείλεται στο γεγονός πως η ταμπλέτα της εταιρείας με το δαγκωμένο μήλο έχει κάνει τέτοιο πάταγο. Η Intel, από τη μεριά της, η οποία προμηθεύει το 80% των CPU των υπολογιστών του πλανήτη, κρατιέται μόνο λόγω των εταιρικών της προμηθειών, των παροχών της σε αναπτυσσόμενες αγορές και των συμφωνιών της με κατασκευαστικές εταιρείες. Θα είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε εάν η ταμπλέτα θα παραμείνει ως το νούμερο 1 τεχνολογικό προϊόν αυτής της εποχής ή εάν θα ξεπεραστεί ως άλλο ένα fast-food δημιούργημα…

Έκανε τις Βρυξέλλες να… αρχίσουν το διάβασμα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Το «Ζάππειο 2» είναι η πρόταση ελπίδας της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος. Παράλληλα όμως, είναι και η «φωτογραφία» της πολιτικής πλατφόρμας που πρεσβεύει ο Αντώνης Σαμαράς, και με την οποία φιλοδοξεί να ηγηθεί της εθνικής προσπάθειας για ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της αυτοδιάθεσης της Ελλάδας.Τις τελευταίες ημέρες, και με αφορμή κυρίως τις επαναλαμβανόμενες προτροπές του Όλι Ρεν για να δρομολογηθούν στην Ελλάδα συνθήκες πολιτικής συναίνεσης, κυρίως μεταξύ των δυο μεγάλων και παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε να υψώσει τον τόνο της φωνής του.Έκτοτε, οι σειρήνες από τις Βρυξέλλες χαμήλωσαν εξαιρετικά τους δικούς τους τόνους, και το ελληνικό πολιτικό σύστημα αφέθηκε πιο χαλαρό να αποφασίσει και να τακτοποιήσει τα του οίκου του.Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ωστόσο, δίνει συνέχεια στο στρατήγημα που έχει αποφασίσει να υλοποιήσει. Ήδη έστειλε, και μάλιστα μεταφρασμένο, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική ανάκαμψη, όπως το παρουσίασε στο «Ζάππειο 2», στον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, τον Ζοζέ Μπαρόζο, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τον Όλι Ρεν και τον Βίλφρεντ Μαρτένς, προκειμένου… να διαβάσουν, και να αποκτήσουν έτσι πρωτογενή εικόνα και αίσθηση μιας ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης, σε σχέση με το πώς θα διαμορφωθεί το νέο μνημόνιο.Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει μια διεθνή εκστρατεία, με στοχευμένες επισκέψεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Από το Παρίσι, όπου θα βρεθεί στις 7 Ιουνίου και θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Φιγιόν, μέχρι τις Βρυξέλλες. Εκεί θα βρίσκεται στις 22 του επόμενου μήνα, μια μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Ζοζέ Μπαρόζο το πώς θα δρομολογηθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.



Προφυλακίσθηκαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ


Οι υπάλληλοι είχαν συλληφθεί την ώρα που έπαιρναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα
Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίσθηκαν οι 3 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που είχαν συλληφθεί στις αρχές της εβδομάδας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος





Ξανά στα πόδια του... με τη βοήθεια της επιστήμης

Ξανά στα πόδια του βρέθηκε ένας 25χρονος παραπληγικός με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Ο λόγος για τον 25χρονο Ρομπ Σάμερς - θύμα τροχαίου - ο οποίος κατόρθωσε να σταθεί όρθιος και να κάνει κάποια βήματα σε μια θεραπεία που περιλαμβάνει την διέγερση με ηλεκτρισμό της σπονδυλικής του στήλης.
Ο Σάμερς, πρώην αθλητής, (πρώην παίκτης του μπέιζμπολ), μπορεί πλέον να κινεί τους γοφούς, τα γόνατα, τους αστραγάλους και τα δάκτυλα των ποδιών. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι έχει αποκατασταθεί μερικώς η λειτουργία της ουροδόχου κύστης και η γενετήσια λειτουργία.
Ο 25χρονος υποβλήθηκε σε συνεχή και απευθείας ηλεκτρική διέγερση του κάτω τμήματος της σπονδυλικής στήλης, σε μια διαδικασία που μιμείται τα σήματα, τα οποία στέλνει υπό κανονικές συνθήκες ο εγκέφαλος για να προκαλέσει κίνηση. Οι ερευνητές επί δύο χρόνια «εκπαίδευαν» το νευρωνικό δίκτυο της σπονδυλικής στήλης του 25χρονου για να «παράγει» κινήσεις των μυών και μετά από αυτό εμφύτευσαν με χειρουργική επέμβαση ένα μηχάνημα ηλεκτρικής διέγερσης στην πλάτη του.
Ο Σάμερς δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτή η θεραπεία άλλαξε τη ζωή του: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι είμαι παράλυτος».
«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια τεράστια ευκαιρία βελτίωσης των καθημερινών τους λειτουργιών ωστόσοέχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας», δηλώνει η Σούζαν Χαρκέμα από το Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ στο Κεντάκι. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.



Καρπούζια ανατινάζονται στην Κίνα!

Πολλά στρέμματα φρούτων έχουν καταστραφεί εξαιτίας της ανατίναξης των καρπουζιών
Αγρότες στην ανατολική Κίνα μένουν έκπληκτοι καθώς τα καρπούζια που καλλιεργούν αρχίζουν να ανατινάζονται το ένα μετά το άλλο.Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή του Jiangsu έδειξε ότι πολλά στρέμματα φρούτων καταστράφηκαν εξαιτίας του προβλήματος.Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα τηλεοπτικού καναλιού στην Κίνα, φαίνεται πως πίσω από την μύστηρια ανατίναξη των καρπουζιών βρίσκεται χημική ουσία που βοηθά τα φρούτα να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν πιο γρήγορα.Το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε ότι οι αγρότες ψεκάζουν την καλλιέργειά τους με χημικές ουσίες ελπίζοντας ότι θα μπορούν να βγάλουν τα φρούτα στην αγορά πριν από την περίοδο αιχμής και να αυξήσουν τα κέρδη τους.Στην Κίνα πάντως επιτρέπεται η χρήση χημικών ουσιών, και μέχρι στιγμής οι δοκιμές δείχνουν ότι είναι ασφαλής η χρήση τους.

Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης σχετικά με περιστατικό με λαθροδιακινητές στην περιοχή Τυχερού Έβρου

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20-05-2011) στην αγροτική περιοχή Τυχερού Έβρου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και δυνάμεις του FRONTEX , για την αποτροπή διέλευσης ομάδας λαθρομεταναστών, που είχε εντοπιστεί στην παραποτάμια περιοχή, επί του τουρκικού εδάφους. Επίσης είχαν εντοπιστεί και δύο βάρκες με τέσσερις λαθροδιακινητές.
Την 10.30 ώρα, δύο από τους λαθροδιακινητές επιβαίνοντας στη μία βάρκα κινήθηκαν προς την ελληνική όχθη και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψαν στο τουρκικό έδαφος, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα με κυνηγετικές καραμπίνες.
Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν από τη βάρκα και κινούμενοι νότια στην τουρκική όχθη, την 11.00 ώρα, πυροβόλησαν με τις κυνηγετικές καραμπίνες τέσσερις φορές, προς την πλευρά που βρίσκονταν άνδρες του FRONTEX , στην ελληνική πλευρά του ποταμού.
Προηγουμένως την 10.45 ώρα, οι δύο άλλοι λαθροδιακινητές, κινήθηκαν με τη δεύτερη βάρκα προς την ελληνική όχθη και πυροβόλησαν με κυνηγετικές καραμπίνες τέσσερις φορές, προς την πλευρά που βρίσκονταν Έλληνες αστυνομικοί.
Όλοι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τους λαθροδιακινητές, που βρίσκονταν στη τουρκική όχθη, και σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων από τα σημεία που βρίσκονταν οι αστυνομικές δυνάμεις, δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη του βεληνεκούς των κυνηγετικών όπλων. Από τις τουρκικές Αρχές, που είχαν ειδοποιηθεί από τη Διεύθυνσή μας συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά 97 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στην γύρω περιοχή και είχαν εντοπιστεί από το αεροσκάφος του FRONTEX .
Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού υπήρξε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές.



Στην βουλή οι Αποφάσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνη

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. ΥπουργόΥγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σε αδιανόητες ενέργειες έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης.
Σύμφωνα με απόφαση του το νοσοκομείο απαιτεί την είσπραξη χρημάτων από τους ασφαλισμένους που εισάγονται στο νοσοκομείο ως επείγοντα περιστατικά, τους ανασφάλιστους, τους αλλοδαπούς και τους τουρίστες!
Μάλιστα επιμένει στην είσπραξη συγκεκριμένων χρηματικών ποσών με διακυμάνσεις και ανά κατηγορία πολιτών: για τους ανασφάλιστους και τους αλλοδαπούς το ποσό ανέρχεται στα 10 ευρώ ενώ οι τουρίστες πρέπει να πληρώνουν το ποσό των 20 ευρώ.
Έχει δε προχωρήσει και σε αυθαίρετη έκδοση δικών του τιμολογίων διατίμησης ιατρικών πράξεων ( ακτινογραφίες για ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.).
Παράλληλα από το Μάιο, με έγγραφο του στις 02.05.11 προς τον Δ/ντή Χειρουργικής του νοσοκομείου Κατερίνης ενημερώνει πως ουσιαστικά θέτει τους ιατρούς σε «καταναγκαστική εργασία» αφού τους καλεί να καλύπτουν με εφημερίες τη Χειρουργική κλινική ακόμα και αν δεν πληρωθούν!
Επειδή είναι φανερό πως ο εν λόγω διοικητής έχει εκτροχιαστεί και αυθαιρετεί,
Επειδή την ώρα που το Υπουργείο Υγείας έχει κηρύξει στάση πληρωμών και το Ε.Σ.Υ. καταρρέει δεν είναι δυνατόν να ζητείται από τους ίδιους τους ανθρώπους που χρειάζονται τις υπηρεσίες υγείας να πληρώνουν για αυτές χρηματικά ποσά που αυθαίρετα αποφασίζει ο κάθε διοικητής νοσοκομείου που υπάγεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έχει ενημερωθεί για τις πράξεις του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα προκειμένου να ανακληθούν οι αυθαίρετες αποφάσεις του διοικητή νοσοκομείου Κατερίνης και πώς θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο περιστατικό;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία



Ένοπλοι απείλησαν τον μητροπολίτη Λαγκαδά

Μπήκαν στη μητρόπολη από το παράθυρο και έβγαλαν ανενόχλητοι δύο χρηματοκιβώτια

Συμμορία αδίστακτων κακοποιών εισέβαλε τα ξημερώματα στην ιερά μητρόπολη Λαγκαδά και σήκωσε δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χρήματα και σημαντικά έγγραφα. Μάλιστα οι δράστες δεν δίστασαν να στρέψουν τα όπλα τους και να απειλήσουν τον μητροπολίτη, που επιχείρησε να αποτρέψει την κλοπή, αλλά ευτυχώς δεν άνοιξαν πυρ εναντίον του.
Ο μητροπολίτης Λαγκαδά, σεβασμιότατος Ιωάννης Τασιάς, ζητά την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή, ώστε να μπει φραγμός στις συμμορίες που δρουν κλέβοντας και ληστεύοντας τον κόσμο.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, όταν οι τέσσερις νεαροί δράστες διέρρηξαν παράθυρο του υπογείου της μητρόπολης Λαγκαδά και μπήκαν στο κτίριο. Οι δράστες άρχισαν να ερευνούν τα γραφεία που βρίσκονται στο υπόγειο και το ισόγειο και εντόπισαν τα δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία μετέφεραν από το διερρηγμένο παράθυρο εκτός κτιρίου και τα φόρτωσαν στα δύο αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στο προαύλιο της μητρόπολης.
Ο θόρυβος όμως που έκαναν οι δράστες κατά τη μεταφορά των χρηματοκιβωτίων ξύπνησε τον μητροπολίτη και τους κληρικούς, που διαμένουν σε κελιά στον πρώτο και δεύτερο όροφο του κτιρίου. Ευτυχώς κανένας από τους κληρικούς δεν κατέβηκε στους χώρους που βρίσκονταν οι οπλισμένοι κακοποιοί, αλλά βγήκαν στα παράθυρα των δωματίων τους και στα μπαλκόνια του κτιρίου για να δουν τι συμβαίνει. Ο μητροπολίτης, που είχε βγει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, βλέποντας τους δράστες να μεταφέρουν τα χρηματοκιβώτια στα δύο αυτοκίνητα τους έβαλε τις φωνές. Ένας από τους δράστες τράβηξε το όπλο του και το έστρεψε προς τον μητροπολίτη, απειλώντας τον πως θα πυροβολήσει αν δεν σταματήσει να φωνάζει, χωρίς ευτυχώς να πραγματοποιήσει την απειλή του.
“Μου έκανε εντύπωση ότι οι δράστες σήκωναν τα χρηματοκιβώτια -που είναι διαστάσεων ένα επί ένα και μεγάλου βάρους- σαν να ήταν πούπουλα”, λέει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαγκαδά.
Οι δράστες ατάραχοι συνέχισαν το έργο τους, και αφού φόρτωσαν τα δύο χρηματοκιβώτια στο πορτμπαγκάζ του ενός αυτοκινήτου τους, επιχείρησαν να διαφύγουν. Οι κληρικοί ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία και περιπολικά έστησαν μπλόκα περιμετρικά της πόλης του Λαγκαδά.

Καταδίωξη και πυροβολισμοί

Στην έξοδο της πόλης ένα περιπολικό εντόπισε τα όχημα των δραστών και έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Οι δράστες όμως ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.
Τότε οι αδίστακτοι κακοποιοί, για να αποφύγουν τους αστυνομικούς, άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Κοντά στο χωριό Περιβολάκι, το ένα από τα χρηματοκιβώτια έπεσε στο οδόστρωμα και άνοιξε, και όπως διαπιστώθηκε περιείχε έγγραφα. Οι δύο δράστες που επέβαιναν στο όχημα το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο των άλλων δύο συνεργών τους και χάθηκαν στην Εγνατία οδό. Οι έρευνες για τη σύλληψή τους συνεχίζονται.
Το όχημα των δραστών μεταφέρθηκε για έρευνα στο εργαστήριο εγκληματολογικών ερευνών, ενώ τα δύο χρηματοκιβώτια κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στην ιερά μητρόπολη Λαγκαδά.



.

Προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας των “Κλωστηρίων Κιλκίς” κατά την επίσκεψη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στο εργοστάσιο.

Παραβαίνοντας κάθε αρχή ευπρεπούς συμπεριφοράς, εκπρόσωπος της εργοδοσίας στα «Κλωστήρια Κιλκίς» (Νέα Σάντα), κατά την επίσκεψη της βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στο εργοστάσιο προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων, απαίτησε από τη βουλευτή να μιλήσει αποκλειστικά μαζί του διαφορετικά να φύγει από το εργοστάσιο. Προφανώς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να αποδεχθεί έναν τέτοιο εκβιασμό.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης για τρίτη συνεχόμενη μέρα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην παράνομη προσπάθεια της διοίκησης της εταιρείας να τους επιβάλει εκ περιτροπής εργασία.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει την αυθαιρεσία των εργοδοτών, οι οποίοι, ενθαρρυμένοι από την πολιτική κάλυψη που τους παρέχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους πολιτικούς που τους συμπαρίστανται.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που στην επίσκεψή της συνοδεύονταν από την αναπληρωτή γραμματέα του Ε.Κ.Θ. και μέλος του δικτύου συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και το μέλος της Κ.Π.Ε του Συνασπισμού Άλκη Αντωνιάδη, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην κάμψουν τον αγώνα τους, αλλά να συνεχίσουν χωρίς να τρομοκρατούνται από την επιθετική συμπεριφορά της διοίκησης και την αστυνομική παρουσία που επιστρατεύτηκε χθες ως μέσο πίεσης εναντίον των απεργών.
Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής να εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους εργάτες των «Κλωστηρίων Κιλκίς», καθώς «οι πολιτικές του μνημονίου, της Τρόικας και της κυβέρνησης χρειάζεται να βρουν απέναντί τους το σύνολο της εργατικής τάξης», όπως ανέφερε.

Έστειλε το μήνυμα ότι… θα είναι εδώ


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Έμοιαζε πράγματι με «εθνικό διάγγελμα»… Το Μέγαρο Μαξίμου είχε προετοιμάσει με επιμέλεια το σκηνικό. Στο Ναύπλιο, το άκουσμα του ονόματος του οποίου παραπέμπει στον Καποδίστρια. Στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την Επανάσταση. Μια πόλη που στέλνει μηνύματα από ένα ένδοξο παρελθόν, τελείως ξένο προς το μίζερο παρόν, και το ακόμη πιο σκοτεινό μέλλον που ξεπροβάλλει μπροστά μας.
Μπορεί να μην στάθηκε όρθιος δίπλα στη θάλασσα, όπως πέρσι στο Καστελόριζο, ο τόνος όμως που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στα όσα είπε, ήταν περισσότερο δραματικός.
«Η μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και κανείς άλλος στην Κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Ξέρω ότι όλοι αγωνιούν, ο αγώνας αυτός όμως αξίζει. Είμαστε στον πρώτο χρόνο της προσπάθειας. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι εύκολα, είμαστε όμως όλοι μαζί, σε μια κοινή προσπάθεια του ελληνισμού».
Αυτός ήταν ο πυρήνας του εθνικού προσκλητηρίου προς κάθε δύναμη της χώρας, την οποία κάλεσε να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια. Στις συναντήσεις που θα έχει στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, θα του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει σε τι… εύρος και βάθος εννοεί αυτή τη συναίνεση.
Το μήνυμά του ωστόσο, έμοιαζε να κάνει… ηχώ και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Εκεί όπου εσχάτως, έστω σε επίπεδο φιλολογικών συζητήσεων, ανοίγουν θέματα για το μέλλον του Κινήματος, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν σκοπεύει να απουσιάζει από τη μάχη. Και για τη χώρα, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ.



Σταύρος Καλαφάτης: «Αταλάντευτα ταγμένοι στον αγώνα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έκανε την ακόλουθη δήλωση - μήνυμα :
«Τιμούμε και φέτος με ιδιαίτερο σεβασμό, τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Του Ελληνισμού που διασύρθηκε, εξευτελίσθηκε, βασανίσθηκε και μαρτύρησε στον εφιάλτη που του ετοίμασαν οι νεότουρκοι, με απώτερο σκοπό τον αφανισμό του χριστιανικού στοιχείου και του Γένους μας από τη Μικρά Ασία.
Όσοι Πόντιοι γλίτωσαν τη σφαγή, οδηγήθηκαν σε ανελέητες πορείες θανάτου, που πολλές από αυτές ωθούνταν στη μικρασιατική έρημο για να αποτάξει το τουρκικό κράτος το τίτλο του "σφαγέα", εκπληρώνοντας όμως ταυτόχρονα την εγκληματική του αποστολή.
Άλλους, τους ευλόγησε ο Θεός και κατάφεραν μαζί με τα κουρέλια της προσφυγιάς τους, να φέρουν στη μητέρα Ελλάδα τις άγιες εικόνες, τα άγια λείψανα, τα λιγοστά κειμήλια, αλλά και τις γλυκές μνήμες των χαμένων πατρίδων τους. Έφεραν μαζί τους ηθικές αξίες, τα έθιμα και τα ήθη του τόπου τους, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.
Παραμένοντας πάντα περήφανοι και αξιοπρεπείς, ξεκινώντας πάλι από το μηδέν, ξανάφτιαξαν τη ζωή και τα νοικοκυριά τους, προόδευσαν στη δουλειά και εδραιώθηκαν στην ελληνική κοινωνία ως αναπόσπαστο πολυσχιδές κομμάτι της.
Είναι αναμφισβήτητο ότι ο προσφυγικός Ελληνισμός του Πόντου, συνέβαλε θετικά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, το ποντιακό στοιχείο αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους ενεργούς πυρήνες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, με ιδιαίτερη συμβολή στο εμπόριο, την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό.
Η γενιά των Ποντίων όμως δεν λησμονεί και δεν ησυχάζει. Οι εφιαλτικές μνήμες δεν ξεπερνιούνται και δεν γιατρεύονται. Η πίκρα παραμένει και περνά στους απογόνους.
Οι Πόντιοι απαιτούν δικαίωση. Όπως οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι., αλλά και όλοι οι χριστιανικοί πληθυσμοί που σφαγιάσθηκαν εκείνη την εποχή από τους νεότουρκους.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι αταλάντευτα ταγμένη στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από όλες τις χώρες και κυρίως από την ίδια την Τουρκία.
Το σύγχρονο τουρκικό κράτος μέσα από την επίσημη αυτή δήλωση μετανοίας, θα κάνει και το ίδιο ένα βήμα μπροστά, στην προσπάθειά του να γίνει "κράτος δικαίου". Τίτλος προαπαιτούμενος στην πορεία για τον εκδημοκρατισμό και την ευρωπαϊκή του προοπτική».



Διάγγελμα αλά Καστελόριζο στο Ναύπλιο;

OFF THE RECORD
Η επίσκεψη είναι αιφνιδιαστική. Ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, και οι πληροφορίες ως προς το περιεχόμενό της, δεν… επαρκούν για τη βιασύνη της πρωτοβουλίας να επισκεφτεί ο Γιώργος Παπανδρέου το Ναύπλιο, μεσημέρι Παρασκευής, αντί να βρίσκεται στη Βουλή και να απαντάει στις ερωτήσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».
Δεν είναι λοιπόν λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει σήμερα, ένα πολιτικό διάγγελμα από την πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού έθνους, κατ’ αναλογία με τις δραματικές ανακοινώσεις του Απριλίου του 2010 για την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο. Επίσης το μεσημέρι… μιας Παρασκευής, από το ακριτικό Καστελόριζο, ακόμη ένα σημειολογικό περιβάλλον, δηλαδή.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πρωθυπουργός θα μετάσχει σε σύσκεψη των τοπικών φορέων και των αρχών της περιοχής, στο Βουλευτικό. Σε ένα μέρος δηλαδή, η χωροταξία του οποίου ξυπνά μνήμες από τον Αγώνα για την Απελευθέρωση. Σε μια πόλη που είναι ταυτισμένη με τη φιγούρα του μάλλον σημαντικότερου πολιτικού που πέρασε από τη νεώτερη Ελλάδα, του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
Είπαμε άλλωστε: Η σημειολογία και η επικοινωνιακή προσέγγιση της κρίσης, δεν αποτελούν «ξένο σώμα» προς το πρωθυπουργικό επιτελείο και τον Γιώργο Παπανδρέου.



ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 19η ΜΑΪΟΥ

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Πόντιους. Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα και απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό.
Κοιτάμε προς τα εμπρός, προς το μέλλον μαζί με τους συμπολίτες μας που αποτελούν εδώ και δεκαετίες, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, ένα από τα πιο δημιουργικά και προοδευτικά τμήματα του λαού μας.
Ακριβώς επειδή πιστεύουμε στην ειρήνη και τη φιλία των λαών, και βέβαια στην καλή γειτονία, θεωρούμε ότι η ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων και ο καταλογισμός των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν, και εκτέλεσαν αυτούς τους διωγμούς αποτελεί ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον, μία πράξη που δεν χωρίζει αλλά ενώνει. Αποτελεί πράξη που αναδεικνύει την ιστορική μνήμη και δεν την κατακερματίζει μέσα σε πολιτικές και εθνικιστικές συγκυρίες και σκοπιμότητες.
Θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους τους νεοπρόσφυγες πόντιους από την πρώην Σοβιετική Ένωση που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξή τους στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα λόγω της στενής μικροκομματικής αντίληψης και των πελατειακών σχέσεων που καλλιεργήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Χρέος μας είναι επίσης, αναλογιζόμενοι τις διακρίσεις και τις ποικίλες δυσκολίες που βίωσαν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας, να σεβόμαστε και όλους τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, από όπου και αν προέρχονται, και να στηρίζουμε τις προσπάθειες για την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
Η σημερινή επέτειος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου γράφτηκε στην ιστορία αλλά πολύ φοβούμαι πως με την ακολουθούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράψουν για την «ιδιότυπη γενοκτονία» των σημερινών και των επόμενων γενεών της χώρας μας. Θα το επιτρέψουμε να συμβεί ή θα ενωθούμε, θα αντισταθούμε και θα ανατρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο;
Φιλικά Λίτσα Αμμανατίδου –Πασχαλίδου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης)
«Ε.Ν». Ευχαριστούμε την κ. Αμμανατίδου για το φωτογραφικό υλικό που μας απέστειλε.
Ιδού τα εγκλήματα του Κεμάλ Αταρτούκ.

 


 

 

 

 
 
 

 

Βίντεο από την πορεία της εκδήλωσης της Γενοκτονίας στην Θεσσαλονίκη

. Γενοκτονία. Εκδήλωση μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης οι πόντιοι τίμησαν τους νεκρούς της τουρκικής θηριωδίας.


Με την συμμέτοχη πλήθους κόσμου οι πόντιοι της Θεσσαλονίκης τίμησαν την γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού και διατράνωσαν για μια ακόμη φορά την θέληση τους για αναγνώριση από την διεθνή κοινότητα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Για την εκδήλωση μηνύματα απέστειλαν τα πολιτικά κόμματα ενώ σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ Άνθιμος και Περιφερειάρχης κ. Π. Ψωμιάδης. Βασικοί ομιλητές ήταν ο Ελληνοαμερικανικός Γερουσιαστής κ. Λεωνίδας Ραπτάκης και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης. με τα την πέρας της εκδήλωσης σχηματίστηκε πορεία προς το Τουρκικό προξενείο όπου επιτροπή από την ΠΟΕ με επικεφαλή τον πρόεδρο της κ. Γιώργο Παρχαρίδη επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Φωτογραφικά βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα θα αναρτηθούν σε λίγο καθώς και αύριο.