Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κλειστό το ρεύμα εξόδου της οδού Λαγκαδά λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης

Μετ’ εμποδίων θα διεξάγεται την Κυριακή 15 Μαΐου η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης λόγω απαραίτητων εργασιών ασφαλτόστρωσης.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση Τροχαίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα εξόδου της οδού Λαγκαδά στο τμήμα της από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό Δαβάκη, καθώς και στους κάθετους δρόμους του συγκεκριμένου τμήματος. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από το ρεύμα εισόδου της οδού Λαγκαδά, καθώς θα παραχωρηθεί μία λωρίδα κατεύθυνσης. .

Εταιρεία από τα Διαβατά ανταγωνίζεται την... Google!


Ο Φώτης Λιοτόπουλος (φωτ.) έχει αναπτύξει μια πατέντα GPS πλοήγησης που παρέχει στον χρήστη ακριβέστερες πληροφορίες από εκείνες του διεθνή κολοσσού. .Google Adsense Center

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Με τον γίγαντα Google φιλοδοξεί να... αναμετρηθεί μια εταιρεία με έδρα τα Διαβατά. Η εταιρεία Sboing έχει αναπτύξει μια πατέντα GPS-πλοήγησης που δίνει στον χρήστη δεδομένα όχι μόνο για τον δρόμο, αλλά και για τον χρόνο που θα χρειαστεί για να διανύσει μια διαδρομή, και σε πολλές περιπτώσεις πέφτει μέσα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από τον κολοσσό του ίντερνετ, που έχει στη διάθεσή του δεδομένα εκατοντάδων δορυφόρων. Η σύλληψη της ιδέας είναι αρκετά απλή: κανείς δεν ξέρει καλύτερα τους δρόμους από αυτούς που τους χρησιμοποιούν. Ένας οδηγός-χρήστης του Sboing θα ανεβάσει δεδομένα για τον χρόνο που έκανε για μια διαδρομή, σημειώνοντας στοιχεία για τη μέση ταχύτητα, τις καιρικές συνθήκες και τα κυκλοφοριακά εμπόδια, τσεκάροντας τα σχετικά κουτάκια. Ένας άλλος οδηγός μπορεί απλά από το κινητό του να κατεβάσει τον σχετικό χάρτη και να υπολογίσει πόσο χρόνο θα χρειαστεί, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν. Για παράδειγμα, στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Πάτρα η Sboing έδωσε χρόνο 5 ώρες και 29 λεπτά, ενώ η Google είχε απόκλιση μίας ώρας (6 ώρες και 32 λεπτά). “Η διαφορά προκύπτει από το γεγονός ότι η Google χρησιμοποιεί δεδομένα από τον δορυφόρο, ενώ εμείς έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο χρηστών σε όλο τον κόσμο, στο οποίο καταχωρούνται πραγματικά και επικαιροποιημένα δεδομένα” εξηγεί ο δρ Φώτης Λιοτόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε την πατέντα. Μέχρι σήμερα η Sboing έχει “χαρτογραφήσει” 5.000 χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο και ανανεώνει συνεχώς τους χάρτες της με δυναμικά δεδομένα, τα οποία περνούν από στατιστική επεξεργασία.

Τα κίνητρα

Τι κίνητρο έχουν οι χρήστες να καταχωρούν δεδομένα από τις διαδρομές που κάνουν; Καταρχάς λαμβάνουν δωρεάν έναν πλοηγό αυτοκινήτου της Sboing. Όσο ανεβάζουν δεδομένα, κερδίζουν πόντους, τους οποίους “εξαργυρώνουν” κατεβάζοντας δωρεάν χάρτες. Όσοι απλώς χρησιμοποιούν το σύστημα μπορούν να λαμβάνουν μέσω του πλοηγού τους δεδομένα για την κατάσταση του δρόμου και για τον χρόνο που έκαναν άλλοι οδηγοί για να διανύσουν μια διαδρομή.
Τι κερδίζει η εταιρεία από την εφαρμογή, αφού οι πληροφορίες παρέχονται δωρεάν, από και προς τους χρήστες; Η Sboing σκοπεύει να διαθέσει προς εμπορική χρήση βελτιωμένες εκδόσεις των χαρτών της σε εταιρείες για τις οποίες ο χρόνος είναι χρήμα, όπως σε μεταφορικές εταιρείες και εταιρείες Logistics, σε εταιρείες που επεκτείνονται σε νέες αγορές και χρειάζονται επικαιροποιημένους χάρτες κλπ. Σήμερα η εφαρμογή για την είσοδο στην πλατφόρμα της Sboing είναι διαθέσιμη σε κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζονται από Windows, ενώ τους επόμενους μήνες θα υπάρχει σε i-phone και Blackberry.
Το όνομα της εταιρείας μπορεί να παραπέμπει στο πολύ γνωστό τραγούδι που έλεγε ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία “Κάτι να καίει”, στην πραγματικότητα όμως είναι απλώς ένα όνομα εύκολο να το θυμάται κανείς, όπως τα Yahoo!, Google, Bing, ή μπορεί να είναι αρκτικόλεξο της φράσης “Simply Better, Open and Intelligent Navigation Gadgets” (απλώς καλύτερα, ανοιχτά και έξυπνα εξαρτήματα πλοήγησης), όπως εξηγεί ο δρ Λιοτόπουλος, που ανέπτυξε τη σχετική πατέντα. Στο ερώτημα γιατί πιστεύει ότι η εταιρεία του μπορεί να πετύχει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η απάντηση που αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.sboing.net αποδεικνύει και τους υψηλούς στόχους του εγχειρήματος: “Η υπηρεσία μας είναι δωρεάν, ανοικτή και παγκόσμια. Πιστεύουμε στη συνεργασία των ανθρώπων, όσο και στον επαγγελματισμό. Πιστεύουμε ότι η wikipedia είναι ένα λαμπρό παράδειγμα επιτυχίας, που βασίστηκε στη συμμετοχή των χρηστών της”. .

Έκτακτοι αρχαιολόγοι: Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή 15 Μαΐου οι έκτακτοι αρχαιολόγοι. .Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη (Λευκό Πύργο), Αθήνα (Ακρόπολη), Πελοπόννησο (Ακρόπολη των Μυκηνών), Δυτική Ελλάδα (αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης) και Σπάρτη (αρχαιολογικό χώρο του Μιστρά). Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων είναι χρόνια. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, “παρά τον μακράς διαρκείας αγώνα μας και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία του ΥΠΠΟΤ και στη συνέχεια με το ΥΠΕΣ σχετικά με το αίτημα για την εξαίρεσή μας από τα αντιεργατικά περιοριστικά άρθρα 5 και 6 του ΠΔ164/2004, τα οποία ακυρώνουν το συνταγματικό δικαίωμά μας στην εργασία πέραν του 24μηνου, το μόνο που λαμβάνουμε είναι διατυπώσεις υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων στα λόγια και όχι στις πράξεις”. Ζητούν για ακόμη μια φορά λοιπόν “την άμεση κατάργηση των περιοριστικών διατάξεων του Π.Δ. 164/2004, την άμεση κατάργηση του καθεστώτος ομηρίας των συμβασιούχων και τη μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων στο ΥΠΠΟΤ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την άμεση πλήρωση του οργανογράμματος του ΥΠΠΟΤ (στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια), τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου προστασίας των μνημείων και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα τους”..

ΗΡΑΚΛΗΣ Bόμβα από τον Πιλάβιο

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων ζήτησε χθες η Βουλή, προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι του Ηρακλή και των υπόλοιπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας.
.Εξηγήσεις για τις αποφάσεις έδωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την απόφαση για μη αδειοδότηση του Ηρακλή. Οι βουλευτές της επιτροπής ζήτησαν από τους εκπροσώπους της ΕΠΟ να υπάρξει έλεγχος στην ομοσπονδία, κάτι που ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αρνήθηκε, παρουσιάζοντας μάλιστα και έγγραφο της ΟΥΕΦΑ που απαγορεύει κάτι τέτοιο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή των μελών της επιτροπής. Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, που συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, κατήγγειλε (χωρίς όμως να θέλει να πει ονόματα) ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλες έξι ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα που δεν θα έπρεπε, όπως και ο Ηρακλής, να πάρουν άδεια για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Επίσης ο κ. Πιλάβιος κατέθεσε έγγραφο του ΙΚΑ Καλαμαριάς, που αναφέρει πως η ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή είχε ισχύ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 (επομένως οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έγιναν με πλαστή ενημερότητα), γεγονός που ενδέχεται να σημάνει τον μηδενισμό του στα παιχνίδια από τον Ιανουάριο και μετά, και αφήνει παράθυρο για την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης.
Οι κινητοποιήσεις των οπαδών του Ηρακλή με στόχο τη δικαίωση συνεχίστηκαν χθες. Το νέο ραντεβού δόθηκε το βράδυ στο Κατσάνειο, όπου έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις.
Με μακροσκελή επιστολή προς τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η ΠΑΕ Ηρακλής εξηγεί για ποιους λόγους η απόφαση που έλαβαν οι επιτροπές αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ ήταν σκανδαλώδης. Η κυανόλευκη ΠΑΕ κάνει λόγο για "κατάφωρη αδικία" εις βάρος της, τονίζοντας πως δικαιούται να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα, ενώ μεταξύ άλλων κατηγορεί την ΕΠΟ για «αδιανόητα κακή πρόθεση» από την πλευρά της.
Με πρωτοβουλία του Θόδωρου Καράογλου κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες υπό τις οποίες ο Ηρακλής οδηγείται σε υποβιβασμό, αλλά και για το άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των φακέλων των 16 ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα.
Οκτώ ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης έφτασε στα γραφεία της κυανόλευκης ΠΑΕ το σκεπτικό της. Η νομική υπηρεσία μελετάει το σκεπτικό και υπάρχει η διαβεβαίωση των διοικούντων ότι σήμερα θα δοθεί στο φως της δημοσιότητας.
Οι φωνές διαμαρτυρίας των οπαδών του Ηρακλή έφτασαν μέχρι το Στρασβούργο και την έδρα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Φίλοι της ομάδας που μένουν στη Γαλλία ανάρτησαν έξω από το κοινοβούλιο πανό που έγραφε: «Ανοίξτε όλους τους φακέλους. Καταστρέψτε τη Σούπερ Λίγκα. Αγώνας για τη δικαίωση»..

Δύο νεαροί συνελήφθησαν για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην αυλή εξοχικής κατοικίας

Ογδόντα δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης καλλιεργούσαν δύο νεαροί άνδρες, ηλικίας 20 και 23 ετών, στην αυλή της εξοχικής κατοικίας του πρώτου, στο Στρατώνι της Χαλκιδικής.
Οι νεαροί συνελήφθησαν ενώ μετά από έρευνα της αστυνομίας στο εξοχικό εντοπίστηκαν δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, μια ξιφολόγχη, ένα σπρέι χημικού δακρυγόνου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Τα ναρκωτικά και τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν, όπως και οι μηχανές που θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.









Κοιτάξτε τις καμήλες πρώτα και μετά διαβάστε το μήνυμα που ακολουθεί.



Αυτή η φωτογραφία τραβήχθηκε ακριβώς από πάνω από αυτές τις καμήλες στην έρημο κατά τη δύση του ηλίου. Θεωρείται μία από τις καλύτερες φωτογραφίες. Όταν την κοιτάς προσεκτικά, μπορείς να διαπιστώσεις ότι οι καμήλες είναι οι μικρές άσπρες γραμμές στην φωτογραφία. Οι μαύρες εικόνες που διακρίνονται είναι απλά οι σκιές από τις καμήλες!
Μερικές φορές, τα "προβλήματά" μας φαίνονται μεγάλα σαν τις σκιές... Όμως, στην πραγματικότητα είναι μικρά...

Νέα Δημοκρατία. Το Σχέδιο της ΝΔ για Έξοδο από την Κρίση

Σημεία ομιλίας Α. Σαμαρά – Ζάππειο ΙΙ
«Σας κοιτώ στα μάτια και σας μιλώ με τη γλώσσα της Αλήθειας, όπως την νοιώθω. Και του Χρέους όπως το αντιλαμβάνομαι. Ο λαός μας απαιτεί να δούμε την Ελλάδα από την αρχή. Απαιτεί τομές ριζοσπαστικές. Με νέο Σύνταγμα και νέους θεσμούς. Με νέο πολιτικό και δημόσιο ήθος. Απαιτεί να ξεκολλήσουμε, επιτέλους, απ’ αυτήν την εικόνα μιας τραυματισμένης Ελλάδας, μια Ελλάδα της ανασφάλειας και του πανικού.» Δεν θα μιλήσω για το πώς φτάσαμε εδώ, για το πώς «η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επεδίωξε τότε ότι άλλες προσπάθησαν να αποφύγουν. Και δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα. Έτσι, άλλες χώρες καμαρώνουν σήμερα ότι πέτυχαν ‘’Μνημόνια’’ με καλύτερους όρους από εμάς». Σήμερα έρχονται στα λόγια μας, ακόμα και έγκριτες φωνές από το εξωτερικό που πέρσι μας επέκριναν».
Θα προσπαθήσω να αποδείξω δύο πράγματα: (1) ότι «μπορούμε να βγούμε από την κρίση» και ότι (2) «μπορούμε να γίνουμε πολύ καλύτεροι από πριν, χωρίς όμως επιστροφή στην εξαρτημένη ευημερία και στις ψευδαισθήσεις που είχαμε παλαιότερα.» «Εκεί που μας έφτασε ο κ. Παπανδρέου, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν πια.» Εμείς λέμε ότι «έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες αποφάσεις! Εννοώ κυρίως αποφάσεις που προκαλούν την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, την Επανεκκίνηση της αγοράς, των προσδοκιών, του ηθικού της Κοινωνίας. Την Επανεκκίνηση της Ελλάδας! Τι σημαίνει ‘’Επανεκκίνηση’’: Σημαίνει ότι η Ανάκαμψη δεν μπορεί να γίνει μόνης της, αυτόματα, Χρειάζεται ένα σοκ.» «Αυτό είναι το θέμα της σημερινής μου παρουσίασης: Ένα Έκτακτο Σχέδιο εξόδου από την Κρίση. Κοστολογημένο, σύγχρονο και ρεαλιστικό, που θα προκαλέσει δημιουργικό σοκ»:
1. Μείωση φορολογικών συντελεστών:
• Άμεσα, συντελεστής κερδών 15% για όλες τις Εταιρείες (flat rate).
• Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%.
• Φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων από 45 στο 40%, στόχος σε 3 χρόνια να μειωθεί στο 30%.
• Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό (σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο).
• Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων και κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων».
Απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται υπό διωγμό.
Τα μέτρα αυτά γυρίζουν την ψυχολογία της αγοράς, που ως γνωστό είναι το 50% της οικονομίας.
2. Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή ‘’κόκκινη γραμμή’’ από εδώ και στο εξής:
• Κατάργηση για τρία χρόνια του πόθεν έσχες κατοικίας – οποιασδήποτε πρώτης, δεύτερης, εξοχικής και ανεξαρτήτως μεγέθους.
• Παράθυρο ενός έτους για τη δήλωση κάθε λογής περιουσιακών στοιχείων, χωρίς φορολογική επιβάρυνση ή έλεγχο, ώστε να επαναπατριστούν και να δηλωθούν κεφάλαια που σήμερα βρίσκονται εκτός της οικονομίας.
• Όχι άλλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Εξαίρεση οι Πολιτικοί για τους οποίους θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή η πρότασή μου να εξεταστεί το ‘’πόθεν έσχες’’ όσων διατέλεσαν Υπουργοί & Υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.
3. Μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος:
• Μείωση συντελεστών.
• Απλότητα μέσω κωδικοποίησης σε λίγες σελίδες. Ένας νόμος για τα φυσικά πρόσωπα, ένας για τις επιχειρήσεις, ένας για την ακίνητη περιουσία και ένας για τις συναλλαγές.
• Εφαρμόζοντας πλέον αυστηρές ποινές για όσους πιάνονται να φοροδιαφεύγουν.
• Περιορίζοντας την επαφή φορολογούμενου-εφόρου μέσω δικαιώματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιλέγουν τεκμαρτή φορολογία και την χρήση ελεγκτικών εταιριών ή λογιστικών γραφείων τα οποία θα είναι κι αυτά υπεύθυνα για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται.
4. Νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, αποκτώντας κανονικούς τίτλους, με αντίτιμο το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί εντός τριών ετών. Θα εξαιρεθούν όσα ακίνητα είναι σε αρχαιολογικούς χώρους, πάνω στον αιγιαλό και όσα είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον (π.χ. σε μπαζωμένα ρέματα). Από εδώ και πέρα όμως μπαίνει «κόκκινη γραμμή» στην αυθαίρετη δόμηση.
5. Εξόφληση των εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες - το τρέχον ‘’εσωτερικό χρέος’’ - είτε σε μετρητά, είτε με συμψηφισμό, είτε με ομόλογα.
6. Δέσμευση των τραπεζών να προσφέρουν στην πραγματική οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν από το Ελληνικό Δημόσιο.
7. Μέτρα ‘’ανάσες’’ (τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στο Ζάππειο Ι), μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους, όπως:
• Επιδότηση επιτοκίου κατοικίας κατά 2%.
• Πρόγραμμα βελτίωσης ενεργειακού δυναμικού κατοικιών.
• Αξιοποίηση ΕΣΠΑ, με στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για την Ελληνική συμμετοχή.
• Ενίσχυση Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ενίσχυση της Κοινωνίας:
• Αποκατάσταση χαμηλοσυνταξιούχων (όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ).
• Αποκατάσταση ενισχύσεων στους πολυτέκνους.
Πρώτο «μαξιλάρι ασφαλείας»: τα ως άνω μέτρα θα μειώσουν το έλλειμμα του πρώτου έτους εφαρμογής κατά 2%, σε σχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερο «μαξιλάρι ασφαλείας»: Πρόσθετες περικοπές δαπανών:
• Πάγωμα προσλήψεων για τρία χρόνια, μετά 1:5.
• Εφαρμογή ‘’εργασιακής εφεδρείας’’ για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
Κοστολόγηση νοσοκομείων με βάση επιτυχημένων νοσοκομείων διεθνώς, ηλεκτρονική διαχείριση & συνταγογράφηση (με πλαφόν ανά φαρμακείο ανάλογα με την περιοχή).
Δημόσια Περιουσία: Μπορεί να εισφέρει σημαντικά αλλά απαιτείται χρόνος για να δώσουμε υπεραξίες στα ακίνητα μέσω καθαρισμού τίτλων και νομοθετικών παρεμβάσεων. Μπορούμε να προεισπράξουμε μέρος της αξίας εκμετάλλευσης, χωρίς την ανάγκη πωλήσεων. Βέβαια κάθε ιδεοληψία κάνει κακό, για παράδειγμα μεμονωμένα ακίνητα μπορούμε να τα πουλήσουμε.
Αποκρατικοποιήσεις: Ναι στις αποκρατικοποιήσεις, όχι σε μαζικές πωλήσεις μετοχικών πακέτων, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, σε μια διαλυμένη χρηματιστηριακή αγορά.
• ΔΕΗ: η πρόταση ΠΑΣΟΚ για πώληση 17% είναι πέρα για πέρα λάθος. Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την αγορά και μετά να αποκρατικοποιήσουμε τμηματικά, κρατώντας μόνο τον έλεγχο του δικτύου.
• Ναι στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ (με υποδομές δικτύων υπό κρατικό έλεγχο), ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, Λαχεία, ΟΔΙΕ, Αλυκές, Τουριστικά Ακίνητα.
• ΟΠΑΠ: όχι στην πώληση αν το τίμημα υπολείπεται των μερισμάτων που αποδίδει στο Κράτος.
-> «Να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένα συνδικάτο ΔΕΚΟ δεν είναι ‘’ιδιοκτήτης ούτε της Ενέργειας, ούτε άλλων Δημόσιων υποδομών».
Θεσμικά Μέτρα:
• Προϋπολογισμός μηδενικής βάσης.
• Σύστημα αυτόματου συμψηφισμού οφειλών προς και από το Δημόσιο.
• «Φαστ τρακ» παντού: Σε όλες τις επιχειρήσεις, όχι μόνο στις πολύ μεγάλες και όχι μόνο στις ξένες.
• Νομικό φαστ τρακ.
• Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
• Αποφασιστικό χτύπημα στο παραεμπόριο.
Σε τρία χρόνια από την εφαρμογή του, το Πρόγραμμά μας μειώνει το έλλειμμα στο 1% και την επόμενη βγάζει πλεόνασμα. Με την προϋπόθεση ότι και τα 7 μέτρα επανεκκίνησης θα γίνουν όλα μαζί και άμεσα!Ποιός, λοιπόν έχει δίκιο; Εμείς που λέμε ότι με συνδυασμό μεγάλων περικοπών και Ανάκαμψη μπορεί να Ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός; Ή η κυβερνητική πολιτική, που ομολογεί ότι με διπλάσιες περικοπές από το έλλειμμα, πάλι δεν μπορεί να το εξουδετερώσει;
Μετά την Επανεκκίνηση-Ανάκαμψη στοχεύουμε στην Αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου:
• Έμφαση στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές.
• Ναυτιλία & Τουρισμός.
• Γεωργία, Κτηνοτροφία και Αλιεία.
• Μεταποίηση και τυποποίηση.
• Ανακήρυξη της ΑΟΖ και εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.
• Έρευνα-Τεχνολογία-Καινοτομία.
Θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά σε ειδικές εκδηλώσεις ανά τομέα καθώς και για το πρόγραμμα 1Χ13, με αναπτυξιακές προτεραιότητας για κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας & του Απόδημου Ελληνισμού συνεισφέρουν σε ειδικά έργα, όπως στήριξη Μουσείων. Σημαντικότατος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, για να μπορέσουμε να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Ευρωπαϊκές Δράσεις:
• Ευρωομόλογο.
• Επαναγορά χρέους στη δευτερογενή αγορά.
• Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης & ομόλογα μεγάλων διευρωπαϊκών έργων.





Το ΠΑΣΟΚ χάνει κατά μέσο όρο 2 μονάδες κάθε μήνα

Θεαματική μείωση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ κατά 6 μονάδες το τελευταίο τρίμηνο και κατά 13 μονάδες στην περίοδο εφαρμογής του μνημονίου από τον περυσινό Μάιο, καταγράφεται στην μηνιαία έρευνα της εταιρείας Public Issue (ΣΚΑΪ, 12/5). Σημειώνεται, ότι η δειγματοληψία της έρευνας έγινε στο διάστημα 4-10 Μαίου και δεν έχει συμπεριλάβει τις χθεσινές ανακοινώσεις του Α. Σαμαρά για την επανεκκίνηση της οικονομίας στο Ζάππειο. Σύμφωνα με τις αναγωγές εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία, η τρέχουσα δύναμη του ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται στο 32% από 33,5% τον Απρίλιο, 35% τον Μάρτιο και 38% τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα, η σημερινή διαφορά από την αντίστοιχη δύναμη που υπολογίζεται για τη ΝΔ (29%) να περιορίζεται στο 3% από 6,5% τον προηγούμενο μήνα.
                                           Μάιος             Απρίλιος      Διαφορά
ΠΑΣΟΚ                               32,0                   33,5            -1,5
ΝΔ                                        29,0                   27 ,0           +2,0
ΚΚΕ                                     12,0                   12,0
ΛΑΟΣ                                   8,0                     8,5              -0,5
ΣΥΡΙΖΑ                                6,5                      5,5              +1,0
Οικολόγοι-Πρ.                      3,5                     3,0              +0,5
Δημ. Αριστερά                      3,5                     3,0               +0,5
Δημ. Συμμαχία                      1,5,                    2,5               -1,0
Λοιπά                                    4,0                     5,0               -1,0
Ομολογουμένως, ποτέ άλλοτε δεν έχει καταγραφεί σε ιστορικό δημοσκοπήσεων τέτοια ραγδαία μείωση εκλογικής επιρροής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά και σε ευρύτερο διάστημα, αν συγκρίνουμε με τις αναγωγές της ίδιας εταιρείας τον περυσινό Μάιο -όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο- η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είχε υπολογιστεί στο 45% (ποσοστό μεγαλύτερο και από αυτό των τελευταίων εκλογών, 43,9%). Εμφανιζόταν δηλαδή μεγαλύτερη κατά 13 μονάδες σε σχέση με τη τρέχουσα καταγραφή.
Προκύπτει επομένως ως γενική τάση μία αναμφίβολη καταδίκη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του μνημονίου, παρά τις όποιες επιμέρους αμφιβολίες που μπορεί να αφήνουν οι αναγωγές δημοσκοπήσεων σε εκλογική συμπεριφορά, ιδίως όταν το 37% εμφανίζεται να δηλώνει διάθεση αποχής από τις εκλογές.



Το ΠΑΣΟΚ “ματώνει” με… χρονοκαθυστέρηση

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η σχέση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη δεν είχε ποτέ τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της… γειτνίασης. Ο πρώην πρωθυπουργός υπήρξε μάλλον… μη συμπαθής για το σύνολο της οικογένειας Παπανδρέου, από τα χρόνια που επένδυε και προέβαλε τον εαυτό του ως την «άλλη λύση» στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα.
Το 1996 ωστόσο, ο «θρύλος» αφηγείται ότι ήταν η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, μαζί με του Κώστα Λαλιώτη, οι πλέον κρίσιμες, για να επικρατήσει οριακά ο Κώστας Σημίτης του Άκη Τσοχατζόπουλου για την πρωθυπουργία, και με το πανίσχυρο όπλο της νομής της εξουσίας στα χέρια του, να κερδίσει και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στο Συνέδριο που διεξήχθη μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Ανδρέα.
Στα χρόνια του «εκσυγχρονισμού», ο Γιώργος Παπανδρέου είδε το πολιτικό του άστρο να ανατέλλει. Μετά το φιάσκο Οτσαλάν και τον εξοβελισμό του Θεόδωρου Πάγκαλου από το υπουργείο Εξωτερικών, έγινε εκείνος που, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, συνόδευε έναν κατεξοχήν διεθνιστή πρωθυπουργό στις επαφές του με τους ξένους ηγέτες.
Κάπως έτσι, η φιγούρα του Γιώργου Παπανδρέου έγινε γνωστή, οικεία και στη συνέχεια συμπαθής στους ξένους. Τόσο ώστε, όταν το 2003 ξεκίνησαν οι σκέψεις για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης να μην έχει πολλά περιθώρια από το να δώσει το δαχτυλίδι στον 3ο Παπανδρέου που επρόκειτο να γίνει πρωθυπουργός. Άλλο αν ο αδελφός του Γιώργου, Νίκος, κατάλαβε από την πρώτη στιγμή, συγγραφέας γαρ, ότι το δαχτυλίδι αυτό ήταν πάρα πολύ θαμπό.
Στα πρώτα χρόνια του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε να αντιμετωπίσει τον μόνιμο βραχνά των «σημιτικών». Προέτρεψε τον Καραμανλή να… τον βοηθήσει να ματώσει το ΠΑΣΟΚ, οι συγκυρίες ωστόσο δεν επέτρεπαν τέτοιο ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών.
Μετά την ήττα στις εκλογές του 2007, που έστειλε τον Ευάγγελο Βενιζέλο… στο Ζάππειο, όλοι κατάλαβαν ότι οι «σημιτικοί» επέστρεφαν από την πίσω πόρτα. Το «μαγαζί» ωστόσο, δεν κατάφεραν να το ξαναπάρουν. Κάτι οι αυτοκαταστροφικές κινήσεις του πιο ευφυούς Έλληνα πολιτικού, όπως το «φονικό» βλέμμα σε εκείνον που του πέταξε καφέ στην πλάτη, και κάτι η εξόφθαλμη στήριξη των «σημιτικών», δεν ήθελε και πολύ για να ξυπνήσουν τα παπανδρεϊκά αντανακλαστικά του Κινήματος.
Έτσι, και με τη βοήθεια των «τσιφλικάδων» των ΔΕΚΟ, ο Γιώργος Παπανδρέου κράτησε το ΠΑΣΟΚ. Απέτρεψε τον Βενιζέλο από το να κάνει το δικό του κόμμα. Διέγραψε τον Σημίτη. Πάτησε πάνω στην προϊούσα διάβρωση της Νέας Διακυβέρνησης, και το 2009 επέστρεψε πανηγυρικά στην εξουσία, με το «Λεφτά υπάρχουν» να μοιάζει με το δικό του «Carmina Burana».
Σήμερα η «πράσινη» διακυβέρνηση έχει βρεθεί ενώπιον αδιεξόδου. Ακόμη και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, ο Γιώργος ακούει τον Βενιζέλο να αμφισβητεί ουσιαστικά τη δυνατότητά του να κυβερνήσει. Βλέπει τον Σημίτη να χρειάζεται 11 σελίδες δημόσιας τοποθέτησης, για να μας πείσει ότι ο «εκσυγχρονισμός» ήταν κάτι σαν τον «Χρυσό Αιώνα» σε… remake.
Και κάπου εκεί, έρχεται ο Καστανίδης. Και αποκαλύπτει ότι ο Κώστας Σημίτης είχε απορρίψει την πρότασή του για Ανεξάρτητη Αρχή που θα διενεργούσε τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες του δημοσίου. Ξέρετε, εκεί όπου έγινε το πάρτι του αιώνα. Και φέρνει τον αφηγητή του «εκσυγχρονισμού» σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Ίσως τελικά, το ΠΑΣΟΚ… να ματώσει, έστω και με χρονοκαθυστέρηση. Μόνο που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο το ΠΑΣΟΚ που θα ματώσει να είναι κάτι λιγότερο από το… όλον ΠΑΣΟΚ!