Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Άνοιξε διάλογο με το μέλλον

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Δεν είναι και λίγο να είσαι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να έχεις παραλάβει ένα κόμμα με ξεχαρβαλωμένη κοινωνική απήχηση και μηδενική ανοχή από την πλευρά του κόσμου να ακούσει τι έχεις να πεις, και όμως εσύ, σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, να καταφέρνεις να ανοίγεις… διάλογο με το μέλλον.
Γιατί, αυτό ακριβώς έκανε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Έδωσε… κοστολογημένο περιεχόμενο στην ελπίδα. Και ως γνωστόν, χωρίς ελπίδα, λίγα πράγματα μπορεί να περιμένει κανείς, γιατί απλούστατα λίγα πράγματα είναι διατεθειμένος να κάνει.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε μια συναρπαστική αφήγηση του μέλλοντος, όπως ο ίδιος το βλέπει. Χωρίς μισόλογα, χωρίς καιροσκοπισμούς, χωρίς διάθεση να κρύψει το παραμικρό κάτω από το χαλί. Και μάλλον αυτό ήταν το πιο ηχηρό… γύρισμα σελίδας, που ακούστηκε σήμερα στο Ζάππειο.
Ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε στην αντίπερα όχθη. Και κάλεσε τους Έλληνες να τον ακολουθήσουν. Μιλώντας με τη γλώσσα της καρδιάς, που καταλαβαίνουν όσοι πραγματικά αισθάνονται Έλληνες. Και κυρίως οι νέοι, εκείνοι δηλαδή τους οποίους αφορά πρωτίστως και κύρια, το μέλλον που επιδιώκει να δρομολογήσει από σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Ένα μέλλον χωρίς… τσιφλικάδες συνδικαλιστές. Ένα μέλλον με λιγότερες εθνικές στρεβλώσεις. Ένα μέλλον, βαθιά ελληνικό. Και με… λιγότερο ΠΑΣΟΚ, φυσικά.