Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Στις 16 Μαΐου οι αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας

Στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα εξετασθεί το αν η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, είπε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ. «Στις 16 Μαΐου θα εξετάσουμε αν θα πρέπει ή όχι να ζητηθεί κάτι επιπλέον από το ελληνικό κράτος και τι θα είναι αυτό, ώστε να βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του» δήλωσε η κα Λαγκάρντ σε εκπροσώπους του Τύπου.

Νέα Δημοκρατία: Αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις στο κυβερνητικό σκορποχώρι

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση του, ομολογεί την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην οποία και ο ίδιος μετέχει.
Παραδέχεται “ανεπάρκειες”, “αμηχανία”, “νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές”. Δηλώνει ότι ο ίδιος δεν έχει θέση στις πολιτικές αυτές και, εμμέσως πλην σαφώς, θέτει θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι είναι “στη διάθεση του Πρωθυπουργού”.
Οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις στο κυβερνητικό σκορποχώρι παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Και αυτό καταδεικνύει την ανευθυνότητά τους».

Ένα… εκτός εποχής “γεράκι” απέναντι στον Ομπάμα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το όνομα του Νιουτ Γκίνγκριτς είναι εξαιρετικά οικείο στην αμερικανική κοινή γνώμη, και δη στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Μετά τις χαμένες προεδρικές εκλογές του 1992, τότε που ο Τζορτζ Μπους ο… κανονικός, έχασε απρόσμενα από τον κυβερνήτη του Άρκανσα Μπιλ Κλίντον, οι Ρεπουμπλικανοί αναζητούσαν εκείνον ο οποίος θα κατάφερνε να τα βάλει με τον πολιτικό «κλώνο» του Τζον Φιτζέρλαντ Κένεντι. Στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 1994, οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν, και κατάφεραν να επιλέξουν τον δικό τους Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Τότε ήταν που εμφανίστηκε στο προσκήνιο, αρπάζοντας τον θώκο, ο Νιουτ Γκίνγκριτς. Από τη θέση του Προέδρου της Βουλής μάλιστα, εξελίχτηκε στον πιο σφοδρό πολέμιο του Μπιλ Κλίντον, η ρητορική του έφτασε σε ακραία όρια, και τελικά.. οδήγησε στην επανεκλογή του Αμερικανού Προέδρου. Ήταν η εποχή της «Τριγωνοποίησης», με την πολιτική μεθοδολογία, και όχι φυσικά ιδεολογία, του μεσαίου χώρου, που εδραίωσε τη νίκη του Μπιλ Κλίντον πάνω στη γοητεία που ασκούσε στους μετριοπαθείς Αμερικανούς. Την ώρα που ο Νιούτ Γκίνγκριτς… έτρεχε στα άκρα.
Και οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικανοί άλλωστε, δεν επέλεξαν τον «τρομερό Νιούτ», αλλά τον γηραιό Μπομπ Ντόουλ, για μια ήττα με κάτω τα χέρια στις προεδρικές εκλογές του 1996, που εξασφάλισαν στον Μπιλ Κλίντον μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.
Έκτοτε, ο Νιούτ Γκίνγκριτς αποσύρθηκε από το προσκήνιο, καθώς ο Ντικ Τσέινι έπεισε τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο να κατέβει για πρόεδρος, και μαζί με τον Ντόναλντ Ράμσφελντ εισέβαλαν ως πραγματικά «γεράκια» στον Λευκό Οίκο. Τη συνέχεια, τη ζήσαμε όλοι στο πετσί μας.
Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα το 2008, γύρισε σελίδα στην αμερικανική πολιτική. Και ενόψει του 2012, οι Ρεπουμπλικανοί μοιάζουν να βιώνουν και πάλι, το πολιτικό αδιέξοδο του 1996, τότε που… ξέπεσαν στον Μπομπ Ντόουλ. Η δε σημερινή διαρροή συνεργατών του Νιούτ Γκίνγκριτς, ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, δεν αφήνει και πολλές αμφιβολίες για τη… βαθιά μελαγχολία ενός κόμματος, που κοντεύει να υποκύψει στις ιδεολογικά υστερικές φωνές του «Tea Party».Ένα «γεράκι» ξεπερασμένο από τα γεγονότα και την ιστορία. Εκτός εποχής… Μάλλον θα διευκολύνει τον Μπαράκ Ομπάμα να διασφαλίσει την, έτσι κι αλλιώς σχεδόν βέβαιη, μετά την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν, επανεκλογή του.
ttp://www.statesmen.gr

 


"Η απόλυτη παραδοχή του ναυαγίου της κυβερνητικής πολιτικής".


Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τις υπόγειες διαβουλεύσεις του Λουξεμβούργου, οι διαρροές “κύκλων” του κ. Παπακωνσταντίνου ότι πάμε, είτε σε νέο Μνημόνιο, είτε σε επέκταση του υφιστάμενου, σοκάρουν τον Ελληνικό λαό. Είναι η απόλυτη παραδοχή του ναυαγίου της κυβερνητικής πολιτικής».

Aπεργία και στον Ο.Α.Σ.Θ. στις 11 Μαΐου

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 11 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.), συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την ημέρα της απεργίας θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία του Οργανισμού με προσωπικό ασφαλείας.



Ετοιμος να φέρει Τούμπα τα πλέι οφ

Το πιο μεγάλο βήμα για να φέρει... τούμπα τις ισορροπίες της κανονικής περιόδου και να επαναλάβει την περσινή κούρσα έκανε ο ΠΑΟΚ χτες το βράδυ υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό (2-1) στην πρώτη του ήττα στη διαδικασία των πλέι οφ! Η διαφορά του ενός γκολ μοιάζει με... ανέκδοτο απέναντι στην εικόνα της συνάντησης που είχε αντιπάλους μια ομάδα έτοιμη για την πρόκληση της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μία άλλη για την οποία ο χρόνος έχει σταματήσει εδώ και δύο μήνες...
Ο ΠΑΟΚ που δεν φημίζεται για την παραγωγικότητά του, πέτυχε δύο γκολ, μπορούσε να σημειώσει τουλάχιστον άλλα τόσα, κάτι που, εκτός από τον Χάβο το παραδέχτηκε και ο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου και χωρίς να φθάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα απόδοσης έκανε τον Παναθηναϊκό να θυμίζει γκρουπ παλαιμάχων...!



Ο Νίκος και η “λευκή επιταγή”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το θολό τοπίο που εδώ και αρκετό καιρό απλώνεται στον ορίζοντα των εργαζομένων του Alter, παραμένει νεφελώδες. Με μόνη αξιόπιστη πηγή ειδήσεων, ως προς την πορεία των εξελίξεων, τα όσα εκμυστηρεύεται κάθε πρωί ο Νίκος Χατζηνικολάου στους ακροατές του ραδιοφώνου, μέσω της εκπομπής που διατηρεί στον «Real Fm».
Σήμερα, λοιπόν, ο κορυφαίος άνκορμαν της ελληνικής τηλεόρασης εμφανίστηκε να είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος», ως προς την κατάληξη που θα έχουν οι συζητήσεις με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, και σχολίασε με νόημα ότι ο ίδιος θα είναι εκεί, για να συμβάλλει όπου μπορεί, στην προσπάθεια να σταθεί και πάλι ο τηλεοπτικός σταθμός στα πόδια του.
«Θα περιμένω τις εξελίξεις, και θα βοηθήσω όσο μπορώ με τη δική μου στάση. Αν οι νέοι επενδυτές επιδείξουν σωστή στάση, προσωπικά θα είμαι εκεί. Δεν δίνω ωστόσο λευκή επιταγή σε κανέναν», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου, που αποκάλυψε τις προθέσεις του για το μέλλον.
Ο εκδότης της «Real News» πολιορκείται εδώ και αρκετό καιρό από τουλάχιστον δυο τηλεοπτικούς σταθμούς, που θα επιθυμούσαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, και να επενδύσουν πάνω του την καλύτερη χωροθέτησή τους στον ανταγωνισμό που αναμένεται στο μέλλον.
Ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου όμως, δείχνει να έχει ως προτεραιότητα τη διάδοχή κατάσταση του Alter, είτε το κανάλι εξελιχτεί σε… Real TV. Είναι άλλωστε κάτι που έχει υποσχεθεί στους εργαζομένους του σταθμού, δημοσιογράφους και τεχνικούς, ώστε να μείνουν ενωμένοι, και να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη για την ολική επαναφορά στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης.



Στα χνάρια του Σημίτη…


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στα χνάρια του Σημίτη… και με το βλέμμα στραμμένο στον Βενιζέλο. Έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς κωδικοποιημένα τη σημερινή κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου, να εξωτερικεύσει ανησυχίες και προβληματισμούς, που συμμερίζονται πολλοί στο ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση, και την ίδια στιγμή να πυροδοτήσει μια ατέρμονη συζήτηση περί των πραγματικών προθέσεων και των βαθύτερων στοχεύσεών του.
Ο Υπουργός Υγείας, επιχειρεί να βγει απέναντι από το πρόβλημα, να ανανεώσει τη βούλησή του να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, προσδιορίζοντας ωστόσο ένα διαφορετικό πλαίσιο. Μια «πλατφόρμα διαφορετικότητας», που είτε θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα κινηθεί η Κυβέρνηση σε μια συγκυρία κρίσιμη και οριακή, είτε θα τον καταστήσει «τον Σημίτη του Γιώργου», στα χνάρια του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε κάνει με τη σειρά του τη ρήξη με τον Ανδρέα Παπανδρέου, βγήκε εκτός κυβέρνησης, και η δική του «πλατφόρμα διαφορετικότητας» μετεξελίχτηκε στο ρεύμα του εκσυγχρονισμού, που έμελλε να τον οδηγήσει στην εξουσία.Την ίδια στιγμή όμως, ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να έχει στην οπτική γωνία της… άκρης του ματιού του, τις μελλοντικές κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο πλευρό του οποίου βρέθηκε ο σημερινός Υπουργός Υγείας στο παρελθόν, ως «υπασπιστής», ξεκινώντας από την κοινή ακαδημαϊκή διαδρομή, κάνοντας μια… στάση στην Αναθεώρηση του Συντάγματος στη δεύτερη τετραετία Σημίτη, και φτάνοντας μέχρι την αμφισβήτηση του imperium του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μετά τις χαμένες εκλογές του 2007.Από τότε, είναι αλήθεια ότι έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Και ο Ανδρέας Λοβέρδος διεκδικεί για τον εαυτό του το δικαίωμα να… αλλάξει βαθμίδα. Στις εκλογές του 2009 βγήκε πρώτος βουλευτής στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης. Στη δε δημοσκόπηση της «Marc» για το «Έθνος της Κυριακής», εμφανίζεται πρώτος σε δημοφιλία υπουργός της Κυβέρνησης, όχι μόνο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας. Επιβεβαιώνοντας έτσι έναν… άγραφο νόμο περί της «κρυφής γοητείας» που ασκεί στο εκλογικό σώμα ο κατά περίοδο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας, καίτοι το ΕΣΥ… ασθενεί. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος παραμένει υπερκομματικά δημοφιλής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απολαμβάνει τα μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με ευρύτερη κοινωνική απήχηση, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης εξαργύρωσε τη θητεία του στην οδό Αριστοτέλους με μια πανηγυρική και άνετη εκλογή στον Δήμο Αθηναίων, το 2006, και ενώ ήταν ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή.Για να μην ξεχνιόμαστε μάλιστα, να θυμίσουμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος κρατούσε, από τη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας κιόλας, μια στάση διακριτικών αποστάσεων, από τον πυρήνα της πολιτικής της Κυβέρνησης, κυρίως στον τομέα της οικονομίας. Ενώ στις αρχές του έτους, είχε προαναγγείλει την παραίτησή του, εντός της άνοιξης, εφόσον διαπίστωνε ότι «το πράγμα δεν βγαίνει», για να θυμηθούμε τη Βάσω Παπανδρέου.
Φυσικά, υπάρχει και μια άλλη διάσταση της σημερινής παρέμβασης του Ανδρέα Λοβέρδου, εφόσον την προσεγγίσει κανείς υπό το πρίσμα των θεσμικού περιεχομένου πτυχών της. Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Και ταυτόχρονα, πρότεινε να συνυπογράφουν όλοι οι υπουργοί, και όχι μόνο ο εκάστοτε «τσάρος» της οικονομίας, τα επικαιροποιημένα μνημόνια και τα σχέδια νόμου. Έτσι ώστε η ευθύνη να βαρύνει όλους, και να μην υπάρχουν εκπτώσεις στην ολόθερμη αφοσίωση κάποιου στον κοινό αγώνα.Με αυτή την τελευταία αποστροφή της παρέμβασής του, ο Ανδρέας Λοβέρδος μοιάζει να… δίνει πάσα στον Γιώργο Παπανδρέου για το επόμενο πολιτικό βήμα: Είτε για δομικό ανασχηματισμό «προθύμων και αποφασισμένων», είτε για εκλογές, αναφορικά με την οδό που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Και με ποιόν στο τιμόνι…



Δήλωση της βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου για το θέμα του υποβιβασμού του Ηρακλή

Η πορεία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου τον τελευταίο καιρό καταδεικνύει τη γιγάντωση ενός ολόκληρου συστήματος διαφθοράς στους κόλπους του. Η γενική αίσθηση του φίλαθλου κόσμου ότι διάφορα κέντρα και παράκεντρα παράτυπα ρυθμίζουν τις τύχες του ποδοσφαίρου επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες καταγγελίες για το σύστημα διαπλοκής, οι οποίες παραπέμφθηκαν στις «ελληνικές καλένδες».
Η ελληνική πολιτεία έχει άμεση ευθύνη για την εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό οφείλει πρωταρχικά να τηρεί αμερόληπτη στάση απέναντι στα σωματεία. Ο υποβιβασμός του Ηρακλή στη Β΄ Ενική –χωρίς μάλιστα να έχει δημοσιευθεί μέχρι τώρα το αιτιολογικό της απόφασης– αφήνει ερωτηματικά ως προς την αντικειμενικότητα των θεσμικών φορέων.
Το αίτημα για άνοιγμα και εξέταση των φακέλων όλων των ομάδων είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Σταύρος Καλαφάτης: «Αστυνομία χωρίς καύσιμα σημαίνει Θεσσαλονίκη χωρίς αστυνόμευση. Και η κυβέρνηση απούσα»

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 15905/06-05-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών με θέμα «Ελλείψεις καυσίμων της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη».
Με την ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης, καλεί την κυβέρνηση επιτέλους να ενδιαφερθεί σοβαρά και να λύσει οριστικά το ζήτημα της αδιάλειπτης τροφοδοσίας καυσίμων, για τις ανάγκες κίνησης των αστυνομικών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη.
Για το σκοπό αυτό προτείνει στα αρμόδιο υπουργεία, να επανεξετάσουν και να απλοποιήσουν τις διαδικασίες ελέγχου, έγκρισης και εκταμίευσης δαπανών, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνες τις προμήθειες, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την επιχειρησιακή επάρκεια και δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη η σημαντική έλλειψη καυσίμων και οι δυσχέρειες στην προμήθεια τους για τον ανεφοδιασμό και την κίνηση αστυνομικών οχημάτων, έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των αναγκαίων και επιβεβλημένων περιπολιών στην πόλη.Γι' αυτό, ζητά από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ανορθόδοξο πλαίσιο περιστολής δαπανών που εφαρμόζει, το οποίο επιβάλει πλέον επικίνδυνες πρακτικές αναποτελεσματικής αστυνόμευσης, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της.

Πολιτική Δράση. Μηνιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση του Βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Καράογλου

Περισσότερα πατηστε εδω. 
 www.karaoglou.gr



Οι δημοσκοπήσεις… φλερτάρουν με το “παλαιό ΠΑΣΟΚ”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της «Marc» για το «Έθνος της Κυριακής», επιβεβαιώνουν μια «περιρρέουσα ατμόσφαιρα», η οποία ήταν διάχυτη και σε άλλες μετρήσεις που έβλεπαν το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας, δεν έβρισκε ωστόσο μέχρι πρότινος οδό έκφρασης. Οι απώλειες τις οποίες υφίσταται το ΠΑΣΟΚ, και «τσαλακώνουν» τις προοπτικές του για διατήρηση ποσοστών που, σε συνθήκες πόλωσης, θα του επέτρεπαν να διεκδικήσει και πάλι μια, οριακή έστω, αυτοδυναμία, είναι σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, προς… τα αριστερά του. Και ενώ μέχρι πρότινος, η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά πρώτο λόγο, και του ΚΚΕ κατά δεύτερο, δεν έδειχνε να έχει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα ως προς την «πολιτική αιμορραγία» του ΠΑΣΟΚ, η έλευση στο πολιτικό σκηνικό του κόμματος του Γιάννη Δημαρά, αλλάζει άρδην τα δεδομένα.Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, στελεχώνεται και απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο πάλαι ποτέ «παλαιό ΠΑΣΟΚ». Το «βαθύ» και «πατριωτικό», όπως συνηθίζεται να περιγράφεται πολιτικά. Εκείνο που στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις έμοιαζε να επιλέγει μια στάση άρνησης απέναντι στη σημερινή Κυβέρνηση, όχι περνώντας σε κάποιο άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά μετακινούμενο στη δεξαμενή των αναποφάσιστων.Η επίδοση του κόμματος Δημαρά το φέρνει πολύ κοντά στο να καταφέρει να μπει στην επόμενη Βουλή. Συνυπολογίζοντας μάλιστα τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από τον επικεφαλής του, ο οποίος εμφανίζεται ως δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, πίσω μόνο από τον Γιώργο Παπανδρέου, και μπροστά από τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά, οι προοπτικές του είναι καλύτερες από εκείνες της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων.Μια πρόσθετη παράμετρος που χρίζει παρακολούθησης στις επόμενες δημοσκοπήσεις, έχει να κάνει με τις επιπτώσεις τις οποίες θα έχει η εμφάνιση του κόμματος Δημαρά στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Κι αυτό διότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη έδειχνε να «μπετονάρει» ένα ποσοστό ψηφοφόρων που προέρχονταν απευθείας από το ΠΑΣΟΚ, και άγγιζαν τα επίπεδα του 2%. Η επιμέρους ανάλυση αυτών των ψηφοφόρων, έδειχνε ότι προέρχονταν από το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, και η βασική τους επιχειρηματολογία είχε να κάνει με την αντίθεσή τους στις πολιτικές της Κυβέρνησης. Σήμερα, με το κόμμα Δημαρά να είναι παρών και ενεργό, οι ψηφοφόροι αυτοί κινούνται πολύ ευκολότερα προς εκείνη την πολιτική δεξαμενή, η οποία τους είναι περισσότερο οικεία και ιδεολογικά συγγενής.



Φίδια στον σιδηροδρομικό σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης.

Οι φόβοι για την ύπαρξη φιδιών στο σταθμό Διαλογής που είχαν έκφραση οι εργαζόμενοι του σταθμού Διαλογής επαληθευτικά σήμερα στο έπακρο. περισσότερα πατήστε εδώ http://sidirodromikanea.blogspot.com

Ο Σαμαράς γυρίζει τη σελίδα


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Λίγο πριν το «Ζάππειο 2», και αναμονή δημοσκοπήσεων που θα φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία να «προσπερνά» το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, η Συγγρού διαπιστώνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να είναι εκείνος που «θα γυρίσει τη σελίδα», στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα την οποία βιώνει η χώρα τον τελευταίο χρόνο, όσο βρίσκεται δηλαδή σε εφαρμογή το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης που προβλέπει το Μνημόνιο με την τρόικα.Τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της «Marc», που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής», δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, και ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, θεωρούν πλέον το Μνημόνιο ξεπερασμένο και αδιέξοδο. Ζητούν μετ’ επιτάσεως «πολιτική επαναδιαπραγμάτευση», με έμφαση σε αναπτυξιακές παραμέτρους.Το ζητούμενο αυτό, αποτελεί τη βάση και τον κινητήριο άξονα των προτάσεων που θα παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνδυασμό με την εύλογη πολιτική δικαίωση που αισθάνεται ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις.Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που εξαρχής διατράνωνε σε όλους τους τόνους ότι «το Μνημόνιο δεν βγαίνει», και καλούσε εγκαίρως την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός άλλου μείγματος οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα έδινε έμφαση στην ανάπτυξη.Σήμερα, στη γραμμή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δείχνουν να προστρέχουν ακόμη και οι… Βρυξέλλες, μιλώντας για ένα νέο μνημόνιο, οι πρόνοιες και οι στοχεύσεις του οποίου θα έχουν ελάχιστη σχέση με την αντι-αναπτυξιακή και υφεσιακή σύμβαση, την οποία υπέγραψε η Ελλάδα πριν από ένα χρόνο.

Οι αλλαγές που προωθεί η Τρόικα στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τους συμβασιούχους αντιτίθενται στην οδηγία 1999/70 και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

 Ερώτηση Ν. Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
«Οι αλλαγές που προωθεί η Τρόικα στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τους συμβασιούχους αντιτίθεται στο γράμμα και στο πνεύμα της οδηγίας 1999/70 «σχετικά με την συμφωνία πλαίσιο για την εργασία ορισμένου χρόνου» αλλά και στην πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» αυτό τονίζει οι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής σε ερώτησή που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στα δημοσιεύματα του Τύπου (6/5/2011), σύμφωνα με τα οποία «η Τρόικα ζητά την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, εστιάζοντας κυρίως στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου αυξάνοντας τον αριθμό των συνεχών ανανεώσεων εργασιακών συμβάσεων ορισμένου χρόνου και διευρύνοντας τον συνολικό χρόνο απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη, από αυτό που ήδη ισχύει, προκειμένου να θεωρηθεί ότι η σύμβαση είναι αορίστου χρόνου»
Συνεχίζοντας την ερώτησή του ο Ν. Χουντής αφού τονίζει, ότι ο διακηρυγμένος στόχος της οδηγίας 1999/70 είναι «να αποτραπεί η κατάχρηση που προκύπτει από διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου» και «να παραμείνουν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου ως η βασική μορφή εργασιακών σχέσεων» σημειώνει με έμφαση ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχουν πολλαπλασιαστεί, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, γεγονός που δείχνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης για ουσιαστική εφαρμογή της οδηγίας. Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Ν. Χουντής, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ο εκπρόσωπός της στην τρόικα δεν νομιμοποιείται να προτείνει τροποποιήσεις της Ελληνικής νομοθεσίας στην κατεύθυνση περαιτέρω διευκόλυνσης των εργοδοτών που ήδη καταχρώνται των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι οποίες προφανώς αντίκεινται στο γράμμα και στο πνεύμα τη οδηγίας 1999/70 αλλά και στην πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου»

Εξεταστική για τον πρωθυπουργό θα ζητήσει ο Σαμαράς στο Ζάππειο

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πως ο Γ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στα δεσμά του μνημονίου φαίνεται ότι προσανατολίζεται να προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς… κατά την παρουσίαση του ανανεωμένου οικονομικού προγράμματος του κόμματός του, γνωστού και ως «Ζάππειο 2», την Πέμπτη 12 Μαΐου…
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, «μετά και τις αποκαλύψεις των δηλώσεων του Στρος Καν, ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο θα επικεντρώσει τα πυρά του στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Η αναβολή για τρεις μέρες -ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για αύριο- προέκυψε και από τις αποκαλύψεις των δηλώσεων Στρος-Καν, που άλλαξαν τον πολιτικό προσανατολισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρει η εφημερίδα, «φέρουν τον Αντ. Σαμαρά να επικεντρώνει πλέον τα πυρά του προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου, ενώ το γενικό πολιτικό πεδίο των προτάσεων θα κινηθεί σε τρία επίπεδα: Αναθεώρηση του μνημονίου. Καταδίκη αυτών που το επέβαλαν στη χώρα, δηλαδή του πρωθυπουργού. Και εφαρμογή του προγράμματος της Ν.Δ., το οποίο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς να υποβάλει τους Έλληνες σε μεγάλες θυσίες.Συνάγεται εύλογα από όλα αυτά ότι δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να «τολμήσει» την Πέμπτη να ζητήσει και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, αν και στο στενό του επιτελείο δεν έχουν οριστικά καταλήξει σε αυτή την άποψη».


Μαξίμου και Ψυχάρης εναντίον Λαζόπουλου

Στο στόχαστρο του Ψυχάρη μπήκε ο Λάκης Λαζόπουλος, γιατί αποκάλυψε την συνομιλία Στρος Καν – Παπανδρέου, και ούτε λίγο, ούτε πολύ το «Βήμα» υιοθετεί τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για «συμπαιγνία ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον κ. Λάκη Λαζόπουλο».Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο πρωθυπουργός ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκαν και ερμηνεύτηκαν παλαιότερες και ήδη γνωστές δηλώσεις του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν από τη σατιρική εκπομπή του ηθοποιού».
Επίσης το «Βήμα» υποστηρίζει πως «πρόσωπα με επιρροή στη χάραξη της «επικοινωνιακής πολιτικής» της Συγγρού δεν διέψευδαν στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους την πληροφορία ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προμηθεύτηκε το επίμαχο σημείο των δηλώσεων τού επικεφαλής του ΔΝΤ, το οποίο είχε… «κουρευτεί» από τη συνέντευξη που πρόβαλε προ τριμήνου το γαλλικό κανάλι Canal+.
Αντιθέτως επιβεβαίωναν ατύπως την… «ευκαιριακή συμμαχία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον καλλιτέχνη. Εξηγούσαν ότι με την «επιλογή Λαζόπουλου» επιτεύχθηκε η πληρέστερη δυνατή «εμφύτευση» στη συνείδηση της κοινής γνώμης του μηνύματος περί μυστικών διαπραγματεύσεων του κ. Παπανδρέου με το ΔΝΤ, διότι αφενός μεν το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» απολαμβάνει υψηλή θεαματικότητα και αφετέρου δε γιατί ο κ. Λαζόπουλος έχει κατορθώσει να επιβληθεί ως «κριτής των πάντων», του οποίου οι παρεμβάσεις προκαλούν περισσότερες συζητήσεις, αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις από εκείνες της πλειονότητας των πολιτικών».Η απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου στο Τσαντίρι την Τρίτη. Μέχρι τότε ας θυμηθούμε ξανά τι είπε ο φίλος του πρωθυπουργού Στρος Καν και τι του ζήτησε ο έλληνας πρωθυπουργός…

Οι γαλάζιοι βουλευτές δεν πήγαν σε εκδήλωση της ΝΔ… πήγε όμως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!!!


Με εξαίρεση τον γαλάζιο βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα, ουδείς άλλος νεοδημοκράτης βουλευτής της Θεσσαλονίκης πήγε στην εκδήλωση του τμήματος γυναικών της ΝΔ, για την γιορτή της Μητέρας, που έγινε το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Αριστοτέλους.Σε αντίθεση με τους γαλάζιους βουλευτές, την επιτυχημένη εκδήλωση των γυναικών της ΝΔ τίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αρβανιτίδης!!!
Ο κυβερνητικός βουλευτής όχι μόνο πέρασε απ΄ την εκδήλωση, αλλά κάθισε και αρκετή ώρα συνομιλώντας για λίγο με τον πρόεδρο της διοικούσας Δ. Βαρτζόπουλο, την αναπληρώτρια γραμματέα του τμήματος γυναικών της ΝΔ, Μάγδα Καρακόλη, με τα στελέχη, αλλά και με τον κόσμο που σταματούσε στο ειδικό περίπτερο που υπήρχε και μοιραζόντουσαν λουλούδια και ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις της ΝΔ για τις μητέρες.
Ο πρόεδρος της διοικούσας της ΝΔ και η αναπληρώτρια γραμματέας του τμήματος Γυναικών, σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και ευχαρίστησαν τους πολίτες για τη συμμετοχή τους.

Λουκέτα ετοιμάζει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για Σέρρες και Ορεστιάδα

Επικαιτη ερώτηση της κ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η διοίκηση της κρατικής ΕΒΖ ετοιμάζεται να βάλει άμεσα λουκέτο στα δύο εργοστάσιά της στη Βόρειο Ελλάδα, οδηγώντας στην ανεργία 164 εργαζόμενους. Μετά από μια σειρά λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών, τα εργοστάσια σε Σέρρες και Ορεστιάδα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επαρκή πρώτη ύλη για τη λειτουργία τους. Οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα δεν πείστηκαν να σπείρουν τεύτλα θεωρώντας ανεπαρκή τα προβλεπόμενα οικονομικά κίνητρα μετά και το απογοητευτικό 2010 που θεωρήθηκε και η χειρότερα χρονιά της δεκαετίας. Συγκεκριμένα, με τεύτλα σπάρθηκε φέτος μόλις το 1/3 των στρεμμάτων από το στόχο που είχε τεθεί, με απόδοση μόλις το 1/5 της εθνικής ποσόστωσης. Επομένως, η υπολειπόμενη ποσότητα θα παραχθεί εκτός Ελλάδας σε Γαλλία και Γερμανία για λογαριασμό της ΕΒΖ.Έτσι, η περιορισμένη σπορά τεύτλων θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας των ζαχαρουργείων Σερρών και Ορεστιάδας και μετατρέπει την ΕΒΖ από καθετοποιημένη αγροτική βιομηχανία σε εμπορικό τμήμα εισαγωγής Επίσης, σε καλλιεργητές και τοπικούς φορείς προκαλεί επιπλέον ανησυχία η προσπάθεια της ΑΤΕ να πουλήσει το ποσοστό της που ανέρχεται στο 82%, ενώ όρισε μάλιστα σύμβολο την Eurobank προκειμένου να αποτιμήσει την αξία της εταιρείας.

Κατόπιν των παραπάνω,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Με ποια άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες θα προλάβει το κλείσιμο των εργοστασίων, πώς θα διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και με ποια κίνητρα θα συνεχίσουν οι παραγωγοί την καλλιέργεια στα επιθυμητά επίπεδα;
Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου





Η ώρα της απολογίας για την υπεξαίρεση μαμούθ στο δήμο

Έφτασε η ώρα της απολογίας για τα 25 εμπλεκόμενα πρόσωπα, σχετικά με την υπεξαίρεση πολλών εκ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με το πόρισμα το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ανέρχεται σε 51,4 εκ. ευρώ, ενώ στο δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, απέδωσε πλημμελή έλεγχο και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό.Μεταξύ των προσώπων που έχουν κληθεί, για αύριο Τρίτη, σε απολογία είναι ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, ανώτεροι υπάλληλοι, διευθυντές τμημάτων και πρώην αντιδήμαρχοι.
Για το σκάνδαλο έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατηγορείται και για εκβιασμούς.Οι κατηγορίες για τις οποίες, κατά περίπτωση, καλούνται να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, αφορούν τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και της πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.Το κατηγορητήριο στηρίζεται στο πολυσέλιδο πόρισμα που παρέδωσε στις δικαστικές αρχές η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, η οποία είχε αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με το πόρισμα το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ανέρχεται σε 51,4 εκ. ευρώ, ενώ στο δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, απέδωσε πλημμελή έλεγχο και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό

Μεγαλειώδης ποδηλατοπορεία στην Κατερίνη. Η πορεία αφιερώθηκε στη μητέρα του 30χρονου ποδηλάτη Β. Πόδα που χάθηκε άδικα σε τροχαίο.

 Η πορεία αφιερώθηκε στη μητέρα του 30χρονου ποδηλάτη Β. Πόδα που χάθηκε άδικα σε τροχαίο ατύχημα το περασμένο καλοκαίρι. Εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στη χθεσινή ποδηλατοπορεία που οργανώθηκε από τις ποδηλατικές ομάδες του Ν. Πιερίας και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ήταν η μεγαλύτερη που οργανώθηκε ποτέ στην πόλη της Κατερίνης. Μια «θάλασσα» ποδηλάτων χύθηκε χθες στους δρόμους της Κατερίνης
Η 8η Μαΐου 2011, ημέρα Κυριακή, ήταν η ημερομηνία που επιλέχθηκε από τις ποδηλατικές ομάδες και συλλόγους ανά την Ελλάδα, προκειμένου να διεξαχθεί η 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία. Με κεντρικό αίτημα την άμεση κατασκευή ποδηλατοδρόμων, οι Κατερινιώτισες και οι Κατερινιώτες ένωσαν τις φωνές τους και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, διότι φαίνεται πως οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη τους. Μια πόλη ιδανική για τη χρήση του ποδηλάτου, όμως με αρνητικές πρωτιές, αφού στην πιερική πρωτεύουσα το σήμα του ποδηλάτη συνεχίζει να παραμένει άγνωστο, ενώ το περασμένο καλοκαίρι η κοινότητα των ποδηλατών θρήνησε τρεις νεκρούς. Η χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας αφιερώθηκε στις εορτάζουσες μητέρες και ειδικά σε μία μάννα, η οποία παρά τον βαθύ πόνο από τον άδικο χαμό του γιου της, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Κατερίνης για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Η μάννα του Βασίλη Πόδα, του 30χρονου ποδηλάτη που παρασύρθηκε θανάσιμα από ΙΧ αυτοκίνητο πέρυσι το καλοκαίρι, ήταν εκεί μαζί με όλους τους άλλους ποδηλάτες και παρακάλεσε τους αυτοκινητιστές απλά να προσέχουν τα ποδήλατα.Οι πολίτες σταμάτησαν στα δύο σημεία όπου συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι δύο από τα θανατηφόρα ατυχήματα και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων ποδηλατών. Δυστυχώς, ο μεγάλος απόντας της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η Δημοτική Αρχή Κατερίνης, η οποία, για μια ακόμη φορά, έλαμψε δια της απουσίας της. Μπορεί ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης να υποστηρίζει, πως η Κατερίνη σύντομα θα «αποτελεί πρότυπο παράδειγμα πόλης φιλικής προς το ποδήλατο», όμως ούτε οι υποσχέσεις του, αλλά ούτε και η πρόσφατη ανάθεση μελέτης ύψους 75.000 ευρώ στον συγκοινωνιολόγο – πολεοδόμο, αναπλ. καθηγητή Ε.Μ.Π. κ. Θάνο Βλαστό, φαίνεται να πείθουν τους πολίτες. «Όταν ο Δήμος επί 5 συνεχόμενα χρόνια, όχι μόνο δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία για διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, αλλά απουσιάζει και από αυτές που διοργανώνουν οι πολίτες, αυτό είναι πολύ κακό σημάδι. Από μελέτες είμαστε χορτάτοι! Έργα θέλουμε να δούμε!» έλεγαν με νόημα οι πολίτες. Πρέπει να σημειωθεί, πως πριν 5 χρόνια ο προηγούμενος δήμαρχος Κατερίνης είχε «χρυσοπληρώσει» μελέτη για την ανάπλαση του Λεύκου ποταμού στην Κατερίνη, η οποία κόστισε 1,5 εκατομμύριο ευρώ στους δημότες της. Ο νέος δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης θεώρησε τη μελέτη μη εφαρμόσιμη και έδωσε εντολή σε πανεπιστημιακό ίδρυμα να εκπονήσει ...νέα μελέτη για το ποτάμι της Κατερίνης, ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Μπορεί συνολικά να ξοδεύτηκε το αστρονομικό ποσό των 1,8 εκατ. Ευρώ, όμως οι πολίτες της Κατερίνης δεν είδαν ποτέ, ούτε την «πράσινη διαδρομή», ούτε το ποτάμι της Κατερίνης να «μπαίνει στη ζωή τους». Απεναντίας, ο Λεύκος ποταμός συνεχίζει να παραμένει ένας σκουπιδότοπος. Γιατί λοιπόν οι πολίτες πρέπει να πιστέψουν , πως η εκπόνηση της μελέτης από έναν διακεκριμένο επιστήμονα θα λύσει από μόνη της το πρόβλημα; «Από το σημερινό χάλι της πόλης μπορεί κανείς να βγάλει αβίαστα το συμπέρασμα, πως κανένας δήμαρχος δεν είχε την πολιτική βούληση να κατασκευάσει ποδηλατόδρομους. Απεναντίας, έδωσαν τα πάντα στο αυτοκίνητο. Το τσιμέντο και η άσφαλτος ήταν οι προτεραιότητες τους, με αποτέλεσμα σήμερα, μια επίπεδη πόλη όπως η Κατερίνη, να μη διαθέτει ούτε μια σπιθαμή ποδηλατοδρόμου. Η μοναδική μας ελπίδα είναι η διαρκώς αυξανόμενη ομάδα των πολιτών που παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες, χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις μετακινήσεις της μέσα στην πόλη και απαιτεί το χώρο που δικαιούται.» τόνισαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ένα τεράστιο κομβόι ποδηλάτων σχηματίστηκε στον φονικό παράδρομο της παραλιακής οδού, οποίος ενώ ενδείκνυται για την κατασκευή ασφαλούς ποδηλατοδρόμου, παραμένει αποκλειστικά στα …χέρια των οδηγών αυτοκινήτων. Η χθεσινή ποδηλατοπορεία δεν ήταν απλώς ακόμα μία βόλτα στην Κατερίνη. Οι ποδηλάτες που συμμετείχαμε στην χθεσινή ογκώδη εκδήλωση δεν ήταν μια παρέα που συναντήθηκε για να γυρίσει ανέμελα στους δρόμους της πόλης μας. Η πορεία της 8ης Μαϊου ήταν μια συνειδητή πράξη μέσω της οποίας γνωστοποιήσαμε στη δημοτική αρχή και τους συμπολίτες μας τα αιτήματά μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στα σύγχρονα αστικά περιβάλλοντα αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Μπορούμε να πιέσουμε για πιο ανθρώπινες πόλεις! Στηρίξτε τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας:
1. Έναρξη ουσιαστικής διαβούλευσης με τις ποδηλατικές ομάδες και τα κινήματα πολιτών για κάθε έργο υποδομής στο Δήμο Κατερίνης
2. Άμεση ένταξη του ποδηλάτου σε κάθε σχεδιασμό έργου οδοποιίας και υποδομών.
3. Καμία νέα διάνοιξη, κανένας νέος δρόμος χωρίς ποδηλατόδρομο!
Άλλη μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της Παραλίας Κατερίνης.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ

Συνέλευση της Πανελλήνιας Αστικής Οικοπεδοποιητικής Εταιρείας Πολεμιστών Τραυματιών - Αναπήρων - Θυμάτων Πολέμου - Αγωνιστών Εθνικών Ομάδων Αντιστάσεως και Μαχητών Κορέας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η Πανελλήνια Αστική Οικοπεδοποιητική Εταιρεία Πολεμιστών Τραυματιών - Αναπήρων - Θυμάτων Πολέμου - Αγωνιστών Εθνικών Ομάδων Αντιστάσεως και Μαχητών Κορέας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» καλεί τα μέλη της στις 15 Μαΐου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα 3 του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου ( δίπλα από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης) σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ισχύοντος Καταστατικού της εταιρείας.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είναι:
- Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού/Ισολογισμού και πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου από 20.5.2007 μέχρι σήμερα.
- Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Εποπτικού Συμβουλίου).
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου :
Η Γενική Συνέλευση της 15ης Μαΐου να κινηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ μέσα στο πλαίσιο που καθορίζεται από την ημερήσια διάταξη
Θέμα ή αίτημα εκτός ημερήσιας διάταξης δεν εισάγεται για συζήτηση.
Οικονομικά τακτοποιημένα μέλη θεωρούνται όσα έχουν καταβάλει: α) το δικαίωμα εγγραφής β) μηνιαίες συνδρομές (εισφορές) και γ) έκτακτες εισφορές, διότι τα παραπάνω αποτελούν ΠΟΡΟΥΣ της εταιρείας, χωρίς τους οποίους ΑΔΥΝΑΤΕΙ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Όποιος / όποια αρνηθεί να καταβάλει τα οφειλόμενα για το χρονικό διάστημα από το 2007 μέχρι σήμερα δεν θεωρείται οικονομικά τακτοποιημένος και δεν θα του επιτραπεί η άσκηση δικαιωμάτων που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους ( συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, υποβολή υποψηφιότητας, συμμετοχή στις αρχαιρεσίες κλπ.)

Ο Μίμης βλέπει τον Γιώργο ως… μονόδρομο


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Για το τσίμπημα της μέλισσας, σε αντιδιαστολή με το… τσίμπημα του φιδιού, μίλησε ο Μίμης Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, επιχειρώντας να εξηγήσει την κριτική που ανά διαστήματα ασκεί στον Γιώργο Παπανδρέου και την Κυβέρνηση. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, επεσήμανε ότι η κριτική που ασκεί ο ίδιος, έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, και δεν αποσκοπεί στην υπονόμευση του Πρωθυπουργού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί αυτή τη στιγμή μονόδρομο για την Ελλάδα, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να στηριχτεί από όλους, ενίοτε και με επισημάνσεις που θα ενοχλούν, θα δείχνουν ωστόσο προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Μίμης Ανδρουλάκης προσέγγισε με μάλλον απαξιωτική διάθεση, την προοπτική ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομόλογου, προκειμένου να δοθεί βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία. Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν διατεθειμένη να κινηθεί εγκαίρως και πειστικά στην κατεύθυνση της στήριξης της Ελλάδας, η Κυβέρνηση δεν θα είχε καταφύγει στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο του ΟΣΕ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο του ΟΣΕ στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Σίνδου. Είχε διακοπεί από το βράδυ της Κυριακής έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ύστερα από εκτεταμένη δολιοφθορά στα καλώδια ηλεκτροκίνησης.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων από και προς την Θεσσαλονίκη


Τρεις αμαξοστοιχίες ακινητοποιήθηκαν στον Σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης εξαιτίας προβλήματος που δημιουργήθηκε από κλοπή εξαρτημάτων στο ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο. .
Περισσότερα πατήστε εδώ. http://sidirodromikanea.blogspot.com/