Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό

Τις αποδοκιμασίες ομάδας ατόμων που βρίσκονταν έξω από το Μέγαρο Μουσικής, αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που μετέβαινε σε αυτό, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ομιλίας του κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.
Κατά την είσοδό του στο Μέγαρο, έγινε αντιληπτός από τους συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονταν για τις «περικοπές» στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, οι οποίοι όταν αντίκρισαν τον πρωθυπουργό φώναξαν συνθήματα εναντίον του.



Χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μια ώρα περίπου στην οδό Αγίου Δημητρίου έχοντας ξεκινήσει μια πορεία διαμαρτυρίας, απρογραμμάτιστη, με αφορμή την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας στην Φούτμπολ Λιγκ, μετά την σχετική απόρριψη της έφεσης του συλλόγου της Θεσσαλονίκης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Έκλεισαν όλες οι έξοδοι προς τον περιφερειακό και επικρατεί ένα γενικό κυκλοφοριακό κομφούζιο, με αντιδράσεις οργής των συγκεντρωμένων. Στα κιγκλιδώματα του «Κατσάνειου» αθλητικού κέντρου έχει απλωθεί σημαία της Fyrom και αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν από την ομάδα να «μετακομίσει» στην γειτονική χώρα. «Τουλάχιστον εκεί θα μας σέβονται», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μεταξύ των χιλιάδων οπαδών βρίσκονται και παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως οι Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Κανακούδης, Τσίτας κ.α. Έχουν ήδη αναφερθεί ζημίες σε κάδους με εστίες φωτιάς ακόμα και σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ ενώ ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης όπως και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση των οργισμένων οπαδών ώστε να μην υπάρξουν ζημίες σε ανεύθυνους και ανυποψίαστους πολίτες. Η πορεία των φίλων του Ηρακλή είναι σε εξέλιξη.

Η “Ελευθεροτυπία”… θέλει προσοχή


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η «Ελευθεροτυπία» έχει σήμερα τέτοιο ύφος και ήθος στην αρθογραφία της και στις πληροφορίες της, που είναι πολύ δύσκολο να της αμφισβητηθεί η εγκυρότητα των πληροφοριών που δημοσιεύει.
Η «Ελευθεροτυπία» είναι η εφημερίδα που απεκάλυψε, παρά τις διαψεύσεις, την υπόθεση του Βατοπεδίου και το θέμα των υποβρυχίων. Και οι δύο αυτές υποθέσεις οδηγήθηκαν σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με βάση τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης Υπουργών.Όπως και να έχει το ζήτημα, ένα πρέπει να θεωρείται βέβαιο. Ότι το Κατάρ, όπως και η Κίνα, σε άλλη περίπτωση, δεν είναι διατεθειμένο να ξεκινήσει μια μεγάλη επένδυση, με νόμο το fast-track, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το δικό του ανάδοχο του έργου. Και είναι απόλυτα φυσικό. Αυτή τη στιγμή η επένδυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και του Κατάρ, και υποτίθεται ότι η επένδυση αυτή θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία.Στο σημείο αυτό, είναι που έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Διότι οι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις που γίνονται σε αναπτυγμένες περιοχές, δουλεύουν ανταγωνιστικά στις ήδη αναπτυγμένες, από Έλληνες επιχειρηματίες, περιοχές. Οι καλές επενδύσεις είναι αυτές που γίνονται σε υπανάπτυκτες περιοχές, ώστε να δημιουργούν επιπρόσθετη αξία. Όχι σε ήδη αναπτυγμένες περιοχές του ίδιου τύπου και χαρακτήρα, που θα απαξιώσουν τις υφιστάμενες υποδομές και θα υποβαθμίσουν τις περιουσίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού.


Δήλωση Π. Ψωμιάδη για τον Ηρακλή

Σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ και δεν ενέκρινε το πιστοποιητικό αδειοδότησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν είναι δυνατόν να αθωώνονται πρόεδροι ΠΑΕ ενώ έχουν κάνει απαράδεκτες δηλώσεις ή μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο, και να την πληρώνει ο Ηρακλής, λες και όλες οι άλλες ομάδες είναι σε όλα εντάξει, λες και ζούμε σε αθλητική κοινωνία αγγέλων. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, με τη στοχοποίηση ενός συλλόγου με τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο. Μετά τον αλησμόνητο τελικό της ντροπής του περασμένου Σαββάτου, ο υποβιβασμός του Ηρακλή ισοδυναμεί με τον υποβιβασμό ολόκληρου του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάποιοι θέλουν πρωτάθλημα της ζούγκλας, όπου νόμος είναι τα θέλω και τα συμφέροντα του δυνατού. Καλώ το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Η Θεσσαλονίκη δεν φταίει. Να πάψουμε να τρώμε τις σάρκες μας και να διεκδικήσουμε συντονισμένα την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Seleo.gr News

H ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής για την καταδικαστική απόφαση


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής κάνει λόγο για διαπλοκή και συμφέροντα και υποστηρίζει οτι ο Ηρακλής είναι καθαρός. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι κύκλοι της διαπλοκής και της ανικανότητας, που έφτασαν στο αηδιαστικό ‘σήμερα’ το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έφτασαν μέχρι του σημείου να ολοκληρώσουν την κακόγουστη φάρσα τους εις βάρος του ιστορικότερου Συλλόγου, μετασχηματίζοντας τη γελοία φάρσα σε πρωτοφανές έγκλημα" αναφέρεται. Οι διαπλεκόμενοι των κασετών, των στημένων αγώνων, οι ανεχόμενοι τη βία και οι, με κάθε τρόπο προαγωγοί της, οδηγούν στην έκρηξη τον κάθε νοήμονα Ελληνα φίλαθλο και πολίτη, όταν ανακηρύσσουν, με πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς ως το ‘απόλυτο κακό του χώρου’ τον ΗΡΑΚΛΗ. Τον ΗΡΑΚΛΗ, ο οποίος, ακόμη και με τα πιο ατράνταχτα επιστημονικά στοιχεία των Οικονομολογικών γνωματεύσεων, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ, τον ΗΡΑΚΛΗ, που, μέσα από τα τεράστια προβλήματα, που έχει να διαχειριστεί, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΑΡΟΣ και ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.
Αυτό ακριβώς έκριναν ως έγκλημα οι επιτροπές της ΕΠΟ και για αυτό, εδώ και δύο χρόνια απεργάζονταν το έγκλημα εις βάρος του ΗΡΑΚΛΗ, του κόσμου και της ιστορίας του. Την αθλιότητά τους τη γνωρίσαμε, εμείς και το φίλαθλο πανελλήνιο. Καιρός, ίσως, να γνωρίσουν τα επίχειρα των κατάπτυστων αποφάσεών τους
Seleo.gr News

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου και μεθαύριο Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπου θα έχει συναντήσεις με Υπουργούς για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα συμμετάσχει στην τακτική συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Η επιστήμη «ξεκλειδώνει» το γονιδιακό ντόπινγκ

Πλησιάζουν στην αντιμετώπιση του γονιδιακού ντόπινγκ οι επιστήμονες, τη στιγμή που αυτού του είδους το ντόπινγκ παίρνει τεράστιες διαστάσεις και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει τη μεγάλη πληγή του αθλητισμού για τα επόμενα χρόνια. Δύο πρόσφατες ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες πλησιάζουν στην εύρεση των κατάλληλων ελέγχων για την εξακρίβωσή του γονιδιακού ντόπινγκ. Με βάση αυτούς, ένας αθλητής θα μπορούσε να «προδοθεί» από το αίμα του. Και οι δύο έρευνες πραγματοποιούνται με την οικονομική στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA). Την πρώτη έρευνα, που στηρίζεται σε εξετάσεις αίματος, πραγματοποίησαν Γερμανοί επιστήμονες και τη δεύτερη Γάλλοι και Αμερικανοί.


Νικητής με διαφορά... μύτης

Ένας πολύ πρωτότυπος διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στο Λάγκενμπρουκ της Γερμανίας.Για να λάβει κάποιος μέρος δε χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες ικανότητες, ούτε να κάνει καλή προετοιμασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι... να έχει μεγάλη μύτη. Ο φετινός διαγωνισμός της μακρύτερης μύτης θα λάβει χώρα τον Ιούνιο. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι λαμβάνουν υπ’ όψη τους τόσο το μήκος, όσο και το πλάτος της μύτης και ζητούν και από καινούριους διαγωνιζόμενους να πάρουν μέρος, καθώς έχουν βαρεθεί να βλέπουν συνέχεια τις ίδιες… μύτες. Μάλιστα πιστεύουν ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει η μύτη που ψάχνουν, αλλά δεν την έχουν βρει ακόμα. Όσον αφορά στους κατόχους του ρεκόρ του διαγωνισμού, στους άντρες τη μεγαλύτερη μύτη την έχει ο Josef Dewold, με μήκος σχεδόν 13 εκατοστά και στις γυναίκες η Margot Sikora με κάτι περισσότερο από 10 εκατοστά.
ΣΚΑΙ


H μεγάλη αποκάλυψη του Λαζόπουλου με τις δηλώσεις Στρος Καν (video)


Σεισμός με το VIDEO ντοκουμέντο, που έπαιξε ο Λαζόπουλος με μέρος της κομμένης-απαγορευμένης συνέντευξης του Στρος Καν στο Γαλλικό κανάλι CANAL+ που αναφέρει ότι είχαν συνεργαστεί με τον Παπανδρέου υπoγείως(!), ώστε να μην αντιδράσει ο λαός, πολλούς μήνες πριν την ένταξη μας στο ΔΝΤ, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2009 (ίσως και πριν τις εκλογές)....δείτε το video

Επίθεση στη συνοδεία Ερντογάν

  Ένας νεκρός αστυνομικός
Επίθεση δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή με τη φρουρά του Τούρκου πρωθυπουργού. Η αυτοκινητοπομπή έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στη βόρειο Τουρκία. Τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχει χάσει τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε.Ο Ερντογάν δεν ήταν στην αυτοκινητοπομπή καθώς μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Κασταμόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τούρκος πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε με ελικόπτερο.





Καταδίκη γιατρού για αμέλεια σε βάρος του γαμπρού του Μ.Έβερτ

Σε δύο χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, ο νευροχειρούργος Δημ.Ρολόγης, που βρέθηκε στο εδώλιο για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος του Γ. Αλβέρτη, μετά από σχετική μήνυση.
Η μήνυση είχε κατατεθεί διά της δικαστικής συμπαραστάτριας του θύματος και συζύγου του, Αλεξίας Εβερτ (κόρη του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ), καθώς ο Γ.Αλβέρτης «υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες που άλλαξαν βίαια τη ζωή μου (...) και θεωρούνται μετά από τέσσερα χρόνια ως μόνιμες». Ο δεύτερος κατηγορούμενος, επίσης ιατρός, αθωωθηκε από το δικαστήριο. Και οι δύο πάντως αρνήθηκαν ότι υπήρξαν υπαίτιοι ιατρικών λαθών, καθώς ενήργησαν σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης τους. Στη μήνυση είχε κατηγορηθεί και τρίτος γιατρός, ο οποίος όμως έδωσε τέλος στη ζωή του, λίγες ώρες μετά την υποβολή των έγγραφων εξηγήσεών του σε πταισματοδίκη για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Κοινοβουλευτική Συνέλευση Euronest: Ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με τους ανατολικούς εταίρους


Συμμετοχή του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Α. Τσουκαλά, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης με Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία

Tην πανηγυρική εναρκτήρια συνεδρίαση πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Μαΐου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση Euronest, που συγκεντρώνει Ευρωβουλευτές και βουλευτές από έξι ανατολικές γειτονικές χώρες της ΕΕ (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία και Λευκορωσία).
Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κος. Jerzy Buzek, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων των ανατολικών εταίρων. Σύμφωνα με τον κο. Buzek «σταθερές χώρες μπορούν να είναι μόνο οι δημοκρατικές χώρες• η δημοκρατία αποτελεί τη μοναδική οδό προς τη σταθερότητα».
Στόχος της Euronest είναι η προώθηση του διαλόγου, οι στενότερες πολιτικές σχέσεις μεταξύ των έξι χωρών και του Ευρωκοινοβουλίου, η προώθηση των δημοκρατικών αξιών της ΕΕ, η ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας αλλά και η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων. Η Euronest θα δώσει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική διάσταση στην πολιτική γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της λεγόμενης Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ (Eastern Partnership). Η Ανατολική Εταιρική Σχέση αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προσέγγιση της ΕΕ με τους ανατολικούς της γείτονες και περιλαμβάνει δράσεις για ενίσχυση της δημοκρατίας και της χρηστής διακυβέρνησης, προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας, προστασία του περιβάλλοντος, υποστήριξη και χρηματοδότηση προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ελεύθερο εμπόριο και μετακινήσεις, και αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Η Euronest αποτελείται από 60 Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ισάριθμους εκπροσώπους των ανατολικών εταίρων, δέκα από κάθε εθνικό κοινοβούλιο. Θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, εκ περιτροπής σε μία από τις έξι χώρες και σε μία από τις έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μελανό σημείο αποτελεί η απουσία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων από την Λευκορωσία, καθώς τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών δεν έχουν αναγνωριστεί από την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ. Ωστόσο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Λευκορωσίας θα συμμετάσχουν μόλις εκπληρωθούν τα δημοκρατικά πολιτικά κριτήρια για τη χώρα αυτή.
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθ. Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, είναι ο μόνος Έλληνας Ευρωβουλευτής που συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Euronest, ως μέλος των Επιτροπών Συνεργασίας της ΕΕ με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και την Γεωργία. Με αφορμή την εναρκτήρια συνεδρίαση, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε:
«Η ενδυνάμωση των σχέσεων της ΕΕ με τους ανατολικούς της εταίρους αποτελεί σημαντικό βήμα προς μια ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας. Ήδη σήμερα η Ευρώπη βλέπει τα αποτελέσματα της φτωχής πολιτικής της δράσης στην Βόρεια Αφρική, όπου πολλές φορές ανέχθηκε ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί. Η Ευρώπη οφείλει να συνεργάζεται στενά με όλες τις γειτονικές χώρες και να τις βοηθά να βρουν τον δρόμο της δημοκρατίας και της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση Euronest θα δώσει την ευκαιρία επιτάχυνσης της πολιτικής σύνδεσης και της οικονομικής ολοκλήρωσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εταίρων εξ Ανατολάς.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα διατηρεί ιστορικούς δεσμούς με κάποιες από τις χώρες αυτές, αλλά και ότι έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει νέες οικονομικές σχέσεις. Μέσα από τις εργασίες της Υποεπιτροπής Ενεργειακής Ασφάλειας, στην οποία συμμετέχω, θα εργαστούμε για την ανάδειξη των δυνατοτήτων αμοιβαία επωφελούς ενεργειακής συνεργασίας της ΕΕ, αλλά και της Ελλάδας ειδικότερα, με τις χώρες αυτές».

Αναδρομικά ζητούν πρώην βουλευτές

Πρόκληση από 850 πρώην “εθνοπατέρες”.
Υπολογίζεται ότι διεκδικούν συνολικά 80 εκατομμύρια ευρώ..

Εν μέσω κρίσης συνταξιούχοι πρώην βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά αυξήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να φτάσουν ή ακόμη και να ξεπεράσουν τα ογδόντα εκατομμύρια ευρώ. Η εκδίκαση της υπόθεσης, που αφορά περίπου 850 συνταξιούχους βουλευτές, βρίσκεται σε εκκρεμότητα στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δήλωσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η πρόεδρος του δεύτερου τμήματος Φλωρεντία Καλδή, η οποία μάλιστα ζήτησε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα. Σε ό,τι αφορά τους εν ενεργεία βουλευτές, ο πρώην πρόεδρος του σώματος Απ. Κακλαμάνης θύμισε ότι με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Βουλής αποφασίστηκε να μη διεκδικήσουν αυξήσεις στις βουλευτικές αποζημιώσεις τους. Η αρχή έγινε με την προσφυγή ενός συνταξιούχου, ο οποίος δικαιώθηκε κατόπιν προσφυγής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του β’ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι βουλευτές ζητούν τα αναδρομικά επικαλούμενοι τη ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές (2003-2007). Όπως επίσης είπε, υπάρχουν τρεις κατηγορίες: αυτοί που τα ζητούν με τη ρύθμιση των δικαστών, οι άλλοι που δεν μπήκαν στη ρύθμιση και τα ζητούν με όλες τις προσαυξήσεις και η τρίτη κατηγορία από το 2008 και εντεύθεν. Σε ερώτηση αν έχει βγει απόφαση, η κ. Καλδή απάντησε θετικά και εξήγησε πως έχει βγει απόφαση, αλλά επέστρεψε το θέμα στην ολομέλεια προς νέα διευκρίνιση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα δικαιούνται μετά την απόφαση της Βουλής ότι οι βουλευτές αποποιούνται των αναδρομικών τους. Δεδομένου όμως ότι η απόφαση (σύμφωνα με τον νόμο θα είναι θετική) βρίσκεται σε εκκρεμοδικία, μένει να δούμε αν οι δικαιούχοι βουλευτές κάνουν χρήση της απόφασης ή όχι. Η κ. Καλδή επέμεινε να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να λυθεί το θέμα, διότι οι δικαιούχοι βασίζονται στον νόμο που λέει ότι οι βουλευτές δικαιούνται αυτοδικαίως τις αυξήσεις που πήραν οι δικαστικοί. Η δικαιοσύνη ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις και ψηφίσματα της Βουλής από το 1964 ώς το 1975 για εξομοίωση των αποδοχών βουλευτών - δικαστών δέχτηκε ότι “Η σύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης με τις συνολικές αποδοχές του ανώτατου δικαστικού λειτουργού έχει ως συνέπεια ότι κάθε μεταβολή των συνολικών μηνιαίων αποδοχών αυτού επιφέρει αυτοδίκαια την άμεση αντίστοιχη μεταβολή του ύψους της βουλευτικής αποζημίωσης, που αποτελεί και τη βάση προσδιορισμού της βουλευτικής σύνταξης”.
Το πράσινο φως για τις αναδρομικές αυξήσεις άναψε με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έκανε δεκτή αίτηση πρώην βουλευτή και ακύρωσε την απόφαση με την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνήθηκε να αυξήσει τη σύνταξή του αναδρομικά για το διάστημα από το 2002 έως το 2007, με βάση τις αναδρομικές αυξήσεις των δικαστικών λειτουργών. Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έσφαλε και πρέπει να επανεξετάσει την υπόθεση προσδιορίζοντας το ύψος των χρημάτων που οφείλονται στον πρώην βουλευτή. Και τούτο διότι “οποιαδήποτε μεταβολή των μηνιαίων αποδοχών του προέδρου ανώτατου δικαστηρίου επηρεάζει άμεσα το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και συνεπάγεται και αντίστοιχη μεταβολή της καθοριζόμενης σε ποσοστό επί της βουλευτικής αποζημίωσης σύνταξης εκείνων που διετέλεσαν βουλευτές”. Το ύψος των αναδρομικών αναμένεται ιδιαίτερα υψηλό, αν ληφθεί υπόψη ότι ο συνταξιούχος βουλευτής ζητούσε με διάφορα επιχειρήματα ποσό 233.681 ευρώ για μία τετραετία (2000-2004) ή 136.040 ευρώ για δυόμισι χρόνια (από τις αρχές του 2002 μέχρι τα μέσα του 2004).
Τα αιτήματα αυτά δεν εξετάστηκαν γιατί δεν υποβλήθηκαν με τη βασική αίτηση αλλά με μεταγενέστερο δικόγραφο πρόσθετων λόγων. Σε κάθε περίπτωση, οι διεκδικούμενες διαφορές για τη σύνταξη ίσως τελικά ξεπεράσουν τα 250.000 ευρώ. Άρα σήμερα μπορεί να μιλάμε για αναδρομικά πάνω από ογδόντα εκατομμύρια ευρώ. .

Σύντομα αθλητικά νέα μεσα απο τις σελίδες της "Μακεδονίας"

Ηρακλής: Αλλαγή... κλίματος, αλλά και εγρήγορση

Το κλίμα στην Αθήνα έχει αλλάξει. Ο μέχρι προχθές "τελειωμένος" Ηρακλής απέκτησε σοβαρές πιθανότητες εξασφάλισης του πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Ωστόσο, κανείς στη Θεσσαλονίκη δεν επαναπαύεται μέχρι να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ..Στην κατηγορία: Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Ο "τίγρης" στην ΠΑΕ και με επίσημα

Ο κόσμος τον συνήθισε είτε να βομβαρδίζει τα αντίπαλα καλάθια είτε να τον βλέπει στο PAOK Sports Arena ως μάνατζερ ή προπονητή του ΠΑΟΚ. Από χθες το μεσημέρι ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι και επίσημα... ποδοσφαιρικός παράγοντας. Στα 44 του χρόνια, ο "τίγρης" συστρατεύεται με τον Θόδωρο Ζαγοράκη, τα δύο μεγαλύτερα 7άρια της πρόσφατης ιστορίας του ΠΑΟΚ συστεγάζονται πλέον στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. .Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Άρης: Προεκλογικός πυρετός

Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στον Άρη, λίγες μέρες πριν από την 6η Μαΐου, την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων ενόψει της γενικής συνέλευσης της Λέσχης και των εκλογών στην ΠΑΕ Άρης για την ανάδειξη νέας διοίκησης....Στην κατηγορία: Αθλητισμός

"Καίνε" οι διώξεις για τα επεισόδια

Στο σκαμνί ΑΕΚ, Ατρόμητος αλλά και Δώνης για τα γεγονότα του τελικού.Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Ανάστατη η... Δράμα για τον φάκελο

Σε… αναμμένα κάρβουνα είναι άπαντες στην Δράμα, γιατί οι πληροφορίες που φτάνουν από άλλες πόλεις, των οποίων οι ομάδες έχουν συμφέρον να μην πάρει άδεια η Δόξα, αναφέρουν ότι ο φάκελος θα απορριφθεί και από την επιτροπή εφέσεων. .Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Με... φόρα για τον τελικό η Μάντσεστερ

Με παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Γκελζενκίρχεν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται σήμερα (21.45) τη Σάλκε στο Ολντ Τράφορντ, στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. .Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Άρης-μπάσκετ: Παιχνίδι χωρίς αύριο

Ο Άρης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο γνωρίζοντας πως το σημερινό παιχνίδι με το Μαρούσι, στο κλειστό του Αγίου Θωμά (17.00), είναι χωρίς αύριο. Τα πράγματα είναι απλά. Κερδίζει και διεκδικεί την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ σε τρίτο αγώνα το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο. Χάνει και αρχίζουν για όλους πρόωρα οι διακοπές..Στην κατηγορία: Αθλητισμός

ΠΑΟΚ-μπάσκετ: Σφραγίζει την πρόκριση

Να εξασφαλίσει από σήμερα το εισιτήριο στους τέσσερις των πλέι οφ θέλει ο ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας το 2-0, αποφεύγοντας τη διαδικασία τρίτου αγώνα. .Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Kλειδί η άμυνα του ΠΑΟΚ

Οι τρεις νίκες που έχει σημειώσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ επί της Καβάλας δεν σημαίνουν κάτι, σύμφωνα με τον Γιώργο Δέδα, ο οποίος θεωρεί σημείο-κλειδί την άμυνα που θα παίξει ο ΠΑΟΚ. .Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Υπόθεση Θάνου: "Δεν σκηνοθετήθηκε τροχαίο..."

 Με την αγόρευση του συνηγόρου των Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου συνεχίστηκε χθες η δίκη για το τροχαίο της 12ης Αυγούστου του 2004. .

"Πολιτικός κόλαφος για την αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου οι δηλώσεις Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι


Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολιτικός κόλαφος για την αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου είναι το απόσπασμα των δηλώσεων Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι, το οποίο δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.
Αποκαλύπτει ότι, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια -όπως είπε χαρακτηριστικά- και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό.
Και όλα αυτά γιατί -όπως λέει ο κ. Στρος Καν- ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.
Την ώρα, λοιπόν, που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», μυστικά και υπόγεια, σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας το λαό.
Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου.
Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;
Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.
Και η κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές».

Το στερνό αντίο στον Θανάση Βέγγο


Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο ψάλλεται αυτήν την ώρα η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Θανάση Βέγγο. Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στην εκκλησία, για να πει το ύστατο χαίρε στον μεγάλο ηθοποιό, στον δικό μας άνθρωπο.
Καλό ταξίδι Θανάση






Η ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Σε μια εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι η πρώτη φορά που η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει κάτι διαφορετικό για τη φορολογία, και υπό αυτή την έννοια παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία για την κεντροδεξιά να αρθρώσει έναν γνήσιο φιλελεύθερο πολιτικό λόγο. Και ένας τέτοιος δεν μπορεί παρά να είναι η εκ βάθρων ανατροπή της υφιστάμενης φορολογικής πολιτικής.
Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ να φανεί, παραθέτοντας απέναντι στο σοσιαλιστικό μοντέλο τη δύναμη της ελευθερίας και της δημιουργικότητας. Κι αυτό σημαίνει ρήξη με το παρελθόν και νοοτροπίες που έχουν καθηλώσει την ανάπτυξη και συνάμα έχουν περιθωριοποιήσει τις πλέον παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.
Απέναντι, λοιπόν, στο ΠΑΣΟΚ των φόρων η Νέα Δημοκρατία έχει την ευκαιρία να προτείνει έναν διαφορετικό δρόμο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αναγέννηση της κοινωνίας. Και ο δρόμος δεν είναι άλλος παρά η απλούστευση του φορολογικού συστήματος το οποίο εφόσον εφαρμοσθεί χωρίς ημίμετρα, αποτελεί τη μόνη λύση για την ουσιαστική υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής.Η κοινωνία είναι πλέον ώριμη να κατανοήσει τα οφέλη που θα έχει από την καθιέρωση ενός φορολογικού συστήματος το οποίο θα έχει ενιαίο φορολογικό συντελεστή, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα. Αρκεί να της εξηγήσουν με πειστικό τρόπο ότι η αλλαγή του φορολογικού συστήματος δεν απευθύνεται μόνο προς τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά πρωτίστως στους πολίτες οι οποίοι θα διαπιστώσουν σχετικά σύντομα ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους.
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τον Αντώνη Σαμαρά και γενικότερα για τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές δυνάμεις, να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός ευρέως πλειοψηφικού ρεύματος στην Ελληνική κοινωνία. Αν στο Ζάππειο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τολμήσει να εξαγγείλει την ανατροπή στη φορολογία, τότε είναι βέβαιο ότι οι πολίτες όχι μόνο θα τον ακούσουν αλλά επιπλέον θα πεισθούν ότι υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη χώρα και τους ίδιους.



Τα δυο “θα δούμε” της Ντόρας

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την πρότασή της για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, από τη στιγμή που τα πολιτικά κόμματα δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε ένα συναινετικό προγραμματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.Αυτή τη φορά, και σε συνέχεια των όσων είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στη χθεσινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε στο «Βήμα FM», και πήγε ένα βήμα παραπέρα.Αποκάλυψε ότι θα ήταν πρόθυμη να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων, που θα προέκυπτε μετά τις εκλογές, και εφόσον οι κάλπες δεν έδιναν αυτοδυναμία.
«Θα κάνω ό, τι εντολή μου δώσει ο ελληνικός λαός, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η δύναμη θα βάλει μπροστά ένα πρόγραμμα, το οποίο θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Το ερώτημα το οποίο τίθεται αυτή τη στιγμή είναι, ποιος είναι ο δρόμος τον οποίο πρέπει να επιλέξουμε, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από την κρίση, η οποία τον μαστίζει σήμερα. Δεν καταλαβαίνω ποιος έχει την αυταπάτη πως θα επιβιώσει, αν η χώρα βουλιάξει», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.Το… πρώτο «θα δούμε» λοιπόν, από την πλευρά της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αφορά στο τι θα πράξει την επομένη των εκλογών, αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε συμμαχική κυβέρνηση.
Υπάρχει ωστόσο και ένα δεύτερο «θα δούμε». Αυτό έχει να κάνει με τη δυναμική που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις για τη Δημοκρατική Συμμαχία, και εμφανίζουν το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη να βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%, το οποίο εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή. «Αυτό θα το δούμε. Ο λαός είναι ο υπέρτατος κριτής. Εμείς θα ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού, για να κάνουμε αυτά τα οποία λέμε», σχολίασε.



Νίκος Χουντής : «Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση των εξεταστικών κέντρων για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες παραβιάζει την Οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου».

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν.

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατάθεσε ο Νίκος Χουντής για την αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση των εξεταστικών κέντρων για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες .Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του επικαλείται το άρθρο 2 παρ.1 σημείο β της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου που απαγορεύει τη δυσμενή μεταχείριση σε βάρος ατόμων με ειδικές ανάγκες και «κάθε άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση»
Στη συνέχεια της ερώτησης του ο Νίκος Χουντής μνημονεύει προηγούμενη απάντηση της Κομισιόν (3.2.2011) σε σχετική ερώτηση του όπου η αρμόδια επίτροπος κα Reding ανέφερε μεταξύ άλλων ότι : « Η Οδηγία 2000/78/ΕΚ αποσκοπεί στην προστασία των ατόμων με αναπηρία από διακρίσεις και προβλέπει για τα άτομα αυτά πρόσβαση σε όλα τα είδη και όλα τα επίπεδα επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής κατάρτισης, επιμόρφωσης και επαγγελματικού αναπροσανατολισμού» και καταλήγοντας τονίζει ότι «Η οδηγία απαγορεύει κάθε άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση».
Καταλήγοντας στην ερώτηση του ο Νικος Χουντής ζητά την άμεση παρέμβαση της Κομισιόν ώστε να μην ισχύσει η «αυθαίρετη και παράνομη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας».

Η νέα Οικουμενική, το ΔΝΤ και.. ο Λαζόπουλος

Έντονες φήμες για μυστικές επαφές του Κάρολου Παπούλια με πρόσωπα υψηλού ακαδημαϊκού κύρους, τους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να έχει βολιδοσκοπήσει για πιθανή συμμετοχή σε μια νέα οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών, κυκλοφορούν στο παρασκήνιο των πολιτικών κύκλων της Αθήνας, ενώ η κυβέρνηση από χθες το βράδυ βρίσκεται αντιμέτωπη με τους έντονους κλυδωνισμούς που προκαλεί η περίεργη διαρροή ενός «καυτού», «απαγορευμένου» βίντεο με τον Ντομινίκ Στρος Καν στην εκπομπή υψηλής θεαματικότητας του Λάκη Λαζόπουλου!
Το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε αναβρασμό ενόψει των πολύ σκληρών μέτρων που καλείται να προωθήσει στη Βουλή ως τα μέσα του μήνα η κυβέρνηση, καθώς σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, αλλά και στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» γίνεται ολοένα εντονότερη η πεποίθηση ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των μέτρων που θα πρέπει να «ευλογήσει» πολιτικά μέσα στον Μάιο, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η διεθνής χρηματοδότηση της χώρας από τους επίσημους πιστωτές και να μην επιβεβαιωθούν τα σενάρια άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους.Εξίσου βέβαιο είναι ότι η κινητικότητα που αναπτύσσεται δεν έχει οδηγήσει προς το παρόν σε μια βιώσιμη εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της εποχής του μνημονίου, καθώς εκτός των άλλων ακόμη και η προσφυγή στις κάλπες με τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς δεν εγγυάται ομαλή μετάβαση σε ένα σοβαρό πολιτικό σχήμα, ενώ προκαλεί..ανατριχίλες στους κύκλους των πιστωτών της χώρας, που φοβούνται πλήρη αποσταθεροποίηση.
Σε αυτό το πεδίο αναπτύσσονται εναλλακτικά σενάρια διακυβέρνησης από ένα νέο σχήμα τεχνοκρατών που θα υποστηριχθεί από ευρύτερη πλειοψηφία κομμάτων της σημερινής Βουλής. Ο Κ. Μητσοτάκης, που ως γνωστόν δεν παρεμβαίνει τυχαία στη δημόσια συζήτηση, βλέπει ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη και τον Αλέκο Παπαδόπουλο ή τον Γ. Φλωρίδη στην «καυτή» καρέκλα του υπουργού Οικονομικών. Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο των ισχυρών επιχειρηματικών και τραπεζικών κύκλων συζητούνται καθημερινά πολλά εναλλακτικά σενάρια για ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς όμως να έχει προκύψει η αναγκαία συναίνεση σε λύση που θα συγκεντρώνει ευρύτερη στήριξη των οικονομικών παραγόντων τη χώρας.
Σε αυτό το περιβάλλον, πληροφορίες που συζητούνται ευρύτερα πλέον στο πολιτικό παρασκήνιο αναφέρουν ότι ο κορυφαίος πολιτειακός παράγοντας της χώρας βολιδοσκόπησε πρόσφατα σημαντικά ονόματα του ακαδημαϊκού χώρου, διερευνώντας το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε μια οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θα αναλάβει τα δύσκολα της εφαρμογής του νέου μνημονίου.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση περνά από χθες το βράδυ μια νέα, όσο και περίεργη κρίση αξιοπιστίας, μετά τη «διαρροή» του βίντεο της συνέντευξης του Ντ. Στρος Καν στο γαλλικό Canal Plus, που «κόπηκε» από το ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση του γαλλικού δικτύου, αλλά το περιεχόμενό του είχε διαρρεύσει στον ελληνικό τύπο.
Στο «απαγορευμένο» βίντεο ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίζεται να δηλώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε ζητήσει από πολύ νωρίς βοήθεια, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Η απάντηση του Στρος Καν ήταν ότι το ΔΝΤ μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα, αλλά δεν θα το επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας στη νομισματική ένωση. Σε αυτή την παρατήρηση του Στρος Καν, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να απάντησε ότι θα αναλάμβανε ο ίδιος να πείσει τους Ευρωπαίους για την ανάγκη εμπλοκής του ΔΝΤ.
Είναι αυτονόητο ότι η προβολή του συγκεκριμένου βίντεο με τις δηλώσεις του Γάλλου επικεφαλής του ΔΝΤ μπορεί να μην προσθέτει πολλά σε όσα είναι ήδη γνωστά, δημιουργεί όμως σοβαρές και αρνητικές πολιτικές εντυπώσεις για την κυβέρνηση. Είναι ενδιαφέρον δε ότι η «διαρροή» του βίντεο έγινε σε μια χιουμοριστική εκπομπή υψηλής θεαματικότητας και όχι σε ειδησεογραφικά προγράμματα των ελληνικών καναλιών.Οικονομικοί παράγοντες σχολίαζαν χθες βράδυ ότι αναμφίβολα δεν πρόκειται για μια τυχαία «διαρροή». Το γαλλικό δίκτυο Canal Plus, του αχανούς ομίλου Vivendi, είναι κράτος εν κράτει στην Γαλλία, διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση του Παρισιού και είναι βέβαιο ότι ένα βίντεο που κόπηκε προφανώς με διακρατική συνεννόηση δεν κάνει τυχαία σήμερα την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση, χωρίς κάποιου είδους άνωθεν εντολή ή συνεννόηση. Ούτε και έφθασε σε ελληνικό κανάλι από τυχαία πρωτοβουλία κάποιου χαμηλόβαθμου συνεργάτη του καναλιού και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή, όπου η κυβέρνηση χρειάζεται και το τελευταίο δράμι πολιτικής αξιοπιστίας για να αντιμετωπίσει τις πολύπλευρες προκλήσεις που αντιμετωπίζει.Οι θεωρητικοί των σεναρίων συνωμοσίας θα συμπέραιναν εύκολα ότι κάποιου είδους «εισαγόμενη» ανατρεπτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη κατά της σημερινής κυβέρνησης και θα συνδύαζαν με εξίσου μεγάλη ευκολία τη χθεσινή «διαρροή» με τη δυσφορία της τρόικας και των ισχυρών ευρωπαϊκών πρωτευουσών για τη χαμηλή αξιοπιστία της κυβέρνησης στην εφαρμογή του μνημονίου. Ίσως είναι πρόωρο να δεχθεί κανείς τέτοια συμπεράσματα, αναμφίβολα όμως το πολιτικό παιχνίδι αποκτά από χθες νέο ενδιαφέρον, καθώς αναμοχλεύεται μια καλά «συμπιεσμένη» δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν στο μνημόνιο και ανατροφοδοτείται η δυσπιστία έναντι της κυβέρνησης, ακριβώς την ώρα που καλείται να λάβει τις δυσκολότερες αποφάσεις της θητείας της.
πηγη sofokleous10.gr



Κόκκινος Θερμαϊκός

Μια κόκκινη κηλίδα, που μοιάζει με μπογιά που χύθηκε στη θάλασσα, εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα κατά μήκος της παλιάς και της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας για μία ακόμη φορά ένα αποκρουστικό θέαμα σε όσους αναζητούν λίγη ηρεμία “παρά θίν’ αλός”..
Το φαινόμενο λέγεται “ερυθρά παλίρροια” και έχει καταγραφεί ήδη από την εποχή των Φαραώ της Αιγύπτου. Εμφανίζεται σε ποτάμια και κλειστούς όρμους, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντούν οι Θεσσαλονικείς περπατώντας κατά μήκος της παραλίας δίπλα στον Θερμαϊκό.
“Πρόκειται για φυσικό φαινόμενο που προκύπτει από τη ραγδαία ανάπτυξη μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών που κατατάσσονται στο φυτοπλαγκτόν”, όπως εκτιμούν οι βιολόγοι. Εμφανίζεται μάλιστα τη θερινή και τη φθινοπωρινή περίοδο. Η ανάπτυξη αυτών των μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών ευνοείται από το φως, τα θρεπτικά άλατα, τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τη διοχέτευση λιπασμάτων και υγρών αποβλήτων στον θαλάσσιο χώρο.
Η διεθνής πρακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η μόνιμη παρακολούθηση των θαλάσσιων συστημάτων. Πάντως, σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνου Φυτιάνου, “το φαινόμενο είναι συνηθισμένο για την περιοχή του Θερμαϊκού και συνήθως διαρκεί 3-4 εβδομάδες”. .

Κάμερες-φύλακες στο Σέιχ Σου

Στην τσιμπίδα του “μεγάλου αδελφού” θα πιάνονται στο εξής όσοι επιχειρούν να ανάψουν φωτιά ή να πετάξουν σκουπίδια και μπάζα. Οι 16 περιστρεφόμενες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στα τέλη Μαΐου

Εικόνες ντροπής στο ΤΑΠΟΤΕ Θεσσαλονίκης


Υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος των ασφαλισμένων του ΤΑΠΟΤΕ Θεσσαλονίκης παραμένουν ανεκπλήρωτες. Δείτε εικόνες σήμερα από το ΤΑΠΟΤΕ Θεσσαλονίκης και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το μέλλον


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μια γρήγορη ματιά στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, οι οποίες έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών, ως προς τον οδικό χάρτη των εξελίξεων που έχουμε μπροστά μας, σε επίπεδο πολιτικής καθημερινότητας.
Αποτελεί κοινή διαπίστωση των πολιτικών αναλυτών, ότι οι προσωπικοί δείκτες του Γιώργου Παπανδρέου, ακολουθούν το τελευταίο διάστημα καθοδική πορεία, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός βέβαια παραμένει το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος, οι ρωγμές τις οποίες έχει υποστεί στο προφίλ του όμως, τον καθιστούν «ευάλωτο» σε ένα ρεύμα κοινωνικής ανατροπής, που ενδεχομένως μορφοποιηθεί μετά την εξειδίκευση των μέτρων που θα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας.Ο Αντώνης Σαμαράς απ’ την άλλη, βλέπει τη δική του δημοφιλία, και κυρίως ποιοτικά γνωρίσματα που σχετίζονται με την ηγετική ικανότητα και την πρωθυπουργική καταλληλότητα, να ακολουθούν αυξητική τάση. Σε αντίθεση με το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, που ενώ μειώνει τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ, βλέπει και τη δική της εκλογική απήχηση να δέχεται πλήγματα.Το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι σύνηθες για τα πολιτικά δεδομένα της Ελλάδας, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, κυρίως μετά το 1994. Σχεδόν… διαβάζουμε ήδη το μέλλον, που παραπέμπει σε ανατροπή των σημερινών δεδομένων, από τη στιγμή που θα συνεχιστεί το συγκεκριμένο «ισοζύγιο ισορροπίας» μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά.Για τον λόγο αυτό, στη Συγγρού δείχνουν να έχουν επενδύσει πολλά στον επικοινωνιακό αντίκτυπο των ανακοινώσεων τις οποίες θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, στο λεγόμενο «Ζάππειο 2». Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα έχει την ευκαιρία να εδραιώσει στη συνείδηση των πολιτών την εικόνα της «εναλλακτικής λύσης». Μια παράμετρο που αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε να την αξιοποιήσει στον κατάλληλο χρόνο. Τότε που η κοινωνική δυσαρέσκεια για την πολιτική της Κυβέρνησης, θα θυμίζει τσουνάμι, και θα αναζητεί… ακτή για να εκτονωθεί.



Ο Γιώργος ζήτησε… άνωθεν παρέμβαση


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται… πάνω από ένα τηλέφωνο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο περιθώριο των ζυμώσεων και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με την τρόικα, για την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, και των μέτρων… επείγουσας ανάγκης, στα οποία θα προσφύγει το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει επαφές με ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με τον Λευκό Οίκο, ζητώντας να παρέμβουν καταλυτικά, προκειμένου να μπει φρένο στη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει στις επαφές του με τους ξένους ηγέτες, ότι η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης υπονομεύει ευθέως τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, επομένως και τις δυνατότητες ανάταξης της οικονομίας της ευρωζώνης. Ο Πρωθυπουργός «δείχνει» κερδοσκοπικά παιχνίδια όσων έχουν επενδύσει στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, και φαίνεται ότι οι εκκλήσεις του έχουν αρχίσει να φέρνουν απτά αποτελέσματα. Από το Σαββατοκύριακο κιόλας, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιχειρούν, με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο να κλείσουν κάθε συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, δεν διστάζουν να αφήσουν σαφή και βαριά υπονοούμενα κατά στελεχών του τραπεζικού τομέα, σημειώνοντας ότι μονάχα οι τράπεζες θα μπορούσαν να βγουν κερδισμένες από το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που θα στηριζόταν σε «κούρεμα» ομολόγων, στα πρότυπα αντίστοιχων πρακτικών που ακολουθήθηκαν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις προηγούμενες δεκαετίες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν με έμφαση ότι, από τη στιγμή που θα… σιγήσει όλη αυτή η παραφιλολογία περί αναδιάρθρωσης, η Κυβέρνηση θα διευκολυνθεί αισθητά στους χειρισμούς της σε διεθνές επίπεδο, και θα βελτιωθεί το κλίμα στις αγορές για την ελληνική οικονομία.

Η “Ελευθεροτυπία” ανταποδίδει τα πυρά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Παρά τις χθεσινές διαψεύσεις της Κυβέρνησης, δια στόματος Χάρη Παμπούκη και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η «Ελευθεροτυπία» επιμένει και σήμερα στις αποκαλύψεις για την επένδυση του Κατάρ στο Ελληνικό, και περνάει στην αντεπίθεση, σε σχέση με όσα έχουν υποστηρίξει τα κυβερνητικά στελέχη. «Τα 4 παραμύθια του κ. Παμπούκη», είναι το εύγλωττο βασικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με την «Ελευθεροτυπία» να επιμένει ότι ο Χοσέ Ασεμπίγιο είναι ιδρυτής και όχι υπάλληλος του καταλανικού κονσόρτιουμ, ότι το διμερές μνημόνιο προβλέπει προνομιακή ανάθεση στο Κατάρ, ότι τρία όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ερευνούν την υπόθεση ως καταχρηστική, και ότι ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας είχε παραδεχθεί ότι το Κατάρ δεν θα συμμετείχε, εφόσον πραγματοποιείτο διαγωνισμός. Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονος προβληματισμός για το που θα οδηγήσει αυτή η κόντρα με την «Ελευθεροτυπία», τόσο σε επίπεδο ουσίας, όσο και εντυπώσεων. Η Μάνια Τεγοπούλου έχει αποδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι δεν διστάζει να φτάσει ένα θέμα ως το τέλος, χωρίς να καμφθεί από αντιδράσεις και πιέσεις. Παράλληλα, τα κυβερνητικά στελέχη ανησυχούν και για τις παράπλευρες επιπτώσεις της συζήτησης για το θέμα, στην προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου να προσελκύσει επενδυτές για τα «φιλέτα» του δημοσίου.



Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θ. Βέγγο

Σήμερα, Τετάρτη, 4 Μαΐου φίλοι και συγγενείς θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον προσφιλή ηθοποιό, Θανάση Βέγγο. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, στις 14:00 το μεσημέρι.