Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τρενάκι του τρόμου» στη Ντισνεϊλαντ με 5 τραυματίες

Σοβαρό ατύχημα με πέντε τραυματίες συνέβη χθες στην Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού όταν σε ένα από τα τρενάκια του πάρκου αποκολλήθηκε ένα κομμάτι του σκηνικού και έπεσε πάνω στους επιβαίνοντες.Συγκεκριμένα στο «Τρένο του ορυχείου» αποκολλήθηκε ένα κομμάτι από υαλονήματα και ξύλο έπεσε γύρω στις 14:50 πάνω σε ένα βαγόνι στο οποίο είχαν λάβει θέσεις 25 άνθρωποι, κτυπώντας στο κεφάλι έναν άνδρα 38 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε παρισινό νοσοκομείο, διευκρίνισαν οι πηγές.Για λόγους ασφαλείας, «χρειάστηκε να κλείσει το θέαμα έως ότου εκδοθεί νέα διαταγή σύμφωνα με τις κανονικές διαδικασίες μας, προκειμένου να δούμε τι έχει συμβεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού.

Μήπως η Τίνα… άκουσε κατά λέξη τον Γιώργο;


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Με μια πρώτη ανάγνωση, η Τίνα Μπιρμπίλη φαντάζει «εύκολο θύμα» για μια Κυβέρνηση και ένα κόμμα που μοιάζουν να έχουν χάσει πλήρως τον πολιτικό προσανατολισμό τους, και να αδυνατούν να οριοθετήσουν τις στρατηγικές προτεραιότητές τους. Πόσο μάλλον, να χαρτογραφήσουν και να επιβάλλουν την ατζέντα της καθημερινότητας.Η Υπουργός Περιβάλλοντος δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Δεν γαλουχήθηκε με τα ανεκπλήρωτα οράματα της Αλλαγής. Δεν έβαλε καμία τρικλοποδιά σε… συντρόφους, προκειμένου να κερδίσει μια ψηλότερη θέση στην κομματική ιεραρχία.Υπήρξε «συγκάτοικος» με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην επιδίωξη ενός άλλου ΠΑΣΟΚ, πολύ διαφορετικού από αυτό το βαθύ, καθεστωτικό και μοιραίο για τη χώρα, που βρίσκεται σήμερα στη διακυβέρνηση του τόπου.Σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους υπόλοιπους συναδέλφους της, η Τίνα Μπιρμπίλη επέλεξε να ανοίξει ταυτόχρονα πολλαπλά μέτωπα: Με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων. Με τον Γιάννη Ραγκούση για την πολιτική διαχείριση του μετώπου της Κερατέας. Νωρίτερα, με το «όλον ΠΑΣΟΚ», για τη δόμηση στις περιοχές Natura. Και, κάπου… εν τω μεταξύ, με τους σκληρούς συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.Ξέρετε, εκείνους που ανά διαστήματα απειλούν να σπάσουν, και όχι απλά να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος, που ζητούν από το ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια ευρώ, και που αρνούνται πεισματικά να κάνουν πέτρα την καρδιά τους, και να… αγοράσουν οι ίδιοι, όχι μόνο τη ΔΕΗ ή κάποιες άλλες ΔΕΚΟ, αλλά το ήμισυ τουλάχιστον του χρέους της χώρας, για το οποίο ανά πάσα στιγμή απειλούμαστε με αναδιάρθρωση.Στην πραγματικότητα, η Τίνα Μπιρμπίλη άκουσε… κατά λέξη την προτροπή του Γιώργου Παπανδρέου προς τους υπουργούς του, να γίνουν αντιεξουσιαστές. Η ίδια προσπαθεί να γίνει. Έστω και αν έτσι στρέφεται κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της…

Σύσκεψη για τις λίμνες Βόλβη και Κορώνεια

Θέματα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής των λιμνών Βόλβης και Κορώνειας και των Μακεδονικών Τεμπών συζήτησαν σήμερα ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, και οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης από το ΠΑΣΟΚ, Σάββας Αναστασιάδης από τη ΝΔ, Άγγελος Τζέκης από το ΚΚΕ και Ευαγγελία Αμανατίδου Πασχαλίδου από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης των Λιμνών.Αφορμή για τη σύσκεψη, σύμφωνα με το δήμο, αποτέλεσε η επεξεργασία εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής νέου αναθεωρημένου σχεδίου για την Κορώνεια αλλά και η προετοιμασία προεδρικού διατάγματος στο οποίο θα ενσωματωθούν όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των τελευταίων χρόνων σχετικά με τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης. «Μας ενδιαφέρει να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς όλες αυτές οι δεσμεύσεις να είναι απαγορευτικές για ήπιες μορφές ανάπτυξης στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και του τουρισμού», σχολίασε ο δήμαρχος.Γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των δημάρχων της ευρύτερης περιοχής ενώ οι βουλευτές θα επιδιώξουν να τους δοθούν, από το υπουργείο, τα σχετικά κείμενα για μελέτη και υποβολή προτάσεων. Επιπλέον θα προσκληθεί η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής προκειμένου να επισκεφθεί τον τόπο και να συζητήσει με τους φορείς επιμέρους ζητήματα, ενόψει και της κατάρτισης, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πενταετών επιχειρησιακών σχεδίων που περιλαμβάνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές κάθε δήμου.
"Αγγελιοφόρος"|

Αυτή είναι ομάδα που πήρε μισό εκατομμύριο ευρώ από το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων


Όπως ολα δείχνουν η ομάδα που πήρε σύμφωνα με την αστυνομία 514.000 ευρώ από τον εγκέφαλο του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης είναι ο Ηρακλής! Μάλιστα ο εγκέφαλος της σπείρας βγήκε ο ίδιος σε ραδιόφωνα της πόλης και διατυμπάνιζε την χορηγία του προς την ομάδα προκειμένου να κατατεθεί χωρίς προβλήματα ο φάκελος αδειοδότησης για την συμμετοχή του Ηρακλή στην επόμενη Σούπερ Λίγκα. Πάντως σύμφωνα με την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για το ...άτοκο αυτό δάνειο ο επιχειρηματίας έλαβε ως αντάλλαγμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας
Seleo.gr News

Παραιτείται ο Καραχάλιος


REPORTER
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως στη Γενική Συνέλευση της 12ης Μαϊου, ο Νίκος Καραχάλιος.Ο άλλοτε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται να έχει καταλήξει στην παραπάνω απόφαση, απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στον Ερασιτέχνη, και την αδυναμία υλοποίησης μιας σειράς δράσεων που είχαν δρομολογηθεί, προκειμένου να εξευρεθούν χρήματα, και να καταφέρουν τα τμήματα που διατηρεί ο Ερασιτέχνης να ανασάνουν οικονομικά, προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους.Στη μέχρι σήμερα θητεία του στη θέση του αντιπροέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο Νίκος Καραχάλιος προώθησε δράσεις όπως τη μεγάλη καμπάνια “1 sms για τον Ολυμπιακό”, ενώ πρωτοστάτησε στη διοργάνωση διεθνούς φιλικού με τον Ερυθρό Αστέρα, για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών τμημάτων του συλλόγου.Ο Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος έχει ιδρύσει τη Δεξαμενή Σκέψης Forum2020, ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ιστορικού συλλόγου, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τον Σωκράτη Κόκκαλη.



Ο Ρακιντζής “ψάχνει” το ΑΠΕ


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων φαίνεται ότι μπαίνει σύντομα στο στόχαστρο της έρευνας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, καθώς δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες του κ. Ρακιντζή θα ξεκινήσουν σύντομα να… ξεσκονίζουν τα αρχεία του ΑΠΕ, με έμφαση στην περίοδο 2004-2009. Δηλαδή, στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.Σχετικές νύξεις για το θέμα είχε κάνει προ μερικών εβδομάδων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με ομιλία την οποία είχε εκφωνήσει από βήματος Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα διερευνήσει τυχόν «κακώς κείμενα» της προηγούμενης διοίκησης, την οποία είχε επιλέξει η Νέα Δημοκρατία.Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πάντως, επικρατεί αναβρασμός εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αντιδικία με τη διοίκηση του ΑΠΕ, και η Κυβέρνηση έχει κληθεί να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση.



Να πληρώσει η Κυβέρνηση τον “λογαριασμό”

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Μετά την υπογραφή του μνημονίου, της ενυπόγραφης υποθήκης του μέλλοντός μας, καταφέρατε να διατηρήσετε πρωτογενές έλλειμμα στον κρατικό κορβανά.Πετύχατε να διατηρήσετε τις κρατικές λειτουργικές δαπάνες στα ίδια επίπεδα παρά τη μείωση μισθών και συντάξεων.Δεν είστε απλά ανίκανοι, είστε και επικίνδυνοι πλέον.Η απλή νοικοκυρά όταν δεν της φτάνουν τα έσοδα μειώνει τις δαπάνες της. Μαθαίνει στα παιδιά της να σβήνουν τα φώτα αλλάζοντας δωμάτιο , δεν σπαταλά νερό, περιορίζει τις ώρες λειτουργίας θέρμανσης, δεν λειτουργεί κλιματισμό, και σίγουρα δεν «πετά» τα χρήματά της σε «επιτροπές για τις εντυπώσεις των φίλων πού επισκέφθηκαν ομογενείς»…
 Σταματά την υπηρέτρια, τα κάνει όλα μόνη της με την οικογένειά της, τρώει σπίτι και κόβει τα πολλά ταβερνάκια και τους καφέδες ενώ τέλος ΔΕΝ προσλαμβάνει συμβούλους για να τη συμβουλέψουν…Εσείς πόσο περιορίσατε τις λειτουργικές, επαναλαμβάνω, τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου; Πού πάνε τα χρήματά αυτά; Αφήστε την επικοινωνιακή πολιτική περί μισθών και συντάξεων και περιορίστε δραστικά μα δραστικά τις λειτουργικές δαπάνες του Δημόσιου Τομέα.
Όσο για την «αναδιάρθρωση», ρωτήστε μια νοικοκυρά, ξέρει καλλίτερα από εσάς.

Θυσίες χωρίς αντίκρισμα


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθηδήλωση σχετικά με την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2010:«Η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων αποδεικνύει ότι η Κυβέρνησηέχει αποτύχει στους στόχους της τόσο για το χρέος όσο και το έλλειμμα.Το χρέος διαμορφώθηκε στο 142,8% του ΑΕΠ το 2010, υψηλότερο κατά 15,7 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έναντι του 2009, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 10,5% του ΑΕΠ το 2010, πολύ υψηλότερο από τις Κυβερνητικές εκτιμήσεις.Αρχικές εκτιμήσεις του «Μνημονίου» για έλλειμμα 8,1% του ΑΕΠ, και αναθεωρημένες εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού για έλλειμμα 9,4% του ΑΕΠ το 2010.Και αυτό παρά τη λήψη μέτρων εκτός «Μνημονίου», την περαιτέρω περικοπή τουΠρογράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη δημιουργία ενός τεράστιου «εσωτερικού χρέους», ύψους 5,4 δισ. ευρώ (μάλιστα ο πρώην Υπουργός κ. Αλ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2010 υπερβαίνει το 13% του ΑΕΠ).Η αναθεώρηση αυτή οφείλεται κυρίως στην κατάρρευση των εσόδων λόγω της φορολογικής επιδρομής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Έσοδα τα οποία αυξήθηκαν μόλις κατά 5,5% το 2010, έναντι στόχου στο «Μνημόνιο» για αύξηση κατά 13,7% (μάλιστα τα έσοδα έχουν ήδη μειωθεί κατά 8% το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!)Αυτές οι αποκλίσεις έναντι των στόχων θα οδηγήσουν στη λήψη νέων μέτρων για εφέτος. Συμπληρωματικών μέτρων ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η νέα «τρύπα» στο έλλειμμα.Μέτρα τα οποία, εάν προστεθούν στα 14,3 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού και
στα 3 δισ. ευρώ του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, ανεβάζουν το συνολικό λογαριασμόπερίπου στα 20 δισ. ευρώ για το 2011 (από 9,1 δισ. ευρώ στο «Μνημόνιο»).Περισσότερα από τα διπλάσια μέτρα έναντι των αρχικών εκτιμήσεων!!!Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι αδιέξοδη. Η ύφεση είναι βαθιά και παρατεταμένη, το έλλειμμα δεν μειώνεται με βιώσιμο τρόπο, το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του, η παραγωγική βάση συρρικνώνεται, τα «λουκέτα» πολλαπλασιάζονται, η ανεργία καλπάζει, ο κοινωνικός ιστός αποδιοργανώνεται.Οι Έλληνες πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες χωρίς αντίκρισμα.
Απαιτείται αλλαγή πολιτικής.»
ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα !


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, παρακολούθησε την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Ναυπλίου. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο θρίαμβος της Ανάστασης φέρνει την ελπίδα, που δεν είναι γραμμένη πάνω στην άμμο ή στον αέρα, αλλά είναι δεμένη στον στέρεο βράχο του ρεαλισμού, της αυτοπεποίθησης και της ευθύνης. Χριστός Ανέστη, υγεία και δύναμη από τον Θεό σε όλους!».Σήμερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε την 124η Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, όπου αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στα μάτια των νέων παιδιών βλέπω την αγωνία για το μέλλον τους, αλλά βλέπω και τη δική μας ευθύνη να τους δώσουμε χειροπιαστή, όχι θεωρητική, ελπίδα. Ελπίδα η οποία θα είναι εφαρμόσιμη, ώστε να ξαναποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ελπίδα για το αύριο. Σε κάθε σπίτι εύχομαι, πραγματικά, να ξαναέρθει η αισιοδοξία. Με τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά. Χριστός Ανέστη!».
ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ