Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σηματοδότης στην νέα Μοναστηρίου χρειάζεται αποκατάσταση.

Στην Νέα Μοναστηρίου στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού Διαλογής στο Κορδελιό ο σηματοδότης χρειάζεται αποκατάσταση και να έρθει στην σωστή του θέση, μετά όπως φαίνεται και στην φωτογραφία από εμβολισμό που δέχτηκε.

Σταύρος Καλαφάτης: "Φιέστα - Φιάσκο για τη Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση του Ρυθμιστικού.

Η κυβέρνηση στον αστερισμό των μνημονίων"
Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την παρουσίαση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), έκανε την ακόλουθη δήλωση :
"Σε μια εκδήλωση όπου κλήθηκαν φορείς, δήμαρχοι, βουλευτές να συνεισφέρουν με τις προτάσεις τους για το "νέο" επικαιροποιημένο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, επιλέχθηκε τελικά η οδός της "σιωπηλής διαβούλευσης".
Δεν επετράπη σε κανένα, ούτε στους βουλευτές της πόλης, να εκφράσουν τις απόψεις τους, υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας έκπληξη την τελευταία στιγμή μεταξύ Υ.Π.Ε.Κ.Α. και Δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκε από την Υπουργό, ένα σχέδιο σ' ένα άφωνο στην κυριολεξία ακροατήριο.
Τα ερωτήματα που γεννώνται δε από τις ομιλίες της υπουργού και του υφυπουργού, μεταξύ άλλων εστιάζονται στα εξής :
1. Για την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης, απαιτούνται αρκετές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ. Με δεδομένο ότι επί ΠΑΣΟΚ, τους τελευταίους 18 μήνες, δεν έχει επενδυθεί ούτε ένα ευρώ στη Θεσσαλονίκη, ποιό είναι τελικά το συνολικό κόστος των εξαγγελθεισών παρεμβάσεων; Εξασφαλίσθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι ;
2. Η Δυτική Θεσσαλονίκη του μισού εκατομμυρίου κατοίκων, διαδραματίζει κάποιο ρόλο και πως δικαιολογείται η πλήρης απουσία των δημοτικών αρχών της περιοχής από τη διαμόρφωση του σχεδίου ;
3. Ο "Καλλικράτης" λήφθηκε καθόλου υπόψη των υπευθύνων, κατά το σχεδιασμό ;
4. Με ποιο αιτιολογικό υποβαθμίζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη στιγμή που εκείνη θα κληθεί με τις υπηρεσίες να εφαρμόσει το Ρυθμιστικό Σχέδιο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ;
5. Αν είναι απαραίτητο ένα μνημόνιο συνεργασίας για επιτάχυνση των έργων, δεν είναι πιο λογικό αυτό να υπογραφεί με την Περιφέρεια, παρά με το Δήμο Θεσσαλονίκης ;
6. Και τέλος, η κυβέρνηση επίσημα δια του Υφυπουργού "ξανανοίγει" το θέμα χωροθέτησης της Δ.Ε.Θ., τονίζοντας επί λέξη ότι :
"δεν απορρίπτουμε ασυζητητί καμία τεκμηριωμένη πρόταση θεσμικών φορέων, αρκεί η πρόταση αυτή να είναι ώριμη και να συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή".
Δηλαδή, η απόφαση που λήφθηκε και επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και επί ΠΑΣΟΚ πριν λίγους μήνες, να μετεγκατασταθεί η Δ.Ε.Θ. στη Σίνδο, τίθεται εν' αμφιβόλω από την ίδια την κυβέρνηση ; Είναι προφανές ότι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, όπως είναι το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζεται από το ΠΑΣΟΚ με πρωτοφανή προχειρότητα.Η κυβέρνηση κινείται στον αστερισμό των μνημονίων. Έπειτα από την εξαγγελθείσα υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΟΜΕΔΙ και του ΥΠΕΚΑ !!!, για τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, σήμερα έχουμε την υπογραφή νέου μνημονίου μεταξύ ΥΠΕΚΑ και Δήμου Θεσσαλονίκης.
 Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, τελώντας σε πλήρη σύγχυση, αδυνατεί να συντονίσει αλλά και να συντονιστεί, με τελικό θύμα στην προκειμένη περίπτωση, τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται για πολλοστή φορά να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στην ζωή τους.Είναι φανερή η απόφαση της κυβέρνησης που σηματοδοτήθηκε με την τροπολογία Ρέππα για ολοκληρωτική και με κάθε τρόπο επίθεση στο Κίνημα «Δεν Πληρώνω».
-Ξυλοδαρμός μέλους του κινήματος από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εισηγητή της τροπολογίας Ρέππα, Μαγκούφη, στα διόδια του Μώλου.
- Οι προσαγωγές/συλλήψεις μελών του κινήματος το τελευταίο διήμερο.
- Οι μηνύσεις των εταιριών κατά μελών του κινήματος.
- Η λειτουργία της αστυνομίας σαν ιδιωτικό σεκιούριτι των εργολάβων.
- Η καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας και δικαιώματος.
Κυβέρνηση και εργολάβοι έχουν τρομάξει από την ανταπόκριση και συμμετοχή του απλού πολίτη στο κίνημα. Παρόλα τα μέτρα και τις απειλές η δυναμική αυξάνει και αναγκάζει ως και τους δημοσκόπους να μας συμπεριλαμβάνουν στις μετρήσεις τους καταδεικνύοντας τον πανικό που προκαλεί το κίνημα στις συστημικές δυνάμεις και το πολιτικό προσωπικό τους.
Το κίνημα οργανώνει έκτακτη συνέντευξη τύπου στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι με στόχο να καταδείξει την συμπαιγνία κυβέρνησης/εργολάβων, το ρόλο της αστυνομίας (με βάση καταγγελίες πολιτών και αστυνομικών) και να ανακοινώσει τις νέες πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει τόσο σε επίπεδο νομικό όσο και με συγκεκριμένες κινηματικές δράσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.
«Δεν Πληρώνω» την κρίση τους
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
Τηλέφωνα Επικοινωνίας. 6956624410 – 6973388032
http://www.denplirono.info/ - www.oxidiodia.gr
e-mail:denprirono@hotmail.gr

Αλλαγή του χρόνου διάρκειας του φρέσκου αγελαδινού γάλακτος.


Ερώτηση της η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελίας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου προς τους κ.κ. Υπουργούς:-Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Οι συμπράξεις και οι συμφωνίες μεγάλων εταιρειών και γαλακτοβιομηχανιών διαμορφώνουν ως γνωστόν τις τιμές γάλακτος για τον παραγωγό και χειραγωγούν τον λεγόμενο «ελεύθερο ανταγωνισμό».
Μια τέτοια περίπτωση είναι και το ζήτημα του χαρακτηρισμού και της διάρκειας διατήρησης του γάλακτος, το οποίο φαίνεται ότι προωθεί το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Συγκεκριμένα, εξετάζει την αλλαγή του χρόνου διάρκειας του «φρέσκου» αγελαδινού γάλακτος από 5 ημέρες σε 7 ή 9. Ήδη, από το 2006 το ΥΠΑΑΤ πρότεινε να μεγαλώσει η διάρκεια ζωής του «φρέσκου» γάλακτος από 5 σε 10 μέρες ώστε να χαμηλώσει η τιμή γιατί θεωρούσε ότι οι αγελαδοτρόφοι ευθύνονται για τις υψηλές τιμές του προϊόντος. Έγινε όμως φανερό ότι οι τιμές διαμορφώνονται από την εκβιαστική συμπεριφορά των γαλακτοβιομηχανιών που ανάγκασε μάλιστα πολλούς παραγωγούς να αποσυρθούν.
Υπάρχει ωστόσο μια ελληνική πρωτοτυπία: ο χαρακτηρισμός «φρέσκο γάλα» καθώς και η διαφημιστική επινόηση που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την τιμή λόγω προβολής του ως επωνύμου προϊόντος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος αποτελεί τον δούρειο ίππο για την είσοδο του εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας, σε ποσότητες εξαιρετικά μεγαλύτερες από τις ήδη εισαγόμενες, καταφέρνοντας ένα ακόμα πλήγμα στο ελλειμματικό σήμερα ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
Ο ΣΕΚ επισημαίνει ότι πέραν του ότι είναι συζητήσιμο το κατά πόσο το γάλα παραμένει φρέσκο μετά από 7 ή 9 ημέρες, το ενδεχόμενο της διεύρυνσης θα αποτελέσει την ταφόπλακα της αγελαδοτροφίας της χώρας μας, ειδικά σε μια περίοδο που η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση. Όπως εκτιμάται η παραγωγή γάλακτος μειώνεται συνεχώς, καθώς ήδη έχει σημειωθεί μείωση στους 650.000 από τους 850.000 τόνους που είναι η ποσόστωση για τη χώρα μας, και οι αγελαδοτροφικές μονάδες κλείνουν η μια μετά την άλλη.

Κατόπιν των παραπάνω,
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
• Θα λάβουν σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις που διατυπώνονται για τους κινδύνους στην ελληνική αγελαδοτροφία ώστε να μην προχωρήσουν στην αλλαγή του χρόνου διαρκείας του γάλακτος και να αποτραπούν οι εισαγωγές;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου



Σταύρος Καλαφάτης: «Χρηματοδότηση δράσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση»

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθμ. 14433/6-4-2011 ερώτηση προς τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα τη «Χρηματοδότηση δράσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση».
Στην ερώτησή του αναφέρει ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, που συστάθηκε με Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, παρέχεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) η δυνατότητα χρηματοδότησης των κρατών μελών για τη λήψη μέτρων στήριξης των εργαζομένων, οι οποίοι απολύθηκαν λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης. Η περίοδος εφαρμογής του ΕΤΠ ταυτίζεται με την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (1η Ιανουαρίου 2007 έως 31η Δεκεμβρίου 2013). Το ΕΤΠ χορηγεί βοήθεια στα κράτη μέλη, συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Ο κ. Καλαφάτης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς αν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και αν έχει εφαρμοστεί πλαίσιο συντονισμένης δέσμης εξατομικευμένων υπηρεσιών, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις απολυμένων, που αποσκοπούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.