Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Το βράδυ που… δεν καταλάβαμε πως κέρδισε

ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Θα ήταν μια καλή ιδέα να κλείσουμε σε μια χρονοκάψουλα στιγμές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας που χρίζουν διευκρινίσεων, με την ελπίδα οι γενιές του μέλλοντος ή… κάποιοι άλλοι πολιτισμοί, να καταφέρουν να δώσουν τις δικές τους, περισσότερο αληθοφανείς απαντήσεις.
Αν το συμφωνήσουμε, η υπογράφουσα έχει ήδη κάνει την επιλογή της για τη στιγμή που εκείνη θα επιλέξει: Το βράδυ της 9ης Απριλίου του 2000, το βράδυ των βουλευτικών εκλογών, που ξεκίνησε με τα exit polls (και τα πραγματικά αποτελέσματα) να δείχνουν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα γινόταν ο νεώτερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας, και έκλεισε με τον Κώστα Λαλιώτη να υποδέχεται στη Χαριλάου Τρικούπη τον Κώστα Σημίτη, προσπαθώντας να τον πείσει ότι… πράγματι το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει ξανά.Η έκπληξη στα μάτια και τα λόγια του πολιτικού για χάρη του οποίου τα μεγάλα συμφέροντα ανακάλυψαν τον αστικό μύθο του «καταλληλότερου» στις δημοσκοπήσεις, αποτελεί τον βασικότερο λόγο για να αναρωτιέται κανείς τι πραγματικά συνέβη εκείνο το «περίεργο βράδυ».Εκ των υστέρων μάθαμε ότι… η Β’ Αθηνών ανέτρεψε το αποτέλεσμα, κάτι σαν το ιππικό που ερχόταν την τελευταία στιγμή για να σώσει τους ήρωες που κινδύνευαν. Μόνο που την επομένη, όσοι πηγαίναμε στις σχολές μας, ή στις δουλειές μας, ακούγαμε τις ίδιες, μονότονες ερωτήσεις: Μα, καλά, ποιος ψήφισε Σημίτη και ξαναβγήκε; Η σιγή… απαντούσε από μόνη της. Και εξηγούσε πολλά.
Εκείνο το βράδυ, γεννήθηκαν τα πρώτα ελληνικά… Wikileaks. Μόνο που θα χρειαστεί να περάσουν ακόμη μερικές γενιές, για να διαβάσουμε τι έχει καταγράψει η αμερικανική πρεσβεία. Όλα αυτά όμως αποτελούν πλέον παρελθόν, και καταγεγραμμένη ιστορία. Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη κέρδισε τις εκλογές με 43,79%, έναντι 42,74% της Νέας Δημοκρατίας του Καραμανλή. Πραγματική «διαφορά» ανάμεσα στα δυο κόμματα, μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφοι, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να βγαίνει μαινόμενος από τη Ρηγίλλης, επειδή ο ανιψιός του Εθνάρχη δεν έβγαινε να καταγγείλει νοθεία.
Όσο για τις συνέπειες εκείνης της βραδιάς στη ζωή όλων, ας θυμηθούμε το Καστελόριζο και το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου, για την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου. Δηλαδή, στην… επαιτεία μπροστά στην τρόικα.Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το παραδέχτηκε ευθέως, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Η δεύτερη τετραετία Σημίτη, που ξεκίνησε εκείνο το… περίεργο βράδυ, πριν από 11 χρόνια, ήταν η μεγάλη, χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα. Που έθεσε τις βάσεις για το… φλερτ με τη χρεοκοπία. Ένα βράδυ… μακέτο, που θα έλεγε σε στιγμές προσωπικού ενθουσιασμού ο Κώστας Σημίτης.

Φωτιές στη Χαλκιδική

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Χαλκιδικής από Δύο ξεχωριστές φωτιές στη χερσόνησο της Σιμωνίας .Η πρώτη φωτιά μένετε στην περιοχή της Βουρβορους στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου .Η φωτιά αυτή την ώρα καίει ξερόχορτα αλλά και θαμνώδη βλάστηση κάτω από το δρόμο προς την πλευρά της Θάλασσας κοντά στο bar talgo . Ισχυρές δυνάμεις από την Χαλκιδική αλλα και από την Θεσσαλονίκη προσπαθούν να την περιορίσουν αφού το κύριο μέτωπο της βρίσκεται κοντά σε εξοχικές κατοικίες . Εθελοντές και μηχανήματα του Δήμου βοηθούν στην κατάσβεση της
Αλλά και δεύτερη φωτιά ανησυχεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικές στην περιοχή του Τριπόταμου στον Μαρμαρά στη δυτική πλευρά της χερσονήσου
Φωτογραφίa από TALGO BEACH BAR
Seleo.gr News

Ανακοινωση Ψωμιαδη για την καταδικη του:"Θελουν να ακυρωσουν τη λαικη ψηφο""

«Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες.
Όμως δεν φοβόμαστε...Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες.
Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης. Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη.Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν.Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση.Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι’ αυτά που πιστεύω. Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν συνολικά 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης.Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα. Και σ’ αυτή την περίπτωση, έπραξα ό,τι μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου. Όπως δέχτηκε το δικαστήριο, ακολούθησα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα.Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε. Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας.Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί –οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά δεν θα εξοντώνουμε τους συμπολίτες μας.Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό. Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι, γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι “καλά του κάνουν”. Θέλω, επίσης, να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Θα συνεχίσω να μιλώ για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για την ειρήνη.Η δική μου κόκκινη γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθορίστηκε από την ιστορική αλήθεια, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πατριωτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραμένει σταθερή εδώ και είκοσι χρόνια: η Μακεδονία δεν πωλείται».
Seleo.gr News

«Παίξτε καλή μπάλα»! Μια κουβέντα είναι…


Του Στέλιου Γρηγοριάδη

** Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσε ο Μάκης ο Χάβος όταν έλεγε χθες στους παίκτες του ότι θέλει νίκες και καλό ποδόσφαιρο στους δύο τελευταίους αγώνες για την κανονική περίοδο. Δεν ξέρω, επίσης, αν το πίστευε αυτό που έλεγε. Οπως δεν ξέρω και αν ο ίδιος προσπαθεί να κάνει κάτι για να παίξει, επιτέλους, ο ΠΑΟΚ και λίγο καλό ποδόσφαιρο.
** Παριστάνοντας τον αφελή, ρώτησα χθες τρεις ανθρώπους του ποδοσφαίρου αν μπορεί ένας προπονητής να μεσολαβήσει ώστε μια ομάδα που δεν βλέπεται να γίνει στοιχειωδώς υποφερτή και σιγά-σιγά ελκυστική. Ηταν ένας πρώην διεθνής τερματοφύλακας, ένας βετεράνος άσος, από τους κορυφαίους στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ένας εν ενεργεία Ελληνας προπονητής, που αυτή τη στιγμή δουλεύει σε ομάδα Β’ εθνικής. Και οι τρεις μου είπαν το ίδιο πράγμα: “Φυσικά, μπορεί. Πρέπει να δουλέψει τακτική. Πρέπει ακόμη να ασχοληθεί ιδιαιτέρως με ορισμένους παίκτες, αν τυχόν δεν δίνουν αυτά που μπορούν να δώσουν. Σε κανέναν… άμπαλο δεν μπορεί να μάθει μπάλα ο προπονητής. Mπορεί, όμως, αν δουλέψει να βελτιώσει τον κάθε παίκτη και να τον βοηθήσει να ξεπεράσει ορισμένες αδυναμίες του. Και όταν ξέρει ότι έχει να κάνει μ’ έναν παίκτη, ο οποίος μπορεί, αλλά δεν το δείχνει, πρέπει να ασχολείται συνεχώς μαζί του για να βρει το ‘κουμπί’ του”
** Λίγο-πολύ την ίδια άποψη είχα και χάρηκα με τις απαντήσεις που πήρα. Συνεπώς, το ερώτημα είναι το εξής: Ζητάς από τους παίκτες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Μάλιστα. Ναι, αλλά αυτό μια κουβέντα είναι. Θα παίξουν επειδή το ζήτησες; Και για να παίξουν έπρεπε να σε ακούσουν να το ζητάς; Και που το ζήτησες, τι έγινε; Ξαφνικά θα αρχίσουν να συναρπάζουν τα πλήθη εκείνοι, που δεν μπορούν να αλλάξουν δεύτερη πάσα μεταξύ τους; Όχι, βέβαια.
** Δεν παρακολουθώ προπονήσεις του ΠΑΟΚ, δεν ξέρω τι είδους δουλειά κάνει ο Μάκης Χάβος. Μόνο βλέπω. Βλέπω τους αγώνες και διαπιστώνω αυτό που αντιλαμβάνεται -νομίζω- ο κόσμος όλος. Η ομάδα δεν έχει βοήθεια από τον προπονητή. Ισως λόγω απειρίας, ίσως λόγω περιορισμένων γνώσεων, εξ αιτίας της μικρής ηλικίας του Χάβου, γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν ίχνη βελτίωσης. Αντίθετα, ακόμη και εκείνοι που ξέρουν μπάλα, όπως λέμε, κινδυνεύουν να την ‘ξεχάσουν’.
** Αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή (και δεν ήταν η πρώτη φορά) από μόνο του «λέει» πολλά. Μόλις αποχώρησε ο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ έγινε ένα συνονθύλευμα παικτών, που έπαιζαν στο… κουτουρού και η καλή πάσα έγινε μέγα ζητούμενο. Πώς να ευχαριστηθεί ο κόσμος ποδόσφαιρο, πώς να δημιουργηθούν ευκαιρίες, πώς να μπει το γκολ και πώς να έρθει η εύκολη νίκη;
** Οι 20 και περισσότερες μέρες, που μεσολαβούν από τη λήξη της κανονικής περιόδου έως την έναρξη των πλέι οφ, δίνουν μια ελπίδα ότι η ομάδα θα “φρεσκαριστεί” και κάποιοι παίκτες θα ξεκουραστούν, ώστε να δούμε έναν αλλιώτικο ΠΑΟΚ. Αν και ο Χάβος μπορέσει να δώσει κάτι περισσότερο, ίσως δικαιωθεί η ελπίδα και ίσως δούμε πράγματι λίγο καλό ποδόσφαιρο. Λίγο, έστω…
metrosport

«Εφυγε» ο Λάζαρος Μουρκάκος




Φτωχότερη είναι πλέον η αθλητική δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς ο συνάδελφος Λάζαρος Μουρκάκος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 45 ετών. Ο Λάζαρος Μουρκάκος ήταν επί σειρά ετών ρεπόρτερ Ολυμπιακού στον Φίλαθλο, παράλληλα εργάστηκε στην κρατική τηλεόραση κάνοντας μεταδόσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε ρεπορτάζ Ολυμπιακού και αρθρογραφούσε στο contra.gr. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…
Σπορ του βορρά



Όλοι οι πολιτικοί άφησαν το σημάδι τους στην Ελλάδα, ο ΓΑΠ θα αφήσει λεκέ!

Από την ίδρυση της χώρας μας μέχρι και σήμερα έχουν περάσει αμέτρητοι πολιτικοί σε πολλά πόστα. Αμέτρητες και οι πολιτικές αποφάσεις, αποχρώσεις και ιδεολογίες, από τις πιο ήπιες μέχρι τις πιο ακραίες. Όλοι τους κάτι άφησαν πίσω τους. Ακόμη και οι χειρότεροι.Μέχρι και η χρεοκοπία Τρικούπη, με τα υπέρογκα δάνεια που αυτός λάμβανε, μας άφησε έργα υποδομής που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε.Μετά την πραξικοπηματική επιβολή του Μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου, την επέλαση των νεοφιλελεύθερων όρνεων που δηλητηρίασαν....με τα μέτρα-σοκ το σώμα της Ελλάδας και τώρα περιμένουν αργά και βασανιστικά να εκπνεύσει για να σκυλεύσουν τον νεκρό τί άλλο μπορεί να μείνει; Μόνο η αντίδραση και η αυτο-οργάνωση του κόσμου. Μόνο ότι δεν μπορεί να ελέγξει ένα αυταρχικό καθεστώς μόνο αυτό φοβάται. Γι’ αυτό εξαφανίζονται οι αντιφρονούντες, γι’αυτό φιμώνονται ιστολόγια, γι’ αυτό τις κινηματικές απόπειρες του λαού προσπαθούν να τις καπελώσουν ή να τις συντρίψουν με την ισχύ της εξουσίας.Επιμένω ότι φοβούνται γιατί όπου βρεθούν κι όπου σταθούν ο κόσμος τους γιουχάρει και οδηγείται σε ανυπακοή αλλά όχι ευτυχώς τυφλή. Γιατί δεν μασάνε κουτόχορτο οι ιθαγενείς και δεν πιστεύουν στα δεκανίκια, όσο και να προωθούνται. Γιατί οι στυλοβάτες πέφτουν μαζί με τις εφημερίδες και τα κανάλια τους. Όλο το σύστημά τους καταρρέει με πολύ θόρυβο μάλιστα κι αυτοί εθελοτυφλούν και σφυρίζουν αδιάφορα.Είναι πλέον έκδηλη η κατάρρευση της κυβέρνησης και στους πιο “ κολλημένους” πρασινοφρουρούς! Μετά ιδιαίτερα από την χθεσινή …”φρουτοσαλάτα” που σέρβιραν οι βουλευτές στον υπουργό Οικονομικών επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά αυτό που έλεγαν πολλοί, ότι με την παρέλευση του φόβητρου της λίστας το πολιτικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα τους στρέψει εναντίον της μνημονιακής πολιτικής ξεπουλήματος των πάντων. Όχι ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι “ άγιοι” που ξαφνικά στενοχωρήθηκαν για τον λαό.
Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Ο Παπανδρέου βλέπει ότι αλλιώς τα υπολόγιζε και αλλιώς του βγαίνουν. Δεν νοιάζεται για την Ελλάδα αυτό είναι σίγουρο. Ήρθε ανέλαβε την εξουσία και την εκχώρησε αλλού για να είναι εντολοδόχος, αλλά δεν αποδείχθηκε και τόσο ικανός ούτε γι’ αυτό. Φοβάται ότι η βόμβα της χρεοκοπίας θα σκάσει στα χέρια του και θα φύγει κι αυτός με ελικόπτερο όπως τόσοι και τόσοι δικτάτορες και σοσιαλιστές… Δεν θα κλάψει για τους Έλληνες, αλλά με μια χρεοκοπία στο βιογραφικό του δύσκολα θα γίνει γ.γ. του ΟΗΕ όπως διακαώς επιθυμεί.Η πολιτική του μοίρα φαίνεται πλέον προδιαγεγραμμένη και μη αναστρέψιμη. Θα είναι ένας άσχημος λεκές στην ελληνική ιστορία
αἰέν ἀριστεύειν

Πολλοί Αλβανοί «βαφτίστηκαν» Έλληνες για να… πάρουν ΟΓΑ

Βορειοηπειρώτες Μαϊμού.Με το αζημίωτο επίορκοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τους… έφτιαχναν πλαστά χαρτιά.Τώρα με απόφαση του Οργανισμού περνούν όλοι από… κόσκινο, προσκομίζοντας επικυρωμένα δικαιολογητικά…Η Διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων φαίνεται ότι, επιτέλους, αποφάσισε -έστω και πολύ αργά – να δώσει τέρμα στο σοβαρότατο θέμα των Βορειοηπειρωτών… «μαϊμού», συνταξιούχων του Οργανισμού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών, με τη βοήθεια... επίορκων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – και ασφαλώς με το αζημίωτο (!) – «βαφτίστηκαν» Βορειοηπειρώτες και από πολλά χρόνια συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ! Ναι, από τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων αγροτών! «Χαίρε βάθος αμέτρητον», λένε οι γνωρίζοντες, λόγω υπηρεσιακής θέσεως στον Οργανισμό!Η πρόσφατη απόφαση του ΟΓΑ, με την οποία ζητούνται από τους συνταξιούχους, πραγματικούς Βορειοηπειρώτες να προσκομίσουν στον Οργανισμό ορισμένα – επικυρωμένα αρμοδίως – δικαιολογητικά, είναι απόλυτα αναγκαία και σωστή. Ίσως, έτσι, ξεκαθαρίσει η «ήρα από το στάρι», για τα καλό του συνόλου των δικαιούχων αγροτών. Ας σημειωθεί ότι γύρω στους 18.000 Βορειοηπειρώτες είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και από αυτούς πολλοί μένουν στη Βόρειο Ήπειρο.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Πρόσφατα μάλιστα η Διοίκηση του ΟΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι για να συνταξιοδοτηθούν ομογενείς από την Αλβανία θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσθετα δικαιολογητικά:
• Επικυρωμένο αντίγραφο και των δύο όψεων της Ελληνικής Αστυνομικής τους Ταυτότητας
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που έχει εκδοθεί πρόσφατα από το Δήμο που έχουν την οικογενειακή τους μερίδα στην Ελλάδα
• Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν από τον αλβανικό φορέα συνταξιοδότησης, επικυρωμένη.
Όπως διευκρινίζει ο ΟΓΑ, δηλώσεις περί μη είσπραξης της σύνταξης, λόγω αποποίησης π.χ. δεν θα λαμβάνονται υπόψιν ως αποδεικτικά στοιχεία μη συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως συνταξιοδοτούνται από την Αλβανία και δεν έχουν δικαίωμα παραίτησης από τη σύνταξη αυτή.
• Οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, τόσο των ιδίων όσο και του/της συζύγου τους, εφόσον είναι έγγαμοι και ο/η σύζυγος είναι 65 ετών και άνω. Όσον αφορά τον συνταξιούχο, σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά αναγράφονται στην επιστολή που εστάλη από τον ΟΓΑ στο πάνω δεξιό μέρος της, τότε δεν απαιτείται να γνωστοποιηθούν εκ νέου. Απαραίτητο είναι μόνο για τον/τη σύζυγο.
• Αντίγραφο της σχετικής επιστολής που έχει στείλει ο ΟΓΑ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

«Για τις αγρότισσες «μαϊμού» τι θα γίνει;», λένε στελέχη του ΟΓΑ, που, λόγω θέσεως, γνωρίζουν το επίμαχο θέμα από «πρώτο χέρι». Γυναίκες, συνταξιούχων του Ελληνικού Δημοσίου, Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας κ.λ.π., που δεν είδαν χωράφια ούτε… με τα κυάλια, είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ! Κι αυτό, χάρη στη… μεγαλοθυμία (ή με το... αζημίωτο) κάποιων αρμοδίων των Δήμων ή Κοινοτήτων, οι οποίοι χορήγησαν πιστοποιητικά ότι δήθεν είναι καλλιεργητές, ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι κοινότητας και ό,τι άλλο τους βόλευε!Η συμπεριφορά αυτή κυρίως επίορκων υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ή αντιπροσώπων του ΟΓΑ) αποτελεί απάτη σε βάρος του Δημοσίου και συντελεστή και άλλων αδικημάτων: ψευδορκίας και ηθικής αυτουργίας, ψευδούς βεβαιώσεως, δωροδοκίας κ.λ.π.

ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ… ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ!

«Οι επιθεωρητές του ΟΓΑ εάν κάνουν συστηματικό και λεπτομερή έλεγχο - όπως, εκ του Νόμου, έχουν υποχρέωση – θα βρεθούν προ εκπλήξεων (!)», λένε υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΓΑ, που γνωρίζουν, εκ των έσω τα πράγματα. Τότε, κάποιοι αρμόδιοι Δήμων και Κοινοτήτων (εάν δεν έφυγαν…), θα χάσουν… τον ύπνο τους! Και οι αγρότισσες «μαϊμού» το… χαρτζιλίκι τους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιθεώρηση – και ο ενδελεχής έλεγχος των συνταξιούχων του ΟΓΑ – θα αρχίσει από τους Δήμους Ζίτσας και Ζαγορίου και θα συνεχιστεί στους άλλους Δήμους της περιοχής. «Λαυράκια» θα πιάσει, όπως όλα δείχνουν, ο Επιθεωρητής του ΟΓΑ…
proinoslogos.gr

Χωρίς νερό στο Κορδελιο


Σήμερα, από τις 7:00 έως 16:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης νέου αγωγού Φ500 στο δίκτυο ύδρευσης στη συμβολή των οδών Ουρανίας και Ανδρομάχης, στη Θεσσαλονίκη. Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης στο Ελευθέριο - Κορδελιό και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Περιφερειακή οδός - Καραμανλή - Μοναστηρίου - Μιαούλη και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.