Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κανέλα κατά του διαβήτη

Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

«Πρωταθλητής» στον αγώνα των φυσικών συστατικών κατά του διαβήτη αναδείχθηκε η κανέλα, σύμφωνα με ειδική έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι αναζήτησαν το καλύτερο φυσικό αντίδοτο στην τεχνητή ινσουλίνη.Οι ειδικοί ανακάλυψαν πως το γνωστό μπαχαρικό μπορεί είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό στις μεταβολικές διαδικασίες των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ, καθώς:
1 Μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό της γλυκόζης, ο οποίος βελτιώνει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
2 Βρέθηκε πως έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης και μελετάται το δραστικό συστατικό της για χρήση αντικατάστασης της ινσουλίνης.
3 Μειώνει το αίσθημα πείνας και βοηθά στην απότομη αύξηση σακχάρου στο αίμα που λαμβάνει χώρα μετά το γεύμα και παράλληλα αυξάνει τη αποτελεσματικότητα ή ευαισθησία της ινσουλίνης.
4 Εμπλουτίζει την αντιοξειδωτική άμυνα.
5 Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει η κανέλα μπορούν να μεταβάλλουν τη δράση της ινσουλίνης μεταγωγής σήματος που βρίσκεται δεσμευμένη στα λιποκύτταρα.
Παράλληλα, οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει πως η κανέλα έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες, όπως:

* Υποβοηθά τη λειτουργία της πέψης
* Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο
* Μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας
* Βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος
* Μειώνει τα συμπτώματα πόνων της εμμήνου ρύσης
Στο πλαίσιο της ίδια μελέτης, οι ειδικοί βρήκαν πως ιδιαίτερα ευεργετικά για τους διαβητικούς είναι το αβοκάντο, τα μύγδαλα, πράσινα λαχανικά, μπρόκολο, οργανικό κακάο, τα φασόλια και τα μπιζέλια.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetic Medicine.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ


Την Τρίτη 5 Απριλίου 2011, από τις 08:00 μέχρι τις 17:00, θα γίνουν εργασίες επανασυνδέσεων σε νέο αγωγό στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Χρήστου Κανάκη στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ (πρόθεσης δημιουργίας) ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ,
- Η πατρίδα μας η Ελλάδα, περνά πάλι, μία πολύ κρίσιμη περίοδο.
- Ο Ελληνισμός της Διασποράς έχει αποσυντονιστεί και διαλυθεί οργανωτικά, γιά πολλούς λόγους και αιτίες, με βασική την λανθασμένη πολιτική της κάθε ελληνικής Κυβέρνησης, που αγνόησε προκλητικά τον απλό 'Ελληνα της Διασποράς, προσεγγίζοντας μόνο τους αποκαλούμενους ''επιφανείς'' και δημιουργώντας ελεγχόμενους-κατευθυνόμενους αυτοαποκαλούμενους ''ηγέτες'', κρατικοδίαιτους και μη, οι οποίοι αποδείχτηκαν, τελικά, επιζήμιοι γιά το σύνολο και το 'Εθνος, αλλά και τροχοπέδη στην ανάπτυξη-οργάνωση-εξέλιξη-πρόοδο του Ελληνισμού της Διασποράς.
- Η τεράστια δύναμη των Ελλήνων της Διασποράς ανά την υφήλιο, παραμένει μη ενεργή, μη οργανωμένη, αδυνατώντας να προσφέρει στο 'Εθνος σε πολλαπλούς τομείς, με βασικό την ορθή προβολή των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού στις χώρες που ζούν.
- Η κάθε ελληνική κυβέρνηση και το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο της πατρίδας μας, εξήγαγαν τα άσχημα του ελληνικού πολιτικού βίου και στον Ελληνισμό της Διασποράς.
- Η ατιμωρησία, διαπλοκή, ασυλία, παραγραφή αδικημάτων των Ελλήνων πολιτικών και ο αυτοευτελισμός του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, οδήγησαν την πατρίδα μας στην διεθνή απαξίωση και καταχρέωσή της.
- Τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν ασχολούνται με τα ελληνικά θέματα, έχουν ελλειπή μάθηση γιά τον ελληνικό πολιτισμό, λόγω της απαξίωσης και υποβάθμισης εκ των έσω, των συλλόγων και οργανώσεων των Ελλήνων της Διασποράς και της παθογένειας-εσωστρέφειας της Ελλάδας.
Περισσότερα εδώ.http://www.kalami.net/2011/omogeneia/ked.html

Δικαστήριο στην Αργεντινή αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Δικαστήριο στην Αργεντινή αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων εν μέσω διαδηλώσεων χιλιάδων Κούρδων
Δικαστήριο στην Αργεντινή αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τα οθωμανικά στρατεύματα την Παρασκευή. Ο δικαστής, Νορμπέρτο Ογιαρμπίντ αποφάσισε ότι «το τουρκικό κράτος διέπραξε γενοκτονία σε βάρος των Αρμενίων την περίοδο 1915-1923». Αμεση ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που ανακοίνωσε ότι «η δικαστική απόφαση αποτελεί παράδειγμα του τρόπου, με τον οποίο ακραία εθνικιστές που ανήκουν στην αρμενική Διασπορά λειτουργούν».

Καταδίκασε την απόφαση η Τουρκία

Από την πλευρά της η Άγκυρα καταδίκασε, την απόφαση, η οποία αναφέρει ότι «το τουρκικό κράτος διέπραξε το έγκλημα της γενοκτονίας κατά του λαού της Αρμενίας, από το 1915 έως το 1923». Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει ότι «καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτήν την απόφαση, που στερείται σοβαρότητας και ελήφθη από ένα τοπικό δικαστήριο της Αργεντινής, που αγνόησε τις παγκόσμιες αρχές και ειρωνεύθηκε τις διεθνείς συμφωνίες. Η απόφαση είναι ένα παράδειγμα του τρόπου, με τον οποίο τα υπερεθνικιστικά μέλη της αρμενικής διασποράς αξιοποιούν το δικαστικό σύστημα των χωρών, στις οποίες είναι ισχυρά».
Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι οι εξελίξεις αυτές δεν εξυπηρετούν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας και τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της μεταξύ τους φιλίας.

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν για αυτονομία

Την ώρα που η τουρκική ηγεσία ετοίμαζε την απάντησή της στην απόφαση από την Αργεντινή, χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν για αυτονομία με αφορμή τα γενέθλια του φυλακισμένου ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας. Επίσης, επτά Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους αντάρτες. Οι εκ νέου διαδηλώσεις Κούρδων για αυτονομία πραγματοποιούνται ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία τον Ιούνιο.





ΠΑΟΚ : Με κόσμο στα πλέι οφ


Με μία αγωνιστική και πρόστιμο 250.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ.Χωρίς κόσμο θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Κέρκυρα για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τον Δικέφαλο με μία αγωνισιτκή για τα όα έγιναν στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ.Η ΕΠΟ δέχτηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι υπότροπος κι έτσι δεν διπλασιάστηκε η ποινή του. Παρόλα αυτά η ομάδα θα καταθέσει έφεση. Πάντως αν δεν αλλάξει κάτι ο Δικέφαλος θα μπει καθαρός στα πλέι-οφ.
 Newsbeast

Ξαναβρήκε το φως του!

Μια επαναστατική μέθοδος δίνει ελπίδες
Ύστερα από πέντε χρόνια οριστικής τύφλωσης, ο 72χρονος Ηλίας Κωνσταντόπουλος ξαναβρήκε το φως του με τη βοήθεια μιας νέας τεχνολογίας γνωστής ως «Argus II».Ο 72χρονος Ελληνοαμερικανός άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή του μετά τα 43 του χρόνια, ώσπου κατέληξε να τυφλωθεί τελείως εξαιτίας μιας σπάνιας οφθαλμολογικής πάθησης που ονομάζεται μελαγχρωματική αμφιβληστροειδίτιδα.Ύστερα από παρότρυνση του γιατρού, του ο άντρας δέχτηκε να συμμετάσχει στη δοκιμή μιας νέας τεχνολογίας. Με το «Argus II» ακολουθείται μια διαδικασία με την οποία στα μάτια του ασθενούς γίνεται εισαγωγή ηλεκτροδίων, που επικοινωνούν με μια ασύρματη, στερεωμένη πάνω σε γυαλιά οράσεως, κάμερα και ενεργοποιείται με μια άλλη ασύρματη συσκευή στον καρπό του χεριού.Τα αποτελέσματα τη εφαρμογής ήταν θετικά καθώς ο 72χρονος άντρας, ήδη μπορεί να βλέπει λάμψεις φωτός, να διακρίνει τα φωτισμένα αντικείμενα, που βρίσκονται σε σκοτεινό φόντο, και να προσανατολίζεται σε ένα δωμάτιο, καταφέρνοντας να διακρίνει πού βρίσκεται ένα ανοικτό παράθυρο ή μια πόρτα από όπου μπαίνει φως.Η συσκευή κατασκευάζεται στην Καλιφόρνια, πρόσφατα εγκρίθηκε και η χρήση της στην Ευρώπη, ενώ το κόστος του «Argus II» είναι περίπου 100.000 δολάρια και προσφέρει ελπίδες σε πολύ κόσμο.

Οι ρευματικές παθήσεις ταλαιπωρούν 2,5 εκατ. Έλληνες

Σύμφωνα με τα ευρήματα πανελλήνιας επιδημιολογικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών (ΕΙΡΕ), οι ρευματικές παθήσεις σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων, ευθύνονται για το 40% των χρόνιων προβλημάτων υγείας, το 50% της μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας (αναπηρικές συντάξεις κ.λπ.), το 30% των απουσιών από την εργασία και το 20% της χρήσης υπηρεσιών υγείας (ιατρικές επισκέψεις, χρήση φαρμάκων), τόσο στο σύνολο του γενικού πληθυσμού, όσο και στον εργαζόμενο πληθυσμό, δηλαδή στα άτομα ηλικιών 19-65 ετών.
Περίπου 2.500.000 Έλληνες πάσχουν από κάποια ρευματική πάθηση, καθιστώντας τις ρευματικές παθήσεις, μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα.
Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισαν η ρευματολόγος Αικατερίνη Σφυρόερα, ο ρευματολόγος, διευθυντής της Ρευματολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών Ευθύμιος Σταυρόπουλος και ο ρευματολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΕΙΡΕ, Αλέξανδρος Ανδριανάκος, σε ημερίδα με θέμα «Ρευματικές παθήσεις: Ένα μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα», που έγινε στο δήμο Γαλατσίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως ανέφερε ο κ. Σταυρόπουλος, οι ρευματικές παθήσεις είναι πολλές, περίπου 200 και αφορούν το μυοσκελετικό σύστημα, δηλαδή τις αρθρώσεις, τους τένοντες, τους μύες, τα οστά και τη σπονδυλική στήλη, ενώ κύριο και κοινό σύμπτωμά τους είναι ο πόνος σε αρθρώσεις, ή τένοντες, μέση ή αυχένα.
Για ορισμένες ρευματικές παθήσεις υπάρχουν δυνατότητες πρόληψης και σήμερα είναι εφικτή η αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπισή τους και η δραστική μείωση των δυσμενών τους επιπτώσεων με δύο προϋποθέσεις: την έγκαιρη διάγνωση και την πρώιμη και ορθή θεραπευτική παρέμβαση.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ανδριανάκος, πολλοί έλληνες ασθενείς με ρευματικές παθήσεις δεν είναι χρήστες των σύγχρονων θεραπευτικών δυνατοτήτων, που τους προσφέρει η Ρευματολογία κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ασθενείς με ρευματικές παθήσεις καθυστερούν πολύ να επισκεφθούν τους ειδικούς γιατρούς.
Η καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα τη μη ορθή διάγνωση και τη μη εφαρμογή σωστής θεραπείας και εντέλει την πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών στις αρθρώσεις, ή και σε άλλα όργανα, καθώς και την πρόκληση σοβαρών λειτουργικών διαταραχών ή αναπηρίας.

Νόμιμη η απεργία στα Ελληνικά Πετρέλαια


Συνεχίζεται για 2η ημέρα η 10ημερη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), καθώς το δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της εταιρείας έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι χαρακτηρισμού της κινητοποίησης ως παράνομης και καταχρηστικής.
Οι εργαζόμενοι διαφωνούν όσον αφορά στην ασφαλή στελέχωση των νέων μονάδων στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης και Ελευσίνας (ΒΕΘ και ΒΕΕ αντίστοιχα), ενώ αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων και δεν θα φορτώνονται καύσιμα από τις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας. Το πανελλήνιο σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ καταγγέλει σε ανακοίνωσή του ότι η Εταιρεία τούς ζητάει να συμφωνήσουν στη στελέχωση των νέων μονάδων με ελλιπές και ελάχιστα εκπαιδευμένο προσωπικό, κάτι που θεωρούν απαράδεκτο για την ασφάλειά τους, καθώς επίσης, παρότι τα ΕΛΠΕ είναι κερδοφόρα και βρίσκονται εν μέσω ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 3 δισ. ευρώ, η Εταιρεία προχωράει στη μείωση αποδοχών των εργαζομένων κατά 40%. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν στην ίδια ανακοίνωση ότι τα ΕΛΠΕ είναι κατά 65% ιδιωτικών συμφερόντων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στην παροχή καυσίμων στην αγορά καθώς όπως έχει γίνει γνωστό υπάρχουν αποθέματα στα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιριών εμπορίας ενώ ο εφοδιασμός θα γίνεται κανονικά από το διυλιστήριο της Μότορ Όιλ.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, δεδομένου ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν τα τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια της χώρας -σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη- και πάνω από το 60 % της αγοράς, η κινητοποίηση μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις, σε περίπτωση που μεγάλο μέρος των οδηγών σπεύσουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, οπότε τα αποθέματα θα εξαντληθούν νωρίτερα.



Γκιουλέκας προς Μπουτάρη «Να αφήσει τις δημόσιες σχέσεις και να ασχοληθεί με τα σκουπίδια»

«Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω τον δήμαρχο, γιατί πέρα από τις δηλώσεις και
τις δημόσιες σχέσεις πρέπει να ασχοληθεί με τα αυτονόητα. Να καθαρίσει την πόλη».δήλωσε σημερα το πρωί για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης. «Δεν μπορεί να κινδυνεύει η δημόσια υγεία και ο δήμαρχος να λέει ότι η πόλη θα καθαρίσει το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας. Η επίθεση του Γκιουλέκα εναντίον του Μπουτάρη έγινε στη διάρκεια της συνάντησης του πρώτου με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη,΄σήμερα το πρωί στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων Θεσσαλονίκης στο Φοίνικα
Πάντως, ο κ. Αβραμίδης υποστήριξε ότι «το 75%-80% της πόλης έχει καθαρίσει» και τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα βελτιωθεί. Ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε στενά όπου η δημοτική αστυνομία έχει τοποθετήσει σήμανση για να μπορούν να μπουν σε αυτά μεγάλα απορριμματοφόρα ώστα να γίνει και εκεί η αποκομιδή.

Τραυματίας από πτώση σε γεώτρηση η κόρη του Θεοδωράκη

Εφιαλτικές στιγμές, επί 36 ολόκληρες ώρες, πέρασε η 52χρονη κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, η οποία παρέμεινε μέσα σε γεώτρηση για μία ολόκληρη ημέρα. Η κ. Θεοδωράκη ανασύρθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι από τη γεώτρηση στην περιοχή Πουλίτσα, στο Κιάτο Κορινθίας. Σύμφωνα με την Π.Υ. η γυναίκα έπεσε στην γεώτρηση από ένα άνοιγμα πλάτους μισού μέτρου. Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική όπου και κατέβηκε στο σημείο της γεώτρησης και την ανέσυρε.Η ίδια ενημέρωσε τους πυροσβέστες ότι πρόκειται για την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ φέρει τραύματα στο αριστερό της χέρι και στα πλευράΈχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου.

O Kεμάλ μαζί με τον Χίτλερ, όπως λέμε ο δάσκαλος με τον μαθητή!

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
Οι Τούρκοι υπεραμύνονται ενός άθλιου και διεστραμμένου σφαγέα και την ίδια στιγμή εμείς οι Έλληνες τιμούμε τον ίδιο άνθρωπο...που είναι υπεύθυνος για τη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων γυναικόπαιδων, καθιστώντας το υποτιθέμενο σπίτι του τόπο προσκηνύματος στη μαρτυρική Θεσσαλονίκη.Τώρα που αρχίζει να αντιλαμβάνεται ο κόσμος την ιστορική αλήθεια, επιβάλεται να ακυρωθεί άμεσα η πράξη παραχώρησης στο τουρκικό κράτος του νεοκλασικού στη Θεσσαλονίκη, να παραδοθεί στους συλλόγους και τα προσφυγικά σωματεία της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, και αντί για τόπος προσκηνύματος των φασιστών Τούρκων στο διεστραμμένο σφαγέα, να μετατραπεί σε Μουσείο Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και της Ανατολής.....
To ιστολόγιο του περιοδικού Foreign Policy δημοσίευσε τον κατάλογο των δικτατόρων οι όποιο έφεραν μουστάκι. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνεται και ο διεστραμμένος σφαγέας των λαών της Ανατολίας και ιδρυτής της Τουρκικής «Δημοκρατίας» Μουσταφά Κεμάλ.Το περιοδικό στο δημοσίευμά του αναφέρεται στο πώς υιοθετήθηκε το πρότυπο του μουστακιού στην τουρκική κοινωνία και στην διαχρονική εξέλιξη του, ενώ γίνεται αναφορά και στον μυστακοφόρο Ενρτογάν. Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αντίδραση των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία θεωρούν το δημοσίευμα ως προσβολή εναντίον του Κεμάλ και της Τουρκίας, καθώς στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνεται ο δικτάτορας Φράνκο και ο Χίτλερ...Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε στην τουρκική κοινή γνώμη γνώμη για το θέμα, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Ναμί Ταν, έστειλε σκληρή επιστολή διαμαρτυρίας στο εγκυρότατο αμερικανικό περιοδικό, αναφέροντας ότι αποτελεί μεγάλη προσβολή για την Τουρκία το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στον ίδιο κατάλογο το όνομα του ιδρυτή της Τουρκικής "Δημοκρατίας" με δικτάτορες όπως ο Χίτλερ και ο Στάλιν.Φαίνεται ότι ο πρέσβης της Τουρκίας αγνοεί το γεγονός ότι η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Κεμάλ κυβέρνησε δικτατορικά την Τουρκία από το 1923 μέχρι το θάνατό του, το 1938, καθώς και τις πρωταγωνιστικές του ευθύνες για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αόπλων αθώων γυναικοπαίδων, που έγιναν στα πλαίσια του σχεδίου που επεξεργάστηκε και έθεσε ο ίδιος σε εφαρμογή για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής και τη δημιουργία της "καθαρής" Τουρκίας.Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο Χίτλερ, όταν σχεδίαζε το Γενοκτονία των Εβραίων, έλαβε ως πρότυπο την Τουρκία και τον ίδιο τον Κεμάλ.Πώς είπαμε ότι λέγεται ένας λαός και μια χώρα όταν αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τις ευθύνες πυο έχει για την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ανθρώπων;
citypress-gr.blogspot.com

Διαψεύδει ο Λιάπης για τα 178 εκ.

Διαψεύδει ο Μ. Λιάπης τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη,ο πρώην υπουργός σε δήλωση του αναφέρει: “Ορισμένα δημοσιεύματα και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια της αθλιότητας. Τερατολογούν και εμπλέκουν το όνομά μου, διακινώντας λάσπη για να εξυπηρετήσουν προφανείς σκοπιμότητες. Με υποχρεώνουν έτσι....να καταθέσω αγωγές αλλά και μηνύσεις όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι ολοι οι λογαριασμοί μου έχουν ανοιχτεί και είναι στη διάθεση της Βουλής”.Θα πρέπει όμως ο δημοσιογράφος κος Καρατζαφέρης να μας πει τα ονόματα των δύο υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ.Όπως δήλωσε χθες ο ίδιος πηγές στον ΣΔΟΕ, του έδειξαν άλλους δύο λογαριασμούς ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ του ΠΑΣΟΚ με 110 και 70 εκατομμύρια αντίστοιχα. ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!
Του έδειξαν λοιπόν το όνομα του Λιάπη, αλλά δεν του έδειξαν τα ονόματα των πράσινων υφυπουργών που σωρευτικά είχαν μεγαλύτερα ποσά στην κατοχή τους και όχι ως “διαχειριστές”!
city press. 

Συνεχίζεται η «μάχη» κατά των σκουπιδιών στην Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται η «μάχη» κατά των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη. Τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να καθαρίσουν την πόλη από τους τόνους των απορριμμάτων, ενώ το πρόβλημα εστιάζεται πλέον στα στενά δρομάκια, καθώς υπάρχει έλλειψη στα μικρά απορριμματοφόρα. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης, ανέφερε πως έχει ήδη συγκεντρωθεί το 75% - 80% των σκουπιδιών που υπάρχουν στην πόλη και τις επόμενες ημέρες η εικόνα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα επισκέφτηκε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην περιοχή του Φοίνικα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος άσκησε κριτική εναντίον του δημάρχου σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών.
«Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω τον δήμαρχο, γιατί πέρα από τις δηλώσεις και τις δημόσιες σχέσεις πρέπει να ασχοληθεί με τα αυτονόητα. Να καθαρίσει την πόλη», δήλωσε ο κ.Γκιουλέκας.

Η ιστορία των λέξεων: Καντάφι, Λιβύη, Πετρέλαιο και Βενζίνη


Αφιέρωμα στη Λιβύη (ιστορία / πολιτισμός)

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Το όνομα Μουαμάρ αλ Καντάφι (Muammar Muhammad al-Gaddafi, مُعَمَّر ٱلْقَذَّافِيّ, προφορά:‎ Muʿammar al-Qaḏḏāfī), καθιερώθηκε στην Ελλάδα με την προφορά “Καντάφι”, αντί “Γαδάφι”. Το όνομα Καντάφι προέρχεται από το ρήμα της αραβικής γλώσσας γαδφ > قذف, το οποίο σημαίνει “ρίχνω, πετάω”, αλλά και “ συκοφαντώ”. Συνεπώς, το όνομα Καντάφι ερμηνεύεται ως ο "βάλλων", αλλά και ο "διαβάλλων", ο "δυσφημιστής", ο "συκοφάντης". Τα ονόματα των οικογενειών των νομάδων της βόρειας Αφρικής, στην πλειοψηφία τους, είτε προσδιορίζουν τον τόπο καταγωγής, είτε είναι απλά παρωνύμια (: παρατσούκλια). Διόρθωση: Καμάλ Ραχίμι.24grammata.com
Με τον όρο Λιβύη, από τη εποχή του Ομήρου, και αργότερα στον Ηρόδοτο , προσδιόριζαν είτε τη Β. Αφρική είτε και ολόκληρη την Ήπειρο της Αφρικής. Η λέξη προσδιορίζει τον αρχαίο λαό των Libu ή Rbu. Επειδή στην ιερογλυφική γραφή δεν υπάρχουν φωνήεντα και χρησιμοποιείται το ίδιο σύμβολο για το “R”και το “L” για αυτό και, αρχικά, διαβαζόταν με διάφορους τρόπους: Rabu/ Labu/ Rebu κ.ά. Ο τελικός ήχος καθιερώθηκε με την ελληνική προφορά ως Λίβυς (γεν. -υος) 24grammata.com
Η λέξη πετρέλαιο (< πέτρα + έλαιο) είναι ελληνογενής. Παρήχθη από το τον Γερμανό γεωολόγο Georg Bauer, γνωστός και ως Georgius Agricola. Η λ. Petroleum αναφέρεται για πρώτη φορά στο έργο του Bauer: De Natura Fossilium, εκδ. 1546
Η βενζίνη είναι ένα πτητικό (δηλαδή, εξαερώνεται εύκολα) υγρό που παράγεται από την απόσταξη του πετρελαίου. Η καταγωγή της λέξης ξεκινά από τα Αραβικά: luben dgiawi (μτφ: το λιβάνι της Ιάβας). Αρχικά, προσδιόριζε τη μυρωδιά ενός δενδρυλίου (styrax benzoe), που φύεται στην περιοχή της Ιάβας και της Σουμάτρας. Το 1833 ο Γερμανός χημικός E. Mitscherlich θα μετατρέψει το luben dgiawi, σε benjoin (το -lu-, από το luben, θα "κοπεί", γιατί εσφαλμένα θεωρήθηκε ως άρθρο). Έτσι, εξαιτίας αυτού του λάθους δημιουργήθηκε το θέμα μπενζ και απ΄ εδώ παρήχθησαν πολλές λέξεις, όπως: βενζόη (το φυτό), βενζόλη, βενζίνη, βενζινοκινητήρας, βενζιναντλία (πρωτοεμφανίστηκε το 1905, από την S.F. Bowser & Co), βενζινάδικο και πολλές άλλες.24grammata.com

Νέες παραπομπές κατά της Ελλάδας για κακή επεξεργασία των λυμάτων


 Κίνδυνος προστίμου για το Θριάσιο πεδίο
 Απάντηση Κομισιόν σε ερώτηση Νίκου Χουντή
Με εκ νέου παραπομπή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί η Κομισιόν την Ελλάδα για τη μη επεξεργασία των λυμάτων στο Θριάσιο πεδίο και σε άλλους 9 οικισμούς της Ελλάδας, σύμφωνα με την απάντηση (31 Μαρτίου 2011) του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ποτότσνικ σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.Ο κ. Ποτότσνικ χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε 5 οικισμούς υψηλής δημογραφικής πυκνότητας (Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα, Κορωπί, Νέα Μάκρη) που έχουν προβλεφθεί να ολοκληρωθούν το 2013 αντί του 2010. Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος αναφέρει επίσης ότι στη Νέα Μάκρη απορρίφθηκε η τοποθεσία που επελέγη για το έργο. Επιπλέον αναφέρει ότι στους οικισμούς Λιτόχωρο και Λευκίμμη οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στην ΄Εδεσσα και τα Μέγαρα οι υποδομές επεξεργασίας αστικών λυμάτων έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν διατίθενται στοιχεία παρακολούθησης που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν σωστά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί μη ικανοποιητική την κατάσταση αυτή και γι αυτό κίνησε διαδικασία επί παραβάσει, αποστέλλοντας στις ελληνικές αρχές συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή στις 16.02.2010.
Όσον αφορά την επεξεργασία των λυμάτων στο Θριάσιο πεδίο που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απέστειλε στις ελληνικές αρχές συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή στις 7 Μαΐου 2010, με την οποία τις ενημέρωσε για ενδεχόμενη δεύτερη παραπομπή στο Δικαστήριο εάν δεν υπήρχε συμμόρφωση με την πρώτη δικαστική απόφαση. Ο κ. Ποτότσνικ δηλώνει στην απάντησή του προς τον Νίκο Χουντή ότι οι ελληνικές αρχές ζήτησαν παράταση κατά ένα επιπλέον έτος από την αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων που προβλεπόταν για τις 31 Δεκεμβρίου του 2010. Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των έργων στο Θριάσιο ήταν για το τέλος του 2009.Καταλήγοντας ο Επίτροπος Περιβάλλοντος υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά την πρόοδο των έργων και, όπου απαιτείται, να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και προσφυγών στο Δικαστήριο βάσει του άρθρου 260 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή χρηματικών ποινών για τη μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.




Πότε θα βγει το τελικό πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος για την ανέγερση των 516 βιλλών πολυτελείας από την εταιρεία «Πόρτο Καρράς ΑΕ» σε περιοχή της Χαλκιδικής αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και δασικών χαρακτηριστικών;

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγελίας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου προς τους κ. Υπουργούς-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής-Πολιτισμού και Τουρισμού
Τον Ιανουάριο του 2010 η εταιρεία «Πόρτο Καρράς Α.Ε» υπέβαλε αίτηση στην πολεοδομία Χαλκιδικής για άδεια ανέγερσης 516 ( !) βιλλών πολυτελείας σε μια περιοχή που δεν είναι ξεκάθαρο νομικά αν είναι ή όχι δασική. Το σύνολο της επιφάνειας που επιχειρείται να ανεγερθούν πολυτελείς κατοικίες φτάνει τα 80.000 τ.μ στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Στις 19 Αυγούστου 2010 η τότε νομαρχία Χαλκιδικής, χωρίς να απευθυνθεί για γνωμοδότηση στο δασαρχείο Χαλκιδικής, δίνει άδεια για την έναρξη εργασιών. Η με αρ. 199/2010 άδεια εκδίδεται στις 9 Σεπτεμβρίου και μεταγενέστερα το δασαρχείο Χαλκιδικής διατυπώνει αντίθετη άποψη γιατί δεν ζητήθηκε η γνωμοδότησή του ως προς την έκδοση της άδειας.Παράλληλα εντός της περιοχής υπάρχουν τρεις αρχαιολογικοί χώροι και παρ’ ταύτα δεν υπήρξε ανάλογο αίτημα προς τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες προκειμένου να αποφανθούν για την έκδοση της παραπάνω άδειας και ενώ ο ένας οικίσκος έχει χωροθετηθεί επάνω σε σημείο όπου γίνονταν αρχαιολογικές ανασκαφές.
Το θέμα παίρνει μεγάλη δημοσιότητα από τον τοπικό τύπο και στις 5 Νοεμβρίου πραγματοποιείται έλεγχος από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ όπου στις 11 Μαρτίου 2011 προχωρούν στην αναστολή της παραπάνω οικοδομικής άδειας του 2010 εξαιτίας παρατυπιών που διαπίστωσαν (ελλείψει γνωμοδότησης από δασαρχείο, αρχαιολογία κ.λ.π). Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Υπουργείου διευκρίνισαν ότι το επόμενο διάστημα θα καταλήξουν στο «τελικό πόρισμα» για την ακύρωση ή όχι της άδειας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Υπάρχουν και ποιες ακριβώς οι παραβάσεις και σε ποιες ενέργειες θα προβεί η αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μη καταπάτηση αρχαιολογικών χώρων;
2) Γιατί καθυστερεί το δασαρχείο για το χαρακτηρισμό της παραπάνω έκτασης και πότε θα κατατεθεί το «τελικό πόρισμα» των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ώστε να ξεκαθαρίσει κατά πόσο οι οικοδομικές εργασίες της «Πόρτο Καρράς ΑΕ» είναι σύννομες και δεν επιχειρείται για άλλη μια φορά η ανέγερση παράνομων κτισμάτων;
Η ερωτώσα βουλευτής:
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Νέα και ειδήσεις απο την Πιερία

Περισσότερ εδω. http://www.politispierias.blogspot.com/

Αδιέξοδη οικονομική πολιτική


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων το 2011: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη, όλο και πιο έντονα, με τα αδιέξοδα της
πολιτικής της και με τις αδυναμίες στη λειτουργία της.Αδιέξοδα που οδηγούν σε πρόσθετα μέτρα, ακόμη και για την εφετινή χρονιά.Νέα μέτρα εξαιτίας αποκλίσεων στους δημοσιονομικούς στόχους, τόσο για το 2010 όσο και για το 2011.
Συγκεκριμένα, το “Μνημόνιο” προέβλεπε έλλειμμα 8,1% του ΑΕΠ για το 2010. Ο εφετινός Προϋπολογισμός, λίγους μήνες αργότερα, το αναθεωρούσε στο 9,4% του ΑΕΠ. Και σήμερα αυτό εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί αρκετά υψηλότερα από το 10% του ΑΕΠ. Παρά τη λήψη μέτρων εκτός “Μνημόνιο”, την περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη δημιουργία ενός τεράστιου“εσωτερικού χρέους”, ύψους 5,4 δισ. ευρώ μόνο για το 2010 (ο πρώην Υπουργός κ. Αλ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι το πραγματικό έλλειμμα υπερβαίνει το 13% του ΑΕΠ).Έτσι, ενώ το “Μνημόνιο” προέβλεπε μέτρα 9,1 δισ. ευρώ για το 2011, ο Προϋπολογισμός επιβάλλει πρόσθετα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ, ενώ η “Τρόικα”, σήμερα, αναζητά νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ, εξαιτίας του δημοσιονομικού
εκτροχιασμού στους πρώτους 2 μήνες του έτους.Συνεπώς, από τα 9,1 δισ. ευρώ φτάσαμε στα 16,1 δισ. ευρώ, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη το ύψος των πρόσθετων μέτρων εξαιτίας της νέας
υστέρησης των δημοσιονομικών μεγεθών του 2010.Οφείλει συνεπώς η Κυβέρνηση να απαλλαγεί από το σύνδρομο κατοχής της μοναδικής αλήθειας και να αλλάξει την αδιέξοδη οικονομική της
πολιτική».
ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ρύθμιση Κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Ανισόπεδο Κόμβο Παληού έως Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Σύλλα Καβάλας

Η Εγνατία οδός ενημερώνει ότι απο σήμερα  ξεκινούν εργασίες για τη συντήρηση των Η/Μ κυκλωμάτων στις σήραγγες Παληού, C&C 7 και C&C9 Καβάλας, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Παληού έως Α/Κ Αγ. Σύλλα.Για τις ανάγκες της εν λόγω εργασίας, θα γίνει ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του ενός ρεύματος και εκτροπή της κυκλοφορίας στο άλλο με ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ ( contraflow) και μείωση λωρίδων. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011. Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση των κυκλοφοριακών διευθετήσεων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.



Από την Πόλη ο καλύτερος κατασκευαστής ποντιακής λύρας


 
Με την απονομή των βραβείων στους τρεις καλύτερους κατασκευαστές λύρας έληξε ο δεύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός κατασκευαστών ποντιακής λύρας που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.
Το πρώτο βραβείο πήρε ο κατασκευαστής από την Κωνσταντινούπολη, Μουσταφά Κιλίτς, το δεύτερο βραβείο πήρε ο Χρήστος Πολιτίδης και το τρίτο ο Γιάννης Δασκουλίδης, και οι δύο από τη Θεσσαλονίκη. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 32 κατασκευαστές από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Κίνα, με 50 λύρες. Οι περισσότεροι κατασκευαστές παίζουν και οι ίδιοι λύρα, αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πόντιοι. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Γιώργος Ηλιάδης τονίζει ότι «ο στόχος του διαγωνισμού πέτυχε απόλυτα, καθώς παρατηρήθηκε βελτίωση στην κατασκευή της λύρας, τόσο ηχητικά, όσο και αισθητικά». Ανακοίνωσε ακόμη ότι το 2013 η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης θα διοργανώσει συνέδριο με θέμα: «Η ποντιακή λύρα στον 21ο αιώνα», τα συμπεράσματα του οποίου θα αποτελέσουν την πρώτη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη για την ποντιακή λύρα, ως μουσικό όργανο, ενώ είπε ότι ο τρίτος διαγωνισμός κατασκευαστών θα διεξαχθεί σε πέντε χρόνια.
Zougla.gr

Κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για συμμετοχή σε μια ασυνήθιστη δενδροφύτευση


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,

Πριν 6 εβδομάδες περίπου, προτείναμε στο Δήμο Κατερίνης να δενδροφυτεύσουμε το νέο κοιμητήριο της πόλης μας. Μετά από συνεννόηση με την αντιδήμαρχο κ. Μπατάλα – Τζουμέρκα Καλλιόπη και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, πως η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 10 Απριλίου 2011, στις 11:00 στο χώρο του νέου κοιμητηρίου της πόλης μας (Δίπλα στο συνεταιρισμό Επιπλοποιών).
Φίλες και φίλοι, τα κοιμητήρια, όπως κάθε χώρος, στέλνουν το δικό τους αυτοτελές μήνυμα. Αυτό συμβαίνει βέβαια και με το κοιμητήριο της πόλης μας. Εδώ η ζωή και ο θάνατος οφείλουν να συνυπάρχουν αρμονικά. Εμείς, οι εν ζωή, επισκεπτόμαστε το χώρο αυτό επειδή εκεί κατοικούν πλέον μόνιμα τα αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να φροντίσουμε την «τελευταία κατοικία», το ξεχωριστό αυτό μέρος και να αντικαταστήσουμε τα ευκολοσυντήρητα ανθεκτικά πλαστικά άνθη με πραγματικό πράσινο και δέντρα.Μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή 47 μέλη της ομάδας μας, τα οποία θα συμμετάσχουν στη δράση της επόμενης Κυριακής. Καλούμε, για μια ακόμη φορά, τους φίλους και όλους τους συμπολίτες μας, που συμφωνούν με την παραπάνω πρόταση, να δηλώσουν συμμετοχή, ακόμη και τώρα, κάνοντας κλικ εδώ ή στέλνοντας email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr.Επίσης, δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής θα υπάρχει και την επόμενη Τετάρτη, από τις 10:00 έως 17:00 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, όπου θα πραγματοποιηθεί το «2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης». Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή, παρακαλούνται να βρίσκονται στις 14:00 στην Κεντρική Πλατεία. Εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις λεπτομέρειες της δράσης (αναψυκτικά, σκαπτικά εργαλεία κλπ.).Έχετε πάντως υπόψη, πως όλες και όλοι, οι οποίοι θα συμμετέχουν στη δενδροφύτευση, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και από ένα σκαπτικό εργαλείο (τσάπα ή φτυάρι). Θα φυτευτούν δέντρα σε μια απόσταση 350 μέτρων και η δράση θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σήμερα 4 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση στον πρ. κινηματογράφο Αλέξανδρο7:30μ.μ. Θα μιλήσουν: Α. Τσίπρας (Πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ) Τ. Χριστοδουλοπούλου(μέλος της Ε.Γ. ΣΥΡΙΖΑ) Θα χαιρετίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αμμανατίδου και Τ. Κουράκης
Η κυβέρνηση για να είναι αρεστή στις τράπεζες και τις αγορές, επιτίθεται στα χαμηλά εισοδήματα, καταργεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα, κατεδαφίζει το ασφαλιστικό σύστημα και το κοινωνικό κράτος. Μπροστά στην αποτυχία της πολιτικής της και την κοινωνική κατακραυγή ψάχνει να βρει ποιος της φταίει

Ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ