Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Στην Νυμφόπετρα. Νεανική Τσάρκα με παϊτόνι.


Μια διαφορετική βόλτα απήλαυσαν στους δρόμους του χωριού τους, οι νεαροί φίλοι από την Νυμφόπετρα, χρησιμοποιώντας, αντί για σύγχρονο μεταφορικό μέσο, της δικής τους εμπνεύσεως μεταφορικό μέσο το γνωστό παϊτόνι. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την νεανική βόλτα με την αμαξά τους την ώρα της περιδιάβασης στους δρόμους του χωριού.



Στην Νυμφόπετρα, Κασκαντέρ των ορέων.



Ένα νέο τρόπο διασκέδασης και χαλάρωσης έχουν βρει οι νέοι της Νυμφόπετρας προκειμένου να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Με μηχανές τετράτροχες και δίτροχες σκαρφαλώνουν σε απρόσιτες και δύσβατες πλαγιές των βουνών πραγματοποιώντας ριψοκίνδυνους ακροβατισμούς ως άλλοι κασκαντέρ. «Είναι ένα τρόπος διασκέδασης και εκτόνωσης» μας είπε ένα από τους νέους ριψοκίνδυνους αναρριχητές. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την κατάβαση των μηχανών.

Δείτε βίντεο.

Τοπίο στην ομίχλη ήταν σήμερα η επαρχία Λαγκαδά. Εικόνα από τη Νυμφόπετρα σήμερα το πρωί

Συνέβη στην Εγνατία Οδό.


Οδηγός αυτοκινήτου Ι.Χ με ξένες πινακίδες σταμάτησε με κορναρίσματα προπορευόμενο όχημα στο ύψος του κόμβου Νυμφόπετρας με κατεύθυνση την Καβάλα. Όταν σταμάτησαν τα δυο οχήματα ο ξένος οδηγός κατέβηκε και ζήτησε να ενημερωθεί αν πάει καλά για Ηγουμενίτσα. Ο Έλληνας οδηγός με νοήματα του υπέδειξε να γυρίσει πίσω με αναστροφή στον κόμβο και να πάει για τον προορισμό του. ο ξένος που μιλούσε Ιταλικά και σπαστά Ελληνικά θέλοντας να ευχαριστήσει τον Έλληνα οδηγό του πρόσφερε δώρα (Ενδύματα ) με μονή επιβάρυνση όπως είπε να του δώσει λίγα ευρώ για βενζίνη. Οδηγός αντέδρασε και κάνοντας την κίνηση να τηλεφωνήσει με το κινητό του, ο ξένος πήρε τα ενδύματα και τράπηκε σε άτακτη φυγή. Ο Έλληνας πρόλαβε και φωτογράφησε το όχημα του ξένου οδηγού, την οποία έχουν στην διάθεση τους τα «Εμβόλιμα Νέα»