Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μικρές υλικές ζημιές σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο απο ισχυρό σεισμό 6,2 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4:29 το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Καρπάθου και ανατολικής Κρήτης.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 80 χλμ.Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και στην Αττική.Μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια αναφέρθηκαν στην Κάσο, στην Κάρπαθο και στην Ρόδο.
Η δόνηση σημειώθηκε σε μια περιοχή όπου η αφρικανική τεκτονική πλάκα υποβυθίζεται κάτω από την ευρωπαϊκή, στο λεγόμενο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και δίνει, κατά καιρούς, σεισμούς παρόμοιουθ μεγέθους. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι συνήθως δονήσεις όπως η σημερινή δεν ακολουθούνται από ισχυρούς μετασεισμούς.



Σταύρος Καλαφατης :«Αναβαθμίστε τις υποδομές και τα δίκτυα ηλεκτρισμού, για να μπορούν να δεχθούν την ισχύ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το ζήτημα της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, για το οποίο κατέθεσε την υπ' αριθ.: 14202/01-04-2011 ερώτηση στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση :"Η διείσδυση 10.000 MW από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) κάθε τεχνολογίας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μέχρι το 2020, αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό στόχο. Για την ασφαλή όμως διείσδυση και απορρόφηση αυτής της ισχύος, πρέπει να προετοιμασθούν κατάλληλα τα δίκτυα και οι υποδομές ηλεκτρισμού της χώρας.Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει ποιά είναι σήμερα η ποσότητα ισχύος από Α.Π.Ε. που έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν τα υφιστάμενα δίκτυα ηλεκτρισμού, καθώς και ποιά μέτρα έχουν ληφθεί όσον αφορά την αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων αυτών.Επίσης, οφείλει να μας πληροφορήσει για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κατασκευή των δύο Κέντρων Υψηλής Τάσης (Κ.Υ.Τ.), Πατρών και Κορίνθου, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διοχέτευση και μεταφορά της παραγόμενης στην Πελοπόννησο ενέργεια από Α.Π.Ε., προς την υπόλοιπη επικράτεια.

"Οι καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ, εμποδίζουν την αναθέρμανση της οικονομίας"

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε επίκαιρη επερώτηση που κατατέθηκε από 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, με θέμα «Καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α)». Στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης στηλίτευσε την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης τόσο στην ενεργοποίηση όσο και στην απορρόφηση κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α., που εμποδίζουν ουσιαστικά την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας.Χαρακτήρισε ισχνό το 18% της απορροφητικότητας που αντιστοιχεί σε εκταμίευση μόλις 4,7 δισ. ευρώ, από συνολικούς πόρους 26,2 δισ. ευρώ, οι οποίοι υπάρχουν δεσμευμένοι στη διάθεσή της χώρας και παραμένουν στα αζήτητα των ευρωπαϊκών ταμείων.
Επεσήμανε την αδράνεια στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα", που εντάσσεται ο Τομέας Ενέργειας, τονίζοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2009 δημοσιοποιήθηκαν μόλις 15 προκηρύξεις και αυτές με καθυστέρηση ενός έτους. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι πρώτες προκηρύξεις βγήκαν τον Ιούνιο του 2010, γι' αυτό και καθυστερούν σήμερα δράσεις που αφορούν :
• Στη λειτουργία και εποπτεία στο πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
• Στη δράση "Εξοικονόμηση ενέργειας από τους Ο.Τ.Α."
• Στην κατασκευή Κέντρων Υψηλής Τάσης (Κ.Υ.Τ.) ηλεκτρικής ενέργειας.
• Στα έργα αναβάθμισης του Συστήματος Μεταφοράς του δικτύου ηλεκτρισμού.
• Στο πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά Αγροτών" και τον εμπαιγμό τους, λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησης των αιτήσεών τους, από το δίκτυο της Δ.Ε.Η.
Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναποτελεσματικότητα του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' οίκον", το οποίο χαρακτήρισε γραφειοκρατικό και τραπεζοκεντρικό, ενώ επέκρινε την εκχώρηση πόρων στα ταμεία χαρτοφυλακίου όπως το ΕΤΕΑΝ, με μοναδικό σκοπό την εμφάνιση πλασματικών απορροφήσεων στο ΕΣΠΑ.
Δευτερολογώντας ο κ. Καλαφάτης έκανε ειδική αναφορά στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, τονίζοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2009 δημοσιεύθηκαν μόλις 20 προκηρύξεις έργων ή δράσεων, προϋπολογισμού 430 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι:
• Στον άξονα "Υποδομών" συμβασιοποιήθηκε μόλις το 29% των έργων που εντάχθηκαν και απορροφήθηκε μόλις το 16%, που αντιστοιχεί μόνο σε 68 εκ. ευρώ.
• Στον άξονα της "Αειφόρου Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής", οι απορροφήσεις περιορίζονται στο ισχνό 12% και είναι χαρακτηριστικό, ότι από τις 20 δράσεις του συγκεκριμένου άξονα, οι 11 παρουσιάζουν μηδενική απορρόφηση.
• Στον άξονα "Ψηφιακής Σύγκλισης και Επιχειρηματικότητας", εμφανίζονται μηδενικές απορροφήσεις στην Έρευνα και στην Ενέργεια, με μόλις ένα ενταγμένο έργο στον Ηλεκτρισμό και καμία δράση για έργα Φυσικού Αερίου και Ανανεώσιμων Πηγών.



Εγκαινίασαν τον κομποστοποιητή στην αυλή του σχολείου τους

Δεν πετάμε τίποτα!
Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών με θέμα την Οικιακή Κομποστοποίηση από την Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.Μια ακόμη εκδήλωση, με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες, όλων των τάξεων , παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα τα οικιακά απόβλητα.Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας εξήγησαν στις μαθήτριες και στους μαθητές, με απλά λόγια, προβάλλοντας παράλληλα πλούσιο οπτικό υλικό, τι είναι και πως λειτουργούν ο Βιολογικός Σταθμός και ο ΧΥΤΑ, ενώ αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και στους τρόπους διαχείρισης οικιακών αποβλήτων. Στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης έγινε λεπτομερής αναφορά στην οικιακή κομποστοποίηση, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα λύσης για τη μείωση των απορριμμάτων.Ακολούθησε συζήτηση με τους δασκάλους και τα παιδιά, σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της οικιακής κομποστοποίησης έναντι άλλων μεθόδων και στη συνέχεια, όλοι μαζί, κατέβηκαν στην αυλή του σχολείου και παρακολούθησαν την κατασκευή ενός απλού οικιακού κομποστοποιητή από ένα κομμάτι μεταλλικού πλέγματος.Μαθητές και μαθήτριες της 6ης Τάξης, μετά από συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς, είχαν φέρει από το σπίτι αρκετά υλικά για κομποστοποίηση (φλούδες φρούτων, υπολείμματα λαχανικών, ροκανίδια, στάχτη από το τζάκι κλπ) και μαζί με τα χόρτα που έκοψαν από κάποια σημεία της αυλής …εγκαινίασαν τον κομποστοποιητή του σχολείου. Έτσι σε λίγους μήνες θα μπορέσουν τα παιδιά να δουν με τα ίδια τους τα μάτια, πως μετατρέπονται κάποια από τα υπολείμματα της κουζίνας και του κήπου μας σε άριστο λίπασμα.Το υλικό της εκδήλωσης επιμελήθηκαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, η οποία στα πλαίσια της δράσης «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», τα δύο τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διάδοση της οικιακής κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης στο νομό Πιερίας. Το υλικό είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενη/ο εκπαιδευτικό.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ

Σεισμός στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός περίπου 6 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη θαλασσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Σητείας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πότσνταμ του Βερολίνου ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 66 χλμ., 134 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου. Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της νοτίου Ελλάδας και σε περιοχές της Αθήνας.

Με πρόσκληση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, εκπρόσωποι του πανελλαδικού συντονιστικού κατά των διοδίων στις Βρυξέλλες




Νίκος Χουντής : " Παράνομα και άδικα τα χαράτσια στους δρόμους"
Εκπρόσωποι του πανελλαδικού συντονιστικού επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων επισκέφθηκαν μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή τις Βρυξέλλες, για να προβάλλουν τα αιτήματά τους στα ευρωπαϊκά όργανα. Ο Νίκος Χουντής καλωσορίζοντας τους αντιπροσώπους του πανελλαδικού συντονιστικού δήλωσε ότι " η πληρωμή διοδίων σε ανύπαρκτους δρόμους , σε μη ασφαλείς δρόμους, σε δρόμους χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής, αποτελούν χαράτσια που είναι άδικα και παράνομα. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να πάψει να προσβάλλει, αποκαλώντας τζαμπατζήδες, πολίτες με ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, που έχουν το κουράγιο να ανθίστανται στις απαιτήσεις των εργολάβων. Οφείλει επιτέλους να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών και να βάλει φρένο στις παράλογες αξιώσεις των εργολάβων. Για άλλη μια φορά εκφράζω την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους".

31/03/2011, επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων

Ταλαιπωρία τέλος στα Τέμπη

Κάθε έξι μήνες θα γίνονται έλεγχοι στα Τέμπη για την ασφάλεια των έργων προστασίας από τις βραχοπτώσεις

Ολοκληρώνονται σήμερα οι έλεγχοι των Ελβετών γεωλόγων αλπινιστών στην κοιλάδα των Τεμπών για την ασφάλεια και προστασία των διερχομένων από το πέρασμα της εθνικής οδού. Οι διακοπές στην κυκλοφορία, που σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ταλαιπώρησαν τους διερχομένους, θα σταματήσουν, όμως χτες το πρωί υπήρξε και διακοπή 40 λεπτών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες.
Οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του πρανούς και να διασφαλιστεί ότι δε θα πέσουν ξανά βράχοι στο οδόστρωμα. Τα έργα συγκράτησης που έγιναν θα ελέγχονται δυο φορές το χρόνο, για μια εβδομάδα κάθε φορά, οι γεωλόγοι θα συντάσσουν εκθέσεις και θα επισημαίνουν τυχόν σημεία που χρειάζονται επεμβάσεις.
Τα έργα στο πρανές των Τεμπών αποδείχτηκαν πάντως σωτήρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, πριν από τις εργασίες καταγράφονταν 15 συμβάντα βραχοπτώσεων κάθε μήνα, ενώ πλέον μέσα σε 11 μήνες έχουν σημειωθεί μόλις τρία!
«Οι εξαμηνιαίοι έλεγχοι κάθε άνοιξη και φθινόπωρο γίνονται για την ασφάλεια των διερχομένων. Εάν οι ειδικοί βρουν σημεία που χρειάζονται επέμβαση, αυτή θα γίνεται άμεσα. Επίσης, όπου διαπιστώνεται επικινδυνότητα, εφόσον μπορούν, ρίχνουν οι ίδιοι τους βράχους για να μη γίνει κάτι τέτοιο με το δρόμο ανοιχτό στην κυκλοφορία. Ουσιαστικά γίνεται ένας αναλυτικός έλεγχος του βουνού», επισήμανε η εκπρόσωπος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», Ειρήνη Ζαβρίδου.
Παράλληλα, τα έργα για τη διάνοιξη των σηράγγων στην περιοχή, ώστε να κατασκευαστεί ο νέος αυτοκινητόδρομος και να παρακαμφθούν τα στενά των Τεμπών, ολοκληρώνονται το αργότερο στις αρχές του επόμενου Μαΐου. Οι... υπόνοιες (παρά τα αντίθετα πορίσματα) για επίδραση των ανατινάξεων που γίνονται εντός των σηράγγων στις βραχοπτώσεις πλέον θα παύσουν.
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ







Πώς ο δήμαρχος Χανίων παρακάμπτει το ασυμβίβαστο της κουμπάρας του. Καλά ποιος πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε.

Ενώ η χώρα διέρχεται τη δυσκολότερη οικονομική κρίση και η κυβέρνηση παγώνει μισθούς και συντάξεις υποβάλλοντας τους Έλληνες σε θυσίες, οι εξυπηρετήσεις στους “δικούς της” ανθρώπους συνεχίζονται. Τοπική δημοσιογράφος της ΕΡΤ -και κουμπάρα του νυν δημάρχου και επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Σκουλάκη - η οποία ασκεί τα καθήκοντα διευθύντριας στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Νέα Τηλεόραση’’, αποσπάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεώργιος.Η ''ιefimerida'' αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της προκλητικής υπόθεσης. Η εν λόγω απόσπαση σημειώθηκε μετά το ‘’νοικοκύρεμα’’ που -υποτίθεται ότι- θα έκανε η κυβέρνηση στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύτηκε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να αμείβονται από ανταγωνιστικό μέσο.Η περί ου ο λόγος, έχοντας αποδεδειγμένα και τη στήριξη του τοπικού ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αποσπαστεί στο Νοσοκομείο ώστε να μην έχει ‘’ασυμβίβαστο’’.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος (Λάμπης) Δουλγεράκης, Ηρακλειώτης στην καταγωγή και η τοποθέτησή του εκεί έγινε ύστερα από εισήγηση του κ. Σκουλάκη, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό, Σήφη Βαλυράκη και Ευτύχη Δαμιανάκη.
Η ομόφωνη απόφαση για την απόσπαση της δημοσιογράφου ελήφθη στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου 2011 - 45ο θέμα που συζητήθηκε εκείνη την ημέρα- και πέραν του διοικητή συμφώνησαν ο αναπληρωτής διοικητής Μ.Νικολαράκης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Κ.Ζουπουνίδης, Εμ. Λεράκης, Δ.Τσουρουπάκης, Στ. Βαλυράκης, Λ.Καλογεράκη, Ε. Καμηλάκη και Ε.Περάκη ενώ εισηγητής ήταν ο Ε. Παπαντωνάκης.Η δημοσιογράφος ονομάζεται Κατερίνα Πολύζου και η ‘’Νέα Τηλεόραση’’, στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της είναι ιδιοκτησίας του Απόστολου Αλεξάκη(μέλος του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα), ο οποίος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας και έχει ισχυρές προσβάσεις στο κυβερνών κόμμα.Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι είδους υπηρεσίες θα προσφέρει η δημοσιογράφος στο Νοσοκομείο; Μήπως θα παίξει το ρόλο του γραφείου Τύπου;Μα, καλά, γραφείο Τύπου δεν διαθέτει ολόκληρος ‘’Ευαγγελισμός’’, ο οποίος αποτελεί τη ‘’ναυαρχίδα’’ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα αποκτήσει ο ‘’Άγιος Γεώργιος’’ των Χανίων; Η απόσπαση της κ. Πολύζου έχει ετήσια διάρκεια και όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση δύναται να ανανεωθεί για άλλα δύο. Άλλωστε η ίδια με αίτηση που είχε καταθέσει στις 18 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από τη λήψη της απόφασης, ζητούσε τριετή απόσπαση. Ίσως για να έχει ‘’ήσυχο το κεφάλι της’’ αν η σημερινή κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία. Και μετά βλέπουμε... Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε επιτελικά στελέχη του μεγάρου Μαξίμου και ζητούν από το Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.Ποιος είναι Γενικός Δ/ντής Νέας Τηλεόρασης; μα φυσικά ο πρώην Γραμματέας Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντής.
Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει.
Σωστή η παροιμία: Ο λύκος κι αν γέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του.
Γιαυτό το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε και τους Δήμους, επειδή ξέρει να τα κάνει όλα ίδια.
Οι μηχανοδηγοί ΟΣΕ γιατροί, οι Δημοσιογράφοι Νοσηλευτές.
Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθύμνου



Το κίνημα "Δεν πληρώνω διόδια" στις Βρυξέλλες

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Μεταξύ των μελών και ο συμπολίτης μας, δικηγόρος Δημήτρης Σιανίδης, μέλος και νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας. Ομάδα μελών του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, πραγματοποιεί από χθες 30/03/2011 επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με σκοπό την ανάδειξη τουπολυσυζητημένου θέματος των διοδίων και στην Ευρώπη. Τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν ήδη με τους Ευρωβουλευτές κκ. Χουντή και Πουπάκη, στους οποίους εξέθεσαν το πρόβλημα της παράνομης παραχώρησης των ελληνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες, με τα γνωστά προβλήματα που βιώνουμε όλοι μας.Επίσης συναντήθηκαν με την εκπρόσωπο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή στις Βρυξέλλες κα. Καρακώστα. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τη δυνατότητα της προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των όρων των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, δεδομένου μάλιστα ότι ο τρόπος επιβολής των διοδίων στη χώρα μας αντίκειται τόσο στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης) όσο και στο Σύνταγμά μας.Ακόμα, μέλος της ομάδας, παρενέβη στην ημερίδα της Ευρωομάδας της GUE/NGLΟ, που είχε ως θέμα την οικονομική και την κοινωνική κρίση στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας το πρόβλημα αλλά και τις απόψεις μας για το ζήτημα των διοδίων και των παράνομων συμβάσεων παραχώρησης του εθνικού πλούτου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Οι επαφές θα συνεχισθούν και αύριο 01/04/2011.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει να διευρύνει την γνωστοποίηση του θέματος σε ολοένα και ψηλότερα κλιμάκια, μέχρις ότου καταφέρει η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών να βρει το πραγματικό της αντίκρισμα και να βασισθεί σε αληθινά Νόμιμα Θεμέλια και όχι σε «Νόμους καρικατούρες», υποχείριους των εκάστοτε κερδοσκόπων!
Η ομάδα του Πανελλαδικού Συντονιστικού