Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Στην Νυμφόπετρα, ζητούν οικολογική ευαισθησία υπευθύνων.

Συμμετέχοντας ενεργά, στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας αποδεικνύουν καθημερινά τις οικολογικές τους ευαισθησίες συγκεντρώνοντας όλα τα ανακυκλούμενα υλικά στους ειδικούς κάδους που τοποθέτησε εταιρία ανακύκλωσης. Όμως διαπιστώνουν με λύπη ότι οι κάδοι δεν αδειάζουν συχνά με αποτέλεσμα συσσώρευση υλικών εκτός κάδων. Πιστεύουμε ότι οι αρμόδια εταιρία που έχει αναλάβει αυτό το έργο να προβεί σε λύση του προβλήματος πριν αυτή η προσπάθεια πάει στον «κάλαθο» των αχρήστων…

Η Πιερία επιμένει στη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος

Σήμερα, Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, μετά από παρέμβαση των κατοίκων του νομού Πιερίας, ανοιχτός παρέμεινε ο σταθμός διοδίων της Λεπτοκαρυάς από τις 15:00 έως 17:00 και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οι μπάρες των διοδίων άνοιξαν παραδίδοντας τον εθνικό δημόσιο δρόμο μας πάλι, χωρίς χαράτσι, στους οδηγούς.
Μετά το μεσημέρι, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, είχε σχηματιστεί μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων τα οποία περίμεναν στη σειρά για να πληρώσουν το χαράτσι των 3.10 Ευρώ. Μόλις όμως οι οδηγοί αντιλήφθηκαν την παρουσία των μελών της Επιτροπής Αγώνα, οι οποίοι έφταναν εκείνη τη στιγμή για να ανοίξουν τα διόδια, εκτυλίχτηκαν πρωτοφανείς σκηνές, οι οποίες μαρτυρούν την αδικία του νιώθει μέσα του ο μέσος πολίτης. Μόλις απλώθηκαν τα πρώτα πανό με το σήμα του κινήματος «Δεν πληρώνουμε», τότε οι οδηγοί ξέσπασαν σε πανηγυρικά κορναρίσματα με αποτέλεσμα να φέρουν σε αμηχανία το προσωπικό της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να σταματήσουν την είσπραξη, αφού δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο από τις φωνές και τα κορναρίσματα των οδηγών, οι οποίοι έσπρωχναν τις μπάρες αρνούμενοι να πληρώσουν.Τα έντονα κορναρίσματα συνεχίστηκαν για δύο ώρες και χιλιάδες οχήματα πέρασαν ελεύθερα, λαμβάνοντας οδηγίες από τις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές, οι οποίοι ενημέρωναν με ειδικά φυλλάδια τους οδηγούς για τη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση και τη συνέχιση τους αγώνα των πολιτών κατά του παράλογου καθεστώτος των διοδίων στη χώρα μας.Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συζητήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επιστολή που συνέταξε η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας, η οποία θα κατατεθεί την επόμενη Πέμπτη στο Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Στην πρόσφατη Παμπιερική σύσκεψη αποφασίσθηκε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια κάθε Δήμου και από όλους τους θεσμοθετημένους φορείς του Νομού για το πώς θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των διοδίων.

Παράπονα της ομογένειας

'Οταν ο κάθε ''επαγγελματίας πολιτικάντης'' του Siemens-ιστάν, θέλει και... extra ιδιαίτερη πρόσκληση σε εκδήλωση Ελλήνων γιά την εθνική μας επέτειο!

www.kalami.us
www.kalami.net

Ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΑΝΟΙΞΕ'' ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αντιπροσωπεία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου άνοιξε την παρέλαση που έγινε στην Πάτρα, την 25η Μαρτίου 2011. Φουστανελοφόροι του Συλλόγου μετέφεραν το Λάβαρο της Επανάστασης, με τη συνοδεία πολυμελούς αντιπροσωπείας του Συλλόγου με την ιστορική σημαία του Π.Σ.
Περισσότερα http://www.pankalavritinos.com