Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δημοτική Αγορά Κορίνθου, ώρα ευθύνης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου, εξελίξεις που συνοδεύτηκαν και από διάφορες βιαστικές ή επιπόλαιες δηλώσεις, υποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο σημείο όπου ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες απέναντι σε αυτό το ζήτημα
Περισσότερα    http://vbalafas.blogspot.com/2011/03/blog-post_21.html

Κομισιόν : « Η Ελλάδα στις χώρες που δεν έχουν εκπονήσει σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ και της άνοιας».

Απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για τα Εθνικά Σχέδια Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Σε ερώτηση του Νίκου Χουντή για τη νόσο του Αλτσχάιμερ απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ντάλι .Στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής τόνιζε την τραγική έλλειψη υποδομών και υπηρεσιών για ανοϊκούς ασθενείς στην Ελλάδα και σημείωνε ότι οι ασθενείς στην Ελλάδα σε ποσοστό 89% παραμένουν στο σπίτι με τους οικείους τους αλλά μόνο το 38% εξ αυτών λαμβάνει κάποια θεραπεία.Στην απάντηση του ο κ. Ντάλι σημειώνει ότι «Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει λάβει η Επιτροπή, τα κράτη μέλη που έχουν θεσπίσει εθνικά ή περιφερειακά σχέδια για την αντιμετώπιση της άνοιας είναι τρία. Πρόκειται για τη Γαλλία που διαθέτει εθνικό σχέδιο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ (Plan National Alzheimer 2008-2013), το Ηνωμένο Βασίλειο - Αγγλία, με εθνική στρατηγική για την άνοια (National Dementia Strategy 2009-2014) και Σκοτία, με δική της εθνική στρατηγική για την άνοια (Scotland's National Dementia Strategy 2010), καθώς και το Βέλγιο - Φλάνδρα, με δικό της σχέδιο για την άνοια (Dementie Plan Vlaanderen 2010-2014)».Αναφερόμενος στα κράτη που εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάληψης εθνικών πρωτοβουλιών επισήμανε « Πολλά κράτη μέλη όπως η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Ισπανία, η Ρουμανία, η Κύπρος, η Δανία, η Γερμανία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Τσεχική Δημοκρατία, το Λουξεμβούργο και η Ελλάδα μελετούν το ενδεχόμενο ανάληψης εθνικών πρωτοβουλιών για τις διάφορες μορφές άνοιας» και πρόσθεσε ότι : «Στην Ελλάδα, συστάθηκε πρόσφατα μια ομάδα εργασίας υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο την εκπόνηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της άνοιας. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν επαγγελματίες του τομέα της υγείας, εκπρόσωποι των ελληνικών οργανώσεων για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, φροντιστές και ασθενείς».Εξάλλου απαντώντας σε υποερώτημα του Νικου Χουντή, αν θα ήταν πρόθυμη η Κομισιόν να συγχρηματοδοτήσει εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ ο Επίτροπος τόνισε ότι : «Η απόφαση για τη θέσπιση εθνικών σχεδίων για την άνοια είναι θέμα που εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών. Δεν προβλέπεται συγχρηματοδότηση εθνικών σχεδίων μέσω του προγράμματος για την υγεία 2008-2013».


Ο Γιώργος δεν είναι ηγέτης

Εκτίθεται για ακόμη μία φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μετά τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Wikileaks, ότι σε κατ' ιδίαν συζήτηση με τον πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως «μη ηγέτη» και, σε αντίθεση με την επίσημη πολιτική της χώρας και του κόμματός του, δήλωνε ότι η ΠΓΔΜ μπορεί, αν το θέλει, να ονομάζεται «Μακεδονία».
Κατά τη συζήτηση, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου του 2008 και αποτυπώνεται στην αναφορά του πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιχειρεί να εξηγήσει τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του που εμφάνιζαν οι δημοσκοπήσεις εκείνη την εποχή, λέγοντας ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υποφέρει από φτωχή ηγεσία και τις κακές αποφάσεις της. Ο Παπανδρέου είναι έντιμος και ευθύς, αλλά κακός στην επικοινωνία και όχι ηγέτης».
Επίσης, καταλογίζει ευθύνες στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη, που «έπρεπε να συμβαδίζει με τους όρους της Ε.Ε. και έπληξε κυρίως τα χαμηλά και μικρομεσαία στρώματα, που παραδοσιακά ψήφιζαν ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

«Οι Μακεδόνες μπορούν να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν»

Ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα από τον Νοέμβριο 2007 μέχρι το 2010. Οι αναφορές του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ελληνική πολιτική, αποκαλύφθηκαν από την ιστοσελίδα Wikileaks. Ο κ. Πάγκαλος, συζητώντας με τον πρέσβη των Η.Π.Α. για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το χαρακτηρίζει ως «γελοίο» και λέει ότι «ότι οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν».
Επίσης, σημειώνει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρεί τιμή το ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομα «Μακεδονία», ότι ο ελληνικός φόβος του αλυτρωτισμού βγαίνει από τις φοβίες των δεξιών, οι οποίες προέρχονται από τον εμφύλιο και από τον φόβο, μήπως έρθουν στην Ελλάδα κομμουνιστές από σλαβικές χώρες.
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος – για τον οποίο ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ λέει ότι είναι γνωστός για τον αιχμηρό του λόγο και τις μη διπλωματικές προσεγγίσεις –, προεξοφλεί την ελληνική εξωτερική πολιτική, δηλώνοντας στον Αμερικανό πρέσβη ότι οι Η.Π.Α. δε θα έπρεπε να ανησυχούν μήπως η Ελλάδα θα τις κατηγορήσει ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα της ονομασίας.
Χαρακτηρίζει, δε, λογική προσέγγιση την πρόταση Νίμιτς και λέει ότι είχε πει στην τότε υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί το ζήτημα, αν και θα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου, στην αναφορά του, ο Αμερικανός πρέσβης τόνιζε ότι λίγοι Έλληνες θα συμφωνούσαν με τον Πάγκαλο στο θέμα των Σκοπίων και πως ακόμη και ο ίδιος δεν θα εξέφραζε τις απόψεις αυτές δημοσίως. Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πάγκαλος διαφοροποιείται από τις επίσημες θέσεις του κόμματός του στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, λέγοντας ότι πρέπει να τους δοθεί άδεια. Επίσης, αναφέρεται και σε προσωπικά ζητήματα, υποστηρίζοντας ότι η δεύτερή του γυναίκα, η οποία, όπως λέει, ήταν αριστερίζουσα καθηγήτρια, αρνήθηκε να πάει ο γιος τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ήθελε να τον στείλουν στη Μεγάλη Βρετανία. Τα έγγραφα του Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», έπειτα από αποκλειστική πρόσβαση που της παραχώρησε η νορβηγική AftenPosten σε 250.000 διπλωματικά έγγραφα.

Σχέσεις Ελλάδας με Λευκωσία και Μόσχα

Τα ντοκουμέντα αφορούν στην εποχή αμέσως μετά την καταψήφιση του σχεδίου «Ανάν» και τις σχέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή με τη Μόσχα και μία σειρά από άλλα θέματα, όπως οι εκτιμήσεις του Ν. Σπέκχαρντ για εσωκομματικά ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα σχόλιά του για τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων και του Κοσόβου, σχόλια για τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης Παπανδρέου, κρίσεις για την κυβέρνηση Καραμανλή μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και σχετική συνάντηση με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και το πώς έβλεπε η κυπριακή κυβέρνηση τον διορισμό της Ντ. Μπακογιάννη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.



Πάγκαλος: «Ο Τσίπρας υποδεικνύει τη δολοφονία μου!»

Τσίπρας: «Γιώργο, μάζεψε τον Πάγκαλο!»
 Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Πάγκαλος εναντίον του κ. Τσίπρα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας υποδεικνύει τη δολοφονία του γεγονός που ξεσήκωσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή του αναφέρει ότι η συμπεριφορά του κ. Πάγκαλου είναι απαράδεκτη και χυδαία Απαρίθμησε διάφορα περιστατικά στα οποία ο κ. Πάγκαλος έχει καταφερθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε στο σημερινό λέγοντας: «Σήμερα, μάλιστα, σε ένα νέο τηλεοπτικό παραλήρημα, ούτε λίγο ούτε πολύ με κατέδειξε ως υποκινητή δολοφονικής απόπειρας εναντίον του» υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά του αντιπροέδρου «ξεπερνά κάθε όριο ανοχής».
Και συνεχίζει τονίζοντας ότι «ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένας γραφικός πολιτικός σχολιαστής που έχει το ακαταλόγιστο να επιτίθεται κατά πάντων. Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας. Και αν η συμπεριφορά του αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία, αυτό το χρεώνεστε εσείς προσωπικά, όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε».
Εκλεισε δε αναφέροντας ότι «οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει την συμφωνία και την κάλυψή σας».

"Πρώτο θέμα"

ΘΥΜΩ ΜΕΝΟΙ. Ομάδα συλλογικής, φωτογραφικής δράσης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με όχημα μια άτυπη ομάδα με το όνομα ΘΥΜΩ ΜΕΝΟΙ,
ξεκίνησε μια άλλου τύπου παράλληλη δράση με ένα οικολογικό φωτογραφικό happening στο Καλοχώρι, που έγινε στα πλαίσια της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, την Κυριακή 14/3.Σε ένα ρευστό περιβάλλον, σαν κι αυτό που ζούμε σήμερα, η τέχνη δε δικαιούται να ζει σε ένα δικό της κόσμο, σε έναν ιδιότυπο αυτισμό. Η εξωστρέφια και η συμμετοχή στα τεκταινόμενα είναι καθήκον αυτών που θέλουν να λέγονται καλλιτέχνες.Έτσι και οι φωτογράφοι του ΦΚΘ δεν χάνουν από δω και στο εξής ευκαιρία για δράση στους δρόμους της πόλης, εκφράζοντας το θυμό τους για όλα αυτά που απλά τους πικραίνουν ή ακόμη περισσότερο γι αυτά που τους εξοργίζουν. Πολιτική, ειρήνη, οικολογία, ισότητα, δίκηο..... Με φωτογραφικές δράσεις, κάτω υπό ημιπαράνομες συνθήκες αν χρειαστεί, θα υψώσουμε -και θα ενώσουμε με άλλους- τη φωνή μας, γιατί είμαστε ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ!

Ένα φωτογραφικό happening στο Καλοχώρι για γερά στομάχια....

Τα μέλη του ΦΚΘ από νωρίς συμμετείχαν στον καθαρισμό της περιοχής του Δέλτα και προς το μεσημεράκι, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη στην πλατεία παιδική γιορτή, σταμάτησαν την κυκλοφορία και άρχισαν να κολλούν στο οδόστρωμα φωτογραφίες από πατημένα στους ελληνικούς δρόμους ζώα, σε φυσικό μέγεθος. Το θέαμα ήταν πραγματικά σκληρό για τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά πιστεύουμε ότι ακόμη πιο σκληρή είναι η πραγματικότητα για τα ίδια τα ζώα!Ήταν μια οικολογική κίνηση που ήθελε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το γεγονός του μακελειού που λαμβάνει κάθε χρόνο στους ελληνικούς δρόμους. Μια απίστευτα απάνθρωπη στάση, που -δυστυχώς- λίγους συγκινεί. Κι αν εξαιρέσει κανείς κάποια αρκουδάκια που σκοτώθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην Εγνατία οδό, αυτό το μακελειό δεν περνάει ούτε καν στα ψιλά των εφημερίδων.
Θανάσης Ράπτης

Δωρεά Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, την Τετάρτη 16 Μαρτίου η εκδήλωση με θέμα «Δωρεά Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεις» σε συνεργασία με τη ΓραμματείαΕθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν:
* ο κ. Δημήτρης Γάκης, Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
* η κα. Χρυσούλα Κουτελιέρη-Μαυράκη, Ψυχολόγος* ο κ. Κώστας Γρίμπιλας, Δημοσιογράφος* η κα. Έλενα Ράπτη, Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ ΝΔ, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης
Την εκδήλωση, στην οποία έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς
συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Γιώργος Κουβαράς.
Βασικά σημεία τοποθετήσεων:
Η κα. Έλενα Ράπτη, υποστήριξε στην εισήγηση της πως «είναι ευθύνη όλων μας να ενισχύσουμε τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις. Της πολιτείας, με τις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις και την εφαρμογή μιας συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής και επικοινωνίας. Των εθελοντικών οργανώσεων, με την προώθηση της ιδέας μέσα στην κοινωνία και τη δημιουργία πολιτών με συνείδηση προσφοράς. Αλλά και του καθενός από εμάς, που έχουμε τη μεγαλύτερη δύναμη να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συγκεκριμένο θέμα»Από την πλευρά της ΟΝΝΕΔ τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Υγείας και ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης του Πολιτικού Συμβουλίου, Άγγελος Παπανικολάου, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των ενημερωτικών δράσεων αλλά και των πολιτικών ενίσχυσης του εθελοντισμού γενικότερα.Στόχος της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να είναι η διαμόρφωση ενός περισσότερο απλουστευμένου και διαφανούς νομικού πλαισίου που θα συμβάλει στην αύξηση των δωρητών ιστών, οργάνων και σώματος.Καθώς η Ελλάδα αποτελεί ουραγό - χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μόνο 6 δωρητές οργάνων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε αντίθεση με χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που φθάνουν τους 30 ανά εκατομμύριο.
Έχουμε χρέος να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά και να καταστήσουμε την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο από όραμα και ευχή, σε βίωμα και τρόπο ζωής για κάθε νέα και νέο .

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΛΕΙ 37 ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ


Τριάντα επτά πρόσωπα καλούνται μέσα στις επόμενες ημέρες; για ανωμοτί καταθέσεις από τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος για την υπόθεση της αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων από τη Γερμανία...
Πρόκειται για μέλη των επιτροπών, από το 1998 μέχρι το 2002, και είναι πολιτικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί και ιδιώτες. Τα αδικήματα που διερευνώνται για τους συγκεκριμένους είναι εκείνα της απιστίας, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βάρος του Δημοσίου.
Οι εισαγγελείς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσουν αν συντρέχουν λόγοι για να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή.Η έρευνα συνεχίζεται και επικεντρώνεται πλέον στις τροποποιήσεις των αρχικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από το 2002 έως και το 2010.
fimotro

prezatv.blogspot.com ΣΥΡΟΣ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.mp4

Νίκος Χουντής : «Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ένα σαφή προσανατολισμό προθυμίας και υπακοής στους αμερικάνικους σχεδιασμούς»

Μιλώντας στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» (Ανανδρανιστάκης) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ένα σαφή προσανατολισμό προθυμίας και υπακοής στους αμερικάνικους σχεδιασμούς στην περιοχή, όπως οι στενές σχέσεις που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα με το κράτος του Ισραήλ.Μετά την πρωτιά του Έλληνα πρωθυπουργού στη διαθεσιμότητα για την ανάμειξη του ΔΝΤ στην ευρωζώνη και την εφαρμογή πρακτικών Μνημονίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προστίθεται και η πρωτιά στη δήλωση προθυμίας στήριξης για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ.Βρετανίας στη Λιβύη.Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να δεσμεύει την χώρα στους επικίνδυνους και τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς με την στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη καθώς εκτός των άλλων ξέρει ότι οι ανθρωπιστικοί λόγοι αποτελούν φτηνό πρόσχημα για στρατιωτικές επεμβάσεις εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων και γεωπολιτικών σχεδιασμών.








Ένταση και επεισόδια στη Σύρο


Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Δευτέρας στην Ερμούπολη της Σύρου, με φόντο την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο νησί.Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 150 διαδηλωτές κατέκλυσαν τον χώρο έξω από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρωθυπουργός και ήδη υπήρχε ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ.Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να μπουν στο κτήριο του Επιμελητηρίου, αλλά οι Αρχές τούς εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση.Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν.
Πηγή: syrostoday.gr

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι της Β. Ελλάδας

 Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας Χαλκιδικής, προχώρησαν από τις 12:45 το μεσημέρι -για μια ώρα- οι κτηνοτρόφοι Χαλκιδικής, και μοιράζοντας γιαούρτια στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, πραγματοποίησαν τη δική τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.
Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν καλύτερες τιμές σε γάλα και κρέας, εντατικοποίηση των ελέγχων για πάταξη των ελληνοποιήσεων, ιδίως ενόψει των εορτών του Πάσχα, και μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης της κτηνοτροφίας, ενώ διαμαρτύρονται και για την κατακόρυφο άνοδο του κόστους των ζωοτροφών Στο μεταξύ, την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει να κατευθυνθούν στον κόμβο της Περιστεράς και να κλείσουν συμβολικά με τα τρακτέρ τους το δρόμο, το πολύ για ένα μισάωρο, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσής τους, Στέλιος Βογια

Θανατηφόρο ατύχημα με αλυσοπρίονο στο Κιλκίς

Ηλικιωμένος στο Κιλκίς έκοψε το πόδι του με αλυσοπρίονο και πέθανε αβοήθητος από αιμορραγία.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες και αρχικά η αστυνομία εξέταζε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τραγικό ατύχημα.
Όπως έγινε γνωστό, ο 77χρόνος άνδρας κλάδευε δέντρα όταν - από αδέξιο χειρισμό - το αλυσοπρίονο του ξέφυγε και τον βρήκε στην αρτηρία του ποδιού. Αιμορραγώντας ακατάσχετα ο άνθρωπος προσπάθησε να φθάσει ως το σπίτι του, αλλά δεν τα κατάφερε. Τον βρήκε νεκρό, ώρες αργότερα, συγγενικό του πρόσωπο, καθώς αργούσε να επιστρέψει.



Σκοτώθηκε γιος του Καντάφι;

Νεκρός φέρεται ο ένας γιος του Καντάφι σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Arabian Business. Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στόχων του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι. Διοικητικό κτήριο στο σύμπλεγμα κατοικιών του Καντάφι καταστράφηκε.Το ΝΑΤΟ δεν έχει λάβει ακόμη ξεκάθαρη απόφαση για ενεργή συμμετοχή του στις επιχειρήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΟΡΘΩΤΩΝ (ΣΜΕΔ) Προς: τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ


Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενάντια στην απόλυση του Α. Καψάλη

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης των οικονομικών και πολιτικών ελίτ στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, μία μόλις εβδομάδα πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, η ηγεσία της ΓΣΕΕ ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη μνημονιακή πολιτική. Αντί να οργανώνει την εργατική αντίσταση απέναντι στην επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, προβαίνει σε στοχευμένες απολύσεις με στόχο την ολοκλήρωση της υποβάθμισης και της απαξίωσης του ερευνητικού της φορέα (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).Στον καταθλιπτικό ορίζοντα που διαμορφώνεται για την εργατική τάξη της χώρας μας, αντιλήψεις και λογικές που μπορούν να σταθούν στον αντίποδα αυτής της εξέλιξης πρέπει να σιγήσουν. Δυστυχώς το έργο αυτό ανέλαβε στο μέτρο που της αναλογεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Αμέσως μετά την απομάκρυνση του επιστημονικού συμβούλου Γιώργου Ρωμανιά ανακοινώθηκε η εκδικητική και αντι-συνδικαλιστική απόλυση του Απόστολου Καψάλη.Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, ερευνητής εργασιακών σχέσεων και μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στο ΙΝΕ, προφανώς προκαλεί επειδή προσπαθεί να κάνει καλά τη δουλειά για την οποία πληρώνεται με χρήματα των εργαζομένων αυτής της χώρας.
Μαζί με άλλους συναδέλφους του στο ΙΝΕ συνδράμουν επί σειρά ετών στην τεκμηρίωση και στην επεξεργασία των θέσεων και των διεκδικήσεων του εργατικού και του συνδικαλιστικού κινήματος με γνώμονα την υπεράσπιση και την αναβάθμιση της μισθωτής εργασίας. Φαίνεται ότι οι αναλύσεις και οι εισηγήσεις του συναδέλφου Καψάλη σχετικά με τις πρόσφατες αντεργατικές ανατροπές και τις προτάσεις αντιμετώπισής τους ενόχλησαν την ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία μετατρέπεται για άλλη μια φορά σε στυγνό εργοδότη. Δεν φτάνει που μέσα στους χώρους της ανέχεται την ελαστική εργασία και τις εργολαβίες, προβαίνει τώρα και στην απροκάλυπτη απόλυση του συναδέλφου Καψάλη, και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του ΙΝΕ σε συνέχεια των εντεινόμενων σε βάρος του πιέσεων και αποκλεισμών.Θεωρούμε ότι σε συνθήκες ραγδαίας επιδείνωσης των συνθηκών απασχόλησης και διαβίωσης του κόσμου της εργασίας εργαλεία όπως το ΙΝΕ πρέπει όχι μόνον να διατηρηθούν αλλά και να ενισχυθούν. Το όχι και τόσο πρωτότυπο πρόσχημα των δεινών οικονομικών της ΓΣΕΕ αφενός δεν μπορεί να καλύψει τις πολιτικές μεθοδεύσεις, και αφετέρου γεννά ένα τεράστιο ζήτημα σχετικά με την αξιοποίηση εργατικού και δημόσιου χρήματος από τη διοίκηση της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Απαιτούμε:
• Την άμεση ανάκληση της απόφασης για την απόλυση του συναδέλφου Απόστολου Καψάλη και την παύση κάθε σε βάρος του δίωξης.
• Τη συνέχιση της απρόσκοπτης και ανεξάρτητης λειτουργίας του ερευνητικού έργου του ΙΝΕ.
• Την άμεση κατάργηση κάθε ευέλικτης μορφής εργασίας σε όλες τις δομές της ΓΣΕΕ.
• Πλήρη διαφάνεια και έλεγχο των οικονομικών της ΓΣΕΕ.
Η πρόεδρος του ΔΣ, Η γραμματέας του ΔΣ
Ιωάννα Μεϊτάνη, Αλέκα Πλακονούρη
http://aupareth.blogspot.com/ (διαδώστε το, βάλετε στον διαδικτυακό σας τόπο)

Οι τοκογλύφοι απαιτούν άμεσες λύσεις πολιτικής καταστολής!

"Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα συνολικότερα καλούνται μέσα σε λίγες εβδομάδες να βρουν μια λύση, ώστε να υπάρχουν επαρκείς πολιτικές εγγυήσεις, ότι το πρόγραμμα του Μαΐου δεν θα εκτροχιασθεί από τις πολιτικές αντιδράσεις, που θα τροφοδοτήσουν και την κοινωνική αναταραχή. Προς την κατεύθυνση αυτή, ζητούν από την κυβέρνηση να «καθαρίσει» το πολιτικό τοπίο, είτε εξασφαλίζοντας την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων πολιτικών δυνάμεων στο «νέο μνημόνιο», είτε ακόμη και με προσφυγή στις κάλπες, για να σχηματισθεί μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»."

Περισσότερα
http://www.stopcartel.info/2011/03/21/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/Οι_τοκογλύφοι_απαιτούν_άμεσες_λύσεις_πολιτικής_καταστολής!/5488.html