Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Σταθεροποιείται η κατάσταση, ο κίνδυνος παραμένει


Η κατάσταση στον σεισμόπληκτο πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα σταθεροποιείται, αλλά παραμένουν οι κίνδυνοι για ενδεχόμενη περαιτέρω επιδείνωση, ανακοίνωσε η Ατομική Υπηρεσία του ΟΗΕ το απόγευμα
Η κατάσταση στον σεισμόπληκτο πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα σταθεροποιείται, αλλά παραμένουν οι κίνδυνοι για ενδεχόμενη περαιτέρω επιδείνωση, ανακοίνωσε η Ατομική Υπηρεσία του ΟΗΕ το απόγευμα του Σαββάτου.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι αναπάντεχο; Σίγουρα» δήλωσε ο Γκράχαμ
ΙΑΕΑ: επιβεβαιώνεται παρουσία ραδιενέργειας σε τρόφιμα

Περισσότερα άρθρα...Πούτιν: ανακτάται ο έλεγχος του πυρηνικού σταθμούΕκτακτη σύνοδος στο ΠαρίσιΜαχητικά από την Δανία για την ζώνη αποκλεισμούΑγώνας δρόμου στο ΦουκουσίμαΣφαγή στην ΥεμένηΠέθανε ο Γουόρεν ΚρίστοφερΑυξάνεται ο τραγικός απολογισμόςΚάλπες για το σύνταγμα στην ΑίγυπτοΗ κρίση άναψε φωτιές και στο πετρέλαιοΑίμα στην ΥεμένηΣε «τάφο» από τσιμέντο το Φουκουσίμα«Μας άφησαν να πεθάνουμε»Υψωσε τείχος η γερμανική ΒουλήΤελεσίγραφο στον ΚαντάφιΑναβάθμιση συναγερμούΕξετάζουν «λύση Τσέρνομπιλ»Τα 23 μέτρα έφθασε το τσουνάμι στην ΙαπωνίαΔράση κατά Καντάφι ενέκρινε ο ΟΗΕΥιός Καντάφι: «Η Λιβύη δεν φοβάται»WSJ: Οπλα από την Αίγυπτο στους Λίβυους εξεγερμένουςΔιαψεύδει το κλείσιμο του εναέριου χώρου η ΛιβύηΔηλώνουν συμμετοχή στη στρατιωτική επιχείρηση Αντριου, ανώτατος αξιωματούχος του Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας. «Υπάρχουν κίνδυνοι, μπορεί να χειροτερεύσει» η κατάσταση, προσέθεσε ο ίδιος.

Ξεκίνησε η επέμβαση στη Λιβύη


Το γαλλικό γενικό επιτελείο στρατού ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε στόχους στη Λιβύη

Εντολή για αεροπορικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, κατά των δυνάμεων Καντάφι έδωσαν οι ηγέτες που συμμετείχαν στην έκτακτη διεθνή σύνοδο στο Παρίσι, ανάμεσά τους ηγέτες της Ε.Ε. και του Αραβικού Συνδέσμου, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από το λιβυκό έδαφος, ενώ το γενικό επιτελείο στρατού της χώρας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τους πρώτους στόχους. Νωρίτερα, ο Λίβυος ηγέτης απείλησε τις ξένες δυνάμεις ότι αν παρέμβουν στις υποθέσεις της Λιβύης, θα το μετανιώσουν.

Κώστας Πουπάκης : "Ο κ. Ρόβλιας μάλλον ζει σε μια άλλη χώρα που δεν υπάρχει αισχροκέρδεια- κερδοσκοπία στην αγορά καυσίμων, δεν υπάρχει ανεργία, οι τιμές είναι χαμηλές και οι μισθοί υψηλοί…

Δεν βλέπει ότι η αμόλυβδη βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 1,80 και στα νησιά πλησιάζει τα 2 ευρώ;
Δεν ακούει τις επίσημες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων που κάνουν λόγο για πειραγμένες αντλίες;
Δεν διαβάζει τις προειδοποιήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για πρακτικές καρτέλ;
Μέχρι και στις Βρυξέλλες βλέπουν αυτό που δεν βλέπει ο κύριος Ρόβλιας. Τη με ευθύνη του ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την απουσία πολιτικής βούλησης να προστατευτεί ο εργαζόμενος και ο καταναλωτής. Αυτό ακριβώς καταδίκασε ο αρμόδιος επίτροπος στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση που βάσει των ανωτέρω θέσαμε πριν λίγες ημέρες. Είπε τα αυτονόητα.
Ή μήπως ο κ. Ρόβλιας σκόπιμα αποκρύπτει την εγκληματική συμπεριφορά;
Μήπως θα έπρεπε αντί να τρέχει από κανάλι σε κανάλι να βγει στο δρόμο μαζί με όλους τους άλλους πολίτες να δει την τιμή της βενζίνης για την οποία με τις δηλώσεις του αισθάνεται περήφανος;
Γιατί πώς αλλιώς εκτός από εγκληματική συμπεριφορά μπορούν να χαρακτηριστούν οι παράνομες πρακτικές, που εφαρμόζονται χωρίς συνέπειες απέναντι στα ήδη βεβαρημένα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;
Πώς αλλιώς εκτός από εγκληματικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι ενέργειες του ίδιου ως συνυπεύθυνο μέλος της κυβέρνησης, που με την πολιτική της οδηγεί την πραγματική οικονομία της χώρας σε αδιέξοδο και τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, οξύνοντας τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες; Η κυβέρνηση του «Τιτανικού» που έχει οδηγήσει σε ναυάγιο την οικονομία, «βουλιάζοντας» ολόκληρη την κοινωνία.
· Εγκληματική ενέργεια για δυσφήμιση της χώρας διεθνώς, όταν ο Πρωθυπουργός του «λεφτά υπάρχουν» και τα στελέχη του, έλεγαν ότι δεν «υπάρχει σάλιο» και μιλούσαν για «χρεοκοπημένο κράτος», μετατρέποντας την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού, ρίχνοντας συνειδητά τη χώρα στη «μέγγενη» του Δ.Ν.Τ.
· Εγκληματική ενέργεια απέναντι στα ελληνικά νοικοκυριά, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά, τον οικογενειακό προγραμματισμό τους να ανατρέπεται και την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται, με αποτέλεσμα αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης να γίνονται πολυτέλεια γι’ αυτά.
· Εγκληματική ενέργεια απέναντι στους νέους, η ανεργία των οποίων ξεπερνά το 28%, γεγονός που τους αναγκάζει στην εργασιακή περιπλάνηση και τη μετανάστευση.
· Εγκληματική ενέργεια απέναντι στους μισθωτούς, τους νόμιμους και μόνιμους χρηματοδότες του Κρατικού προϋπολογισμού, που βλέπουν την εργασιακή ανασφάλεια να «χτυπά κόκκινο», τα «δώρα» και τα επιδόματα αδείας να καταργούνται και το μισθό τους να περικόπτεται κάθε φορά, που η τρόικα επισκέπτεται την Αθήνα. Η χώρα μας αναδεικνύεται σε «Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στη μείωση του ωρομισθίου κατά 5.5%, όταν σε επίπεδο Ε.Ε. των 27 αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 2.1% το τελευταίο τετράμηνο του 2010.
· Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των συνταξιούχων, που παρακολουθούν έντρομοι τη σύνταξή τους -τη μοναδική πηγή εσόδων για τους περισσότερους- να συρρικνώνεται σε κάθε νέα «κυβερνητική μεταρρύθμιση», με αποτέλεσμα τα άλλοτε «περήφανα γηρατειά» να στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα.
· Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των ανέργων, που με τη σχεδιαζόμενη μείωση ακόμη και του πενιχρού εισοδήματος ανεργίας καταδικάζονται στην εξαθλίωση και τη μακρόχρονη περιθωριοποίηση.
· Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των πολυτέκνων οικογενειών και της δημογραφικής εξέλιξης της χώρας, όταν οι «κυβερνώντες» συζητούν ακόμη και την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, αγνοώντας την καθοριστική συμβολή των πολυτέκνων στην ανάπτυξη και διαιώνιση της ελληνικής κοινωνίας.
· Εγκληματική ενέργεια απέναντι στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί και τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, με τα λουκέτα να γίνονται καθημερινό φαινόμενο στην αγορά, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της αδυναμίας τραπεζικού δανεισμού από βιώσιμες, μέχρι χθες, επιχειρήσεις.
· Εγκληματική ενέργεια απέναντι στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό της παιδείας, με τις άκριτες συγχωνεύσεις σχολείων, που θα εντείνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες και τη σχολική διαρροή, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στην εκπαίδευση για ένα μεγάλο μέρος κυρίως του επαρχιακού μαθητικού πληθυσμού.
· Εγκληματική ενέργεια σε βάρος της «γενιάς των 50αρηδων», που σπρώχνονται προς την ανεργία με τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε «χώρα φθηνού εργασιακού κόστους». Αλήθεια γιατί ενώ η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ακαριαία και με θρησκευτική ευλάβεια κάθε αντεργατική διάταξη των τελευταίων νόμων, δεν εφαρμόζει τη διάταξη για συμμετοχή των εργοδοτών και του κράτους στην αυτασφάλιση των ανέργων άνω των 55 ετών;
· Εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ευημερίας χώρας, καθώς σαν αντιπολίτευση δε συνήνεσαν ποτέ σε αναγκαία-πολύ λιγότερο επώδυνα μέτρα, εμποδίζοντας μεταρρυθμίσεις, που αν είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως δεν θα είχαμε φθάσει σήμερα σε αυτό το σημείο.
· Εγκληματική ενέργεια απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό γιατί ενώ γνώριζαν την κατάσταση της χώρας, κέρδισαν τις εκλογές «τάζοντας στους πάντες τα πάντα», κατά τον προσφιλή τους τρόπο, και δε έχουν καμία νομιμοποίηση για τα μέτρα που λαμβάνουν.
Εάν ο κ. Ρόβλιας διαθέτει την ελάχιστη πολιτική ευθύνη και τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, σαν μέλος της κυβέρνησης με την επίθεση που εξαπολύεται απέναντι στo εισόδημα, καθώς και σε κεκτημένα δικαιώματα και ελευθερίες των ελλήνων πολιτών, οφείλει να παρέμβει τώρα με πράξεις που θα διασφαλίσουν νόμιμες πρακτικές και θα προασπίσουν το συμφέρον του μέσου εργαζόμενου-καταναλωτή, αντί να μεταφέρει την αμηχανία του στα Μέσα Ενημέρωσης.

Απόψε η πιο μεγάλη πανσέληνος από το 1993

Η πιο μεγάλη και φωτεινή πανσέληνος των τελευταίων 18 ετών, θα είναι ορατή απόψε, εφόσον ο ουρανός έχει ξαστεριά
Την πιο μεγάλη και λαμπερή πανσέληνο των τελευταίων 18 χρόνων μπορούμε να απολαύσουμε απόψε, καθώς το φεγγάρι θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά μετά την 8η Μαρτίου του 1993. Συγκεκριμένα, απόψε η Σελήνη θα βρεθεί σε απόσταση 356.580 χιλιομέτρων από τη Γη και, σύμφωνα με επιστήμονες, μπορεί να φαίνεται μέχρι 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια κοινή πανσέληνο. Σημειώνεται ότι το 1993 η απόσταση του δορυφόρου από τη Γη ήταν τα 356.530 χιλιόμετρα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι για τους περισσότερους θα υπάρχει σημαντική διαφορά στην παρατήρηση της πανσελήνου. «Το περίγειο της Σελήνης δεν είναι σταθερό και, επειδή έχουμε πανσέληνο σε διάφορες θέσεις της τροχιάς, τυχαίνει τώρα αυτό να συμβεί στο περίγειο. Η διαφορά θα είναι μικρή και δε θα είναι εύκολα αντιληπτή για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς με το μάτι δε θα μπορούμε να αντιληφθούμε τη διάμετρο ή τη φωτεινότητα», σημείωσε ο Χαράλαμπος Βάρβογλης, καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ. Το φαινόμενο, όταν δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται σε κοντινό σημείο σε σχέση με τη Γη, ονομάζεται περίγειο (κοντά στην πανσέληνο), ενώ το πιο μακρινό σημείο της Σελήνης από τη Γη ονομάζεται απόγειο και τότε το φεγγάρι βρίσκεται σε απόσταση από τον πλανήτη μας περίπου 406.500 χλμ. Απόψε αν ο ουρανός δεν έχει σύννεφα, η πανσέληνος θα είναι στην κορύφωσή της στις 20:10, ενώ η ανατολή της θα ξεκινήσει στις 18:34 και η δύση της στις 05:52.





Νέα και ειδήσεις μέσα απο τις σελίδες της "Μακεδονιας"