Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

"ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ" στο Λουτράκι


Η ΟΝΝΕΔ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για τον Αγώνα ΖωήςΤο Τοπικό Γραφείο της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, συγχαίρει τους τοπικούς επαγγελματικούς - πολιτιστικούς - αθλητικούς και λοιπούς συμμετέχοντες φορείς και πολίτες για την ανθρωπιστική πρωτοβουλία τους.Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στην εν λόγω προσπάθεια με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις, ενώ εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη συμπολίτισσά μας και την οικογένειά της.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι καθήκον όλων μας.
ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Συνεδρίαση του Τομέα Μ.Μ.Ε. της Ν.Δ.


Συνεδρίασε χθες, ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο νέο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα.
Ο τομέας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δημιουργήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά μετά την τελευταία αναδιάρθρωση της δομής του κόμματος. Η κίνηση κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξανόμενης σημασίας, αλλά και των συσσωρευόμενων προβλημάτων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης

Τι είδους επαφές διεξάγονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ;

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης και Υπουργού Επικρατείας Μπουλέντ Αρίντς, που έκανε λόγο για εξελισσόμενη διαπραγμάτευση ακόμη και νησιών του Αιγαίου, μαζί με το θέμα των χωρικών υδάτων και του FIR, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν απαντάται με τις «αναιμικές» διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου του
ΥΠΕΞ Τις απαντήσεις πρέπει να τις δώσουν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Εξωτερικών, για να μάθει επιτέλους η Ελληνική κοινή γνώμη τι ακριβώς έχει ειπωθεί κατά τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν στο Ερζερούμ (όπως επανειλημμένως έχει ρωτήσει, δημοσίως, η Ν.Δ.) και τι συζητείται, στην πραγματικότητα, κατά τις διερευνητικές επαφές που διεξάγονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».





Σταύρος Καλαφάτης «Η Ελληνική Αστυνομία θύμα της ανερμάτιστης πολιτικής της κυβέρνησης».

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 13261/17-03-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, με θέμα «Ανεπάρκεια υποδομών, υλικοτεχνικού και επιχειρησιακού εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη». Την επιχειρησιακή επάρκεια της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, διερευνά μέσω της ερώτησής του ο κ. Καλαφάτης, με δεδομένο ότι το πρόσφατο δυσάρεστο συμβάν της τραγικής απώλειας δύο νέων αστυνομικών, έφερε στην επιφάνεια σειρά ζητημάτων. Τα γεγονότα και οι συζητήσεις που γίνονται, αποκαλύπτουν σημαντικές αδυναμίες των αστυνομικών αρχών να διατηρήσουν ένα ασφαλές πλέγμα θωράκισης της Πολιτείας.Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα από το μονοδιάστατο πρίσμα της εξοικονόμησης πόρων, αγνοώντας τη σοβαρότερη διάσταση που αφορά στην επιχειρησιακή της ετοιμότητα. Θλιβερό ακούγεται το γεγονός ότι στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, προβλέπεται η μείωση του αριθμού των ημερών ετήσιας εκπαίδευσης των αστυνομικών, καθώς και ο αριθμός των σφαιρών που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις βολής. Καθίσταται πλέον τριτοκοσμικό, να στερείται από τις αστυνομικές υπηρεσίες η δυνατότητα διενέργειας συντήρησης των οχημάτων τους (περιπολικών, μοτοσυκλετών κ.λ.π.), γεγονός που έχει ως συνέπεια πολλά από αυτά να παραμένουν ακινητοποιημένα. Σ' αυτό το ανησυχητικό πλαίσιο μπορεί να τεθεί πλήθος ερωτημάτων. Κυρίως όμως είναι σημαντικό κατά τον κ. Καλαφάτη, η κυβέρνηση να απαντήσει σε ένα κεντρικό. Πως δηλαδή, αντιλαμβάνεται τη θεσμική της ευθύνη να καταστήσει την Ελληνική Αστυνομία επιχειρησιακά και υλικοτεχνικά θωρακισμένη και ανά πάσα στιγμή έτοιμη, ώστε να παρέχει ουσιαστική ασφάλεια και προστασία τόσο στα στελέχη της όσο και στους πολίτες της χώρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Ανεπάρκεια υποδομών, υλικοτεχνικού και επιχειρησιακού εξοπλισμού της
Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη».
Μετά το πρόσφατο δυσάρεστο συμβάν της τραγικής απώλειας δύο νέων αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, ανέκυψαν πολλές συζητήσεις και θέματα που αφορούν την επιχειρησιακή επάρκεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον τελευταίο κυρίως χρόνο, παρατηρείται ιδιαίτερη έξαρση της εγκληματικότητας είτε ως συνέπεια της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας είτε ως συνέπεια αδυναμίας των αστυνομικών αρχών να διατηρήσουν ένα ασφαλές πλέγμα θωράκισης της πολιτείας.
Η οριζόντια περικοπή δαπανών που προβλέπει το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, έχει πλήξει αντίστοιχα ζητήματα συντήρησης υποδομών και επιχειρησιακού εξοπλισμού, καθώς και τις λειτουργικές προμήθειες των αστυνομικών διευθύνσεων.Έτσι ιδιαίτερα όσον αφορά την Θεσσαλονίκη, λόγω της έλλειψης πιστώσεων στον προϋπολογισμό των υπηρεσιών, είναι ακινητοποιημένο ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αστυνομικών οχημάτων (περιπολικών, μοτοσυκλετών κ.λ.π.) διότι δεν εξυπηρετούνται ορθολογικά οι διαδικασίες προληπτικής και τακτικής τους συντήρησής. Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαιτούμενα ανταλλακτικά ή να αποπληρώσουν εξειδικευμένα συνεργεία. Σε περισσότερο ακραίες περιπτώσεις, παρατηρείται ακόμη και το φαινόμενο αδυναμίας προμήθειας καυσίμων, τόσο για τα οχήματα όσο και για τη θέρμανση κτιρίων της υπηρεσίας.Θλιβερό ακούγεται επίσης το γεγονός ότι στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, προβλέπεται η μείωση του αριθμού των ημερών ετήσιας εκπαίδευσης των αστυνομικών για την διατήρηση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, καθώς και ο αριθμός των σφαιρών που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις βολής. Από την άλλη μεριά υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες από τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας, ότι μέρος του εξοπλισμού τους οι αστυνομικοί αναγκάζονται να εφοδιασθούν με δικούς τους πόρους από το εμπόριο (π.χ. αλεξίσφαιρα γιλέκα, ειδικές στολές, μπουφάν κ.λ.π.), γιατί αυτά που τους διαθέτει η υπηρεσία, είναι κατώτατης ποιότητας.
Για όλα τα παραπάνω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ :
Κατά πόσο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, είναι επιχειρησιακά και υλικοτεχνικά θωρακισμένη, να αντιμετωπίσει την έξαρση της εγκληματικότητας και να προστατέψει ουσιαστικά τόσο τους πολίτες της Θεσσαλονίκης όσο και το ίδιο της το ανθρώπινο δυναμικό ;
Ποιά είναι η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε οχήματα (περιπολικά, μοτοσυκλέτες, κλούβες, λεωφορεία κ.λ.π.) ; Πόσα από τα εν λόγω οχήματα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και πόσα βρίσκονται ακινητοποιημένα ;Ποιές οι πιστώσεις του προϋπολογισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για το 2011, για εκπαίδευση προσωπικού, λειτουργικές δαπάνες προμηθειών (συντήρηση οχημάτων, καύσιμα κ.λ.π.) και αγορά νέου υλικοτεχνικού - επιχειρησιακού εξοπλισμού ; Ποιές οι περικοπές στις ανωτέρω πιστώσεις σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη (2009 και 2010) ;
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Σταύρος Καλαφάτης





Ερώτηση του κ. Καλαφάτη για την υποστελέχωση και περικοπή κρατικής επιχορήγησης του ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 13260/17-03-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, με θέμα «Προβληματική η λειτουργία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α) λόγω υποστελέχωσης και περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση». Στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά και το έργο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α), το οποίο αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους βασικότερους φορείς εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες στη χώρα μας. Επισημαίνει ότι η συμβολή αυτή γίνεται ακόμη πιο ουσιαστική και κρίσιμη στη δυσχερή συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, που τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, καθώς και η ανεργία οδηγούν σημαντικό ποσοστό νέων κυρίως ανθρώπων, να πειραματίζονται με ψυχοδραστικά φάρμακα και ουσίες, ενισχύοντας τον κίνδυνο της εξάρτησης τους από αυτές.
Ο κ. Καλαφάτης ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα της περικοπής της κρατικής επιχορήγησης του ΚΕ.Θ.Ε.Α., καθώς και τη δυνατότητα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού στα προγράμματα συμβουλευτικής και θεραπευτικής απεξάρτησης, προκειμένου να αρθούν τα σημερινά προβλήματα και οι δυσλειτουργίες του Κέντρου.
Παράλληλα διερευνά τις κυβερνητικές θέσεις και πολιτικές στο γενικότερο ζήτημα της πρόληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών ουσιών, με δεδομένη την αυξητική τάση που εμφανίζει στις μέρες μας, ο αριθμός των εξαρτημένων σ' αυτές ατόμων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων


ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Προβληματική η λειτουργία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων
(ΚΕ.Θ.Ε.Α) λόγω υποστελέχωσης και περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση».
Είναι αδιαμφισβήτητη η προσφορά και το έργο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) στο πλαίσιο της προσπάθειας της πολιτείας να συμβάλει στην πρόληψη και τη θεραπευτική απεξάρτηση ατόμων από ναρκωτικές ουσίες. Η συμβολή αυτή γίνεται ακόμη πιο ουσιαστική και κρίσιμη στη δυσχερή συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, που τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα οδηγούν σημαντικό ποσοστό νέων κυρίως ανθρώπων, να πειραματίζονται με ψυχοδραστικά φάρμακα και ουσίες, ενισχύοντας τον κίνδυνο της εξάρτησης τους από αυτές. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από υπευθύνους της διοίκησης του ΚΕ.Θ.Ε.Α., το κέντρο προσφέρει υπηρεσίες σε 4.000 εξαρτώμενους από ναρκωτικές ουσίες, ενώ 200 άτομα αποφοιτούν κάθε χρόνο από τα προγράμματα τριετούς διάρκειας που στηρίζονται αποκλειστικά σε ψυχοκοινωνική προσέγγιση.Μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων (π.χ. "Ιθάκη", "Στροφή", "Έξοδος" κ.ά.) που υλοποιούνται από 100 περίπου μονάδες σε όλη την Ελλάδα, το ΚΕ.Θ.Ε.Α. αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους βασικότερους φορείς εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ουσίες στη χώρα μας. Τα συγκεκριμένα προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και απεξάρτησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σημαντικές δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, συμβουλευτικής, επανένταξης, επιστημονικής εποπτείας κ.λ.π., που μεταφράζεται σε σημαντικές απαιτήσεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και λειτουργικές δαπάνες.Η υποστελέχωση όμως των εν λόγω προγραμμάτων εξαιτίας της αδυναμίας διενέργειας προσλήψεων, καθώς και η πρόσφατη σημαντική μείωση (10%) στις πιστώσεις της κρατικής επιχορήγησης, σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση των ατόμων που απευθύνονται για βοήθεια στις υπηρεσίες του ΚΕ.Θ.Ε.Α., καθιστούν τη λειτουργία του κέντρου ιδιαίτερα προβληματική και έως ένα σημείου αναποτελεσματική.Η αναποτελεσματικότητα της απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία, ενισχύεται από τα σημερινά αδιέξοδα της ανεργίας, τα οποία στερούν τη δυνατότητα ενίσχυσης της αυτοεκτίμησής των ατόμων που ακολουθούν τα συγκεκριμένα προγράμματα. Η αδυναμία προώθησης αυτών των ατόμων στην αγορά εργασίας, ενέχει τον κίνδυνο υποτροπής τους, επιτείνοντας ένα φαύλο κύκλο θεραπευτικής απεξάρτησης, ο οποίος επαναλαμβάνεται έντονα κυρίως στις περιπτώσεις αποφυλακισμένων χρηστών.

Για όλα τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ :

1. Ποιό είναι σήμερα το επίσημο σχέδιο δράσης και ποιά η πολιτική της κυβέρνησης, απέναντι στο ζήτημα της πρόληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών ουσιών ;
2. Πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το αρμόδιο Υπουργείο την αυξανόμενη τάση εξάρτησης ατόμων σε ουσίες, λόγω των ψυχολογικών και κοινωνικών αδιεξόδων που επιτείνει η δυσχερής οικονομική συγκυρία, καθώς και τις λίστες αναμονής σε προγράμματα απεξάρτησης ;
3. Προβλέπεται η δυνατότητα ενίσχυσης της στελέχωσης του ΚΕ.Θ.Ε.Α. με εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να λειτουργούν ορθολογικά τα προγράμματα πρόληψης, συμβουλευτικής, απεξάρτησης και επανένταξης εξαρτημένων ατόμων ;
4. Υπάρχει η βούληση από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα περικοπής της κρατικής επιχορήγησης του ΚΕ.Θ.Ε.Α., προκειμένου να αρθούν οι δυσχέρειες κάλυψης των δαπανών προσωπικού και λειτουργικών εξόδων ;
5. Σε ποιές ενέργειες θα προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες της διοίκησης του ΚΕ.Θ.Ε.Α. για την παράνομη λειτουργία ιδιωτικών κέντρων απεξάρτησης ;
Αθήνα, Μαρτίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Σταύρος Καλαφάτης





Λιβύη – Απαγόρευση Πτήσεων.Νίκος Χουντής: «Η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ελληνικό έδαφος και ελληνικές δυνάμεις στους στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς που ήδη ξεκίνησαν»

 Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων αποτελεί ένα κορυφαίο σημείο στις εξελίξεις. Η επιχειρούμενη στρατιωτική παρέμβαση με μοχλό το ΝΑΤΟ, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον Αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερα μεγάλες θα είναι και οι επιπτώσεις στην Ελλάδα αφού η βάση της Σούδας θα αποτελέσει το κέντρο των νατοϊκών επιχειρήσεων. Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και να δεσμευτεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ελληνικό έδαφος και ελληνικές δυνάμεις στους στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς που ήδη ξεκίνησαν».







Καλεσμα της συντονιστικης επιτροπης κινηματων και πρωτοβουλιών

Συνέχιση της ανοιχτής Συνέλευσης* της συντονιστικης επιτροπης κινηματων και πρωτοβουλιών για την οργάνωση μεγάλης συγκεντρωσης και συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στον επόμενο μήνα, αυτό  το Σάββατο 19/3/2011 και ώρα 16.00 στην μουσική σκηνή "Αυλαία", οδός Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως.(πλησίον μετρό Κεραμεικός). Περισσότερα. http://www.stopcartel.info/index.php

Έρχεται η απόλυτη ληστεία όλων των εποχών σε βάρος της χώρας!

"Παραχώρηση δημόσιας γής:O επενδυτής που θα καταλήξει σε μια συμφωνία με το Δημόσιο θα πληρώσει μεν ένα σημαντικό ποσό για τα δικαιώματα που θα του εκχωρηθούν, (δικαιώματα επιφάνειας) γνωρίζοντας όμως εκ των προτέρων, ότι θα πάρει πίσω το κεφάλαιό του από την εφορία!" Περισσότερα http://www.stopcartel.info/index.php

Παρά το γεγονός ότι πάνω από 20 τράπεζες φύλαξης βλαστοκυττάρων λειτουργούν στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ακόμα σύστημα διαπίστευσης, και αδειοδότησης τους

 Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή


Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα λειτουργούν πάνω από 20 τράπεζες φύλαξης βλαστοκυττάρων και ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει εκδώσει πόρισμα με το οποίο καλούσε τα 3 μεγαλύτερα μαιευτήρια της Αθήνας να «επιστρέψουν άμεσα στους αναφέροντες ως αχρεωστήτως και χωρίς νόμιμη αιτία καταβληθέντα ποσά των χρεώσεων που έχουν ήδη παρανόμως εισπραχθεί», η Ελλάδα δεν έχει οριστικοποιήσει το σύστημα διαπίστευσης, ορισμού, έγκρισης ή αδειοδότησης των ιδρυμάτων ιστών, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών κυττάρων αίματος ομφάλιου λώρου, όπως όφειλε να κάνει με βάση τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό απαντά ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Υγείας κ. Dalli στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Ποιο συγκεκριμένα στην απάντηση του ο κ. Dalli αφού αναφέρει ότι «σύμφωνα με την οδηγία 2004/23/EΚ, όλα τα ιδρύματα ιστών, δημόσια ή ιδιωτικά, πρέπει να έχουν διαπιστευτεί, οριστεί, εγκριθεί ή αδειοδοτηθεί από την αρμόδια αρχή του οικείου κράτους μέλους και να συμμορφώνονται με τα πρότυπα που καθορίζονται στην εν λόγω οδηγία και στα μέτρα εφαρμογής της». Σημειώνει ότι «τα κράτη μέλη είναι αρμόδια για την έγκριση των τραπεζών κυττάρων αίματος ομφάλιου λώρου.» και τονίζει «η Ελλάδα δεν έχει οριστικοποιήσει το σύστημα διαπίστευσης, ορισμού, έγκρισης ή αδειοδότησης των ιδρυμάτων ιστών, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών κυττάρων αίματος ομφάλιου λώρου.
Ο κ. Dalli στην απάντησή του καταλήγει λέγοντας:
« Η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμη δημόσια προσβάσιμο μητρώο των εγκεκριμένων ιδρυμάτων ιστών» και ότι «θα εξετάσει επίσης τις ελλείψεις στην εφαρμογή και θα απευθυνθεί στις ελληνικές αρχές σχετικά με το θέμα αυτό».
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης και απάντησης είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο:






ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ: Kαι...κανάλι τηλεοπτικό από την Ρόδο, ταξίδεψε στην Φλόριδα, γιά να καλύψει τις 28 ώρες στο Μαϊάμι, του υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη, γιά την έκθεση Κρουαζιέρας 2011.


  Περσσότερα      www.kalami.us
       www.kalami.net

Ιαπωνία. Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό στη βορειοανατολική Ιαπωνία ξεπέρασε αυτόν του Κόμπε

Οι νεκροί από το σεισμό και τα τσουνάμι που έπληξαν πριν από μια εβδομάδα τη βορειοανατολική Ιαπωνία έχουν ήδη φτάσει τους 6.539, ξεπερνώντας τους νεκρούς που είχε προκαλέσει το 1995 ο σεισμός στο Κόμπε στη δυτική Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν φτάσει τους 6.434, ανακοίνωσε η ιαπωνική αστυνομία. Στο μεταξύ πυροσβεστικά οχήματα του ιαπωνικού στρατού άρχισαν να ρίχνουν νερό στον υπερθερμασμένο αντιδραστήρα αριθμός 3 του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα για να προλάβουν μια πιθανή καταστροφή, αναφέρουν σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Οι αντλίες των πυροσβεστικών οχημάτων άρχισαν να ρίχνουν νερό στη δεξαμενή καυσίμου του αντιδραστήρα. Ατμός υψώνεται από το κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα και το οποίο έχει υποστεί ζημιές. Επτά πυροσβεστικά οχήματα θα ρίξουν συνολικά 50 τόνους νερού στον αντιδραστήρα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK επικαλούμενο το υπουργείο Αμυνας.
Ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Τόκιο αναμένεται επίσης να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα αριθμός 1 του πυρηνικού σταθμού, στον οποίο το επίπεδο του νερού στη δεξαμενή καυσίμων πιστεύεται ότι μειώνεται, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιούκιο Εντάνο. Ερωτηθείς για την κατάσταση στους αντιδραστήρες αριθμός 5 και αριθμός 6, ο Εντάνο δήλωσε πως οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σταδιακά και σ' αυτούς, όμως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Αν θεωρηθεί απαραίτητο, θα ρίξουν νερό και στους αντιδραστήρες αυτούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

"Αγγελιοφόρος"