Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από το τσουνάμι στην Ιαπωνία

Έρευνα για το e-mail του τρόμου

Πανικό στο διαδίκτυο προκάλεσε ανώνυμο e-mail, που προειδοποιούσε για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας πρωτοδικών, ώστε να βρεθούν οι διαδικτυακές Κασσάνδρες
Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η ανάρτηση ανώνυμου e-mail στο διαδίκτυο, το οποίο έκανε λόγο για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας την 25η Μαρτίου.
Τη Δευτέρα θα ληφθούν καταθέσεις από τουλάχιστον 40 άτομα, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.Το μήνυμα υποτίθεται ότι συντάχθηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος και εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, την ώρα που η χώρα μας έδινε μάχη για να εξασφαλίσει την επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων που έλαβε από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.Το e-mail περιείχε και πληροφορίες για υποτιθέμενο "διάγγελμα" του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, θα συνέδεε τους τότε αγώνες για την απελευθέρωση με τον αγώνα που πρέπει να δώσουν ενωμένοι οι Έλληνες για να διαφυλάξουν την οικονομική τους ελευθερία.Λόγω του κινδύνου επίδρασης και επιρροής που ενδεχομένως θα είχε σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, διατάχθηκε από την εισαγγελέα πρωτοδικών Ελένη Ράικου κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Το συγκεκριμένο e-mail, δεδομένου μάλιστα ότι προκάλεσε σύγχυση και σε πελάτες τραπεζών που απηύθυναν αγωνιώδη ερωτήματα, θορύβησε τις διοικήσεις των τραπεζών, που κινητοποίησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών.νΑπό τις παρεμβάσεις τους ενεργοποιήθηκε και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διεξάγει έρευνες ώστε να εντοπιστούν οι διακινητές των παραπλανητικών σεναρίων.

«Πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια» τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από το εργοστάσιο

Πυρηνικός εφιάλτης στην Ιαπωνία
Πιθανή η έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα - Νέο Τσερνόμπιλ φοβούνται Αμερικανοί ειδικοί Η ιαπωνική κυβέρνηση αποκάλυψε σήμερα πως είναι πιθανό να έχει ξεκινήσει η διαδικασία τήξης στους πυρήνες των αντιδραστήρων 1 και 3 στο πυρηνικό κέντρο Φουκουσίμα Νο1, στην κατεστραμμένη από τον σεισμό και το τσουνάμι βορειανατολική περιοχή της χώρας. Προειδοποίησε, μάλιστα, πως υπάρχει νέο μεγάλο ενδεχόμενο να σημειωθεί έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1 εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου στον αντιδραστήρα 3.

Έφυγε ο Μανώλης Ρασούλης.

Επί 9 μέρες νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του ήταν ο Μ.Ρασούλης!!

Μόνος όπως ζούσε τον τελευταίο καιρό "έφυγε" από την ζωή ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.
 Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως αφού όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο Μ.Ρασούλης παρέμενε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Μ.Μπότσαρη στην Θεσσαλονίκη από 7 ως 9 ημέρες. Γνωστοί και φίλοι τον αναζήτησαν σε όλο αυτό το διάστημα ωστόσο ο μουσικοσυνθέτης δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα τακτική όμως που εφάρμοζε συχνά όταν δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ωστόσο όταν πέρσασε σχεδόν μια βδομάδα χωρίς να δώσει σημεία ζωής πήγαν με κλειδαρά στο σπίτι του, άνοιξαν την πόρτα και τον βρήκαν νεκρό
Seleo.gr News

Στη φυλακή για τον θάνατο αδέσποτων

Με ποινή φυλάκισης 5 μηνών τιμωρήθηκαν από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ρόδου, δύο άνδρες από τη Σορώνη, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι πριν δύο χρόνια είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει αδέσποτα σκυλιά της περιοχής.Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο νησί και είχε καταδικαστεί από το σύνολο των φορέων και των συλλόγων του «σμαραγδένιου» νησιού.



Νέα και ειδήσεις μέσα απο τις σελίδες τηα "Μακεδονίας"

                 Περισσότερα. http://www.makthes.gr/news/view/Main/reportage/

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες της 8ετίας

 Η μέση θερμοκρασία, καθώς και η μέση μέγιστη, του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετιας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού του ΑΠΘ Η παγωνιά και τα χιόνια της προηγούμενης εβδομάδας οδήγησαν τη θερμοκρασία στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετίας για τα μετεωρολογικά δεδομένα της πόλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο Τομέας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ και επεξεργάστηκαν ο διευθυντής του τομέα, καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας, και ο συνεργάτης του μετεωρολόγος Κωνσταντίνος Τυμπανίδης, τις πρώτες δέκα μέρες του φετινού Μάρτη καταγράφηκαν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη.Συγκεκριμένα, η μέση θερμοκρασία τις πρώτες 10 μέρες του Μαρτίου ήταν στους 5,4 βαθμούς (2,6 η μέση ελάχιστη και 8,2 η μέση μέγιστη), ενώ το προηγούμενο πιο κρύο δεκαήμερο του πρώτου μήνα της άνοιξης ήταν αυτό του 2005 με μέση θερμοκρασία 6,6 βαθμούς (2,4 η μέση ελάχιστη και 10,9 η μέση μέγιστη).«Η μέση μέγιστη θερμοκρασία το πρώτο δεκαήμερο του φετινού Μαρτίου ξεπέρασε τους 10 βαθμούς μόνο για μία μέρα, στις 7 Μαρτίου, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν για δύο ημέρες, στις 8 και 9 Μαρτίου, κάτω από το μηδέν. Για το 2005, το προηγούμενο πιο κρύο δεκαήμερο του Μαρτίου, η μέγιστη θερμοκρασία ήταν κάτω από τους 10 βαθμούς μόνο για τρεις ημέρες, στις 3, 4 και 10 του μήνα, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν για δύο ημέρες, την 1η και τη 2α Μαρτίου», σημειώνουν οι κ. κ. Καρακώστας και Τυμπανίδης.





Ιαπωνία: Έως και τους 10.000 μπορεί να φθάσουν οι νεκροί, εκτιμά η αστυνομία

Τους 10.000 μπορεί να φθάσει ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι της Παρασκευής, μεταδίδει σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, επικαλούμενο αξιωματικό της αστυνομίας.Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δεν έκαναν λόγο για περισσότερους από 1.800 νεκρούς.Σήμερα πάνω από το 600 σοροί ανακαλύφθηκαν κατά μήκους των ακτών των βορειοανατολικών επαρχιών Μιγιάγκι και Ιουάτε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο.
Στα βορειοανατολικά, όπου βρισκόταν και το επίκεντρο της καταστροφής, οι αρχές έχουν χάσει επαφή με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, από το οποίο καταστράφηκαν πολλά κτήρια και παρασύρθηκαν πολυάριθμοι άνθρωποι.





Εξακολουθούν να αποκαλούν τα Σκόπια ως ''Μακεδονία''.

Τ' αποτελέσματα της πολυδιαφημισμένης ''μεγάλης υποστήριξης της Ελλάδας'' από τις εβραιοαμερικανικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ: Εξακολουθούν - Π. Γερουλάνος: Ανάβαλε τελευταία ώρα το προγραμματισμένο ταξίδι-''διακοπές'' στο Μαϊάμι γιά την ''μεγάλη τουριστική προβολή της Ελλάδας''...Θα πάει τελικά Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη. Στην αμερικάνικη πρωτεύουσα θα έχει γεύμα με προέδρους εβραιο-αμερικάνικων Οργανώσεων, στη Νέα Υόρκη πάει γιά ιδιωτικές του υποθέσεις (ίσως ''πεταχτεί'' και μέχρι το Λος 'Αντζελες). .. 'Εφτασαν στο Μαϊάμι -λίγο πριν τα μεσάνυχτα Σαββάτου- ο υπουργός Διαμαντίδης και η πολυμελής αντιπροσωπεία.
http://www.kalami.us/
http://www.kalami.net/