Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ανέβαλε τελευταία ώρα το ταξίδι-''διακοπές'' στο Μαϊάμι, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος

 Ανάβαλε τελευταία ώρα το ταξίδι-''διακοπές'' στο Μαϊάμι, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος (διαισθανόμενος το αναμενόμενο ''κράξιμο''). Θα πάει Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, άγνωστο γιά ποιούς λόγους. Θα κάνουν όμως ''διακοπές'' στην Φλόριδα οι Διαμαντίδης, Νικητιάδης και πολυμελής αντιπροσωπεία.
Περισσότερα. http://www.kalami.us/

Διαρκές Πανευρωπαϊκό και Καταστροφικό Μνημόνιο για τους λαούς της Ε.Ε.

Πενιχρά και επισφαλή ανταλλάγματα για την Ελλάδα


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με αφορμή τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κρατών της Ευρωζώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών της Ευρωζώνης, αποφασίστηκε η υιοθέτηση και εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μνημονίου, στα πρότυπα της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την άποψη που υποστήριζε ότι η χώρα μας παίζει το ρόλο του πειραματόζωου.Το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο αποτελεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους λαούς της Ευρώπης, αφού καταργεί τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, εγκαθιστά το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της flexicurity, «συνταγματοποιεί» το Σύμφωνο Σταθερότητας, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρέδωσε στο Γαλλογερμανικό άξονα τη δημόσια περιουσία μας, με αντάλλαγμα την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δις και τη μείωση του επιτοκίου, που σε κάθε περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το εκρηκτικό πρόβλημα του συνολικού δημόσιου χρέους».
Το Γραφείο Τύπου



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΗ


Η τροπολογία Ρέππα, η τρομοκρατική και εκφοβιστική προσπάθεια των κυβερνώντων να μας πείσουν για την «αποκλίνουσα» συμπεριφορά μας, μας βρίσκει ξανά στους δρόμους για 18ο μήνα.
Το κίνημά μας θα μείνει στους δρόμους μέχρι να ξηλωθούν όλες οι μπάρες του χρεοκοπημένου συστήματος που βυθίζει όλο τον εργαζόμενο πληθυσμό σε καθεστώς μόνιμης ανεργίας και υποαπασχόλησης.Εμείς δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε για χατήρι των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων και των ανεκδιήγητων μνημονιακών κυβερνήσεων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΑΦΙΔΝΕΣ 4 μμ, ΘΗΒΑ 3 μμ - (ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 2.15 μμ απο τον ΒΟΥΡΚΟ)
ΜΑΛΓΑΡΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 3 μμ (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 2 μμ),
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΩΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3 μμ,
ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΙΣΘΜΟΣ 11 πμ,
ΔΙΟΔΙΑ ΑΣΕΑΣ (ΜΑΝΑΡΗ) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 3 μμ (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13.00 ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 14.00 ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ)
ΘΕΣΣΑΛΙΑ 3 μμ (προσυγκέντρωση Δημαρχείο Βόλου στις 2.20 μμ)
Συνοπτικές οδηγίες διέλευσης, αναλυτικές στο blog www.oxidiodia.gr
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ «ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ»: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!
ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Ακολουθούν οι οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού έγινε νόμος η (ν)τροπολογία του Ρέππα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ: Σπρώχνουμε τις μπάρες και περνάμε όπως κάνουμε 17 μήνες τώρα. Η Τροχαία μπορεί να κόψει κλήση μόνο αν μας δει (αυτοπροσώπως). Δεν μπορεί να μας κόψει κλήση παρακάτω, ούτε αν τους ενημερώσει η ιδιωτική εταιρεία των χαρατσιών. Η Τροχαία δεν μπορεί να μας κάνει έλεγχο κατά τη διαδρομή ζητώντας την απόδειξη των διοδίων. Όταν κάποιος περνάει το e-pass δεν υπάρχει απόδειξη διοδίων.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ: Ζητάμε έκδοση Επί πιστώσει απόδειξης δηλώνοντας στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Η απόδειξη επί πιστώσει χρησιμοποιείται από εμάς μόνο και μόνο για να παρακαμφθεί η (ν) τροπολογία Ρέππα και για να μην μας κόψει κλήση η Τροχαία. Ορισμένες εταιρείες ζητούν να συμπληρωθεί έντυπο αδυναμίας πληρωμής. Αν και παράνομο, αν τυχόν συμπληρωθεί, δεν δίνουμε την ταυτότητά μας, μόνο τα στοιχεία μας προφορικά και πριν υπογράψουμε το έντυπο αδυναμίας πληρωμής και πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Χιλιάδες αποδείξεις επί πιστώσει και έντυπα αδυναμίας πληρωμής έχουν εκδοθεί σε 17 μήνες αγώνων. Καμία απόδειξη επί πιστώσει και κανένα ειδοποιητήριο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Η τροπολογία Ρέππα έγινε για τρομοκρατία και εκφοβισμό, καθώς οι εταιρείες των διοδίων για να εισπράξουν το αντίτιμο πρέπει να πάνε χιλιάδες οδηγούς στα δικαστήρια όπου θα αποδειχτεί ότι τα διόδια είναι παράνομα.
Προτείνουμε στους οδηγούς να κρατήσουνε τις αποδείξεις επί πιστώσει και τα έντυπα αδυναμίας πληρωμής, προκειμένου να αποδείξουν στα παιδιά τους και στους φίλους τους ότι συμμετείχαν στο κίνημα που ξήλωσε τα διόδια από τους δημόσιους δρόμους.
Συμμετέχουμε στις κατά τόπους επιτροπές, είμαστε αλληλέγγυοι και δυναμώνουμε τον αγώνα μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ