Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δήλωση κ. Σταύρου Καλαφάτη για την συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή έντονες πληροφορίες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά ενέργειας και μάλιστα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, αναφορικά αφενός με την αποτυχία εξεύρεσης νέου στρατηγικού επενδυτή για την ΕΠΑ Αττικής και αφετέρου με την άνευ σχεδίου άσκηση πίεσης εκ μέρους της Κυβέρνησης προς ΔΕΗ και ΔΕΠΑ για «κλείσιμο» μεταξύ τους συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου, καθώς και την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διαφαινόμενη αρνητική πορεία του διαγωνισμού για την ΕΠΑ Αττικής, αλλά και η δυστοκία για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και άλλων ημικρατικών φορέων στην αγορά ενέργειας, αναδεικνύει ένα σημαντικό ζήτημα:. Ότι η παρέμβαση της Κυβέρνησης με στόχο να κατευθύνει ορισμένες διαδικασίες καταλήγει σε αποτυχία των εγχειρημάτων και απαξιώνει συστηματικά θεσμούς που είναι χρήσιμοι για την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας.
Είναι αντιληπτό το άγχος της Κυβέρνησης και η αγωνία της να συγκεντρώσει χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις. Η αγωνία όμως αυτή τείνει να καταστρέψει ζωτικούς τομείς της εθνικής οικονομίας ιδιαίτερα δε σε μια κρίσιμη περίοδο όπως είναι αυτή που διανύουμε.
Οποιοδήποτε προσπάθεια της Κυβέρνησης να «κατευθύνει» τη λήψη αποφάσεων για την προώθηση λύσεων (εκτός αυτών που είναι συμβατές με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς) αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο στην εξασφάλιση πόρων για τα επόμενα «μνημόνια» δεν είναι ανεκτή» .







Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίστηκε η έκθεση για καλύτερη εποπτεία της αγοράς και μεγαλύτερη ασφάλεια των προϊόντων


Υιοθετήθηκε σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση πρωτοβουλίας σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων, που ουσιαστικά αποτελεί τον προάγγελο για την επικείμενη αναθεώρηση κατά το β' εξάμηνο του 2011 της ευρωπαϊκής Οδηγίας 2001/95/ΕΚ η οποία ρυθμίζει τις γενικές απαιτήσεις ασφάλειας για τα προϊόντα.
Η εν λόγω έκθεση επισημαίνει τα κενά και τις αδυναμίες που παρουσιάζουν οι ισχύοντες κανόνες για την ασφάλεια των προϊόντων στην ΕΕ, που εγκρίθηκαν σχεδόν προ δεκαετίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την απόκλιση με τους πιο πρόσφατους κανόνες του 2008, για την διάθεση των προϊόντων στην αγορά και τη χρήση του σήματος "CE". Επιπλέον, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία ενίσχυσης της εποπτείας της αγοράς και της προστασίας των παιδιών και ευάλωτων καταναλωτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη προστασία των καταναλωτών και η καλύτερη λειτουργία του συστήματος ιχνιλασιμότητας και απόσυρσης προϊόντων από την αγορά που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τους. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι τροπολογίες του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη, οι οποίες και συμπεριλήφθησαν αυτούσιες στο τελικό κείμενο.

Πιο συγκεκριμένα με τις τροπολογίες του υποστήριξε:

· την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση του συστήματος ανταλλαγή πληροφοριών RAPEX (σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών) για επικίνδυνα προϊόντα που προέρχονται από τρίτες χώρες (Κίνα-Ινδία), καθώς το σύστημα αυτό, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της εποπτείας αγοράς,
· την περαιτέρω χρηματοδότηση από την Επιτροπή κοινών δράσεων μεταξύ των εθνικών αρχών εποπτείας της αγοράς και των τελωνειακών αρχών,
· τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με σκοπό την άμεση ανάκληση και απόσυρση προϊόντων από την ευρωπαϊκή αγορά που απειλούν την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών.
"Με την αναθεώρηση της Οδηγίας θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα προϊόντα που προέρχονται από το εξωτερικό της ΕΕ και ιδίως από Κίνα και Ινδία, δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά δεν πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας της κοινοτικής νομοθεσίας, αποτελώντας σημαντικό πλήγμα τόσο για την ασφάλεια των καταναλωτών όσο και για την εμπιστοσύνη τους. Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης υφίσταται σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες αυτής της παγκοσμιοποίησης της αγοράς και των αθρόων εισαγωγών τέτοιου είδους προϊόντων από τρίτες χώρες. Τέλος, επειδή η ασφάλεια των προϊόντων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των καταναλωτών, θα πρέπει να ενταχθούν ειδικές διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών και των ευάλωτων καταναλωτών. Για το λόγο ότι τα προϊόντα απομιμήσεις τροφίμων καθώς και τα προϊόντα που είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τα παιδιά, θα πρέπει να πληρούν ανάλογες απαιτήσεις ασφαλείας με αυτές των παιχνιδιών" υπογράμμισε ο Κ. Πουπάκης.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση τιμής στην Θεσσαλονίκη

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και η Διοικούσα Επιτροπή Ν.Δ. Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο πρόεδρο  των Οργανώσεων Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Αντώνη Παρίση.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 και ώρα 18:45  στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,
Τσιμισκή 29.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Απίστευτο:Απαιτούσαν πληρωμή διοδίων στην αποκλεισμένη Εθνική!


"Χθές τη νύχτα εργολάβοι και κυβέρνηση λήστευαν τους πολίτες απαιτώντας πληρωμή διοδίων σε μία αποκλεισμένη από τα χιόνια Εθνική για 6 τουλάχιστον ώρες...Μπλάκ άουτ με ερωτηματικά...Το STOPCARTEL που μετέχει και στηρίζει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ από τη γέννησή του εδώ και 17 μήνες, καθώς μέλη του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία, διαμόρφωση και επικοινωνία της πολιτικής αυτής ιδέας, παρακολουθεί με προσοχή όσα συμβαίνουν εδώ και 3 περίπου εβδομάδες στο μέτωπο του κινήματος και με υπευθυνότητα θα ενημερώνει τους πολίτες... "
Περισσότερα http://www.stopcartel.net/main.html

Πρωτοσέλιδο της «Θεσσαλονίκης»