Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Στείλτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

 Περισσότερα. http://www.24grammata.com/

Η Ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης ως προαπαιτούμενο επιτυχίας της Στρατηγικής ΕΕ2020,

Σχετική ερώτηση του Κ. Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση των δημόσιων δομών παιδικής φροντίδας


Η ενεργοποίηση του γυναικείου ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από την αύξηση της γυναικείας απασχόλησης και την άρση των διακρίσεων που βιώνουν οι γυναίκες είτε στους χώρους δουλειάς και την αμοιβή, είτε κατά την προσπάθεια εύρεσης εργασίας, αποτελεί βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Στρατηγική ΕΕ 2020, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της δημογραφικής γήρανσης.
Στην Ευρώπη, οι γυναίκες συνιστούν το 45% του εργατικού δυναμικού, ενώ τα ποσοστά απασχόλησής τους αγγίζουν μόλις το 58.6% έναντι του αντίστοιχου 70.7% των ανδρών. Επιπλέον, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανέρχεται σε 17.5%, με τη χώρα μας να βρίσκεται σε μια από τις χαμηλότερες θέσεις με το αντίστοιχο ποσοστό να ξεπερνά το 22%, όπως προκύπτει από πρόσφατη δημοσίευση έρευνας της Eurostat, εξ αφορμής της πρώτης Ευρωπαϊκής Ημέρας Ισότητας μισθών (5.03.2011), γεγονός που αυξάνει αισθητά τον κίνδυνο της φτώχειας.Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ξεπερνά το 17%, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να ανέρχεται σε 9.6%. Η είσοδος των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, από το 1995 ο περιορισμός του χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελεί την αιτία για τη μισή αύξηση της απασχόλησης στην Ευρώπη και για το ένα τέταρτο της ετήσιας οικονομικής ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας στο επίκεντρο το ζήτημα της συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή ως γέφυρα διευκόλυνσης της πρόσβασης των γυναικών στην αγορά εργασίας και πιο συγκεκριμένα ερωτώντας την Επιτροπή σχετικά με τις δράσεις που πρόκειται να υιοθετήσει αναφορικά με:
· την ενίσχυση της χρηματοδότησης των δημόσιων δομών παιδικής φροντίδας, και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτές, καθώς επίσης και
· την παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων προκειμένου οι δράσεις δημόσιας φροντίδας να συμπληρώνονται από ΜΚΟ, συνδικαλιστικές οργανώσεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις, προς όφελος των εργαζομένων γονέων.
"Η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς τίθενται ως κύριες προτεραιότητες στο πλαίσιο της Στρατηγικής ΕΕ2020 και βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης, την επίτευξη της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Η άρση των διακρίσεων, μέσα και από την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, αποτελεί βασική προϋπόθεση, στοιχείο που επιβάλλει την ενδυνάμωση των πολιτικών και των δράσεων για τη «συμφιλίωση» οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι πολιτικές επαρκών επιδομάτων για κάθε ανήλικο παιδί αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο, ενώ ζωτικής σημασίας είναι και η ύπαρξη επαρκών και ποιοτικών δημόσιων δομών παιδικής φροντίδας, δεδομένης και της απώλειας εισοδημάτων, λόγω και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία των γονέων να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των αντίστοιχων ιδιωτικών δομών. Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η επένδυση στη γυναικεία απασχόληση είναι κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη και αναγκαιότητα για το μέλλον της εργασίας, της οικονομίας, της κοινωνίας και της οικογένειας.", δήλωσε σχετικά ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

Κατολίσθηση και πάλι στα Τέμπη - τραυματίστηκε οδηγός

Γύρω στις 20.00 ένας βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά στα Τέμπη στο ίδιο σημείο που είχε γίνει στο παρελθόν η φονική κατολίσθηση και πέφτοντας τραυμάτισε ελαφρά οδηγό που ήταν ακινητοποιημένος λόγω του μποτιλιαρίσματος από τον καιρό μέσα στο αυτοκίνητό του
Seleo.gr News

''ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ'':

Στο Μαϊάμι Φλόριδας γιά ολιγοήμερες διακοπές οι υπουργοί Γερουλάνος, Διαμαντίδης, ο υφυπ. Νικητιάδης και αρκετοί ''υπηρεσιακοί παράγοντες''
Περισσότερα . http://www.kalami.us/

Εικόνες από το πέταγμα των χαρταετών στο πρώην Στρατόπεδο του Παύλου Μελά.

Πολύ ψηλά ο χαρταετός που πετούσε στο Κορδελιό . Πολλοί αναρωτήθηκαν, μήπως ήταν του κ. Ψωμιάδη;

Εικόνες από το καρναβάλι Νυμφόπετρας.

Δείτε εικόνες από το καρναβάλι της Νυμφόπετρας λίγο πριν την παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Το πυκνό χιονόβροχο και το κρύο δεν εμπόδισαν τους κατοίκους να πραγματοποιήσουν της εκδηλώσεις των αποκριτικών δρώμενων στον χωριό τους.











Κακοκαιρία τώρα ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης.


Χιόνι ,χιονόβροχο και ομίχλη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού αυτήν την ώρα ανατολικά το νομού Θεσσαλονίκης. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα σε κινητοποίηση. Εικόνα από την προμήθεια αλατιού των μηχανημάτων στον κόμβο Προφήτη πριν από λίγο.

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα Καρναβάλι στην Νυμφόπετρα.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νυμφόπετρας "Μέγας Αλέξανδρος" διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 12 η ώρα παρέλαση καρναβαλικών αρμάτων στον κεντρικό δρόμο και στην συνέχεια θα προσφερθεί στους επισκέπτες, η πατροπαράδοτη φασολάδα συνοδευόμενη από παραδοσιακά εδέσματα.Η πρόσβαση για τους φίλους που θέλουν να επισκεφτούν το καρναβάλι της Νυμφόπετρας μπορεί να γίνει από την Εγνατία οδό και έξοδο τον κόμβο Προφήτη η από τον κόμβο Βαϊοχωρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ρεντίνας.



Καρναβάλι Σοχού

Σήμερα Καθαρή Δευτέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει.

Ώρα 11:00 • Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Προσωπικού Δ.Ε.Η. Θεσσαλονίκης.
Ώρα 11:30 • Μουσικοχορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροποτάμου Δράμας.
Ώρα 12:00 • Μουσικοχορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βόλακα Δράμας.
Ώρα 12:30 • Χορευτικό Συγκρότημα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.
Ώρα 13:00 • Φασολάδα με νηστίσιμα εδέσματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Ώρα 14:00

• ΕΝΑΡΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

• «Προστάβανι». έθιμο συγχώρεσης - Μοίρασμα πορτοκαλιών.
• Μοίρασμα πίτας και χαλβά.
• Φιλαρμονική
• Πεζοπόρα τμήματα Συλλόγων, Ομάδων, Σχολείων, Κατοίκων Σοχού.
• Δρώμενα από τους «Αράπηδες» Ξηροποτάμου Δράμας.
• Δρώμενα από τους «Αράπηδες» και «Αρκούδες» Βόλακα Δράμας.
• «Μπουγκαζάϊα», έθιμο του γάμου Σοχού.
• ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΩΝ «Μέριου» ΣΟΧΟΥ.