Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μ.Α.ΚΙ. : '' Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μία φυλακή "

Με μεγάλη απογοήτευση, οι μαθητές και οι γονείς μας, παρακολουθούμε τηνπροσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει πλήρως την ποιότητα τηςπαρεχόμενης γνώσης στα σχολεία της χώρας. Σταθερά και με μεγάλη υποκρισία,
η ηγεσία του Υπουργείου δίνει τη χαριστική βολή στο ελληνικό σχολείο και τους μαθητές.
Περισσότερα. http://onned-korinthias.gr/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=1934

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ


Σήμερα 4/3, μετά το άνοιγμα των ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ τα μέλη του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος εισερχόμενοι στην Αττική οδό μετά την κινητοποίηση στην Ελευσίνα ζήτησαν πιστωτικό σημείωμα, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ενημερώσει να γίνεται. Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να δώσουν και να σηκώσουν την μπάρα. Κλήθηκε η αστυνομία από τα μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ που ζήτησαν να μηνύσουν τους υπεύθυνους για παράνομη κατακράτηση. Ο προϊστάμενος της Αττικής Οδού και αρμόδιος υπάλληλος οδηγήθηκαν μαζί με τα μέλη του κινήματος στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου.Εκεί δήλωσαν ότι θα μηνύσουν (προφανώς για συμψηφισμό) και αυτοί τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα για παρακώλυση συγκοινωνιών (!!) .Εκατοντάδες μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ βρισκόμαστε σε επιφυλακή και καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ και τους φίλους μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα απόψε. Εάν χρειαστεί θα κατεβούμε στον Ασπρόπυργο να συμπαρασταθούμε στους συναγωνιστές μας και ταυτόχρονα θα κατεβούμε στην Αττική οδό. Σημειώνουμε ότι στους περισσότερους σταθμούς διοδίων που σήμερα ζητήθηκε πιστωτικό δεν υπήρξαν αρνήσεις από τους υπαλλήλους των εταιριών και όλοι οι συναγωνιστές περνούσαν άνετα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Μείνετε συνδεδεμένοι θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ- ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ Ή ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ.Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
τηλ. επικοινωνιας 6944270606





Έδωσαν άδεια στον Α.Νταβούτογλου για "επιθεώρηση" στην μειονότητα της Θράκης!


"Παίζει με την φωτιά" το υπουργείο Εξωτερικών και γενικότερα η κυβέρνηση Παπανδρέου, αποφασίζοντας να δώσει άδεια στον θεωρητικό του νεο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου να "επιθεωρήσει" τις μειονοτικές περιοχές της Θράκης, τα μουσουλμανικά μνημεία της Καβάλας και το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη! Όλα αυτά σε τριήμερη επισκεψη στην Ελλάδα από τις 8 μέχρι τις 10 Μαρτίου.
Στα 2/3 του προγράμματος του νεο-οθωμανού Νταβούτογλου προγραμματίζονται επισκέψεις στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική κυβέρνηση, που έδωσε άδεια στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να επισκεφθεί την.... Κομοτηνή, την Ξάνθη και περιοχές που είναι εγκατεστημένη η μουσουλμανική μειονότητα, όπως ο Εχίνος, χαρακτηρίζει ιδιωτικό το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Νταβούτογλου στη Θράκη και τη Μακεδονία.
Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, "ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Δημήτρη Δρούτσα, θα αφιχθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 στην Αθήνα".
Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από το υπουργείο Εξωτερικών είναι αν η ελληνική πλευρά, που προσκάλεσε τον Νταβούτογλου στην Αθήνα, μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει στην Άγκυρα ότι το ταξίδι θα έπρεπε να περιλαμβάνει μόνο συναντήσεις και επαφές στην πρωτεύουσα.
Επιπλέον, και δεδομένου ότι σε κάθε ευκαιρία η τουρκική διπλωματία επικαλείται την αρχή της αμοιβαιότητας, είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η Αθήνα δεν χρησιμοποίησε ακριβώς αυτή τη μέθοδο, για να ξεκαθαρίσει ότι, από τη στιγμή που τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δεν παίρνουν άδεια για να επισκεφθούν "ιδιωτικά" περιοχές όπως η Ιμβρος και η Τένεδος, η πρόθεση των Τούρκων να περιοδεύσουν στη Θράκη αντίκειται στην αρχή της αμοιβαιότητας.
Από την Αθήνα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναμένεται να μετακινηθεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της επόμενης Τετάρτης, 9 Μαρτίου. Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από Τούρκους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, σχεδιάζει να συνεχίσει την περιοδεία του στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ το βράδυ της 9ης Μαρτίου αναμένεται να διανυκτερεύσει στην Καβάλα. Την επόμενη Πέμπτη θα συνεχίσει το ταξίδι του, επισκεπτομένος το σπίτι του Κεμάλ και το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.
Αλλωστε, οι συνομιλίες του Νταβούτογλου με την ελληνική κυβέρνηση μοιάζει σαν να γίνονται κυριολεκτικά στο περιθώριο της περιοδείας στη Θράκη και τη Μακεδονία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Δρούτσα την επόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου.
Ο Τούρκος υπουργός αναμένεται να γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου. Όλσ αυτά σε μία στιγμή που ακόμα κια οι πιο ηλίθιοι θα έστελναν ένα τέτοιο αίτημα στο καλάθι τωναχρήστων λόγω της κακής συγκυρίας για την Ελλάδα. Ή μήπως στο μενού των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την κυβέρνηση Παπανδρέου, εκτός από το Αιγαίο μπήκε και η Θράκη;

Αποχαιρέτισαν τον Χρήστο Γιαννακίδη

Συγγενείς και φίλοι είπαν το μεγάλο αντίο στον μεγάλο καλλιτέχνη της παραδοσιακής μουσικής Χρήστο Γιαννακίδη. Ο θανόν ήταν ο καλλιτέχνης της παραδοσιακής μουσικής και με τις δεξιότητες του στο βιολί προκαλούσε εγερτήριο ψυχής . Οι φίλοι του που σήμερα το αποχαιρέτησαν είχαν μόνο καλά λόγια να πουν «Δεν ήταν μόνο καλός μουσικός αλλά είχε και καλή καρδιά. Πάντα με τον κάλο λόγο ξεπερνούσε της δυσκολίες» μας είπαν. Η εξοδιος ακολουθία έγινε στο ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Νικόπολη Θεσσαλονίκης. καλό ταξίδι Χρήστο. .

«Έφυγε» από κοντά μας ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης Χρήστος Γιαννακίδης.



Το καλύτερο βιολί της Μακεδονίας.


Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από την ζωή ένας από τους γνήσιους παραδοσιακούς οργανοπαίκτες της Μακεδονίας, ο Χρήστος Γιαννακίδης. Ήταν από τους μεγάλους δεξιοτέχνες του βιολιού. Το παίξιμο του ήταν βάλσαμο στις ψυχές των βασανισμένων ανθρώπων. Τα τέλια του βιολιού του άλλοτε μοιρολογούσαν και άλλοτε ξεσήκωναν τον κόσμο σε ένα ατελείωτο γλέντι κεφιού και χαράς. Σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Νικόπολη Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης θα ψαλθεί η εξόδιος ακολουθία .

Καρναβάλι Νυμφόπετρας 2011


Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφόπετρας « Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Για μια ακόμη χρονιά οι διοργανωτές ευελπιστούν να προσφέρουν γέλιο, χορό και στιγμές ξενοιασιάς στους φίλους που θα βρεθούν στο αποκριάτικο καρναβάλι της Νυμφόπετρας. Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση των καρναβαλικών αρμάτων στον κεντρικό δρόμο του χωριού και στην συνέχεα θα επακολουθήσει προσφορά της πατροπαράδοτης φασολάδας, μαζί με παραδοσιακά εδέσματα σε όλους τους καλεσμένους. Η πρόσβαση για τους φίλους που θέλουν να επισκεφτούν το καρναβάλι της Νυμφόπετρας μπορεί να γίνει από την Εγνατία οδό και έξοδο τον κόμβο Προφήτη η από τον κόμβο Βαϊοχωρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ρεντίνας.

Νέα και ειδήσεις μέσα απο τις σελίδες της "Μακεδονίας"

         Κάντε κλικ εδώ. http://www.makthes.gr/news/view/Main/reportage/

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης

 

Απαισιοδοξίας το «ανάγνωσμα» κι όποιος αντέξει.


Ο Κλεισθένης γράφει.

Τα βασανιστικό ερώτημα βρίσκεται πλέον στα χείλη κάθε Έλληνα. Μήπως πρέπει να το πάρουμε απόφαση; Τα οικονομικά δεδομένα δυστυχώς είναι δυσοίωνα. Το χρέος είτε μετρηθεί είτε όχι είναι τόσο μεγάλο που δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ. Μήπως πρέπει να αποδεχτούμε το μοιραίο δηλαδή την συνεχή κατοχή της χώρας απ΄ τους τροϊκάνους ή όποιους άλλους μας φορτώσουν στην πλάτη οι «πατριώτες» πολιτικοί μας ταγοί; Το σάπιο πολιτικό σύστημα φαίνεται να είναι πανίσχυρο και να έχει διαβρώσει μέχρι και τον τελευταίο «πολίτη» αυτής της χώρας. Παρά τα όσα τρελά γίνονται δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά, παρουσιάζει μια ανεξήγητη αδράνεια.Μήπως πρέπει να αποδεχτούμε το μοιραίο δηλαδη την παραμονή της σαπίλας; Η ανεργία καλπάζει και σε λίγο όλοι θα είμαστε άνεργοι αφού δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Μήπως πρέπει να το αποδεχτούμε και σιγά-σιγά να μάθουμε να μασάμε σαν κατσίκες αφού σε λίγο θα τρώμε χορτάρι για να επιβιώσουμε; Ο ωμός εκβιασμός των λαθρομεταναστών απεργών πείνας και η αδυναμία επίλυσης του οξυμμένου προβλήματος με απροσδιόριστες επιπτώσεις είναι προάγγελος της «ες αεί» παραμονής και «κατοχής» της χώρας απ’ τους κάθε χρώματος και εθνικότητας λαθρομεταναστών. Μήπως πρέπει να το αποδεχτούμε και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τις «απαραίτητες» ξένες γλώσσες για να συνεννοούμαστε μαζί τους, να πάρουμε ο καθένας από ένα Κοράνι και διαβάζοντάς το να προετοιμαζόμαστε για αλλαγή θρησκείας;  Τα όσα δυσάρεστα ακούγονται για την Θράκη, η κυκλοφορία σημαίας της ανεξάρτητης Κρήτης, οι αξιώσεις των Σκοπιανών για τη Μακεδονία, οι αξιώσεις των Τσάμηδων για την Ήπειρο, οι αξιώσεις των Τούρκων για το Αιγαίο κτλ σημαίνουν ότι επιδιώκεται η Ελλάδα να μικρύνει. Μήπως πρέπει να το αποδεχτούμε και να ζήσουμε στην Αττική άντε και την Πελοπόννησο;  Οι κρατικές επιχειρήσεις, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα δημόσια κτίρια, τα δημόσια κτήματα κτλ θα πουληθούν.
Μας αφήνουν να κρατήσουμε την Ακρόπολη.
Ούτως ή άλλως η υπόλοιπη Ελλάδα θα κατοικείται από λαθρομετανάστες και σε λίγα χρόνια θα είμαστε τόσο λίγοι που θα χωράμε όλοι στην Ακρόπολη.
Μήπως πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να εγκατασταθούμε σ’ αυτήν;
Στο χώρο που λέγεται Ελλάδα επί πολλές χιλιετίες έζησαν κάποιοι που τους έλεγαν Έλληνες. Εμείς σήμερα δεν ζούμε σαν Έλληνες αλλά ζούμε στη χώρα των Ελλήνων.
Μήπως πρέπει να το αποδεχτούμε και να μην ονομαζόμαστε Έλληνες;
Μήπως; Λέω μήπως;
Υ/Φ Όποιος θέλει να βρίσει τον συντάκτη του όντως απαισιόδοξου και προσβλητικού κειμένου ας αναρωτηθεί πρώτα τι έκανε τα τελευταία χρόνια και τι κάνει σήμερα για να μην υπάρχουν αυτά τα μήπως.