Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Πάρτυ Μασκέ ...


Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου σας προσκαλούν στο αποκριάτικο ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 4 Μαρτίου 2011 και ώρα 9,30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων Παπαδιαμαντοπούλου 17α. Είσοδος ελεύθερη. Αμφίεση υποχρεωτική. Η Οργανωτική Επιτροπή

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τους κ.κ. Υπουργούς:-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Μαζική εξόντωση πουλιών σε προστατευόμενες περιοχές

Μετά την ερώτησή μας (Αρ. Πρωτ. 2521/08.09.2010) για το παράνομο κυνήγι στην Προστατευόμενη Περιοχή της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου επανερχόμαστε διότι για μια ακόμη φορά, τις τελευταίες μέρες, σημαντικές αποικίες αργυροπελεκάνων σε δύο από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της χώρας δέχθηκαν επιθέσεις.
Συγκεκριμένα, στη Βιστωνίδα βρέθηκαν νεκροί 28 πελεκάνοι. Τα πουλιά αποδείχτηκε ότι θανατώθηκαν από κυνηγετικά σκάγια, ενώ τα περισσότερα είχαν μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία ή θαφτεί, με στόχο τη συγκάλυψη του περιστατικού. Εκτός από τους αργυροπελεκάνους, στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος και μέσα σε περιφραγμένη περιοχή του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας, καταγράφηκαν νεκροί πενήντα κορμοράνοι, είκοσι λαγγόνες, τέσσερις ερωδιοί καθώς και ένα αρπακτικό. Επιπλέον στην περιοχή του Αμβρακικού κόλπου σε νυχτερινή επιδρομή από αγνώστους καταστράφηκαν οι φωλιές και τα αυγά της αποικίας αργυροπελεκάνων, ενώ τα πουλιά εκδιώχθηκαν.
Να σημειωθεί ότι ο αργυροπελεκάνος είναι ένα από τα πλέον απειλούμενα πτηνά παγκοσμίως, ενώ στη χώρα μας αναπαράγεται περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Όπως επισημαίνει και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το πρόβλημα είναι παλιό και οι αρμόδιοι το γνωρίζουν, καθώς αφορά την αδυναμία ρύθμισης του ανταγωνισμού ανάμεσα στην αλιευτική δραστηριότητα και τα ψαροφάγα πουλιά, καθώς και την προφανή έλλειψη φύλαξης και σωστής διαχείρισης των προστατευομένων περιοχών.
Συμβαίνει μάλιστα τα παραπάνω περιστατικά να έχουν σημειωθεί εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στο Κέντρο Υγροτόπων Ροδιάς, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το φλέγον ζήτημα της υπολειτουργίας των Εθνικών Πάρκων και των αδυναμιών των Φορέων Διαχείρισης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Κατόπιν των παραπάνω,
ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά, να ελέγχονται πιο αποτελεσματικά οι προστατευόμενες περιοχές και να ενισχυθούν οι φορείς διαχείρισης;
2. Θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και ποιες, ώστε να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να βρεθεί λύση στα προβλήματα που προκύπτουν στις προστατευόμενες περιοχές, λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ ψαροφάγων πουλιών και αλιευτικής δραστηριότητας;
Οι ερωτώσες βουλευτές
Ηρώ Διώτη
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης

 

Επίθεση Ραγκούση σε Βενιζέλο, για τους μετανάστες

Ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών που εκδόθηκε αργά το βράδυ, αναφέρει ότι ο υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλου για το θέμα της απεργίας πείνας των μεταναστών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος.Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών - καθοδηγητών τους
Μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών», καταλήγει ο Γ. Ραγκούσης.

Η αναφορά Βενιζέλου

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής», αναφερόμενος στην υπόθεση της «Υπατίας» και των παράνομων μεταναστών.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη χαρακτήρισε το όλο θέμα ως «μείζον ανθρωπιστικό» και υπογράμμισε ότι «θα ασκήσει την όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει αυτό το ενδεχόμενο, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».





Νέα και ειδήσεις απο την Πιερία

  Κάντε κλικ εδώ. http://www.politispierias.blogspot.com/

Στον Σοχό. Παιδικός αποκριάτικος χορός


Σήμερα και ώρα 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου του Σοχού με συμμετοχή των παιδιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Χορό- διασκέδαση σε αποκριάτικους ρυθμούς με κλόουν, παιχνίδια και δώρα. Θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες παιδικές μεταμφιέσεις.

Αύριο Σάββατο 05/03/2011 το πρόγραμμα περιλαμβάνει. Ώρα 17:00 «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ»
Από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Σοχού στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Ώρα 18:00 «ΡΟΥΜΠΑ»
• Χορεύοντας και με συνοδεία λαϊκών οργάνων (Ζουρνάδες), μεταφέρεταιτο νυφικό από το σπίτι του γαμπρού στο σπίτι της νύφης με τη συμμετοχή των ομάδων γυναικών Σοχού, μελών του Κ.Α.Π.Η., μελών του Ιππικού Ομίλου Σοχού «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», μελών του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Σοχού «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και κατοίκων του Σοχού.
Ώρα 20:00 «ΖΑΠΟΥΣ»
• Εξαγνισμός της φύσης με άναμμα της καθαρτήριας φωτιάς σε τρεις γειτονιές. Στο «Μαράς», στο «Κουμλούκ» και στη πλατεία Αγίου Γεωργίου. Χορός «ΑΡΑΠΚΑΣ» - γλέντι- προσφορά κρασιού με συνοδεία λαϊκών οργάνων (Ζουρνάδες και Χάλκινα).