Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

H απάντηση της «Realnews» στον Τσοχατζόπουλο

Σε αγωγή εναντίον του Άκη Τσοχατζόπουλου θα προχωρήσει η εφημερίδα «Realnews», ύστερα από την ανακοίνωση του πρώην υπουργού που απεστάλη στην εφημερίδα.
Σύμφωνα με το real.gr, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος «κρύβεται» πίσω από τον Κώστα Σημίτη και το ΚΥΣΕΑ με την ανακοίνωση που έστειλε σχετικά με τα δημοσιεύματα της «Realnews».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα, ο πρώην υπουργός Άμυνας μένει στους τύπους και όχι στην ουσία των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων της «Realnews» για τις μίζες στα υποβρύχια που εγγράφως αποδεικνύεται, μέσα από καταθέσεις στη γερμανική Δικαιοσύνη, ότι δόθηκαν.
«Ο κ. Τσοχατζόπουλος συνεχίζει να απειλεί, χωρίς να το πράττει, με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και αγωγές. Όντως αυτός είναι ο τρόπος για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να λυθεί το θέμα. Κι αφού ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν το κάνει, η Realnews καταθέτει άμεσα αγωγή για όλα όσα συκοφαντικά, υβριστικά και προσβλητικά εμπεριέχονται στις δηλώσεις του κ. Τσοχατζόπουλου» επισημαίνεται στην ιστοσελίδα.
Πηγή: Real.gr



Τα ονόματα των νεκρών από το δυστύχημα στην Τουρκία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων αδικοχαμένων Ελλήνων, οι οποίοι εξέπνευσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα στον οδικό άξονα Υψάλων- Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, στο ύψος των Μαλγάρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τουρκικών αρχών που διασταυρώθηκαν από κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κων/πολης, νεκροί είναι οι κάτωθι Έλληνες πολίτες:
1) Μαριάδη Σοφία του Βασίλειου, γενν. 5/4/1957 στο Καζακστάν
2) Μιτακίδη Φώφω του Γεωργίου, γενν. 23/3/1936 στην Κων/πολη
3) Μωυσίδης Αρκάδιος του Αλέξανδρου, γενν. 27/9/1975 στη Γεωργία
4) Σολακίδης Μηνάς, γενν. 1960 στη Θεσσαλονίκη
Οι συγγενείς όλων των ανωτέρω έχουν ειδοποιηθεί από τις ελληνικές προξενικές Αρχές στην Τουρκία.
Επίσης, στο νοσοκομείο Ραιδεστού (Tekirdag) νοσηλεύονται οι εξής Έλληνες:
1) Μαριάδη Μαρία (αδελφή της θανούσης Μαριάδη Σοφίας)
2) Σοφιανός - Pavletits Παναγιώτης
Τέλος, στο νοσοκομείο Μαλγάρων νοσηλεύεται ο Έλληνας, Νάρης Βασίλειος.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, σε δήλωσή του σήμερα, στο περιθώριο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή του σε όσους νοσηλεύονται.





Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την παράνομη πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε»

Οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παράνομη πώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», δήλωσαν :
Όπως έχουμε καταγγείλει, τον Δεκέμβρη του 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με υφυπουργό Οικονομίας τον σημερινό Δήμαρχο Αριστοτέλη, τον κ. Χ. Πάχτα, υπέγραψε τη σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης της εκμετάλλευσης των μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε, λόγω πτώχευσης της προηγούμενης ιδιοκτήτριας εταιρίας ΤVX, στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» έναντι του ποσού των 11 εκατ. ευρώ, χωρίς ανοικτό διαγωνισμό, ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή. Η μεταβίβαση περιελάμβανε εκτός από τα περιουσιακά στοιχεία και τα 317.000 στρέμματα γης, ενώ ταυτόχρονα απάλλασσε την εταιρία από τους φόρους επί των συναλλαγών.
Σήμερα και μετά από συνεχείς αλλαγές στη μετοχική της σύνθεση, η αξία της υπολογίζεται στα 440 εκατομμύρια ευρώ, με συμμετοχή κατά 95% της European Goldfields, καναδικής εταιρείας εισηγμένης στα χρηματιστήρια του Καναδά και του Λονδίνου, και 5% της Ελληνικής Τεχνοδομικής ΤΕΒ ΑΕ (θυγατρική ΑΚΤΩΡ Α.Ε.). Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό μετοχικό κεφάλαιό της ήταν μόνο 60.000 ευρώ −το ελάχιστο από το νόμο προβλεπόμενο ποσό− ενώ μετά από την εξαγορά των μεταλλείων Κασσάνδρας η αξία της μετοχής της European Goldfields εκτοξεύτηκε στα ύψη.
Η καταγγελία αυτή επιβεβαιώνεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2008 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή των 11 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής τους αξίας, η οποία λίγο μετά την πώληση εκτιμήθηκε σε 25 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, οι φόροι που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί επί της πώλησης ανέρχονται σε 1,34 εκατ. ευρώ. Για τους ανωτέρω λόγους, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» έλαβε παράνομη κρατική ενίσχυση μαζί με τους φόρους και τόκους, συνολικού ύψους 15.3 εκ. ευρώ και την οποία η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει.
Αν συνυπολογιστεί και η μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκληθεί από την εκτεταμένη μεταλλευτική δραστηριότητα, επαληθεύονται οι ανησυχίες κατοίκων και φορέων της περιοχής για υπονόμευση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής.
Η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής θα προέλθει από δράσεις που θα σέβονται την αειφορία των φυσικών πόρων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναζητήσει και να αποδώσει τις ευθύνες για την σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης και τις ζημίες που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και να ακυρώσει την καταστροφική επένδυση.

Όλα όσα συμβαίνουν στην Πιερία μέσα από www.politispierias.blogspot.com

Ερώτηση στην βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς: - Προστασίας του Πολίτη- Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, για την Βίαιη διάλυση ειρηνικής διαδήλωσης στη Μυτιλήνη

Στις 23 Φεβρουαρίου 2010, πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρύξει η ΓΓΣΕ και η ΑΔΕΔΥ, μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε ο «Συντονισμός Πρωτοβαθμίων Σωματείων». Σε αυτή συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, εργαζόμενοι και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, φοιτητές και απλοί πολίτες.Σύμφωνα με τις καταγγελίες των οργανωτών όταν η πορεία έφτασε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ενώ αρκετοί συμμετέχοντες είχαν αρχίσει να αποχωρούν, χωρίς κανένα λόγο, δέχτηκε σε όλο το εύρος της, από τρία σημεία επίθεση με βομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα, από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα η επίθεση με τα δακρυγόνα ξεκίνησε την στιγμή που 50 μέτρα δίπλα από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας, έκαναν διάλειμμα μικρά παιδιά, μαθητές δημοτικού σχολείου. Η επίθεση έγινε με ιδιαίτερη βιαιότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί πολιτώνΟι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με σχετικό δελτίο τύπου καταδικάζουν την επίθεση της αστυνομίας και ζητούν “την άμεση διερεύνηση των συμβάντων και την απόδοση ευθυνών σε όσους παρέβησαν το καθήκον τους.” Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο οι φοιτητικοί σύλλογοι, όσο και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Με δεδομένο ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες:

• αυτή η επίθεση της αστυνομίας είναι ένα γεγονός πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα μιας ήσυχης πόλης όπως είναι η Μυτιλήνη,
• έγινε χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμία πρόκληση εκ μέρους των διαδηλωτών
• έγινε εναντίον απλών εργαζομένων, φοιτητών, επαγγελματιών, μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
• παρά τις εκκλήσεις των διαδηλωτών προς τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος βρισκόταν στο κτίριο του Υπουργείου, να παρέμβει, εκείνος δήλωνε “αναρμόδιος”

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί

1) Για ποιο λόγο η αστυνομία επιτέθηκε στους ειρηνικούς διαδηλωτές κάνοντας αλόγιστη χρήση δακρυγόνων;
2) Ποιος έδωσε εντολή για αυτήν την άνευ λόγου, απρόκλητη και βίαιη επίθεση σε ειρηνικούς διαδηλωτές στη Μυτιλήνη;
3) Για ποιό λόγο ο παρευρισκόμενος στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρά τις εκκλήσεις των διαδηλωτών να παρέμβει προκείμενου να σταματήσει η αστυνομική βιαιότητα, δήλωσε “αναρμόδιος”;
4) Θα υπάρξει άμεση διερεύνηση των συμβάντων, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους παρέβησαν το καθήκον τους, όπως άλλωστε ζητούν και οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και άλλοι φορείς της Μυτιλήνης;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Β΄ Θεσσαλονίκης
Ηρώ Διώτη
Λάρισσας
Θοδωρής Δρίτσας
Α΄ Πειραιά & Νησιών
Τάσος Κουράκης
Α΄ Θεσσαλονίκης
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Ηρακλείου Κρήτης
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Β΄ Πειραιά
Βασίλης Μουλόπουλος
Επικρατείας
Δημήτρης Παπαδημούλης
Β΄ Αθήνας









Θεσσαλονίκη: Στην ουρά για μια δουλειά στο εξωτερικό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Λίγο μετά τις 10.30 χτες το πρωί, η μικρή αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης επί της οδού Τσιμισκή είχε γεμίσει ασφυκτικά. Ανήσυχα νεανικά βλέμματα, καφέδες, βιογραφικά σημειώματα κι ενημερωτικά φυλλάδια στριμώχνονται μπροστά από τα πρόχειρα στημένα τραπεζάκια. Η διαδικασία απλή και σύντομη: επιλέγεις τον εκπρόσωπο της χώρας στην οποία θέλεις να εργαστείς -Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, κ.ά.-, περιμένεις στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά σου, κάθεσαι σε μία καρέκλα και προσπαθείς μέσα σε πέντε λεπτά να συνοψίσεις τα προσόντα σου, την εργασιακή σου πείρα και την αγωνία για το επαγγελματικό σου μέλλον σε μία χώρα της οποίας οι προοπτικές ολοένα και στενεύουν. Και μετά ελπίζεις!

Η προσέλευση

Περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της χτεσινής έκθεσης εργασίας που διοργάνωσε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURES, περισσότεροι από 200 Θεσσαλονικείς είχαν συνομιλήσει με κάποιον εκπρόσωπο του δικτύου προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τις συνθήκες εργασίας και τις ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό.«Πραγματικά μας έχει εκπλήξει η ανταπόκριση του κόσμου. Εχουμε ζήσει την προσέλευση των νέων ατόμων στα γραφεία του ΟΑΕΔ, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα ανταποκρινόταν τόσο πολύς κόσμος και με τόσο ανεβασμένο μορφωτικό επίπεδο», εξηγεί η Κυριακή Τεκτονίδου, διευθύντρια στην περιφερειακή διεύθυνση ΟΑΕΔ Μακεδονίας, μέλος του Δικτύου Eures.Πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι, γεωπόνοι, κτηνίατροι, ακόμη και φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις σπουδές τους, επισκέφτηκαν χτες την έκθεση και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της κάθε χώρας.

«Το μετάνιωσα...»

«Εχω ξαναφύγει στο εξωτερικό και μετάνιωσα που επέστρεψα», λέει ο Δημήτρης. Σπούδασε μηχανολόγος - μηχανικός αλλά η προσωρινή του απασχόληση δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο των σπουδών του. «Μέχρι στιγμής έχω μιλήσει με τον εκπρόσωπο της Ολλανδίας, αλλά θέλω να διερευνήσω τις δυνατότητες εργασίας και σε άλλες χώρες, προτού αποφασίσω πού θα πάω», σημειώνει.Αποφασισμένη να μεταναστεύσει, προκειμένου να εργαστεί, δηλώνει και η Σοφία, τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. «Ψάχνω για δουλειά είτε ως καθηγήτρια είτε ως μεταφράστρια. Αν μείνω στην Ελλάδα, ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρω δουλειά ή να αμείβομαι ανάλογα με τα προσόντα μου», επισημαίνει.
Στο stand της Κύπρου, η υπεύθυνη του γραφείου εργασίας, Μαρία Κυπριανού, κρατάει πρόχειρες σημειώσεις με τα στοιχεία των ατόμων που απευθύνονται σ' αυτήν. «Το ενδιαφέρον του κόσμου για δουλειά στο εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο. Προτιμούν την Κύπρο επειδή είναι κοντά και γνωρίζουν και τη γλώσσα, αλλά τους εξηγώ ότι και σε εμάς έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή η κρίση και προσπαθώ να μην τους ενθαρρύνω να κάνουν το μεγάλο βήμα χωρίς πρώτα να έχουν διασφαλίσει κάποια θέση εργασίας», εξηγεί.

Εντυπωσιακά προσόντα

Δεκάδες άτομα κυκλώνουν και το πρόχειρο γραφείο της υπεύθυνης για την εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής είναι τα προσόντα των ατόμων με τα οποία έχω μιλήσει. Πιστεύω ότι αν υπήρχαν ευκαιρίες εργασίας στη χώρα σας δε θα έφευγαν, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι διατεθειμένοι να πάνε οπουδήποτε προκειμένου να βγάλουν περισσότερα χρήματα και να καταφέρουν να επιβιώσουν. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία προσπαθώ να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες εργασίας στη Μ. Βρετανία και να τους κατευθύνω κατάλληλα, ώστε να μπορέσουν να ξεφύγουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται», καταλήγει.





Νίκος Χουντής : « Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αποτελεί κορυφαία αντίσταση στη κυβερνητική επιλογή εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων. Να απομακρυνθούν τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα»

Επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στην Κερατέα


Επίσκεψη στην Κερατέα πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής την Πέμπτη 24.02.2011 όπου μετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο ,μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Κερατέας με θέμα την κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.
Ο Νίκος Χουντής εξέφρασε την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή. Δήλωσε πως αυτός ο αγώνας αποτελεί την κορυφαία αντίσταση στην προωθούμενη κατασκευή 61 συγχρηματοδοτούμενων ΧΥΤΑ/Υ στην Ελλάδα που αποτελούν σύμφωνα και με την Κομισιόν την έσχατη και πιο ακατάλληλη λύση για την διαχείριση των αποβλήτων. Στη συνέχεια της δήλωσης του αφού τόνισε πως η εμμονή της κυβέρνησης στη επιλογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας συνδέεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, πρότεινε την λύση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή από τα νοικοκυριά αντί της ανακύκλωσης μέσω εργοστασίων. Τέλος ενημέρωσε πως κατέθεσε νέα ερώτηση στην Κομισιόν από την οποία μεταξύ άλλων ζητάει να έρθει αντιπροσωπεία που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και να ερευνήσει τις προτάσεις των οικολογικών οργανώσεων που ζητούν την λύση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.
 Το Γραφείο Τύπου

Κατολίσθηση στην εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης


Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί


Βράχοι και χώματα έπεσαν στο 37ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σερρών- Θεσσαλονίκης χθες το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών. Η κατολίσθηση σημειώθηκε στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να εκτρέπεται στο αντίθετο ρεύμα, και ο δρόμος να αμφιδρομείται για περίπου 100 μέτρα.Η κατασκευάστρια εταιρεία προχώρησε ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των βράχων και για σήμανση του σημείου. Η αστυνομία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.



Νέα και ειδήσεις μέσα απο τις σελίδες της εφημερίδας "Μακεδονία"

Περισσοτρεα  εδώ.  http://www.makthes.gr/news/view/Main/reportage/