Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η αρχή του τέλους των ανδρεικέλων

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης.

Δεν είναι ο τεράστιος όγκος του ελληνικού λαού που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας (πάνω από 100.000 με συντηρητικούς υπολογισμούς) το ουσιώδες «στοιχείο» που καταγράφει τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.
Το ουσιώδες και ανατρεπτικό στοιχείο και αυτό που προκάλεσε το μεγάλο τρόμο στο καθεστώς είναι άλλο: ότι μεγάλα και δυναμικά τμήματα του ελληνικού λαού δεν συμμορφώνονται πλέον «προς τας υποδείξεις» και παραμένουν απτόητα στην «κατοχή» της Πλατείας Συντάγματος, παρά τη συνεχή καθεστωτική νεροποντή από χημικά… Η σημερινή συγκέντρωση αποτύπωσε καθαρά και πολύ δυναμικά την αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα πάλης από αυτά των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων: Την ειρηνική, αλλά γεμάτη αγωνιστικό πάθος «κατάληψη» της Πλατείας Συντάγματος!!!
Η Πλατεία Συντάγματος έγινε ο πόλος συγκέντρωσης και έκφρασης της λαϊκής οργής, το «προσκλητήριο» για ένα αγώνα ανυποχώρητο και δίχως τέλος. Αυτή η «κατάληψη» της Πλατείας εγκαινιάζει ένα νέο και δυναμικό «μέσον» αγώνα: Ένα «επαναστατικό εύρημα» το οποίο φέρνει το καθεστώς σε αμηχανία και πανικό και ξεμασκαρεύει εντελώς τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος. Πρώτα και κύρια αποτελεί θανάσιμο πλήγμα στην ηγεσία του ΚΚΕ, διότι δείχνει κραυγαλέα τούτο: Αν η ηγεσία του ΚΚΕ προχωρούσε σε ένα τέτοιο μέσον πάλης η κυβέρνηση θα κατέρρεε μέσα σε μια νύχτα. Η ηγεσία του ΚΚΕ, καταναλώνεται σε κομματικές φιέστες και πορείες που εκτονώνουν το λαό, τον διαιρούν και τον απογοητεύουν: Αποτελεί, σήμερα, το μεγαλύτερο στήριγμα του καθεστώτος, κραυγάζοντας δημαγωγικά και «ταξικά» εναντίον του με κομματικές παρελάσεις, αλλά ΚΑΜΙΑ κλιμάκωση του αγώνα… Η «κατάληψη» της Πλατείας αποτελεί ένα δυναμικό, ειρηνικό, αλλά και επαναστατικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα σε ανώτερες μορφές πάλης… Αυτή η «νέα μορφή» αγώνα που εκδηλώθηκε σήμερα με την «κατάληψη» του Συντάγματος δεν πανικοβάλει μόνο το καθεστώς των υπηρετών του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά και υπερφαλαγγίζει τα «αριστερά» βαρίδια των λαϊκών κινημάτων και δεκανίκια του καθεστώτος. Οι λαϊκές μάζες που ακολουθούν ακόμα αυτά τα «αριστερά» δεκανίκια βλέπουν στην «κατάληψη» της Πλατείας μια αγωνιστική ΔΙΕΞΟΔΟ στον αγώνα τους, μια προοπτική αγωνιστική και ελπιδοφόρα: Προϋποθέσεις απεγκλωβισμού τους από τα αδιέξοδα σκοτάδια των κομματικών παρελάσεων και της τυφλής υπακοής στην κυβερνητική, κατοχική «νομιμότητα»… Η κατάληψη της Πλατείας έφερε σε πραγματική αμηχανία και τρόμο και τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προβοκάτσιας.Τέτοια αμηχανία και τρόμο που τους ανάγκασε να βομβαρδίσουν (συνεχίζουν ακόμα) κυριολεκτικά την πλατεία με τόνος χημικά, συσσωρεύοντας έτσι και «τόνους» εκρηκτικών αποθεμάτων οργής στο λαό στους ήδη υπάρχοντες… Η κατάληψη της Πλατείας «ξεδόντιασε» και τις οργανωμένες προβοκάτσιες του καθεστώτος. Δεν τις εξέθεσε απλώς, αλλά τις κατέστησε ακίνδυνες, αποδεικνύοντας για άλλα μια φορά ότι όταν ο λαός μπαίνει πραγματικά σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου με το καθεστώς και δεν παρελαύνει απλώς, οι προβοκάτορες είναι εντελώς ακίνδυνοι…
Το Σύνταγμα σήμερα έγραψε τον πρόλογο της πτώσης αυτής της κυβέρνησης…
Ο αγώνας συνεχίζεται…

Ο ακατάλυτος θρύλος του διάπλου της Μάγχης Ζηργάνος και ο Κορίνθιος Βασίλειος Μπαλάφας.

Μια ιστορία σαν παραμύθι ...
Κάντε κλικ εδώ  http://zirganosbalafas.blogspot.com/2011/02/blog-post_21.html



Νίκος Χουντής : «Μπαρόζο και Κομισιόν ανοίγουν άλλο ένα παράθυρο για τα μεταλλαγμένα στην Ευρώπη»


Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για την κατάργηση της ‘’μηδενικής ανοχής’’ στην ύπαρξη μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές

Με απόφαση της Μόνιμης Επιτροπής Τροφικής Αλυσίδας και Υγείας των Ζώων εγκρίθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2011, πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καταργεί τη μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία για "μηδενική ανοχή" μεταλλαγμένων στις εισαγόμενες ζωοτροφές και επιτρέπει όριο επιμόλυνσης 0,1%.
Προς το παρόν το μέτρο αυτό θα ισχύσει, κατά τις δηλώσεις της Κομισιόν, μόνο για τις ζωοτροφές και όχι για προϊόντα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Ήδη όμως, άνοιξε η όρεξη και στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και στις προμηθεύτριες χώρες, οι οποίες εκφράζουν τη δυσφορία τους για τον περιορισμό του μέτρου στις ζωοτροφές και απαιτούν την επέκτασή του και στις τροφές για ανθρώπινη κατανάλωση.Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν, δήλωσε: "Μέχρι σήμερα ίσχυε η πολιτική της μηδενικής ανοχής για τα μεταλλαγμένα. Τώρα, με την επιβολή ορίου επιμόλυνσης στις ζωοτροφές χωρίς παράλληλη υποχρεωτική ιχνηλασιμότητα και σήμανση , αφενός δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε αν αυτό το όριο περιορίζεται στο 0,1% ή το υπερβαίνει. Αφετέρου, η μεταλλαγμένη ζωοτροφή μεταφέρεται στους ιστούς των ζώων, άρα και στο γάλα, το κρέας, τα αυγά, το βούτυρο κλπ. Συμπέρασμα: οι καταναλωτές δεν θα μπορούν στο εξής να είναι ασφαλισμένοι ως προς το προϊόν που καταναλώνουν αφού δεν θα γνωρίζουν τι αγοράζουν. Το παράδοξο είναι ότι ενώ η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη (σύμφωνα με το τελευταίο ευρωβαρόμετρο) εναντιώνεται ξεκάθαρα όλο και περισσότερο στα μεταλλαγμένα, οι Μπαρόζο και Ντάλι ανοίγουν όλο και πιο πολύ την ευρωπαϊκή αγορά σ΄αυτά, υποκύπτοντας στις πιέσεις μιας χούφτας πολυεθνικών εταιρειών και αδιαφορώντας τόσο για την αρχή της προφύλαξης όσο και για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη υγεία".
 Το Γραφείο Τύπου

Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Μαρτίου.

Στο Υπουργείο Συγκοινωνιών του Βόλου (μηχανολογικό) βρέθηκαν σήμερα το πρωί μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας, αφισοκολλώντας όλο τό κτίριο με την αφίσα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που θα γίνει στο Σύνταγμα την 1η Μάρτη. Παράλληλα στάλθηκε fax με το κείμενο της κινητοποίησης μας στο Υπουργείο Συγκοινωνών στο Χολαργό, ενώ μέλη του κινήματος ενημέρωσαν τους υπαλλήλους (ελάχιστους) που δεν απεργούσαν για την απεργία και το κίνημά μας.Με ανεξάρτητο μπλοκ συμμετείχε το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην πολύ μεγάλη ανεξάρτητη εργατική απεργιακή συγκέντρωση που ξεκίνησε από την πλ. Ελευθερίας διέσχισε τους δρόμους της πόλης και κατέληξε στο κτίριο του εργατικού κέντρου Βόλου όπου πραγματοποιήθηκε ένας απολογισμός της πορείας αλλά και το πως ευρύτερα κοινωνικά στρώματα μπορούν να αναπτύξουν δράσεις πέρα από το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα που παραμένει προσδεδεμένο με το κράτος των εργολάβων.Το μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ήταν μαζικό με αγαπημένο σύνθημα "Εδώ δεν είναι Αργεντινή, δεν έχει ελικόπτερα, θα πάτε φυλακή" και το 'Κάτω το κράτος των εργολάβων".Το ραντεβού του κινήματός μας ανανεώθηκε για την ανοικτές συγκέντρωσεις στη Λάρισα (23/2) και την Ν. Ιωνία Μαγνησίας (28/2) και φυσικά τη κάθοδο στην Αθήνα στο συλλαλητήριο. Συμμετοχές από το Βόλο δηλώνονται από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, 6-8μμ, στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος.



Συνεδρίαση Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 θα συνεδριάσει η Ν.Ε  ΟΝΝΕΔ Κορινθίας με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:  Αλλαγή μορφής ιστοσελίδας & προβολή από εναλλακτικά δίκτυα.
· Ηλεκτρονικό αρχείο ΟΝΝΕΔ Κορινθίας 2007 – 2010.
· Οργάνωση κοινωνικής δράσης σε συνεργασία με την Actionaid εντός Φεβρουαρίου 2011.
· Επίσκεψη στα νέα γραφεία της Ν.Δ και συνάντηση με όργανα του κόμματος.
· Διάφορα
Η Ν.Ε. γίνεται λόγω της αναβολής της τελευταίας συνεδρίασης.
Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας.
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας





Νέα και ειδήσεις απο τη ομογένεια

- Ευτέλισαν και την Φώφη Γεννηματά: Μίλησε σε ''ανοιχτή συγκέντρωση Ομογενών'' στην γνωστή... ''μπαρμπουτιέρα- χαρτοπαικτική λέσχη'' του ελληνικού γκέττο, της Αστόριας. Οι ολίγοι κομματικοί (νεο)ΠΑΣΟΚ-οι Νέας Υόρκης (που υποκατέστησαν και το γεν. Προξενείο), μετά τον Π. Γερουλάνο, ευτέλισαν και την Φ. Γεννηματά, επειδή έχουν ''απωθημένα'' με την ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης.
- Κι άλλη ''κομπίνα'' της Αρχιεπισκοπής Αμερικής: Η Ομογένεια αναρωτιέται, 9 χρόνια μετά, τι έγιναν τελικά τα χρήματα του κόσμου, γιά την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο ''σημείο μηδέν'', στο Μανχάτταν, αφού η ανοικοδόμηση ΔΕΝ θα γίνει.
- Ελληνική Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο: Την κατάντησαν ''καρνάβαλο'', με παπάδες, τσολιάδες, πολιτικούς από Ελλάδα και ''προεδροπαράγοντες''.
Περισσότερα εδώ. http://www.kalami.net/