Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επεισοδιακή η ομιλία του πρωθυπουργού, σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η διάλεξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου.Ομάδα νεαρών διέκοψαν την ομιλία του κ. Παπανδρέου φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά, βρίζοντας και προσπαθώντας να ξεδιπλώσουν αντικυβερνητικό πανώ. Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό».Οι νεαροί διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. «Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο, χωρίς να εισακουστεί.
«Χρειάζεται ο διάλογος, εγώ είμαι ανοιχτός στο διάλογο», είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές», σημειώνοντας ότι «μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα στην Ελλάδα».
Η διάλεξη του πρωθυπουργού συνεχίστηκε

Μεγάλη, ιστορική επιτυχία γιά τον Ελληνισμό στην Αμερική:


Τα γραμματόσημα των ταχυδρομείων ΗΠΑ γιά τους Αμερικανούς φιλέλληνες, που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων, στην επανάσταση του 1821.
Στην ιστορία των αμερικανικών ταχυδρομείων είχαν εκδοθεί γραμματόσημα σχετικά με άλλες χώρες, μόνο γιά το Iσραήλ την περασμένη δεκαετία. Και τώρα γιά τους Αμερικανούς Φιλέλληνες.
Περισσότερα εδώ.  http://www.kalami.us/


«Επέλαση» της αρχαίας Μακεδονίας

Μεγάλη έκθεση στην Οξφόρδη.


Είναι ίσως η πιο σημαντική «επέλαση» της αρχαίας Μακεδονίας στο εξωτερικό: πάνω από 600 θησαυροί από χρυσό, ασήμι και χαλκό που προέρχονται από τις ανασκαφές στις Αιγές, την αρχαία πρωτεύουσα των Μακεδόνων, ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Βρετανία. Οι περισσότεροι βγαίνουν για πρώτη φορά από τα ελληνικά σύνορα. Πολλά από αυτά δεν τα έχει δει ποτέ ούτε το ελληνικό κοινό.
Περισσότερα κάντε κλικ εδώ. http://aetoshal.blogspot.com/2011/02/blog-post_9231.html

Αποκριάτικο Ξεφάντωμα…

Την ετήσια αποκριάτικη χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας στο κέντρο «ΑΚΤΑΙΟΝ» Πατρών Πύργου 94-96 Παραλία Πατρών, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δ.Σ. του Συλλόγου, τηρώντας το έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ένα ανεπανάληπτο αποκριάτικο ξεφάντωμα. Άλλωστε οι αποκριάτικοι χοροί του Π.Σ. αναδεικνύονται κάθε φορά στο μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της Αποκριάς στην Πάτρα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Π.Σ. ενώ θα πάρουν μέρος τα χορευτικά τμήμα του Συλλόγου.
Μάλιστα σε αυτή την εκδήλωση τα χορευτικά τμήματα θα παρουσιάσουν αποκριάτικα δρώμενα, λαϊκούς και ευρωπαϊκούς χορούς και πολλές, πολλές εκπλήξεις.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι καλλιτέχνες του κέντρου που θα απογειώσουν το κέφι με το λαϊκό και αποκριάτικο ρεπερτόριό τους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπόσχεται ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι και καλεί τα μέλη με τους φίλους του να συμμετάσχουν.
Προσκλήσεις διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ. και στα γραφεία του Συλλόγου Παπαδιαμαντοπούλου 17Α . περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 2610 272722 από 6μμ έως 10 μμ και στο κιν. 6972 296949.









Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι προς συζήτηση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την καθιέρωση Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και άλλες διατάξεις. Το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρές ποινές φυλάκισης και αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή μη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (κάτω από 75.000 ή 150.000 κατά περίπτωση). Για φοροδιαφυγή μεγαλύτερων ποσών θα ασκείται ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Παράλληλα, από το νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και η καθιέρωση Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος. Επιπλέον, στις διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται ότι θα δίδονται στη δημοσιότητα ονόματα οφειλετών στην περίπτωση που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ καθώς επίσης και ονόματα επιτηδευματιών που δεν κόβουν συστηματικά αποδείξεις ή εκδίδουν πλαστά η εικονικά τιμολόγια.
Επίσης προβλέπεται η καταβολή του ΦΠΑ σε 3 μηνιαίες δόσεις για διευκόλυνση επαγγελματιών και εμπόρων ενώ αυξάνεται στο 50% το ποσό της προβεβαίωσης φόρου προκειμένου κάποιος να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της επιβολής προστίμου.





Ένα νέο πρόσωπο για την πρώην στρατιώτη

Κάντε κλικ εδώ  http://www.i-diadromi.com/





Κωστας Πουπάκης: "Τελευταίος ο πολίτης" για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ


Δύο στα δύο πλήγματα «κατάφερε» το υπουργείο Οικονομικών στα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων
Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία πρώτη ανέδειξε τους κινδύνους παραβίασης προσωπικών δεδομένων στην περίπτωση της φοροκάρτας, αλλά και σε αυτή της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών στο διαδίκτυο και τις δύο αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης ως μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς & Προστασίας των Καταναλωτών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η παροιμιώδης ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε θέματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια που τη φέρνουν αντιμέτωπη τόσο με τις κοινοτικές, όσο και με τις εθνικές αρμόδιες αρχές. Θα έπρεπε να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευθύνη αντί να εκτοξεύει πρόχειρα νομοσχέδια χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία. Δύο φορές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποπειράθηκε να επιτεθεί στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών: και τις δύο, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αντέδρασε. Άφησε εκτεθειμένη την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, γνωμοδοτώντας αρνητικά και στη φοροκάρτα και στην άκριτη δημοσιοποίηση της περιουσιακής κατάστασης των πολιτών στο Διαδίκτυο, αναδεικνύοντας τα κενά στην προστασία προσωπικών δεδομένων.Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι κάθε φορά που θα επιχειρεί να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών θα μας βρίσκει απέναντι». Σημειώνεται ότι ο έλληνας ευρωβουλευτής έχει αναδείξει τα δύο ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερωτήσεις που κατέθεσε αναφορικά με τον κίνδυνο παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών και δημιουργίας «καταναλωτικού προφίλ» όσον αφορά την ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών, καθώς και το ρίσκο έκθεσης σε κακόβουλες πράξεις που ενέχει η δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων. Και στις δύο περιπτώσεις η Επιτροπή διατύπωσε στις επίσημες απαντήσεις της, επιφυλάξεις για μέτρα τέτοιου χαρακτήρα.



Ο κ. Σταύρος Καλαφάτης συμμετείχε στην 1η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Υποστήριξης του ΕΚΕΤΑ».

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, συμμετείχε στην 1η προγραμματισμένη συνεδρία του Συμβουλίου Υποστήριξης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.).
Στην εν λόγω συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις επιμέρους ερευνητικές και τεχνολογικές δράσεις του Ε.Κ.Ε.Τ.Α., αλλά κυρίως τα τρέχοντα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του λειτουργία, λόγω :
• Της χαμηλής τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνει από το κράτος και της απουσίας χωριστού - ειδικού κωδικού χρηματοδότησης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό,
• Της σημαντικής περικοπής αποδοχών του ερευνητικού προσωπικού, που προέρχονται από το εξωτερικό ή τον ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτου του γεγονότος ότι αυτές δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό,
• Της απώλειας πολύτιμων εισροών κονδυλίων από προγράμματα του εξωτερικού, εξαιτίας της αδυναμίας προσέλκυσης εξειδικευμένου ερευνητικού προσωπικού, λόγω της χαμηλής πρόβλεψης αμοιβών,
• Της ανάγκης συγκράτησης του προσωπικού και ενίσχυσης του αριθμού των ερευνητών, καθώς και της ευελιξίας επιλογής και πρόσληψης τους για τη συμμετοχή τους σε ερευνητικά έργα.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Καλαφάτης, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των επιστημονικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων του Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και στα πολλαπλασιαστικά οφέλη αυτών για την αναβάθμιση της έρευνας και της εθνικής οικονομίας. Δεσμεύθηκε δε, να στηρίξει ενεργά το έργο του Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και να βοηθήσει με παρεμβάσεις του, προς κάθε κατεύθυνση, την προσπάθεια επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού του καθήκοντος.



Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Τι σημαίνει το επώνυμο Καραμανλής;

Γράφoυν: Γιώργος Δαμιανός και Καμάλ Ραχίμι (για την έρευνα στην Τουρκική και Φαρσί γλώσσα)

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Στις μέρες μας δεν υπάρχουν Έλληνες Καραμανλήδες, ούτε η γραφή τους. Κιμωλία σε μαυροπίνακα, που την έσβησε το σφουγγάρι του χρόνου, θα ήταν η υπόθεση τους, αν δεν υπήρχαν τα επώνυμα: Καραμάνος, Καραμανλάκης, Καραμανόγλου, Καραμανλής κ.ά. Η υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καπποδοκία στέκει ως αγκάθι στη μνήμη μας και μας βάζει μικρές και δύσκολες ερωτήσεις που ζητούν απάντηση, όπως:
“Μπορείς να είσαι Έλληνας, δίχως να μιλάς Ελληνικά;”
“Ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση του Έθνους;” και άλλα πολλά. Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, ας γνωρίσουμε καλύτερα την υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καραμανία.
Που βρίσκεται η Καραμανία;
Η Καραμανία είναι περιοχή της Νοτιοανατολικής Μ. Ασίας και περιλαμβάνει τμήματα της Λυκαονίας, Μεγάλης Φρυγίας Παμφυλίας, Ισαυρίας, Καππαδοκίας, Κιλικίας. Ονομάστηκε έτσι από το όνομα του Καραμάν Μπέη / Mehmet Bey Karamanoglu (محمد بی کارامان اقلو), o οποίος ίδρυσε το εμιράτο, γύρω, στα 1256. (www.24grammata.com)
Η λέξη Καραμάν (ή Καχραμάν) σημαίνει «ο ήρωας», «το πρωτοπαλίκαρο», και είναι κοινή στην Τουρκική, στα Περσικά (Φαρσί), και στα Αρμένικα, καθώς και σ΄ όλες τις περιοχές πού έχουν τις παραλλαγές Φαρσί όπως: Αφγανιστάν, Πακιστάν, και τη περιοχή Punjab της Ινδίας. Στα Περσικά ιστορικά κείμενα, η λέξη “Καραμάν” ή “Kahraman” είναι γραμμένη ως “Qahraman” (το “Q” προφέρεται “Γ”)Το όνομα Καραμανλή προσδιορίζει τον άνθρωπο ή την οικογένεια που έρχεται από το Καραμάν (η Τούρκικη κατάληξη «-λή» δηλώνει την από τόπο κίνηση, π.χ. Ankarali : από την Άγκυρα).
Ποιοι ήταν οι Έλληνες Καραμανλήδες; www.24grammata.com
Με τον όρο Καραμανλής και, συνηθέστερα, στον πληθυντικό: Καραμανλήδες, προσδιορίζονται οι Έλληνες κάτοικοι της Καραμανίας, οι οποίοι είχαν μία παγκόσμια ιδιαιτερότητα: ήταν Έλληνες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μίλαγαν Τούρκικα και έγραφαν την Τούρκικη γλώσσα με ελληνικά γράμματα (Καραμανλική γραφή). Παρόλο που υπέστησαν μεγάλη πίεση για να εξισλαμιστούν, απαγορεύτηκε η ελληνική γλώσσα, επιβλήθηκε η Τούρκικη, όμως με πείσμα και αυταπάρνηση παρέμειναν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αν και έχασαν την ελληνική γλώσσα. Στο ηλεκτρονικό περιοδικό www.24grammata.com θα βρείτε περισσότερες ιστορικές αναφορές και φωτογραφίες