Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά για τον Θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ.


O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται, μόλις πληροφορήθηκε για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μόλις πληροφορήθηκα, στη Φραγκφούρτη όπου βρίσκομαι, τη θλιβερή είδηση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ενός Αγωνιστή της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας. Γιατί αυτό υπήρξε ο Έβερτ, πάνω απ όλα: Αγωνιστής! Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα. Στην οικογένειά του τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας».

Δύσκολες στιγμές για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Μακεδονία».


Με 48ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα «Μακεδονία» μετά την απόφαση της εργοδοσίας να περικόψει μισθούς και να επιβάλει την εφαρμογή ελαστικού ωραρίου.

Σταύρος Κλαφάτης: «Πόσο άραγε θα περιμένουν οι επιτυχόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψή τους από το Ι.Κ.Α. ;»

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 10344/02-02-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα «Ανησυχία των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 του Α.Σ.Ε.Π., λόγω της καθυστέρησης πρόσληψής τους από το Ι.Κ.Α., το οποίο βάσει του Ν.3899/2010 υποχρεούται να προσλάβει επιτυχόντες διαγωνισμού της Αγροτικής Τράπεζας»
Στη ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης, αναφέρεται στη γνωστή υποστελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. και στην αναγκαιότητα άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων, από τους επιτυχόντες σχετικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Επισημαίνει ότι οι εν λόγω επιτυχόντες, ενώ ανέμεναν την πρόσληψή τους, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι με πρόσφατο ψηφισθέν νόμο η κυβέρνηση υποχρεώνει το Ι.Κ.Α., να προσλάβει κατά προτεραιότητα επιτυχόντες άλλου διαγωνισμού που αφορούσε την Αγροτική Τράπεζα.Ο κ. Καλαφάτης προκειμένου να αρθεί η συγκεκριμένη αδικία, καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν το ζήτημα της προτεραιότητας απορρόφησης των επιτυχόντων από το Ι.Κ.Α., ζητώντας παράλληλα να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης των προσλήψεων, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να προγραμματίσουν τη ζωή τους και να πάψουν να βιώνουν υπό καθεστώς ομηρίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.10344/2-2-2011
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :
1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
2. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Ανησυχία των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 του Α.Σ.Ε.Π., λόγω της
καθυστέρησης πρόσληψής τους από το Ι.Κ.Α., το οποίο βάσει του Ν.3899/2010
υποχρεούται να προσλάβει επιτυχόντες διαγωνισμού της Αγροτικής Τράπεζας»
Η γνωστή σε όλους τους ασφαλισμένους, δυσλειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., η οποία οφείλεται σε υποστελέχωση και επιτείνεται προοδευτικά με τις αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, οδήγησε τη διοίκηση του Ιδρύματος το 2008, να ζητήσει από το Α.Σ.Ε.Π. τη δημοσίευση σχετικής προκήρυξης (8Κ/2008) για την πρόσληψη μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων.Εντός του έτους 2010, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγωγής των οριστικών αποτελεσμάτων της ανωτέρω προκήρυξης από το Α.Σ.Ε.Π. και οι επιτυχόντες ανέμεναν την πρόσληψή τους από το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Αντί όμως να κληθούν για πρόσληψη οι εν λόγω επιτυχόντες, διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι σύμφωνα με το άρθρο 12, του Ν.3899/2010, το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. υποχρεούται από την κυβέρνηση να προσλάβει κατά προτεραιότητα, τους επιτυχόντες ενός άλλου διαγωνισμού (προκήρυξη 9Κ/2008) που αφορούσε την Αγροτική Τράπεζα.Όπως είναι φυσικό, η ανωτέρω εξέλιξη, δημιούργησε ιδιαίτερη ανησυχία και σύγχυση στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του Ι.Κ.Α.-.Ε.Τ.Α.Μ., δεδομένης και της ισχύος των διατάξεων του άρθρου 11, του Ν.3833/2010 που επιβάλλουν τον κανόνα "μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις".Με δεδομένα τα ανωτέρω, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. θα πρέπει να περιμένουν τη σταδιακή απορρόφηση του συνόλου των επιτυχόντων της Αγροτικής Τράπεζας και στη συνέχεια να ελπίζουν για τη δική τους πρόσληψη. Και όλα αυτά σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει τη χώρα και ιδιαίτερα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε μια συγκυρία που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονται μετέωροι, αφού δεν γνωρίζουν αν πρέπει να χαρούν για την επιτυχία τους ή αν πρέπει να προγραμματίσουν προς άλλη κατεύθυνση τη ζωή και τις προσδοκίες τους, αφού ο χρόνος πρόσληψης γι' αυτούς στο Ι.Κ.Α.-.Ε.Τ.Α.Μ. διαφαίνεται εκ των πραγμάτων αβέβαιος.
Για όλα τα παραπάνω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ :
1. Είναι δίκαιη, η απόδοση προτεραιότητας πρόσληψης σε επιτυχόντες ενός άλλου διαγωνισμού και όχι αυτών που προορίζονταν εξ' αρχής για την κάλυψη αναγκών του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.;
2. Προτίθεται η κυβέρνηση, που υπερασπίζεται το κράτος δικαίου, να επανεξετάσει την ανωτέρω αδικία ;
3. Μπορούν να προσδιορίσουν τα αρμόδια Υπουργεία, τον ακριβή χρόνο πρόσληψης των επιτυχόντων τους διαγωνισμού του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., προκειμένου αυτοί να μπορούν να προγραμματίσουν την εργασία και τη ζωή τους ;
Αθήνα, Φεβρουαρίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Σταύρος Καλαφάτης





Ερώτηση προς την κα ΥπουργόΕργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης .

Θέμα: Συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων της Πτολεμαΐδας

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου «Αναμόρφωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας», στην παράγραφο για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Άρθρου 20, δεν προβλέπεται η λειτουργία Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στην Πτολεμαΐδα.
Μια τέτοια ρύθμιση ωστόσο θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την περιοχή, στην οποία έχουν την έδρα τους περίπου 2.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ ΑΕ. Κατά συνέπεια η κατάργηση του εν λόγω τμήματος αποτελεί μια ιδιαιτέρως δυσμενή εξέλιξη για χιλιάδες εργαζομένους και υπάρχουν φόβοι ότι θα συμβάλει στη γενικότερη υποβάθμιση του νομού.
Για το θέμα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πτολεμαΐδας-Εορδαίας, καθώς η ιδιαιτερότητα της περιοχής απαιτεί όχι μόνο διατήρηση του συγκεκριμένου Τμήματος αλλά επιπλέον και
δημιουργία Τμήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων, λόγω της ύπαρξης πολλών ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται η κ.κ. Υπουργός:
• Προτίθεται να διασφαλίσει τη συνέχιση της ύπαρξης και της λειτουργίας του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στην Πτολεμαΐδα;
• Θα δημιουργήσει επιπλέον Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων στην περιοχή, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πτολεμαΐδας-Εορδαίας;
Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου



Ερώτηση στην βουλή προς τους κ.κ. ΥπουργούςΠροστασίας του Πολίτη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Με θεμα την καταστολή κινητοποιήσεων στον Προμαχώνα

Ένα ακόμα δείγμα της κυβερνητικής πολιτικής και του τρόπου που αντιμετωπίζει τους αγανακτισμένους πολίτες της χώρας αποτελεί και η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για άμεση καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών που οδήγησε στη σύλληψη έξι αγροτών, οι οποίοι απλώς αγνόησαν τις συστάσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν φοβήθηκαν τις κλούβες των ΜΑT, προκειμένου να φτάσουν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Η καταστολή εφαρμόστηκε με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η παρουσία αγροτικών μηχανημάτων στο δρόμο προς Προμαχώνα, ενώ, μετά τα επεισόδια με την Αστυνομία παρατάθηκε με νέα απόφαση η απαγόρευση, η οποία μάλιστα «εμπλουτίστηκε» με ολόκληρο το οδικό δίκτυο της περιοχής, καθιστώντας την μέχρι νεωτέρας απαγορευμένη ζώνη.
Φαινόμενα καταστολής και αστυνομοκρατίας είναι αναμενόμενο να εξαγριώνουν τους αγρότες και σε άλλες περιοχές, οι οποίοι δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες αγρότες. Είναι άλλωστε αναμενόμενο να μετέρχονται κάθε πρόσφορο μέσο για την ανάδειξη και δημοσιοποίηση των αιτημάτων τους και να απαντούν στις δηλώσεις του ΥΠΑΑΤ που προσχηματικά δηλώνει είτε ότι «το Υπουργείο είναι ανοιχτό» είτε ότι «οι κινητοποιήσεις τέτοιου τύπου δεν οδηγούν πουθενά και είναι άδικες». Είναι όμως γνωστό, ιδιαίτερα στους αγρότες, ότι οι κινητοποιήσεις ακολούθησαν μετά την αποτυχία της συνάντησης των εκπροσώπων των αγροτών με τον κ Υπουργό, ο οποίος απέρριψε τα αιτήματά τους, και άρα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
• Προτίθενται να άρουν τις απαγορεύσεις συνάθροισης και πορείας στους δρόμους της περιοχής;
• Θα συζητήσουν άμεσα με τους εκπροσώπους των αγροτών για αιτήματά τους;
Οι ερωτώσες βουλευτές
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Ηρώ Διώτη



Σταύρος Κλαφάτης: "Η Υγεία απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση, όχι αλαζονεία"


Κύρια σημεία της ομιλίας του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου : "Διαρθρωτικές Αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις".

"Στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης, επέκρινε την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία, αναφερόμενος στις τριτοκοσμικές ουρές αναμονής, τις άθλιες συνθήκες και την ταλαιπωρία κυρίως υπερηλίκων ασθενών, με τα ραντεβού βασικών εξετάσεων να ξεπερνούν τους 2 μήνες. Εστιάζοντας κυρίως στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε ότι η δυσλειτουργία των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Κέντρα Υγείας, Ιατρεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ κ.λπ) λόγω της υποστελέχωσής τους, επιβαρύνουν τα νοσοκομεία της πόλης. Και όλα αυτά, με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το "χαράτσι" των πέντε (5) ευρώ, για υποβαθμισμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας.
Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων αναφορικά με τις προσλήψεις νέου προσωπικού, επισημαίνοντας ότι η μείωση πιστώσεων για την Υγεία, επέφερε προοδευτική αύξηση στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Τόνισε ότι παρά τις εξαγγελίες, οι δημόσιες δαπάνες δεν τιθασεύτηκαν, ενώ η προσπάθεια εξορθολογισμού των προμηθειών έχει επιβάλλει τη χρήση φθηνών και αμφιβόλου ποιότητας υλικών στα χειρουργεία.
Αναφορικά με τα νευραλγικά ζητήματα του σχεδίου νόμου, ο κ. Καλαφάτης επέκρινε την κυβέρνηση, η οποία απαξίωσε να συζητήσει ουσιαστικά με τους φορείς της υγείας, αλλά περιορίσθηκε σε αλαζονικές συμπεριφορές εσωτερικής διαβούλευσης. Σημείωσε ότι η φιλοσοφία και η νομοτεχνική διατύπωση του νομοσχεδίου χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, επιπολαιότητα και ισοπεδωτική λογική. Τόνισε ότι το ελκυστικό εγχείρημα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από μεγαλύτερο αριθμό συμβεβλημένων ιατρών, χωρίς προηγούμενη μελέτη, θα εκτινάξει τις δημόσιες δαπάνες και θα επιβαρύνει τους πολίτες με νέες εισφορές.
Τέλος ο κ. Καλαφάτης, στηλίτευσε τη στοχοποίηση από την κυβέρνηση του ιατρικού, αλλά και φαρμακευτικού κλάδου, επισημαίνοντας ότι με το ισχύον μέχρι σήμερα πλαίσιο πληθυσμιακών και γεωγραφικών ορίων, επιτυγχάνεται εκ παραλλήλου τόσο η εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών, όσο και η βιωσιμότητα του «Φαρμακείου της γειτονίας»."

Δήλωση Ν. Χουντή σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη τύπου των εργολαβικών επιχειρήσεων για τα διόδια και την αλλαγή των συμβάσεών τους.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, με αφορμή την συνέντευξη που έδωσαν χθες εκπρόσωποι εργολαβικών επιχειρήσεων κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων και διαχείρισης διοδίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Χθες οι εκπρόσωποι των εργολαβικών εταιριών διεκδίκησαν συνολική επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης με βασική απαίτηση την παράταση του χρόνου εκμετάλλευσης των δρόμων. Για να χρυσώσουν το χάπι και για να κάμψουν τη δυναμική του κινήματος «Δεν πληρώνω» εμφανίσθηκαν να παζαρεύουν την πιθανότητα προσωρινής μείωσης των τιμών κάποιων διοδίων. Είναι σαφές ότι σε αυτή τη βασική κατεύθυνση συμφωνεί και η Ελληνική Κυβέρνηση η οποία για άλλη μια φορά υποχωρεί στις πιέσεις τους.

Στα σχέδια τους όμως θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω σχόλια:

Πρώτο: Η χρονική επέκταση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει με το Ελληνικό δημόσιο «εάν δεν προεβλέπετο ρητά από τις προκηρύξεις του διαγωνισμού για την ανάθεση της αρχικής σύμβασης παραχώρησης» παραβιάζει την Κοινοτική Νομοθεσία. Απ’ ότι γνωρίζουμε κανένας διαγωνισμός δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο.
Άλλωστε, τυχόν επέκταση των συμβάσεων προϋποθέτει εξ αρχής νέους διαγωνισμούς κάτι που θα περιέπλεκε εξαιρετικά και θα καθιστούσε μη εφικτή μια τέτοια διαδικασία.
Δεύτερο: Οι μειωμένες εισπράξεις που επικαλούνται οφείλονται κυρίως στην μείωση των διελεύσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της τεράστιας αύξησης των τιμών των καυσίμων, του πολλαπλασιασμού των διοδίων και των συνεχών αυξήσεων των τιμών τους, που αυτοί οι ίδιοι προκάλεσαν. Ας μην επικαλούνται λοιπόν το κίνημα του «Δεν πληρώνω» που ναι μεν έχει μια συνεχώς αυξανόμενη ανταπόκριση στον κόσμο αλλά συμβάλλει ακόμα σε μικρό μόνο ποσοστό στις «απώλειές» τους.
Τρίτο: Το γεγονός ότι οι τράπεζες «αρνούνται» πλέον να χρηματοδοτήσουν αυτά τα έργα, είναι πρόβλημα δικό τους. Αυτοί έχουν της ευθύνη να εξεύρεσης των κεφαλαίων τους. Γνωρίζουν άλλωστε ότι σήμερα οι τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν κάθε επενδυτική πρόταση. Θα όφειλαν λοιπόν να είχαν δεσμεύσει τις τράπεζες σε αυτή την κατεύθυνση.
Τέταρτο: Η είσπραξη διοδίων για ανύπαρκτους δρόμους και για δρόμους χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής, τόσο από ιδιώτες όσο και από επαγγελματίες μεταφορείς εμπορευμάτων, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι θα προκαλούσαν την δίκαιη αντίδραση του κοινού. Θα όφειλαν να γνωρίζουν επίσης ότι αυτού του είδους τα «χαράτσια» είναι και άδικα και παράνομα.
Πέμπτο: Με όσα ανέφεραν χθες προετοιμάζουν ήδη την πάγια επιχειρηματολογία τους για να «φουσκώσουν» όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες τις υφιστάμενες συμβάσεις, επικαλούμενοι καθυστερήσεις σε απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά ευρήματα, μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας κλπ., Αυτές οι πρακτικές, αυτά τα σκάνδαλα έχουν εξοργίσει τον ελληνικό λαό.
Έκτο: Το να ζητούν οι εργολάβοι «περιφρούρηση νομιμότητας από το κράτος», το να ζητούν να αλλάξει η νομοθεσία για να συλλαμβάνονται οι «τζαμπατζήδες» είναι μια τεράστια πρόκληση όχι μόνο για την κοινή λογική αλλά και για τη «δημοκρατία» μας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να πάψει να προσβάλλει, αποκαλώντας τζαμπατζήδες, πολίτες με ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, που έχουν το κουράγιο να ανθίστανται στις απαιτήσεις των εργολάβων. Οφείλει επιτέλους να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών και να βάλει φρένο στις παράλογες αξιώσεις των εργολάβων.
Το Γραφείο Τύπου





Επιστολή αναγνώστη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΤΑΠΟΤΕ (ΤΑΥΤΕΚΩ) Θεσσαλονίκης.

 Πρόσφατα πήγα στο ΤΑΥΤΕΚΩ για να πληρωθώ κάποιες αποδείξεις που είχα από γιατρούς. Η κατάσταση που βρήκα, μπαίνοντας στην αίθουσα όπου γίνονται οι τιμολογήσεις και οι πληρωμές, ήταν τραγική! Δεκάδες συνταξιούχοι και εν ενεργεία συνάδελφοι από την Λαμία έως και την Αλεξανδρούπολη περιμέναν καρτερικά την σειρά τους για να εξυπηρετηθούν και να επιστρέψουν πίσω στα χωριά τους.
Από τώρα και στο εξής ( ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ) όλες οι τιμολογήσεις και οι πληρωμές φαρμάκων και ιατρικών αποδείξεων, των δικαιούχων που κατοικούν στην Βιωτία ,Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Αν. Μακεδονία και Θράκη , θα εκτελούνται στο ΤΑΥΤΕΚΩ θεσσαλονίκης!!!!
Στήθηκα στν ουρά 3,5 ώρες για να εξυπηρετηθώ!!!
Σε ερώτηση που έκανα σε κάποιον υπάλληλο του ταμείου μου απάντησε ότι δεν έχει καμία ευθύνη το ΤΑΥΤΕΚΩ για ότι συμβαίνει. Τη ευθύνη ,μου είπε, ότι φέρει αποκλειστικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία κατήργησε τους κατά τόπους υπολόγους που υπήρχαν στην επαρχία μιας και δεν έδινε έγκριση να δωθεί ένα ποσό ( από τα έσοδα των σταθμών)  για την εξόφληση των συνταγών και τωναποδείξεων που προσκόμιζαν οι συνάδελφοι που εργαζόταν σε επαρχιακούς σταθμούς.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη συνάδελφοι από μακρινές περιοχές για να εξυπηρετηθούν από το Ταμείο.
Περιμένοντας λοιπόν κι εγώ τόσες ώρες εκεί για να εξυπηρετηθώ είδα και άκουσα τραγελαφικά γεγονότα!
Βρήκα συνάδελφο ο οποίος περίμενε για ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ να πληρωθεί μία ιατρική απόδειξη διότι την προηγούμενη ημέρα το ο ταμίας κάποια στιγμή διέκοψε τις πληρωμές ελλειψει χρημάτων!!! Φανταστείτε την ταλαιπωρία κάποιου να είναι στημένος στην ουρά (ώρες ατελείωτες) και να του πουν "φύγε και έλα αύριο γιατί μείναμε από λεφτά"!
Διαπίστωσα επίσης φοβερές οργανώτικές ελλείψεις από πλευράςτου ΤΑΥΤΕΚΩ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΜΙΑ!!
Ο κόσμος αντιδρούσε άσχημα από αγανάκτηση! "ΒΑΛΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ" φώναζαν χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα! Η απάντηση του Ταμείου ήταν ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
Αντικρίζοντας όλο αυτό ΤΟ ΧΑΛΙ αισθάνθηκα μεγάλο θυμό και αγανάκτηση! Γιατί να γίνονται όλα αυτά και γιατί μόνο στον Σιδηροδρομικό υπάλληλο;
Σημειωτέον ότι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι δικαιούχοι του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κλπ) εξυπηρετούνται κανονικά από τα κατά τόπους γραφεία στην επαρχία! ΜΟΝΟ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ !!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΣΣΒΕ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ- ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΛΥΣΗΣ;
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΠΑΤΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΣΒΕ! ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!!
ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 50 ΕΥΡΩ!!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΕ ΔΩΣΕ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!
ΜΗΝ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
ΑΙΣΧΟΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Νίκος  Χαγιάρης
Σταθμάρχης (μη μετατασσόμενος.......για την ώρα)

Εικονες απο το ΤΑΠΟΤΕ Θεσσαλονίκης  σημερα.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κ.κ. Υπουργούς: Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων -Οικονομικών -Προστασίας του Πολίτη για το Κύκλωμα πλαστογράφησης εισιτηρίων που λειτουργεί σε βάρος των αστικών συγκοινωνιών.


Οι απώλειες εσόδων που υφίσταται ο ΟΑΣΑ εξαιτίας της πλαστογράφησης εισιτηρίων ανέρχεται πλέον σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως, καθώς υπολογίζεται ότι ένα στα τέσσερα εισιτήρια που επικυρώνουν εν αγνοία τους οι επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι γνήσιο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ αριθμός των πλαστών εισιτηρίων, όπως προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ αυτών που εκδίδονται και αυτών που επικυρώνονται, αυξάνεται συνεχώς ξεπερνώντας ακόμα και τα 5 εκατομμύρια εισιτήρια το μήνα.
Μολονότι μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί πάνω από 30 ιδιοκτήτες περιπτέρων στην Αττική που βρέθηκαν να πωλούν πλαστά εισιτήρια, το πρόβλημα της πλαστογράφησης διαρκώς εντείνεται, αυξάνοντας τις απώλειες εσόδων για τον ΟΑΣΑ. Εν προκειμένω, υπολογίζεται ότι ενώ τον Μάιο του 2008 τα πλαστά εισιτήρια ανέρχονταν σε 1,7 εκατ., το 2010 ξεπέρασαν τα 50 εκατ., γεγονός που αποδεικνύει αδικαιολόγητη κυβερνητική ολιγωρία στην αντιμετώπιση του φαινομένου, την ίδια στιγμή που κατηγορεί εργαζόμενους και επιβάτες για τα ελλείμματα του ΟΑΣΑ.
Επειδή, οι παραπάνω πληροφορίες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι διαφορές μεταξύ πλαστών και γνήσιων εισιτηρίων είναι δυσδιάκριτες καθώς οι επιτήδειοι έχουν καταφέρει να «κοπιάρουν» ακόμα και την ταινία γνησιότητας των αυθεντικών εισιτηρίων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το κύκλωμα έκδοσης πλαστών εισιτηρίων είναι εξαιρετικά διευρυμένο, άριστα οργανωμένο και κινείται χωρίς πρόβλημα,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Ποια επιπλέον άμεσα μέτρα θα ληφθούν για την καταστολή του φαινομένου;
• Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες αναφορικά με την εξιχνίαση του κυκλώματος έκδοσης πλαστών εισιτηρίων;
• Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι με τρόπο ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της εκτενούς ζημίας εις βάρος του ΟΑΣΑ;

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Παρακαλούμε, τέλος, όπως μας καταθέσετε τα κάτωθι αντίγραφα:
• Με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν, τα επίσημα στοιχεία που είναι στη διάθεση των Υπουργείων αναφορικά με το ακριβές ποσό των απωλειών του ΟΑΣΑ από τα πλαστά εισιτήρια.
Οι ερωτώντες βουλευτές
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Βασίλης Μουλόπουλος
Δημήτρης Παπαδημούλης