Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Οι κινητοποιήσεις κατά των διοδίων συνεχίζονται

Παρά τη προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματός μας από το κράτος και τις εταιρείες διοδίων, μετά τις 9 Γενάρη τίποτα δεν είναι ίδιο, όταν χιλιάδες πολίτες σήκωσαν τις μπάρες και αψήφησαν την τρομοκρατία.
Παρά τη προσπάθεια πολιτικής χειραγώγησης από κινήσεις που ελέγχονται από κομματικά γραφεία αλλά και οργανώσεις που σπεύδουν να ανοίξουν τις μπάρες διοδίων, το κίνημά μας παραμένει ένα κίνημα των από κάτω για τους από κάτω, με συνελευσιακές και ανοικτές διαδικασίες, δραστήριο, ενεργό και γεμάτο από τη ζωντάνια των λαϊκών μαζών που αρνούνται να πληρώσουν τη κρίση του συστήματος και που σπρώχνουν καθημερινά όλες τις μπάρες που φράζουν τη ζωή.
Δεκατέσσερεις μήνες στους δρόμους είναι μόνο η αρχή.
Οργανωνόμαστε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Βουλή. Απαντηση σε ερωτηση του κ. Σταυρου Καλαφατη

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 6393/18.11.2010 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Σταύρου Καλαφάτη και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σας γνωρίζουμε τα εξής:Ο πρόσφατα ψηφισθείς ν.3872/03.09.10 (ΦΕΚ 148 Α'), με τίτλο «Εκτέλεση περιηγητικών πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα και άλλες διάταξεις», ρυθμίζει τα σχετικά θέματα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Ελλάδα και αποτελεί ένα πρώτο και δυναμικό βήμα της κυβέρνησης μας, μετά από αδράνεια πολλών ετών στο συγκεκριμένο τομέα. Μέσω του νόμου ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση, τόσο στα επαγγέλματα που συνδέονται ευθέως με τις υπηρεσίες στον τομέα της κρουαζιέρας, όσο και με ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό απασχολούμενων σε συναφείς τομείς.Με το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων δρομολογήσαμε το τέλος της σιρέβλωσης που επέβαλε το καμποτάζ και ανοίξαμε τις δυνατότητες ανάπτυξης αυτού του χώρου. Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπέγραψε με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των δικαιολογητικών και τον ορισμό του περιεχομένου της Σύμβασης για την Εκτέλεση Περιηγητικών Πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα.Τις εξαιρετικές προοπτικές που διανοίγονται για τον τουρισμό κρουαζιέρας και τις επενδύσεις που μπορεί να γίνουν σε λιμενικά έργα στην Ελλάδα, μετά την άρση του cabotage, ανέλυσα και στο 8ο παγκόσμιο Συνέδριο για τις κρουαζιέρες, SEATRADE MED, την 1η Δεκεμβρίου 2010, στις Κάνες, Γαλλία.Σε μία αίθουσα με περισσότερους από 200 επαγγελματίες της κρουαζιέρας, των λιμένων και του τουρισμού, ο Πρόεδρος της SEATRADE κ. Hayman με υποδέχθηκε λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αυτών των ανά διετία συνεδρίων, που συμμετέχει εκπρόσωπος κυβέρνησης από ξένη χώρα, και είναι ιδιαίτερα ευτυχής που η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα, σημαντικός προορισμός για τις μεσογειακές κρουαζιέρες.
Ακολούθως, συμμετείχα σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που οργάνωσε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, ο Πρέσβης κ. Daniel Smith, με συμμετοχή τριών Ελλήνων υπουργών, του κ. Χ. Παμπούκη, Υπουργού Επικρατείας, του κ. Γ. Διαμαντίδη, Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, καθώς και του Δρ. Α0. Καρλή, εκπροσώπου του ΟΛΠ, ενώ επίσης συμμετείχανΈλληνες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Με την πρωτοποριακή μέθοδο της τηλε-διάσκεψης ο κ. Smith, έφερε σε άμεση επαφή εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας των ΗΠΑ, με την Ελληνική πολιτική ηγεσία, και με επαγγελματίες της κρουαζιέρας και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των διαδικασιών σύμβαοης άρσης του cabotage, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες.Για την προβολή της χώρας στο πεδίο του θαλάσσιου τουρισμού, ο Ε.Ο.Τ. συμμετέχει σε εξειδικευμένες διεθνείς εκθέσεις, όπως η έκθεση BOOT που πραγματοποιείται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, 22-30/01/2011, η έκθεση F.re.e που πραγματοποιείται στο Μόναχο της Γερμανίας, 23-27/02/2011 και η έκθεση London International Dive Show που πραγματοποιείται στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, 26-27/03/2011, καθώς και στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, τον ερχόμενο Μάρτιο 2011.
Επιπλέον, ο Ε.Ο.Τ. συμμετέχει σε εξειδικευμένες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού για τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως η έκθεση BOOT που πραγματοποιείται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, 22-30/01/2011, η έκθεση F.re.e που πραγματοποιείται στο Μόναχο της Γερμανίας, 23-27/02/2011 και η έκθεση London International Dive Show που πραγματοποιείται στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, 26-27/03/2011.Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, η εφαρμογή του ανωτέρω νόμου θα οδηγήσει τόσο σε αύξηση της τουριστικής κίνησης στην πόλη όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς το λιμάνι της μπορεί να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό κόμβο, είτε ως αφετηρία είτε ως προορισμός περιηγητικών πλόων. Άλλωστε, η σημασία που δίνει το Υπουργείο στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης καθίσταται εμφανής και από συμπληρωματικές ενέργειες και δράσεις τουριστικού περιεχομένου, όπως λ.χ. το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών», σκοπός του οποίου είναι η βέλτιστη Ουνατή αξιοποίηση του σημαντικού πολιτιστικού πλούτου της πόλης και των γύρω περιοχώνΚατά τον προγραμματισμό του Γομέα Τουρισμού για την Προγραμματική Περίοδο 2007 2013 (ΕΣΠΑ), έχουν ληφθεί υπόψη όλα εκείνα τα δεδομένα που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων στο μέγιστο βαθμό και με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού είναι κομβικός στον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ 2007- 2013. Τόσο, λοιπόν, κατά την υλοποίηση των έργων υποδομών και ενισχύσεων, όσο και μειύ το πέρας των εργασιών τους, 0α δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα, καθώς επίσης και σε συμπληρωματικούς με τον τουρισμό κλάδους, οι οποίες θα δώσουν διέξοδο στους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της ανεργίας και της τουρισηκής εποχικότητας.





¨"Κόλαφος για τον πρωθυπουργό το βιβλίο Μπράουν’’

Αιχμάλωτο του συνθήματος «λεφτά υπάρχουν», χαρακτηρίζει η ΝΔ τον πρωθυπουργό με αφορμή τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Γκόρντον Μπράουν.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, επισημαίνει, ότι εάν ο κ. Παπανδρέου είχε κινηθεί νωρίτερα το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δις ευρώ.
Αφήνει μάλιστα σοβαρές αιχμές για τις συμβουλές που έπαιρνε.
Η ΝΔ τονίζει, ότι όσα λέει ο κ. Μπράουν, αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία όχι μόνο δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά δημιουργούσε και πρόσθετα, διασύροντας τη χώρα και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον "Τιτανικό".

12.632 χαμόγελα από την ΟΝΝΕΔ !

Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα Ολοκλήρωση της εκστρατείας κοινωνικής ευαισθητοποίησης
Έπειτα από την θερμή ανταπόκριση που έλαβε, ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία κοινωνικής ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με στόχο την ενίσχυση της δράσης του συλλόγου
"Το Χαμόγελο του Παιδιού".
Συνολικά συγκεντρώθηκαν 12.632 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη λειτουργία της 11ης στέγης για παιδιά που δημιουργείται στο Μοσχάτο.Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μέρες οικονομικά και κοινωνικά δύσκολες, η κοινωνικήαλληλεγγύη και η ουσιαστική βοήθεια στον συνάνθρωπο να αποτελεί προτεραιότητα στη δράση νέων ανθρώπων προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ελπίδα σε μικρά παιδιά που την έχουν ανάγκη.
ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Από το Γραφείο Τύπου



Αρνητικό στον ιό Η1Ν1 το 6 μηνών βρέφος στο Ιπποκράτειο.

Δεν προσβλήθηκε τελικά από τον ιό Η1Ν1 το μόλις 6 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά όπως επιβεβαιώνει στο seleo.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Σερρών Ξενοφώντας Εμμανουηλίδης.
"Το βρέφος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σερρών με συμπτώματα του ιού, το εξέτασαν οι νεογνολόγοι του νοσοκομείου μας και υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις οι οποίες βγήκαν αρνητικές. Λόγω του ότι είχε γεννηθεί πρόωρα οι γονείς ζήτησαν να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική και βρίσκεται υπό παρακολούθηση." δήλωσε.
Seleo.gr News

Στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου και την Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, φανερώνει καθαρά την αγωνία της, να αποσείσει τις τεράστιες και διαχρονικές της ευθύνες.


Στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου και την Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, φανερώνει καθαρά την αγωνία της, να αποσείσει τις τεράστιες και διαχρονικές της ευθύνες στο συνδικαλιστικό κίνημα, ως πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και να αποκρούσει τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της, ως αποτέλεσμα των σκληρών ανάλγητων και ταξικών πολιτικών που εφαρμόζει η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι φραστικές διαφοροποιήσεις από την Κυβερνητική πολιτική και οι βερμπαλισμοί για αναπροσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, χωρίς καμία αναφορά σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, δεν επαρκούν για να αποσείσουν, ούτε το παρελθόν του κυβερνητικού της συνδικαλισμού, ούτε πολύ περισσότερο το παρόν της -επί μακρού χρονικού διαστήματος-- αφωνίας και ακινησίας της ΓΣΕΕ, απέναντι στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την Κυβέρνηση, την τρόικα και τους μεγαλοεργοδότες του ΣΕΒ.
Θυμίζοντας το ρητό ότι «εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι», συνιστά πρόκληση να μιλά η ΠΑΣΚΕ, για αυτονομία των συνδικάτων και ταξική ενωτική δράση, και μάλιστα να εγκαλεί δυνάμεις που έχουν αποδείξει έμπρακτα και με συνέπεια και την αυτονομία τους και την αγωνιστική ταξική τους παρουσία μέσα στα συνδικάτα και τους εργασιακούς χώρους.
Η πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης για ουσιαστική ανάκτηση του ταξικού ρόλου της Συνομοσπονδίας με ένα συνολικό, αποτελεσματικό και πραγματικά ταξικό αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, μέσα και από τη σύγκληση άμεσα Πανεργατικού Συνεδρίου με προγραμματικά και καταστατικά χαρακτηριστικά είναι μονόδρομος.
Διαφορετικά, η ΠΑΣΚΕ ας μην μιλά για «σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»
Γραμματεία Αυτόνομης Παρέμβασης Ρεθύμνου.

Φτάνει πιά με τα κομματικά καπελώματα και τους ηγέτες


Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ που μάχεται για την κατάργηση των ληστρικών Διοδίων σε όλη τη χώρα γιγαντώνει κάθε εβδομάδα που περνάει. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κατηγορηματική δήλωση τους για άρνηση συμμετοχής στις ζημιές που οι τράπεζες,οι μεγάλοι εμποροβιομήχανοι και οι πολιτικοί δημιούργησαν μέσα από την πρωτοφανή μεταπολιτευτική απληστία τους, εκφράζεται με άμεσο,απλό και αποτελεσματικό τρόπο, κάθε φορά που σηκώνουν τις μπάρες.
Το κίνημα των Διοδίων που εκφράζει την πολιτική αυτή στάση των πολιτών ξεκίνησε και ανδρώνεται απο τη βάση της κοινωνίας χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές και δεν έχει σχέση με κόμματικά καπελώματα.Οι χιλιάδες ενεργοποιημένοι πολίτες που μετέχουν, προέρχονται από πολλούς πολιτικούς χώρους με εξαίρεση ομάδες και ιδεολογίες εχθρικές πρός την αρχή της Ελευθερίας όπως φασίστες και ρατσιστές.Πολίτες που ενδεχόμενα είναι μέλη κομμάτων μπαίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα στο κίνημα αφού έχουν αφήσει τις κομματικές τους ταυτότητες στα σπίτια τους.
Στούς 16 μήνες λειτουργίας του κινήματος αυτού,όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν και παίρνωνται από τις ανοικτές τοπικές συνελεύσεις στις διάφορες πόλεις και τις πανελλάδικές συνελεύσεις με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας.Κυρίαρχοι στο κίνημα αυτό είναι οι ίδιοι οι πολίτες και οι ανοικτές για όλους συνελεύσεις τους χωρίς προέδρους και κανενός είδους ιεραρχία.
Η βασική αυτή δομή του κινήματος των πολιτών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι ακριβώς αυτή που έκανε όχι μόνο εμάς απο το STOPCARTEL να το στηρίξουμε και να συμπαραταχθούμε αλλά και χιλιάδες πολίτες απο όλη τη χώρα να ενεργοποιηθούν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.
Το κυρίαρχο οικονομικό και πολιτικό σύστημα της χώρας μπροστά σε αυτό το ραγδαίο μεγάλωμα έχει καταληφθεί από πανικό.
Ετσι αφού χρησιμοποίησε τη δοκιμασμένη απλή μέθοδο της τρομοκράτησης των οδηγών με απειλές για φυλακίσεις,χρήσεις καμερών και πρόστιμα της εφορίας υπέρ των..ιδιωτικών εταιρειών χωρίς αποτέλεσμα, τώρα επιστρατεύει το όπλο του αποπροσανατολισμου.
Με αφορμή τη θεμιτή ενέργεια του Δήμαρχου Στυλίδας Α.Γκλέτσου να προσπαθήσει να προστατεύσει το δικαίωμα των δημοτών του για ακωλυτη μετάβαση στα χωράφια τους και να διεκδικήσει ένα τοπικό αίτημα της ανανέωσης καρτών ελεύθερης διέλευσης απο τα διόδια της περιοχής,τα ΜΜΕ εμφάνησαν τον νέο πολιτικό της τοπικής αυτοδιοίκησης ως εκφραστή του κινήματος των Διοδίων.Οι Επιτροπές κατοίκων ,Εργαζομένων Ανέργων και νεολαίας που αποτελούν το Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ήταν οι πρώτες που εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στον Α.Γκλέτσο για την κράτηση και τη δίωξη εναντίον του.
Συγχρόνως όμως για αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων οι Επιτροπές δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η ενέργεια του Δημάρχου Στυλίδας αφορά την προσπάθεια διευθέτησης ενός τοπικού προβλήματος, η μπάρα που αφαιρέθηκε δεν ήταν μπάρα διοδίων αλλά διαχωριστικό ικρίωμα από παράπλευρη οδό, σε καμμία δε περίπτωση δεν αποτέλεσε δράση διεκδίκησης της κατάργησης των διοδίων σε όλη τη χώρα.
Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ,αφού ξεχνάει τη θεωρία του ατομικου τσαμπουκά την οποία τούς τελευταίους 16 μήνες χρησιμοποίησε στρεφόμενο ουσιαστικά εναντίον του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,επιχειρεί τώρα μία απελπισμένη προσπάθεια καπελώματος των ενεργοποιημένων πολιτών,προχωρόντας όψιμα και εσπευσμένα σε ανοίγματα Διοδίων συνοδευόμενα από τα κομματικά του λάβαρα και τις κομματικές σημαίες!Και μάλιστα χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς σαν κόμμα διεκδικεί..Δηλαδή αν υποστηρίζει την ολοκληρωτική κατάργησή τους η απλές συμβατικές διορθώσεις και διατήρησή τους..Οι ενέργειες αυτές του ΚΚΕ παραδίδονται στην κρίση των πολιτών...
Τέλος μικρές ομάδες του ημιδιαλυμένου ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις παλιές τους προσπάθειες πρόκλησης σύγχισης στούς πολίτες, οργανώνοντας μεμονωμένα ανοίγματα διοδίων με τοπικά αιτήματα απλής μεταφοράς τους σε άλλα σημεία των Εθνικών μας δρόμων και απλής μείωσης των τιμών τους.
Μέλη των Επιτροπών του κινήματος των Διοδίων δήλωναν σήμερα κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχουν με τις παραπάνω προσπάθειες αποπροσανατολισμού των πολιτών και θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα αυτό μακριά από κομματικά καπελώματα και αρχηγικές ροπές.
Η δομή και λειτουργία του κινήματος αυτού,πρόσθεταν, αποτελεί κοινωνική και πολιτική κατάκτηση των τελευταίων 16 μηνών,συνιστά κοινή παρακαταθήκη όλων των πολιτών και σαν τέτοια θα διαφυλαχτεί απο τους ίδιους στην πράξη μέσα από τον συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα στούς δρόμους.
stopcartel Newsdesk



Κόβουν την βασιλόπιτα οι Καλαβρυτινοί

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές τους, για ένα 2011 γεμάτο Υγεία, Αγάπη, Οικογενειακή Ευτυχία και Επαγγελματική Δημιουργία σε ένα κόσμο καλύτερο για όλους, σας προσκαλεί στη κοπή της βασιλόπιτας που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΄΄ΑΣΤΗΡ΄΄ (Αράτου και Αγίου Ανδρέου) στην Πάτρα την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 ώρα 7.00 μ.μ. Την βασιλόπιτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ θα πάρουν μέρος Χορωδίες με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας με παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση θα προβληθεί «ζωντανά» παγκοσμίως, μέσο του επίσημου δικτυακού τόπου του Συλλόγου μας, www.pankalavritinos.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7.00: Προσέλευση μελών του Συλλόγου.

7.10: Προσέλευση επισήμων.

7.15: Έναρξη από φουστανελοφόρους με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά μας.

7.25: Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια, από την Μπάντα του Δήμου Πατρέων.

7.40: Ευλογία βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών

κ.κ. Χρυσόστομο.

8.00: Χαιρετισμός – απολογισμός από τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Φραντζή.

8.10: Κοπή βασιλόπιτας και χαιρετισμοί επισήμων.

8.20: Κλείσιμο της εκδήλωσης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

http://www.pankalavritinos.com

Ομιλία Σταύρου Καλαφάτη κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της πρότασης νόμου του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας « Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων»

«Στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του υγιούς επιχειρείν ως του μόνου ασφαλούς δρόμου προς την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας μας από το οικονομικό αδιέξοδο αποσκοπεί η πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων ».
Αυτό τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τονίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί και τα επιτυχή αποτελέσματα που επέφεραν οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προς την κατεύθυνση αυτή, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα έργα υποδομής, τις ΣΔΙΤ, το ΤΕΜΠΜΕ και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία προωθήθηκαν.Συνεχίζοντας οριοθέτησε τους τρεις ειδικότερους άξονες, μέσα από τους οποίους η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει στην ορθολογική Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων:
• Απλούστευση διαδικασιών δημιουργίας επιχειρηματικών πάρκων και περιορισμός γραφειοκρατίας με τη δημιουργία one stop shop και διαδικασία υλοποίησης σε δύο στάδια
• Διεύρυνση δραστηριοτήτων ένταξης σε επιχειρηματικά πάρκα, με έμφαση στην ένταξη και του τριτογενούς τομέα (logistics, ΑΠΕ)
• Παροχή κινήτρων για προσέλκυση επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης (φορολογικά κίνητρα, επιχορήγηση έργων υποδομής, ευνοϊκοί όροι δόμησης)
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καλαφάτης παρακίνησε τον αρμόδιο Υπουργό να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η πραγματική και επ΄ ωφελεία της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας πολιτική συναίνεση που απαιτείται επιδεικνύεται στην πράξη μέσα από παρόμοιες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Για να επιτευχθεί ωστόσο, απαιτείται αντίστοιχο πολιτικό θάρρος και από την κυβέρνηση.



Κεντρική Μακεδονία: Ορίστηκαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

Ορίστηκαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και οι αρμοδιότητές τους μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Οικονομικών ορίστηκε ο Διονύσιος Ψωμιάδης, που θα προεδρεύει της «Οικονομικής Επιτροπής», του εκχωρούνται οι αρμοδιότητες του «Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Οικονομικών» και ειδικά: του Σχεδιασμού της Περιφερειακής Πολιτικής, της Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων, των Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης και της Τεκμηρίωσης της Διεύθυνσης «Αναπτυξιακού Προγραμματισμού» της Περιφέρειας, του Χωρικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης «Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού» της Περιφέρειας, των Συγκοινωνιακών Έργων, Εργαστηρίων και Δομών Περιβάλλοντος της «Διεύθυνσης τεχνικών Έργων» της Περιφέρειας, της Διεύθυνσης «Οικονομικών» της Περιφέρειας καθώς και του Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ορίστηκε ο Ευθύμιος Φωτόπουλοςο οποίος θα προεδρεύει της Επιτροπής Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου του Περιφερειακού Συμβουλίου, του εκχωρούνται οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης «Ανάπτυξης» και ειδικά: των τεχνικών Εφαρμογών και Διοικητικών Διαδικασιών της Διεύθυνσης «Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων» της Περιφέρειας καθώς και της Υποστήριξης της Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας, Απασχόλησης και Εμπορίου, της Διεύθυνσης «Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού».

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και

Κτηνιατρικής θα είναι ο Δημήτριος Ευθυμιάδης ο οποίος θα προεδρεύει της Επιτροπής «Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής» του Περιφερειακού Συμβουλίου, του εκχωρούνται οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης «Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής» και ειδικά: του Προγραμματισμού, της Φυτικής και Ζωικής παραγωγής και της Αλιείας, της Διεύθυνσης «Αγροτικής Οικονομίας» της Περιφέρειας, της Υγείας των ζώων, Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων, της Διεύθυνσης «Κτηνιατρικής» της Περιφέρειας, καθώς και της Τοπογραφίας, του Εποικισμού και Αναδασμού, της Διεύθυνσης «Πολιτικής Γης» της Περιφέρειας.







Βουλή. Ερωτηση κ. Σταύρου Καλαφάτη, για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία υπογραφής συμβάσεων μεταξύ επενδυτών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων με τη «Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Α.Ε.» ή κατά περίπτωση με το «Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών».

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατέθεσε στη Βουλή την με αριθμ. 9093/14-01-2011 ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με θέμα Καθυστερήσεις στη διαδικασία υπογραφής συμβάσεων μεταξύ επενδυτών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων με τη «Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Α.Ε.» ή κατά περίπτωση με το «Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών».
Στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης αναφέρεται στις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται κατά την υπογραφή συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ πλήθους επενδυτών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων με το «Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Α.Ε.)» ή κατά περίπτωση με το «Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών».
Επισημαίνει ότι οι εν λόγω καθυστερήσεις, εκτός από αδικαιολόγητες, με δεδομένο ότι ο τύπος και το περιεχόμενο των συμβάσεων έχουν σαφώς καθορισθεί βάσει υπουργικής απόφασης, ενέχουν παράλληλα τον κίνδυνο υπογραφής τους με διαφορετική τιμή πώλησης από αυτή που έχει προϋπολογισθεί από τον εκάστοτε επενδυτή.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Καλαφάτης θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα στην αρμόδια Υπουργό, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να ρυθμίσει το ζήτημα των καθυστερήσεων, καθώς και την αντιμετώπιση περιπτώσεων επενδυτών που ενώ έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα αιτήσεις και δικαιολογητικά, τελικά οι συμβάσεις τους, με υπαιτιότητα της «ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε» ή του «Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών», θα υπογραφούν μετά την 1η Φεβρουαρίου 2011, όπου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία μειώνεται η τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.





Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κατά των διοδίων

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Εδώ και δύο εβδομάδες διαβάζουμε παντού και ακούμε, πως περίπου 100.000 ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί από τις κοινοπραξίες προς τους οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων.
Μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑ μέλος ή φίλος της ομάδας μας δεν έχει λάβει κάποιο ειδοποιητήριο πληρωμής από τις εταιρείες. Σας παρακαλούμε, αν τις επόμενες ημέρες λάβετε οποιαδήποτε επιστολή, να επικοινωνήσετε μαζί μας (info@otoposmou.gr). Σε κάθε περίπτωση, αν κάποτε αποφασίσουν να μας στείλουν κάποιο ειδοποιητήριο πληρωμής, εμείς θα καταβάλουμε το αντίτιμο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς των εταιρειών εκμετάλλευσης.
Δεν είμαστε «τζαμπατζήδες», όπως μας αποκαλούν κάποιοι πληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι των Αθηνών, ούτε έχουμε την πρόθεση να προβούμε σε μη νόμιμες πράξεις. Απεναντίας! Υπερασπιζόμαστε το συμφέρον της χώρας μας και αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)