Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ- Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Α. Γκλέτσου

Τα Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια, εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τον συλληφθέντα Α. Γκλέτσο, από την Κυβέρνηση του ΔΝΤ και των πολυεθνικών.Στη συγκυρία της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, του μνημονίου, των περιστολών των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και του ξεπουλήματος των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, οι κυβερνώντες, οι οποίοι δεν αποτελούν τίποτε άλλο από το πολιτικό προσωπικό των πολυεθνικών εταιριών και των τραπεζών, απαντούν στους αγωνιστές με καταστολή και τρομοκρατία!
Δεν τρομοκρατούμαστε! Εξοργιζόμαστε!
Το Πανελλαδικό Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ» είναι αλληλέγγυο σε οποιονδήποτε συναγωνιστή διώκεται από το τρομο-κράτος και τις εταιρίες των χαρατσιών. Η απάντηση μας θα δοθεί στο δρόμο με δυναμικές κινητοποιήσεις!
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Α. Γκλέτσου.
Απαιτούμε να μην ασκηθεί εναντίον του καμία δίωξη.
Απαιτούμε την άμεση παύση οποιασδήποτε δίωξης εναντίον οποιουδήποτε μέλους του κινήματος.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δημόσιων δρόμων από τον Προκρούστη των εταιριών και του κράτους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Όλοι στην Παμφθιωτική ανοιχτή συνέλευση, το Σάββατο 15-1-11, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, πλατεία Διάκου, να αποφασίσουμε την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΛΑΜΙΑΣ- ΤΡΑΓΑΝΑΣ- ΛΟΚΡΙΔΑΣ- ΜΩΛΟΥ - ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....Ο ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΥ !!!



Ο καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Richard Wolff, καθηγητής του Γιώργου Παπανδρέου στο παρελθόν, μιλάει για την ελληνική κρίση, τον τρόπο αντιμετώπισής του και τον ανεπίδεκτο Έλληνα φοιτητή του.
Δείτε το video...

Το Μνημόνιο παραβιάζει τους κανόνες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ζητά επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

• Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή στην
Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παράνομη είναι τυχόν επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» στη Γερμανική εταιρεία Hochtief, όπως ζητά το Μνημόνιο. Αυτό αποκαλύπτει με ερώτησή του στην Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, σημειώνει:
Πρώτον, ότι σύμφωνα με το σχέδιο του προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων και Αξιοποίησης της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση στις 15 Δεκεμβρίου 2010, σε εφαρμογή του Μνημονίου, προβλέπεται η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος» στη Γερμανική εταιρεία Hochtief.
Δεύτερον, ότι σε παλαιότερη απάντηση της η Κομισιόν στον τότε ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δ.Παπαδημούλη (23/4/2008 , Ε-106/2008) για το ίδιο θέμα, τόνιζε ότι:“μόνο σε περίπτωση που προβλέπεται ρητά από την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της αρχικής σύμβασης παραχώρησης είναι δυνατόν να ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης με τον ανάδοχο μόνο για το ακριβές χρονικό διάστημα, το οποίο επίσης θα έπρεπε να αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Αν αυτή η δυνατότητα, με όλες τις προϋποθέσεις της, δεν προβλέπεται ρητά και με σαφήνεια στην αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού, θα πρέπει να υπογραφεί νέα σύμβαση (παραχώρησης ή ό,τι άλλου είδους αποφασίσουν οι εθνικές αρχές) μετά από διενέργεια διαγωνισμού σύμφωνα με το ισχύον κοινοτικό δίκαιο και ανάλογα με το είδος της σύμβασης που επιθυμεί να υπογράψει η Ελλάδα.”
Τρίτον, καλεί την Κομισιόν να διακηρύξει ξεκάθαρα ότι είναι ασυμβίβαστη με το κοινοτικό δίκαιο η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, αφού δεν υπήρχε στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.
Τέταρτον, ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει επέκταση των απαράδεκτων ρυθμίσεων που υπάρχουν στην υφιστάμενη σύμβαση που υπογράφτηκε με τη Hochtief η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:
α) απαγορεύεται η ανάπτυξη ή ο εκσυγχρονισμός οιουδήποτε αεροδρομίου σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, και β) απαγορεύεται να επιβάλονται χαμηλότερα τέλη από το «Ελ.Βενιζέλος» προκειμένου να μην υπάρχει ανταγωνισμός στα τεράστια τέλη που έχει έκτοτε επιβάλει η Hochtief στο Ελ. Βενιζέλος, γεγονός που το καθιστά ένα από τα ακριβότερα αεροδρόμια ης Ευρώπης.
Το Γραφείο Τύπου





Βουλή. Ερώτηση του κ. Καλαφάτη για την Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης η οποία δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών με AIDS της Βόρειας Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου.


Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ.: 7624/10-12-2010 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα «Η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών με AIDS της Βόρειας Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου.
«Στη σχετική του ερώτηση ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, για την περίθαλψη ασθενών με AIDS από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο.
Σημείωσε όμως τη σημαντική έλλειψη επαρκών κτιριακών εγκαταστάσεων, ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού, με δεδομένη τη σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων του ιού, γεγονός που επιτείνει την αναγκαιότητα για άρτιες συνθήκες και ποιοτικές μεθόδους πρόληψης και περίθαλψης στο συγκεκριμένο τομέα.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Καλαφάτης θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο για τη βελτίωση των εν λόγω συνθηκών, τη μετεγκατάσταση της υφιστάμενης και τη δημιουργία νέας αντίστοιχης μονάδας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.7624/10-12-2010
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Θέμα: Η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών με AIDS της Βόρειας Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου.
Η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πανελλαδικά και η μοναδική που καλύπτει περιστατικά ασθενών με AIDS από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο.Δυστυχώς όμως, ο χώρος όπου στεγάζεται η μονάδα δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των πασχόντων, αφού διαθέτει μόλις έξι κρεβάτια με πληρότητα που αγγίζει το 100%, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου της Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των ασθενών έχει φτάσει τους 900.,Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ κ. Κολλάρα, τα τελευταία 4-5 έτη παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μόνο το 2010 είχαμε 120 νέα περιστατικά HIV οροθετικών. Παράλληλα, η μονάδα υπολείπεται υποδομών και για γραφεία ιατρών, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εξέταση ή επικοινωνία των ασθενών με τους ιατρούς ατομικά και χωρίς την παρουσία άλλων ατόμων, ενώ δεν υπάρχουν χώροι ούτε καν για τους φακέλους των ασθενών. Επειδή οι συνθήκες αυτές καθιστούν επιτακτική τη μετεγκατάσταση της Μονάδας σε άλλο χώρο, όπως και τη δημιουργία Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων για ενήλικες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.  Επειδή η χώρα μας καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την ποιότητα των μεθόδων πρόληψης και περίθαλψης των ασθενών με AIDS.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει πανελλαδικά για τη βελτίωση της ποιότητας τόσο των μεθόδων πρόληψης όσο και περίθαλψης των ασθενών με AIDS;
2. Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει την έλλειψη σε υποδομές, όπως κρεβάτια, ιατρεία και γραφεία στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης;
3. Υπάρχει πρόβλεψη τόσο για μετεγκατάσταση της Μονάδας του ΑΧΕΠΑ όσο και για τη δημιουργία Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων για ενήλικες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης;
Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010
Ο ερωτών βουλευτής
Σταύρος Καλαφάτης



Δρομολόγια και τιμές ΚΤΕΛ Νομού Θεσσαλονίκης στην Επαρχία Λαγκαδά

Από την 1/1/2011, επεκτάθηκε η αστική περιοχή και στους δήμους Βερτίσκου, Σοχού, Αρέθουσας και Εγνατίας, οι κάτοικοι των οποίων εξυπηρετούνται από το σταθμό μετεπιβίβασης στην πόλη του Λαγκαδά, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αλλά με αστικό εισιτήριο (ακριβώς αυτό που ισχύει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης). Οι δήμοι Καλλονδοίων, Απολλωνίας, Μαδύτου, Ρεντίνας και Αγ.Γεωργίου εξυπηρετούνται και πάλι με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αλλά με νέες μειωμένες -κατά 50%- τιμές:

https://ktelthes.gr/el/%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82