Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Νέα δρομολόγια για την επαρχία Λαγκαδά


Νέες συνθήκες μετακίνησης για δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της επαρχίας Λαγκαδά διαμορφώνονται από την πρώτη μέρα του νέου έτους. Η αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών (αστικών και υπεραστικών) είναι γεγονός, ενώ και στις περιοχές Καλαμαριάς και Χαριλάου αρχίζει η λειτουργία νέας λεωφορειακής γραμμής.Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΟΑΣΘ, στην περιοχή του Λαγκαδά θα υπάρξουν γραμμές εξπρές, θα μειωθούν τα κόμιστρα στο μισό στις απευθείας υπεραστικές γραμμές του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και θα αυξηθούν τα δρομολόγια σε πολλές περιοχές της επαρχίας. Ωστόσο, ο προβλεπόμενος σταθμός μετεπιβίβασης δεν έχει ολοκληρωθεί κι έτσι αυτή θα γίνεται σε προσωρινό σταθμό (Δημοτικό Στάδιο Λαγκαδά) «για μικρό χρονικό διάστημα».

Λαγκαδάς

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, «η σύνδεση του Λαγκαδά με τα Πανεπιστήμια θα γίνεται με νέα λεωφορειακή γραμμή - κορμό, που λειτουργεί ως εξπρές (περιορισμένες στάσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα). Θα ιδρυθεί σύγχρονος σταθμός μετεπιβίβασης, στον οποίο θα λειτουργούν τροφοδοτικά τοπικές λεωφορειακές γραμμές τόσο της αστικής περιοχής του ΟΑΣΘ, όσο και υπεραστικών γραμμών περιοχών βόρεια της Εγνατίας οδού (βόρεια των λιμνών), δηλαδή των περιοχών Σοχού, Ασκού, Αρέθουσας και Προφήτη. Το επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της ευρύτερης περιοχής βόρεια της Εγνατίας οδού αναβαθμίζεται με τη δημιουργία νέου δικτύου τοπικών αστικών και υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες θα εξυπηρετούν πιο ορθολογικά και με περισσότερα δρομολόγια την περιοχή, καλύπτοντας ανάγκες ενδοδημοτικών και διαδημοτικών μετακινήσεων και βελτιώνοντας τη σύνδεση με το Λαγκαδά».

Τα δρομολόγια των υπεραστικών τροφοδοτικών λεωφορειακών γραμμών του ΚΤΕΛ είναι προσαυξημένα κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με αυτά που εκτελούνται σήμερα προς τη Θεσσαλονίκη.

Για τις περιοχές νοτίως της Εγνατίας οδού η εξυπηρέτηση θα γίνεται με απευθείας λεωφορειακές γραμμές του ΚΤΕΛ, με αυξημένα δρομολόγια κατά 25% συγκριτικά με τα σημερινά και με εισιτήρια μειωμένα κατά 50% έναντι αυτών που θα ισχύουν για τις ίδιες γραμμές μέχρι αύριο.

Οι νέες λεωφορειακές γραμμές που ιδρύονται και θα λειτουργούν από το Σάββατο είναι:

1. Απευθείας σύνδεση δήμου Λαγκαδά - Θεσσαλονίκης με τις γραμμές:

- Νο 83 Λαγκαδάς - Θεσσαλονίκη (εξπρές): νέα γραμμή μέχρι τα Πανεπιστήμια.

- Νο 83Μ Λαγκαδάς - Θεσσαλονίκη (εξυπηρέτηση Λουτρών): ορισμένα δρομολόγια θα εξυπηρετούν τα Λουτρά Λαγκαδά).

- Νο 83Ν Σταυρούπολη - Λαγκαδάς (οικισμός Παπακυριαζή): υφιστάμενη γραμμή για εξυπηρέτηση των Ανω Λαγυνών.

2. Τοπικές τροφοδοτικές γραμμές σύνδεσης περιοχών Δήμου Λαγκαδά με το σταθμό μετεπιβίβασης με λεωφορεία του ΟΑΣΘ με τις γραμμές:

- Νο 91Α Λαγκαδάς - Ανάληψη: σύνδεση ανατολικών οικισμών με το Λαγκαδά. Υφιστάμενη τοπική γραμμή με νέα διαδρομή εντός Λαγκαδά.

- Νο 91Β Λαγκαδάς - Ανάληψη: ίδια σύνδεση σε υφιστάμενη τοπική γραμμή, που εξυπηρετεί όμως και το Γυμνάσιο Κολχικού.

- Νο 91Ε Λαγκαδάς - Ασσηρος - Κριθιά: νέα τοπική γραμμή σύνδεσης Ασσήρου, Κριθιάς κι Εξαμιλίου με το Λαγκαδά με τρία δρομολόγια ημερησίως.

- Νο 91Η Λαγκαδάς - Ηράκλειο - Περιβολάκι - Λαγυνά - Καβαλάρι - Λαγκαδάς: νέα τοπική κυκλική γραμμή σύνδεσης των δυτικών οικοσμών του δήμου με το Λαγκαδά.

- Νο 91Κ Λαγκαδάς - Καβαλλάρι - Λαγυνά - Περιβολάκι - Ηράκλειο - Λαγκαδάς: όπως η προηγούμενη.

- Νο 91Χ Λαγκαδάς - Χρυσαυγή: νέα τοπική κυκλική σύνδεση Χρυσαυγής και Λαγκαδά.

3. Τοπικές τροφοδοτικές γραμμές σύνδεσης περιοχών βορείως της Εγνατίας - σταθμού μετεπιβίβασης Λαγκαδά, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ:

- Λαγκαδάς - Βερτίσκος.

- Λαγκαδάς - Σοχός. Επιπλέον, θα εκτελούνται και δρομολόγια διά των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς - Σοχός - Αρέθουσα και Λαγκαδάς - Σοχός - Ασκός - Αρέθουσα.

- Λαγκαδάς - Προφήτης - Ασκός - Σοχός. Επιπλέον, θα εκτελούνται δρομολόγια διά των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς - Προφήτης - Ασκός - Σοχός - Αρέθουσα και Λαγκαδάς - Προφήτης - Ασκός - Αρέθουσα.

- Λαγκαδάς - Κολχικό - Δρακόντιο - Ανάληψη - Ευαγγελισμός - Σχολάρι - Προφήτης - Σχολάρι - Νυμφόπετρα - Ρεντίνα - Σταυρός - Ασπροβάλτα.

4. Απευθείας υπεραστικές γραμμές ΚΤΕΛ προς Θεσσαλονίκη:

- Θεσσαλονίκη - Ζαγκλιβέρι: με απευθείας γραμμή και εναλλακτικά μέσω των διαδρομών Θεσσαλονίκη - Σαρακίνα - Αγ. Χαράλαμπος - Ζαγκλιβέρι - Αδάμ Καλαμωτό και Θεσσαλονίκη - Σαρακίνα - Αγ. Χαράλαμπος - Ζαγκλιβέρι - Πετροκέρασα.

- Θεσσαλονίκη - Ασπροβάλτα: θα εξυπηρετείται μέσω Εγνατίας με τη γραμμή εξπρές Θεσσαλονίκη - Ρεντίνα - Σταυρός - Ασπροβάλτα, μέσω παλιάς εθνικής οδού Νο 2 με τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Νικομηδινό - Στίβος - Περιστερώνας - Λουτρά Βόλβης - Απολλωνία - Ν. Μάδυτος - Ρεντίνα - Σταυρός - Ασπροβάλτα και μέσω της ίδιας οδού με τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Νικομηδινό - Στίβος - Περιστερώνας - Λουτρά Βόλβης - Νέα Απολλωνία - Ν. Μάδυτος - Ρεντίνα - Σταυρός - Ασπροβάλτα.

- Θεσσαλονίκη - Νικομηδινό - Στίβος - Περιστερώνας - Λουτρά Βόλβης - Νέα Απολλωνία - Απολλωνία - Μελισσουργός - Κοκκαλού - Ν. Μάδυτος - Μόδι.

Το ύψος των κομίστρων για όλες τις γραμμές είτε με ΟΑΣΘ είτε με ΚΤΕΛ είναι το ίδιο με τις αστικές γραμμές του ΟΑΣΘ, με εξαίρεση τις απευθείας υπεραστικές γραμμές του ΚΤΕΛ από και προς Θεσσαλονίκη, που είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με τα ισχύοντα εισιτήρια των ΚΤΕΛ. Ο ΟΑΣΘ τονίζει ότι υπάρχει και δυνατότητα περαιτέρω μείωσης, εφόσον συμφωνήσουν ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ και εγκριθεί η συμφωνία τους από τα συναρμόδια υπουργεία ή αν συμφωνήσει το ΚΤΕΛ και οι οικείοι ΟΤΑ.

Καλαμαριά

Ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε επίσης ότι από την πρώτη μέρα του νέου έτους αρχίζει η λειτουργία της κυκλικής γραμμής Νο 4Α (αντίρροπης προς την υφιστάμενη 4Β), που θα εξυπηρετεί τη σύνδεση Καλαμαριάς - Χαριλάου. Αφετηρία και τέρμα θα είναι ο τερματικός σταθμός Νέας Κρήνης. Η διαδρομή είναι: τερματικός Ν. Κρήνης - Χανίων - Σμύρνης - Βρυούλων - Μακεδονίας - Καραμανλή - Βρυούλων - Εφέσσου - Μιαούλη - Α. Κοραή - Μαρμαρά - Χηλής - Κερασούντος - Τ. Οικονομίδη - Κ. Γκόνη - Μητρ. Κυδωνιών Γρηγορίου - Μοσχονησίων - Βούλγαρη - Α. Παπαναστασίου - Αλλατίνη - οδός προς Θέρμη - Μ. Αντύπα - Β. παράπλευρη οδού Μουδανιών - Θεσσαλονίκης - ΚΤΕΛ Χαλκιδικής - Ανώνυμος - οδός μεταξύ Γερμανικής Σχολής και «Πράκτικερ» - οδός προς Θέρμη - Μ. Αντύπα - Εθν. Αντίστασης - Ικάρων - Αμφιτρίτης - Πραξιτέλους - Μουσχουντή - τερματικός Ν. Κρήνης.

Στη διαδρομή θα ισχύουν όλες οι υφιστάμενες στάσεις. Δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά μία ώρα προς κάθε διαφορετική κατεύθυνση (αναχώρηση ανά μισή ώρα), ενώ έχει γίνει πρόβλεψη και για την εξυπηρέτηση των μαθητών της γερμανικής σχολής.

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΙΟΥΛΑ



Ο Καζαμίας του 2011 με μια άλλη ματιά.

Ο διάσημος αστρολόγος Περικλής Γκαβάνας κοιτάζει τα άστρα και προβλέπει για το 2011:
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα και κλείνουν σχεδόν όλα τα καταστήματα. Στα ελάχιστα που μένουν ανοιχτά σχηματίζονται τεράστιες ουρές. Ο Πληθωρισμός αυξάνεται 5% κάθε 10'λεπτά. Περιμένεις στην ουρά και μέχρι να πάς στο ταμείο έχουν ανέβει τόσο οι τιμές που αντί για ψωμί παίρνεις μία φρυγανιά και φεύγεις. Ακριβαίνουν τα εισιτήρια στα τρένα και στις αστικές συγκοινωνίες και δεν πατάει επιβάτης. Ο υπουργός μεταφορών κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι αυτοί φταίνε που ανέβηκαν οι τιμές γιατί δεν δέχθηκαν να μειωθεί ο μισθός τους στο αξιοπρεπές επίπεδο των 350 ευρώ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Κλείνουν όλες σχεδόν οι εφημερίδες των Αθηνών. Οι ιδιοκτήτες τους αποφασίζουν να ασχοληθούν μόνο με τα μεγάλα Δημόσια Έργα, εκεί που έχει ψωμί. Ένας βουλευτής κάνει τη βλακεία και βγαίνει έξω από τη Βουλή για να πάει στο απέναντι σουβλατζίδικο, να αγοράσει μερικά σουβλάκια. Του επιτίθενται κάποιοι οργισμένοι άνεργοι, τον πλακώνουν στο ξύλο και του κλέβουν όλα τα σουβλάκια. Το γεγονός αυτό το καταδικάζουν όλα τα κόμματα και βγάζουν ανακοίνωση ότι το να κλέβεις σουβλάκια από βουλευτή ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επικηρύσσει τους κλέφτες και όποιος τους καταδώσει θα εξασφαλίσει δωρεάν τα σουβλάκια της χρονιάς.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ψηφίζεται από την Βουλή το επικαιροποιημένο μνημόνιο νούμερο 4 που προβλέπει ότι κατά την περίοδο 2012-2013 πρέπει να κοπούν δημόσιες δαπάνες ύψους 50 δις. Σύμφωνα με προβλέψεις διακεκριμένων οικονομολόγων οι Έλληνες θα τρέφονται αποκλειστικά με ελιές, μπρόκολα, φρούτα και μπομπότα. Το υπουργείο υγείας βγάζει ανακοίνωση ότι αυτό θα συμβάλλει να γίνουν οι Έλληνες στυλάκια, να μειωθεί η χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια , τα καρδιακά νοσήματα και να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι του συστήματος υγείας. Ακόμη μία επιτυχία του Λοβέρδου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο πρόεδρος του Δ.Ν.Τ Στρώστον κατ και βάρατον επισκέπτεται για μία ακόμη φορά το Ελληνικό Κοινοβούλιο με ύφος Ρωμαίου ύπατου. Όσοι από τους βουλευτές ψήφισαν το μνημόνιο, συνειδητοποιώντας ότι με τη μ…… που έκαναν δεν υπάρχει περίπτωση να επανεκλεγούν στον αιώνα τον άπαντα, σηκώνονται όρθιοι και του απευθύνουν την ιστορική φράση "

Χαίρε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν"

ΜΑΙΟΣ

Στο ΜΕΓΑ ξεκινάει το σήριαλ "Το ξερονήσι" με πρωταγωνίστρια και πάλι την Κατερίνα Λέχου. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας που μετακόμισε από την Αθήνα σε μια βραχονησίδα και ψαρεύουν γιατί βαρέθηκαν να τρώνε μπρόκολα. Το σήριαλ το βλέπουν όλοι οι πειναλέοι Ελληνες και έχει ακροαματικότητα 90%.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ψηφίζεται το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει περικοπές αποδοχών σε ποσοστό 80%. Όλοι οι υπάλληλοι αποφασίζουν να παραιτηθούν ομαδικά και να μεταναστεύσουν στην Γερμανία. Το υπουργείο Εσωτερικών όμως τους επιστρατεύει επ αόριστον με την αιτιολογία ότι έτσι καταλύεται η Δημοκρατία. Χωρίς δημοσίους υπαλλήλους, ποιος θα διαχειρίζεται τα μεγάλα έργα, τις δημόσιες δαπάνες, τις μίζες κ.τ.λ.

Τι θα κάνουν οι υπουργοί μετά; Στρατηγοί χωρίς στρατό; Λέει; Δεν λέει.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο τουρισμού και οικονομικών αποφασίζει να χορηγούνται δωρεάν οδοντόκρεμες και αντισηπτικά διαλύματα σε όλους τους Ελληνες γιατί βρωμάει το χνώτο τους από την πείνα και δεν τους πλησιάζουν οι ξένοι τουρίστες ούτε στα 100 μέτρα. Αυτό σχηματίζει μία άσχημη εικόνα της Ελλάδας στο Εξωτερικό και χάνουμε τουρισμό και έσοδα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο Γ.Α.Π κάνει διακοπές και ασχολείται με θαλάσσια σπορ. Δίνει συνέντευξη πάνω σε ένα κανό και λέει ότι πρέπει να μάθουμε όλοι κολύμπι, αλλιώς θα βουλιάξουμε. Εν τω μεταξύ οι Ελληνες που λόγω αφραγκίας δεν μπορούν να πάνε διακοπές αναρωτιούνται, αν δεν μάθουν κολύμπι, υπάρχει περίπτωση να βουλιάξουν στην μπανιέρα; ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τα σκουπίδια έχουν μειωθεί σημαντικά, γιατί οι δημότες δεν αφήνουν τίποτε και τρώνε ακόμα και τις λεμονόκουπες. Ο Καμίνης με τον Μπουτάρη δίνουν κοινή συνέντευξη τύπου και επαίρονται ότι έλυσαν το πρόβλημα των σκουπιδιών, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Κλείνουν και οι υπόλοιπες Αθηναϊκές εφημερίδες καθώς και τα περισσότερα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι μένουν άνεργοι και κάνουν διαδήλωση με πλακάτ που γράφει "Αλήτες ρουφιάνοι νταβατζήδες". Ο κόσμος ζητωκραυγάζει και τους συμπαραστέκεται πετώντας γιαούρτια.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Τα σπρεντ δανεισμού της Ελλάδας φτάνουν στο ύψος των 3.500 μονάδων. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Μόνον 10.000 Ελληνες πάνε να ψηφίσουν και λαμβάνουν: ΠΑΣΟΚ: 4.200 ψήφοι, ΝΔ: 2.800 ψήφοι, ΚΚΕ: 1500 ψήφοι, Υπόλοιποι: 1.500 ψήφοι.
Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει ότι νίκησε με ποσοστό 42% και θα συνεχίσει τις "μεταρρυθμίσεις".

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Χρεοκοπεί η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και κηρύσσουν στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν οι Γαλλικές , Γερμανικές και Βρετανικές τράπεζες. Οι Τραπεζίτες βγαίνουν στην ανεργία και αναγκάζονται να τρώνε στα δωρεάν συσσίτια που διοργανώνει το Ευρωκοινοβούλιο.Ταυτόχρονα ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού της Γερμανίας στις 1.000 μονάδες. Η Μέρκελ με δάκρυα στα μάτια ζητάει συγνώμη από τον Γιωργάκη και υπόσχεται να εκδώσει όσα Ευρωομόλογα θέλει η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες και ταυτόχρονα να στείλει όλους τους Γερμανούς για τουρισμό στις χώρες της Νότιας Ευρώπης για να ανακάμψει η Ευρωπαϊκή οικονομία. Στο Αιγαίο ανακαλύπτονται τεράστιες ποσότητες πετρελαίου με αποτέλεσμα το Αιγαίο να αλλάξει ονομασία και να ονομασθεί μαύρο Αιγαίο κατά το μαύρη Θάλασσα. Οι Ελληνες μέσα από αυτή τη μαυρίλα βλέπουν φως και ελπίζουν πια να δουν άσπρη μέρα.

mnemonio.blogspot.com
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ



Με αισιοδοξία η υποδοχή του 2011


Η Πρωτοχρονιά αντιπροσωπεύει το ξεκίνημα του νέου έτους και μαζί μ’ αυτό την αρχή για μία νέα ζωή. Ο καινούργιος χρόνος φορτωμένος με όνειρα, ελπίδες και υποσχέσεις, κάνει την εμφάνισή του με αισιοδοξία και οι άνθρωποι τον υποδέχονται με πυροτεχνήματα, γιορτάζοντας και ελπίζοντας σε μία καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή. Δισεκατομμύρια άνθρωποι γιόρτασαν την είσοδο του 2011. Οι πρώτοι που άφησαν το 2010 ήταν οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού που γύρισε τη σελίδα του 2010 στις 12.00 (ώρα Ελλάδας). Στην Αυστραλία ο καινούριος χρόνος ανέτειλε υπό το φως πυροτεχνημάτων. Στο Λονδίνο, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Τάμεση, όπου άκουσαν το Μπιγκ Μπεν να χτυπάει τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου. Εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εξάλλου μπροστά στο Κολοσσαίο στη Ρώμη, στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο και στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς Σκουέαρ για να μετρήσουν εκεί τα τελευταία λεπτά του χρόνου.