Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η Συγγρού ετοιμάζεται για εκλογές

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με δεδομένο το ρευστό πολιτικό τοπίο, που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, κυρίως εκείνο των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο, στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να «αποδράσει» από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί..
Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται επί ποδός πολέμου, ενώ σε επίπεδο κομματικής οργάνωσης, έχει ήδη γίνει προεργασία για το ποιοι θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις πρόωρες εκλογές, δίνοντας τον αέρα της ανανέωσης.
Πέραν αυτών, την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται συνεδριάσεις των κορυφαίων Οργάνων, όπως της Πολιτικής Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός, και να περάσει το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά τόσο στην κομματική οργάνωση όσο και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε, που δείχνουν ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει περάσει πλέον μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, προσφέρουν στον Αντώνη Σαμαρά την πολιτική ευχέρεια να «σφυροκοπήσει» την Κυβέρνηση, δίνοντάς της τη χαριστική βολή, στον δρόμο προς μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση.