Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εισέπραξαν πάνω από μισό εκατ. ευρώ, με δάνεια «μαϊμού»

Περισσότερες από 550 χιλιάδες ευρώ ήταν το ποσό που κατόρθωσαν να εισπράξουν με παράνομα δάνεια από το 2006 έως το 2009, τα 26 πρόσωπα που κατηγορούνται για απάτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλα τόσα ήταν τα χρήματα από δάνεια που επιχείρησαν να συνάψουν ανεπιτυχώς.Από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των 26, οι οποίοι δρούσαν υπό τις εντολές και την καθοδήγηση δύο ημεδαπών -ηλικίας 31 και 53 ετών- και χωρίς να διαθέτουν τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις, πετύχαιναν την έγκριση τραπεζικών δανείων και τη συνακόλουθη εκταμίευση μεγάλων χρηματικών ποσών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος εντόπιζε, έπειθε και εισήγαγε στην παράνομη δράση, τους «υποψήφιους δανειολήπτες», ενώ ο 31 ετών συνεργός του, έναντι αμοιβής, κατήρτιζε πλαστά έγγραφα ή παραποιούσε γνήσια, με σκοπό την παράνομη σύναψη τραπεζικών δανείων. Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου, στην περιοχή του Κορδελιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φάκελοι, οι οποίοι περιείχαν πλήθος εγγράφων, ταυτότητες, σφραγίδες, εκκαθαριστικά εφορίας, βεβαιώσεις εργοδοσίας, αιτήσεις δανείων και υπεύθυνες δηλώσεις διαφόρων ατόμων. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο πλαίσιο δράσης του κυκλώματος, κατά το χρονικό διάστημα, ετών 2006 έως 2009, εκταμιεύθηκε από διάφορα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, το ποσό των 551.662 ευρώ, ενώ επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η σύναψη δανείων, ύψους επιπλέον 529.342 ευρώ. Οι 26 αντιμετωπίζουν τις κατά περίσταση κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης – σύστασης συμμορίας», της «πλαστογραφίας», της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» και «απάτης». Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
«Αγγελιοφόρος»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Χτες, 15 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, με τη γενική πανελλαδική απεργία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και με τα μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διαδήλωσαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου που εκπληρώνει κάθε απαίτηση του ΣΕΒ μεγαλώνει την κοινωνική αδικία, οδηγεί τις λαϊκές τάξεις στη φτώχεια και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας και το μέλλον της νεολαίας. Ξεχωριστή και ελπιδοφόρα η αγωνιστική συμμετοχή των νέων ανθρώπων, μαθητών, σπουδαστών, ανέργων και εργαζομένων.Αυτή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση φοβήθηκε η κυβέρνηση. Εφάρμοσε προκλητικά ένα σχέδιο μαζικής αστυνομικής καταστολής –ακόμα και προληπτικής– με σκοπό να διαλύσει τη μαζική εναντίον της παλλαϊκή διαμαρτυρία, να την μετατρέψει σε ασύνδετα πεδία συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομίας και, με τη βοήθεια ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να την απαξιώσει.
Η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταγγέλλει το οργανωμένο κυβερνητικό πολιτικό σχέδιο αστυνομοκρατίας και γενικευμένης καταστολής εναντίον της διογκούμενης μαχητικής, δίκαιης ειρηνικής και ελπιδοφόρας κοινωνικής αντίστασης.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την προβοκατόρικη στρατηγική της έντασης με τα ασφυξιογόνα αέρια, τα δακρυγόνα, τις χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τους ξυλοδαρμούς, τις προληπτικές και τις μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές και με τη νομιμοποίηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας θα καταστείλει ή θα αποπροσανατολίσει τους αγώνες. Ματαιοπονεί. Ταυτόχρονα όμως ανοίγει το δρόμο της αντιδημοκρατικής εκτροπής και αναδεικνύεται έτσι σε ανεύθυνη και επικίνδυνη.
Αυτή η κυβέρνηση των μεταφραστών του Μνημονίου έχει χάσει κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι επείγουσα ανάγκη να δημιουργηθεί και να συγκροτηθεί μια νέα κοινωνική αλλά και πολιτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που θα βάλει φραγμό στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση, όλους και όλες, μαζί και τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, που μόχθησαν για να πετύχει και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να διαφυλάξουν τον ειρηνικό και μαζικό χαρακτήρα των συλλαλητηρίων και να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Άγγιξε τα 1,60 λεπτά το λίτρο, η μέση τιμή της αμόλυβδης

Αύξηση στις τιμές διυλιστηρίου κατά 18% παρατηρήθηκε το τελευταίο τρίμηνο όπως αναφέρει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε ημερινή του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει επίσης ότι σήμερα η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στα 1,59 λεπτά ανά λίτρο, με ελάχιστη τιμή το 1,47 λεπτά ανά λίτρο. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, και η αύξηση αυτή όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αντιστοιχεί στην αύξηση των τιμών διυλιστηρίου. Οι αυξήσεις του τελευταίου τριμήνου καταγράφονται ως εξής. Η τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης από 41,7 λεπτά στις 24/9/2010 έφτασε τα 49,2 λεπτά το λίτρο στις 16/12/2010, μία επιβάρυνση 7,5 λεπτών ανά λίτρο. Η τιμή βάσης των πετρελαϊκών προϊόντων καθορίζεται χρηματιστηριακά κάθε μέρα από τις πράξεις αγοράς και πώλησης προϊόντων και συμβολαίων. Ως εκ τούτου, η εκάστοτε τιμή πώλησης του Διυλιστηρίου καθορίζεται με βάση τις διεθνείς τιμές και τη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ δολαρίου. Η πορεία της λιανικής τιμής των καυσίμων διαμορφώνεται από την πορεία της διεθνούς τιμής του αντίστοιχου προϊόντος δηλαδή από παράγοντες εκτός αρμοδιότητας παρακολούθησης της ελληνικής αγοράς. Το υπουργείο προτρέπει τους καταναλωτές να ενημερώνονται μέσα από το διαδικτυακό τόπο www.fuelprices.gr (Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων) για τις λιανικές τιμές που διατίθενται στα πρατήρια υγρών καυσίμων προκειμένου να προμηθεύονται καύσιμα στις πιο συμφέρουσες τιμές.
«Αγγελιοφόρος»

Άγρια δολοφονία γνωστού ψυχιάτρου της Θεσσαλονίκης

Φρικτή δολοφονία στη μέση του δρόμου - Οι δολοφόνοι τον άφησαν νεκρό και έφυγαν με την τσάντα και το κινητό του τηλέφωνο...
Η στυγερή δολοφονία έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης (14-12-2010) και οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο 48χρονος ψυχίατρος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Στρωμνίτσας και Αδ.Κοραή στην περιοχή της Ανάληψης και πήγαινε πιθανότατα στο αυτοκίνητό του.
Οι 3 δράστες του επιτέθηκαν στη μέση του δρόμου. Άρχισαν να τον χτυπούν και να τον μαχαιρώνουν με πρωτοφανή αγριότητα και βούτηξαν την τσάντα και το κινητό του τηλέφωνο. Ο άτυχος ψυχίατρος δέχθηκε 11 μαχαιριές στην αυχενική και τραχηλική χώρα και έπεσε αιμόφυρτος στον δρόμο. Λίγο αργότερα, άφηνε στο δρόμο την τελευταία του πνοή. Οι αδίστακτοι κακοποιοί τον παράτησαν σε εκείνο το σημείο και άρχισαν να τρέχουν. Διερχόμενος πολίτης είδε τον 48χρονο ψυχίατρο στο δρόμο και ειδοποίησε ασθενοφόρο. Ήταν όμως αργά. Όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του. Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τους δολοφόνους. Προσπαθεί να βρει στοιχεία και κυρίως να μάθει τι είχε ο ψυχίατρος στην τσάντα του, εκτός από χρήματα. Οι έρευνες για τη δολοφονία που σόκαρε τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση...



Ευρωβουλή. Μεγαλύτερη προστασία των καταναλωτών από διαφημιστικές πρακτικές.

Σημαντική η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη

Υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έκθεση Πρωτοβουλίας σχετικά με τον αντίκτυπο της διαφήμισης στη συμπεριφορά των καταναλωτών. Η παρούσα έκθεση αξιολογεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον τομέα της διαφήμισης έτσι όπως καθορίζεται από την οδηγία 2005/29/ΕΚ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των επιχειρήσεων προς τους καταναλωτές και επικεντρώνεται κυρίως στους προβληματισμούς που συνδέονται με την ανάπτυξη νέων διαφημιστικών πρακτικών και τεχνολογιών συμπεριλαμβάνοντας και τον τομέα του Διαδικτύου.Η εν λόγω έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προστασία των παιδιών από τις διαφημιστικές πρακτικές, ενθαρρύνοντας την αυτορρύθμιση στον τομέα της διαφήμισης, η οποία συμπληρώνει τη νομοθεσία χωρίς να την υποκαθιστά, προκειμένου να εδραιωθεί μια παράδοση αυτοπειθαρχίας και υπεύθυνης επικοινωνίας προς τους καταναλωτές. Στο τελικό κείμενο της Έκθεσης ενσωματώθηκαν, τροπολογίες του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη, μέλους της επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, σχετικά με:
• την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών και κυρίως των παιδιών, υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συγκεκριμένης διαφημιστικής στόχευσης δεδομένου ότι δεν αποτελούν ένα ώριμο τμήμα της αγοράς καθώς είναι οι πιο άπειροι από όλους τους καταναλωτές και οι πιο εύκολοι στο να επηρεασθούν από τις διάφορες διαφημιστικές πρακτικές,
• την προστασία των καταναλωτών από τις "κρυμμένες" μορφές διαφήμισης, όπου εμπλέκονται μόνον οι καταναλωτές, μέσω της μετάδοσης σχολίων σε φόρουμ σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Τα σχόλια αυτά μπορούν με ένα μόνο "κλικ" να καταστρέψουν τη φήμη μιας επιχείρησης και να παραπλανήσουν τους καταναλωτές σε λανθασμένες αποφάσεις πιστεύοντας ότι η πληροφόρηση στην οποία βασίζεται προέρχεται από αντικειμενική πηγή."Η διαφήμιση είναι ένα μέσο που λειτουργεί προς όφελος τόσο της οικονομικής δραστηριότητας καθώς τονώνονται ο ανταγωνισμός, η καινοτομία και η δημιουργικότητα, όσο και των καταναλωτών δεδομένου ότι έχουν ποικιλία επιλογής, σύγκριση και μείωση τιμών, για αυτό ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να υπάρχει επίγνωση των πραγματικών ορίων της διαφήμισης από τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι αθέμιτες πρακτικές και παραπλάνηση εις βάρος των καταναλωτών", δήλωσε σχετικά ο κ. Πουπάκης.

Χατζηδάκης: Δεν αισθάνομαι μίσος για όσους μου επιτέθηκαν

«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με το χθεσινό συμβάν.

Το Κ.Κ.Ε. για την επίθεση στον Κ. Χατζηδάκη

Με αφορμή τον προπηλακισμό του βουλευτή της Ν.Δ., το Κ.Κ.Ε. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Αντίθετα, αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

«Τραυματίστηκε ο κοινοβουλευτισμός»

Από την πλευρά του, το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς καταδίκασε την επίθεση κατά του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Κ.Χατζηδάκη. Η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τον Κοινοβουλευτισμό και την ελευθερία πολιτικής έκφρασης. Τέτοιες πράξεις βίας είναι εχθρικές στη Δημοκρατία και δεν μπορεί παρά να βρουν απέναντί τους το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση του ΣΥΝ

Τη συμπαράστασή του προς τον Κ. Χατζηδάκη εξέφρασε με σημερινή του ανακοίνωση ο Συνασπισμός. «Καταδικάζουμε τη χτεσινή επίθεση στο βουλευτή της Ν.Δ., Κ.Χατζηδάκη και του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες δεν μπορούν να αφαιρέσουν τη λάμψη από τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».





Ανακοίνωση της Ν.Δ. με αφορμή τον προπηλακισμό του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκη

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη
ανακοίνωση:
«Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος  και καταδικαστέος. Σήμερα όμως, ο προπηλακισμός Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες. Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς.  Όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει έστω και ένα χιλιοστό πίσω  από τη γραμμή αυτή, κάνουν μεγάλο λάθος. Παραμένουμε αμετακίνητοι κατά του Μνημονίου και επιμένουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών
αλλαγών».



Θεσσαλονίκη-ΟΑΣΘ:Στον... αέρα η επέκταση στο Λαγκαδά

Από μια κλωστή κρέμεται... η επέκταση των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου. Το «καλό σενάριο» προβλέπει ότι η επέκταση θα γίνει, χωρίς όμως να υπάρχει σύγχρονος σταθμός μετεπιβίβασης στο Λαγκαδά, ουσιαστικά κάτω από... πρωτόγονες συνθήκες. Με βάση το «κακό σενάριο», η επέκταση θα καθυστερήσει και η συγκοινωνιακή απομόνωση που υφίστανται οι κάτοικοι εννέα δήμων της επαρχίας Λαγκαδά θα παραταθεί. Η επέκταση, τουλάχιστον υπό την έννοια ότι θα ανταποκρίνεται στη μεγάλη προσμονή των κατοίκων της επαρχίας Λαγκαδά, παρέχοντάς τους -αν μη τι άλλο- ένα σύγχρονο σταθμό μετεπιβίβασης, ναυάγησε στο παρά πέντε και ενώ είχε εγκατασταθεί εργολάβος στο στρατόπεδο «Μπαρέτη», όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί ο σταθμός. Ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης, παρά το ότι δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μπλοκάρει τις εργασίες κατασκευής του σταθμού μετεπιβίβασης. Διότι, όπως ο ίδιος λέει, το στρατόπεδο δεν έχει ακόμη παραχωρηθεί από το υπουργείο Αμυνας στο δήμο Λαγκαδά. Ο,τι και αν γίνει, ένα είναι σίγουρο: ότι οι κάτοικοι των δήμων Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Αρέθουσας, Βερτίσκου, Εγνατίας, Καλλινδοίων, Μαδύτου, Ρεντίνας και Σοχού, από την 1η Ιανουαρίου δε θα δουν σύγχρονη αστική εξυπηρέτηση. Διότι, χωρίς «σωστό» σταθμό μετεπιβίβασης, δεν μπορεί να γίνει «σωστή» επέκταση.

Προσωρινός σταθμός

Η λύση που προωθείται είναι η δημιουργία ενός «προσωρινού» σταθμού μετεπιβίβασης, τουλάχιστον μέχρι να εξευρεθεί οριστική λύση. Ο χώρος που φαίνεται ότι θα προκριθεί βρίσκεται πίσω από το πρώην στρατόπεδο «Μπαρέτη», δίπλα στο δημοτικό στάδιο Λαγκαδά.Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι οι συνθήκες θα είναι... τριτοκοσμικές. «Μπορεί να γίνει μετεπιβίβαση σε ένα χώρο έτσι στα πρόχειρα; Αν είσαι μάνα κι έχεις μαζί σου και παιδί, μπορείς να περιμένεις μέσα στο χειμώνα λεωφορείο σε ένα χώρο που δε διαθέτει στέγαστρα;», διερωτώνται κύκλοι του ΟΑΣΘ. Πάντως, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), Παναγιώτης Παπαϊωάννου, σε ρόλο... πυροσβέστη προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή, ώστε η επέκταση να μη ναυαγήσει. Ετσι, έχει συγκαλέσει για σήμερα ευρεία σύσκεψη παρουσία του απερχόμενου αλλά και του νεοεκλεγμένου δημάρχου Λαγκαδά, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, του ΟΑΣΘ και υπηρεσιακών παραγόντων. «Πρόθεσή μας είναι από την Πρωτοχρονιά η επέκταση να πραγματοποιηθεί και αυτό θέλω να επιβεβαιώσουμε όλοι αύριο. Εστω και στοιχειωδώς, μπορεί ένα τμήμα του δρόμου να διαμορφωθεί, ώστε να μπορεί να γίνεται μετεπιβίβαση. Εξάλλου, πρέπει να καταλήξουμε και στο πού θα δημιουργηθεί ο μόνιμος σταθμός. Η βούληση του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, είναι να βρεθεί ο καταλληλότερος χώρος ώστε να προχωρήσουν χωρίς νέα χρονοτριβή οι εργασίες διαμόρφωσής του», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με το αν ο εργολάβος θα προλάβει να διαμορφώσει τον προσωρινό σταθμό μέχρι την 1η Ιανουαρίου, ενώ υπογραμμίζει ότι «πρωταρχικό μας μέλημα είναι να καταλήξουμε στην οριστική θέση του σταθμού μετεπιβίβασης». «Περιμένουμε μέχρι την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσουν κάποιοι τις απόψεις τους, ώστε να προχωρήσουμε στην επέκταση των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση προς τους πολίτες περιοχών που περιμένουν εδώ και χρόνια την εξυπηρέτησή τους από την αστική συγκοινωνία», επισημαίνει ο γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Κώστας Αγγελούδης. «Αύριο θα ψάξουμε για την οριστική λύση στο πρόβλημα», δηλώνει ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ στον «Αγγελιοφόρο»



Χιονισμένη η βόρεια Ελλάδα, κλειστά τα σχολεία σε πολλούς νομούς

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα τα σχολεία στους περισσότερους νομούς να είναι κλειστά. Ειδικότερα, με απόφαση των κατά τόπους νομαρχιών, κλειστά είναι τα σχολεία σε: Κοζάνη, Καστοριά, Φθιώτιδα (εκτός από την περιοχή Λοκρίδα), Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Ημαθία, Φλώρινα και Ιωάννινα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι έντονες βροχές και οι χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα και αύριο, Παρασκευή.


Έφυγε» σε ηλικία… 115 ετών

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή μία από τις γηραιότερες Ελληνίδες, η οποία ζούσε στο χωριό Φίλια της Μεσσηνίας. Πρόκειται για την Αγγελική Βουρνά, η οποία γεύτηκε ουκ ολίγες κακουχίες, βάσανα, αλλά και χαρές στα 115 χρόνια της ζωής της. Μάλιστα, η «αγωνίστρια» γιαγιά από τη Μεσσηνία, με 38 εγγόνια, δισέγγονα, τρισέγγονα, μέχρι και πριν λίγο καιρό, δεν το έβαζε κάτω, και εκτελούσε διάφορες αγροτικές εργασίες.



Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου. Για τον εντοπισμό των δραστών ζητήθηκαν και τα βίντεο με τις σκηνές της επίθεσης, αντικείμενο της έρευνας για να διαπιστωθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως η πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.





Κλειστά τα σχολεία στο Νομό Θεσσαλονίκης λόγω χιονόπτωσης .

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης λόγω της χιονόπτωσης μετά από απόφαση του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη και με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Θ. Καρτσιώτη.  Ήδη από τις 2 το πρωί, οπότε και ξεκίνησε η χιονόπτωση, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον ίδιο το Νομάρχη Π. Ψωμιάδη, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιχειρεί αποχιονισμούς σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με όλα τα μηχανήματα (13 αλατιέρες και γκρέιντερ) της Νομαρχίας. Εντονότερα προβλήματα υπάρχουν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο όπου η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.  Σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΘ, ένταση των φαινομένων αναμένεται από τις 10 το πρωί, ενώ θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και μετά. Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης δέχεται κλήσεις πολιτών για ενημέρωση και βοήθεια στα τηλέφωνα 2313 319855, 2313 319734 και 2310 428021.







Μονοκατοικία στις φλόγες στην Λητή Θεσσαλονίκης

Ολοσχερώς καταστράφηκε μια μονοκατοικία στην περιοχή Λητής στη Θεσσαλονίκη, από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε από το τζάκι.
Ολοσχερώς καταστράφηκε , μισή ώρα αργότερα, και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας , όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη έως τώρα αιτία. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή της λίμνης Τυχερού στον Έβρο.



Νέα 24ώρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.
Έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ.
Τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
Σήμερα εξάλλου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.



Εικόνες από την χιονισμένη Θεσσαλονίκη.


Σφοδρή χιονόπτωση στο Νομό Ιωαννίνων

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα μεσάνυχτα μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων.Το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 5 εκατοστά,ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολικής Υπηρεσίας το μεσημέρι η χιονόπτωση θα είναι πιο ισχυρή.Η χιονόπτωση είναι πιο σφοδρή στην περιοχή του Ζαγορίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Βωβούσα το χιόνι έχει ξεπεράσει το 20 εκατοστά.Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού.Επί ποδός βρέθηκε από τη νύχτα η Τροχαία Ιωαννίνων και περιπολικά εξακολουθούν να κινούνται σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.Η Νομαρχία Ιωαννίνων έχει αποστείλει προς κάθε κατεύθυνση 22 μηχανήματα τα οποία παίρνουν μέρος στο έργο του αποχιονισμού ενώ έχουν κινητοποιηθεί και τα μηχανήματα των Δήμων.
epirusgate