Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

NewsIt.gr: Πτώση κολώνας στη λεωφόρο Κηφισίας

Βουλή. Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς:• Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων • Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: “Οι τελευταίες Νότες στα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας του Μνημονίου;”
Ο θεσμός των Δημόσιων Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων και Λυκείων) ξεκίνησε το 1998 για να προάγει τον πολιτισμό, τη μουσική και την τέχνη και εισάγονται σ’ αυτά οι μαθητές μετά από εξετάσεις. Δημιουργήθηκαν 35 σχολεία σε όλη τη χώρα, τα οποία εξυπηρετούν μαθητές τουλάχιστον από έναν νομό αν όχι και δεύτερο όμορο και έχουν ολοήμερη λειτουργία λόγω των επιπλέον 17 ωρών μουσικών μαθημάτων. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν περάσει τρεις μήνες και παραμένουν σχεδόν όλα τα προβλήματα στα μουσικά σχολεία της χώρας, ενώ οι μαθητές βρίσκονται ανυπεράσπιστοι με πολλές ακόμη διδακτικές ώρες κενές, χωρίς καθηγητές στα μουσικά μαθήματα αλλά και σε ορισμένα Γενικής Παιδείας. Είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν ακόμη ενιαία αναλυτικά προγράμματα σπουδών στα μουσικά μαθήματα, βιβλία μουσικής και ωρολόγιο πρόγραμμα. Επίσης δεν δίνεται η δυνατότητα απόκτησης τίτλου μουσικών σπουδών μετά από εξετάσεις, ισάξιου με τις γνώσεις που αποκτούν.Πέραν των άλλων στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών λύθηκε με καθυστέρηση ενός μήνα, ενώ το θέμα της σίτισης ακόμη εκκρεμεί, όταν η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 30 Νοέμβρη και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν έχει ανταπεξέλθει ακόμη στις υποχρεώσεις της.Επειδή η απαξίωση των μουσικών σχολείων και η υποστελέχωσή τους έχει φέρει σε μεγάλη αναστάτωση μαθητές, γονείς και καθηγητές με το φόβο επιπλέον υποβάθμισης ή ακόμη και κατάργησής τους
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
• Πως εξηγούν το γεγονός ότι δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη στο σύνολό του ο ιδρυτικός νόμος για το θεσμό των μουσικών σχολείων, με την κατάλληλη στελέχωση υλικοτεχνικής υποδομής, διδακτικού προσωπικού, αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και αντίστοιχου τίτλου σπουδών μετά από εξετάσεις;
• Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα της σίτισης στο ΜΣΘ και οι μαθητές να μη μένουν χωρίς φαγητό από τις 7.00 το πρωί που ξεκινούν με τα λεωφορεία για το σχολείο, μέχρι τις 5.00 το απόγευμα που επιστρέφουν στα σπίτια τους;
Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου



Γλυπτά από χαρτί που θα σας αφήσουν άφωνους!!!!



Αυτά τα απίστευτα γλυπτά απο χαρτί έχουν γίνει απο τον Jeff Nishinaka. Για έναν 28χρονο που έχει φτιάξει μερικά απο τα πιο όμορφα γλυπτά απο χαρτί που υπάρχουν εώς τώρα. Εχει φτιάξει έργα του για τις εταιρίες Sprint, Visa, Paramount και C και την ποιο αναγνωρίσιμη στον κόσμο την, Coca Cola.
allday-news.blogspot.com

Το δικαστήριο δικαιώνει τον Βοσκόπουλο

Ακυρώνεται με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η συμβολαιογραφική πράξη εκούσιας αναγνώρισης της κόρης του, Χαράς, από τον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο.
Η δικαστική απόφαση κάνει δεκτή την προσφυγή του κ. Βοσκόπουλου και θεωρεί προϊόν πλάνης την αναγνώριση της Χαράς από τον τραγουδιστή.Μετά και την εξέλιξη αυτή, η Χαρά μπορεί να καταθέσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, ειδάλλως χάνει οποιοδήποτε δικαίωμα οικονομικής διεκδίκησης από τον τραγουδιστή. Έχει τη δυνατότητα, βεβαίως, να ζητήσει η ίδια τη διενέργεια εξέτασης DNA, προκειμένου να αποδείξει ότι πατέρας της είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος, κάτι που η ίδια ωστόσο δεν είχε δεχθεί την προηγούμενη φορά.



ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ * ΠΩΣ «ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ» ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:

«Κόμματα, Βουλή και ΜΜΕ στην κορυφή της ελληνικής διαφθοράς»

Ετοιμοι να δράσουν μοιάζουν επιτέλους οι πολίτες εναντίον της διαφθοράς, που κατά τη γνώμη τους αυξήθηκε σημαντικά στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια. Τα παραπάνω συμπεραίνονται από τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Βαρόμετρου της Διαφθοράς 2010 που ανακοινώθηκαν χθες από την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς.
Η διαφθορά αυξάνει τα τελευταία τρία χρόνια, πιστεύουν έξι στους δέκα παγκοσμίως, ενώ ένας στους τέσσερις αναφέρει ότι προέβη σε δωροδοκία τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο πέραν αυτών των αποτελεσμάτων, η έρευνα επισημαίνει ότι 70% των ερωτηθέντων παγκοσμίως είναι διατεθειμένοι να καταγγείλουν περιστατικά διαφθοράς. Οι απόψεις σχετικά με τις τάσεις της διαφθοράς είναι πιο αρνητικές στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, όπου το 73% και το 67% αντίστοιχα πιστεύουν ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, και ακολουθεί η Υποσαχάρια Αφρική με ποσοστό 62%. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, το 75% των Ελλήνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πιστεύουν ότι η διαφθορά αυξήθηκε τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ τα πολιτικά κόμματα παραμένουν σταθερά στην πρώτη θέση στη λίστα με τους πιο διεφθαρμένους θεσμούς. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει παγκοσμίως, στη χώρα μας τα ΜΜΕ καταλαμβάνουν την τρίτη θέση, μετά τα κόμματα και το Κοινοβούλιο, στην αντίληψη των πολιτών σχετικά με τη διαφθορά των θεσμών και βαθμολογούνται με 4,3, όταν το 5 αντιπροσωπεύει το μέγιστο βαθμό διαφθοράς. Παγκοσμίως τα ΜΜΕ βρίσκονται στην έβδομη θέση των πιο διεφθαρμένων θεσμών. Δεν πέρασαν απαρατήρητα στην κοινή γνώμη τα σκάνδαλα όπου εμπλέκεται η Εκκλησία στην Ελλάδα, αφού η σχετική με τη διαφθορά βαθμολογία αυξήθηκε από το 2,7 το 2004 στο 3,5 το 2010.

Αναποτελεσματική και η Γερμανία

Αναποτελεσματικό είναι σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο το έργο της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς. Γεγονός που εκτιμούν το 66% των ερωτωμένων.
Υψηλά ποσοστά αναποτελεσματικότητας σχετικά με τη διαφθορά παρουσιάζουν και οι κυβερνήσεις των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που μαστίζονται από την κρίση (82% η Ιρλανδία και 75% η Πορτογαλία). Ωστόσο και η γερμανική κυβέρνηση παρουσιάζει υψηλά ποσοστά αναποτελεσματικότητας στον τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς (76%).

Την... πληρώνουν οι φτωχοί

Φτωχοί και νέοι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της διαφθοράς. Οπως και στις παλαιότερες έρευνες, οι χαμηλόμισθοι αναφέρουν ότι δωροδοκούν περισσότερο από τους υψηλόμισθους.
Οι φτωχότεροι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι δύο φορές πιο ευάλωτοι και δωροδοκούν για κύριες υπηρεσίες, όπως είναι οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, υγείας και εκπαίδευσης, από ό,τι οι πλούσιοι. Επίσης, το ένα τρίτο των πολιτών κάτω των 30 ετών επισημαίνει ότι δωροδόκησε τον τελευταίο χρόνο, ενώ το ποσοστό στους άνω των 51 ετών πέφτει στον ένα στους πέντε. *
Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ



Ενοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στις Συκιές

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου δύο άτομα απέσπασαν, με την απειλή όπλου, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγαν. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δύο ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στην οδό Ρήγα Φεραίου, στις Συκιές, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, πήραν τα χρήματα κι εξαφανίστηκαν, επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα. Γ.Χ.



Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς



Αλλαγές χωρίς διάλογο και συναίνεση»

«Όχι σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική» είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της ΝΔ. Παράλληλα, πρόβαλε την ανάγκη συνταγματικής αλλαγής, για τη θέσπιση του καταστατικού χάρτη του 21ου αιώνα.Ο κ. Σαμαράς, στην εισήγησή του, μίλησε για «βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».
«Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «το πρώτο βήμα της εθνικής πορείας προς τον μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος, είναι ο ορισμός της Βουλής, μετά τον Ιούνιο του 2013, ως Αναθεωρητικής» και υποστήριξε ότι «η χώρα χρειάζεται έναν Συνταγματικό χάρτη, που να αποτελεί σύγχρονο πλαίσιο αρχών και κανόνων μιας νέας πολιτικής αντίληψης για τη δομή, οργάνωση και λειτουργία της πολιτείας στην κατεύθυνση της αναγέννησης, την ανάπτυξης και την ανάταξη της εθνικής μας υπερηφάνειας».
«Η αναθεώρηση θα πρέπει να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, που είναι το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας και που εμποδίζεται από αγκυλώσεις, που ακυρώνουν τα πλεονεκτήματα της πατρίδας μας και αποθαρρύνουν δημιουργικές πρωτοβουλίες. Και, προφανώς, δεν μπορεί παρά να προωθήσει την αποκατάσταση της κλονισμένης ασφάλειας δικαίου, στην απονομή της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επιδίωξη της ΝΔ, συνέχισε, είναι να δημιουργήσουμε το πλαίσιο Αρχών μιας Ελλάδας εθνικά υπερήφανης, οικονομικά αναπτυγμένης και κοινωνικά δίκαιης. Πλαίσιο αρχών για μια Νέα Μεταπολίτευση.
Δίνοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η επιτροπή του κόμματος, ανέφερε ότι «τις αλλαγές αυτές θα τις επιχειρήσουμε παραμένοντας πάντοτε πιστοί στις θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, διευρύνοντας με τις αναθεωρητέες διατάξεις που θα προτείνουμε, την ισχύ της εφαρμογής των Γενικών Αρχών του Καταστατικού μας Χάρτη και την καθολική επικράτηση και αποδοχή τους στη λειτουργία της Πολιτείας».
Και έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας: «Οι ώρες είναι κρίσιμες. Κρινόμαστε όλοι από το βαθμό της εθνικής μας ευθύνης, μπροστά σε μια προσπάθεια συλλογική, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, να ισχυροποιήσουμε και πάλι την οικονομία και τη χώρα, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια νέα, αξιόπιστη, με κύρος και θεσμικά ισχυρή Νέα Ελλάδα».



Νίκος Χουντής: «Η κυβέρνηση και η Κομισιόν εφαρμόζουν την λογική του Χότζα»

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στο Ρ/Σ Alpha Radio (κ.Παπαπαναγιώτου).
Κύριε Χουντή είδατε πιο αναλυτικά την έκθεση της Κομισιόν για τα ασφάλιστρα κινδύνων (CDS); Τι συμπεράσματα βγάλατε;
Με διάφορες ερωτήσεις που είχα κάνει από τις αρχές του χρόνου, μας είχαν προϊδεάσει οι Κοινοτικοί περί των συμπερασμάτων που τώρα βγήκαν. Πράγματι , σύμφωνα με την έκθεση η αιτία της ανόδου των spreads και στη συνέχεια των όλων κερδοσκοπικών παιχνιδιών ήταν η ανακοίνωση που έκανε ενόψει του προϋπολογισμού, η νέα κυβέρνηση που εξελέγη στις 4 Οκτώβρη του 2010, ότι το έλλειμμα δεν είναι όσο το γνωρίζαμε αλλά φτάνει στο ύψος του 12,7% του ΑΕΠ. Από προηγούμενη απάντηση σε ερώτησή μου, ο κ.Αλμούνια έλεγε από αρχές του χρόνου ότι η Ελλάδα έχει δώσει καινούργια στοιχεία και επίσης ότι οι ελληνικές αρχές συμπεριέλαβαν ορισμένες δαπάνες, ως μη όφειλαν θα έλεγα εγώ, κυρίως καθυστερημένες οφειλές σε προμηθευτές δημοσίου νοσοκομειακού υλικού. Είναι απάντηση από τις αρχές του χρόνου. Αυτό αύξησε παραπάνω το έλλειμμα, με συνέπεια να αναφωνήσει ο κ. Γιούνκερ, «τέρμα το πάρτι με τα ελληνικά στατιστικά». Μετά βέβαια άρχισε άλλο πάρτι , το πάρτι των κερδοσκόπων, το πάρτι επανειλημμένων δηλώσεων των κοινοτικών.

Συμπερασματικά που καταλήγουμε, γίνανε λάθος χειρισμοί, αυτό λέει η Κομισιόν; Δηλαδή με άλλα λόγια λέει η Κομισιόν, γιατί δεν μας κοροϊδέψατε;

Όχι δεν το λέει η Κομισιόν, πρώτον γιατί τα προβλήματα και τα ελλείμματα ήταν γνωστά, και δεύτερο διότι υπάρχουν προβλήματα και στους χειρισμούς. Έχουμε μια επανάληψη της γνωστής πρακτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , που όταν αναλαμβάνουν τα ηνία μεγιστοποιούν τα προβλήματα. Θυμόσαστε τι έκανε η ΝΔ όταν ανέλαβε το 2004. Δήλωνε τη χειρότερη εικόνα, ώστε μετά οι όποιες «προσπάθειες» να φανούν ότι είναι καλύτερες από την πραγματικότητα. Ήταν η παλιά λογική ότι «παραλάβαμε καμένη γη». Μεγιστοποιούσαν τα προβλήματα προκειμένου να αποδώσουν ευθύνες στους προηγούμενους, για να δώσουν την αίσθηση ότι αυτοί τα πάνε καλύτερα. Ακολουθούσε όλο αυτό το πανηγύρι με συνέπεια να έχουμε σήμερα όλα αυτά τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Είναι στη λογική του δικομματισμού, την επικοινωνιακή πολιτική, την πελατειακή λογική, που καταλήγει, τα όποια μέτρα ληφθούν υπέρ των εργαζομένων να λαμβάνονται προς το τέλος της θητείας, σαν τον Χότζα, δήθεν για να ανασάνει λίγο ο τόπος.
Είναι προφανές ότι υπάρχει ζήτημα χειρισμών, από την άλλη δεν μπορεί κανείς να μην κάνει την δεύτερη σκέψη, ότι από την στιγμή που το έλλειμμα ήταν υπαρκτό σε αυτό το επίπεδο, η Κομισιόν τι λέει, μας το είπατε απότομα, δεν έπρεπε να μας το πείτε, θα έπρεπε να το κάνετε πιο μαλακά για να μην φοβηθούνε οι αγορές; Υπάρχει ένα θέμα εδώ.
Η Κομισιόν νομίζω θέλει να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες, το κάνει άλλωστε σε πολλά πράγματα, ακόμα και σε μέτρα του Μνημονίου που έχουν συνυπογράψει. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα, αφήνοντας την ελληνική κυβέρνηση να δράσει. Είναι προφανές ότι υπάρχει ευθύνη της ΝΔ και των προηγουμένων κυβερνήσεων για την κατάσταση που έφτασαν τα οικονομικά. Ταυτόχρονα η Κομισιόν αποποιείται των δικών της ευθυνών, λέγοντας εν τέλει ότι δεν θα ήθελε να είναι σκληρή απέναντι μας αλλά με την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα οδηγούμαστε αναγκαστικά σε όλα αυτά τα σκληρά μέτρα, με αποτέλεσμα και την έλευση του ΔΝΤ και ότι βιώνουμε σήμερα.

 Το Γραφείο Τύπου



Ανάπτυξη πώς;

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Καλή και άγια η ανάπτυξη, αλλά πάσα προσφορά προς περαιτέρω κατανόηση του όρου, δεκτή. Καθένας νοεί την ανάπτυξη όπως βολεύει τον ίδιο και τα στερεότυπά του. Ή δεν τη νοεί καθόλου, αλλά θέλει να στέλνει την μπάλα στην κερκίδα, όταν τον στριμώχνουν στη γωνία και προσπαθούν να του πάρουν μιαν απάντηση, πού θα έβρισκε η χώρα τα 110 δισεκατομμύρια για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, χωρίς να υπογράψει το μνημόνιο -πάνω από την περίπτωση θα μπορούσε να μπει η φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά.Προφανώς η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάπτυξη. Αλλά προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο πώς ακριβώς θα έρθει η ανάπτυξη. Η εύκολη πρόταση είναι να πέσει κρατικό χρήμα στην αγορά, στο πλαίσιο ενός προγράμματος δημόσιων επενδύσεων. Καθόλου άσχημη, αλλά προϋποθέτει ότι υπάρχει κρατικό χρήμα -που δεν υπάρχει. Σε άλλες εποχές, αυτός ήταν ο κανόνας. Δανειζόταν το Δημόσιο από τις αγορές, μοίραζε χρήμα δεξιά κι αριστερά και αυτό λογιζόταν ως ανάπτυξη. Σήμερα, αυτές οι πολυτέλειες τελείωσαν. Το δανεικό χρήμα έρχεται με το σταγονόμετρο και με όρους γιατί -κακά τα ψέματα- το «καταραμένο» ΔΝΤ και η «επάρατη» ΕΚΤ έχουν δικαίωμα να ελέγχουν πού πάνε τα χρήματά τους. Ειδικά σε μία χώρα όπου η πολιτική φαυλότητα και ο αυτισμός των επαγγελματικών ομάδων μπορούν να τα εξαφανίσουν σε μια στιγμή.
Αλλη πρόταση είναι να ψηφιστεί ένας καινούργιος «αναπτυξιακός νόμος» -το όνειρο του κρατικοδίαιτου ελληνικού καπιταλισμού. Λίγο συγκαλυμμένα και λίγο απροκάλυπτα, αυτό που αξιώνει ένα μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου είναι να χρηματοδοτεί το Δημόσιο ποσοστό των επενδύσεων. Σε καλύτερες εποχές και σε σοβαρές χώρες, θα μπορούσε να αποτελεί πρόταση. Στην Ελλάδα δοκιμάστηκε και αποδείχτηκε καταστροφή. Με την τακτική των υπερτιμολογήσεων, και με τη διαφθορά που τις προσυπέγραφε, κάποιοι επιχειρηματίες απέκτησαν εγκαταστάσεις και εξοπλισμό χωρίς να πληρώσουν δεκάρα. Αλλοι, ακόμη πιο καπάτσοι, έβαλαν και μετρητά στην τσέπη. Οπότε, μάλλον δεν είναι συνετό να ξαναπάρουμε τον ίδιο δρόμο, γιατί είναι βέβαιο ότι θα ξαναβρεθούμε στον ίδιο γκρεμό.
Να χρησιμοποιήσουμε το ευρωπαϊκό χρήμα, για να βάλουμε μπρος τη μηχανή της ανάπτυξης είναι μια καλύτερη πρόταση. Βεβαίως, μόνο για τα πρώτα μέτρα, γιατί μετά πρέπει να βρούμε καλύτερα καύσιμα - σύγχρονη γεωργία, τουρισμό, ναυτιλία ή ό,τι άλλο αποφασίσουμε. Αλλά, για να αυξήσουμε την απορροφητικότητα, πρέπει να δημιουργήσουμε καλύτερους μηχανισμούς. Και αυτό, είναι επίσης εξαιρετικά αμφίβολο.



Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετέχουν στην προσπάθεια λειτουργίας ενός ακόμη σπιτιού για τα παιδιά

Σε εποχές δύσκολες για όλους, η βοήθεια στα παιδιά είναι κάτι περισσότερο από μια ανάγκη. Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζουν σ' αυτές τις γιορτές την προσπάθεια του Συλλόγου To Χαμόγελο του Παιδιούσυγκεντρώνοντας χρήματα για τη λειτουργία του 11ου σπιτιού φιλοξενίας στο Μοσχάτο.Ας προσφέρουμε από καρδιάς το χαμόγελο σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη αυτές τις γιορτές.Ακόμη και ένα ευρώ είναι σημαντικό.
Μη διστάσεις !
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
xmassmiles.gr
για να βοηθήσετε και εσείς !

170 κρατούμενοι σε «απεργία πείνας» στις Φυλακές των Ιωαννίνων

Διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους, συνεχίζουν την αποχή τους από το συσσίτιο 170 περίπου κρατούμενοι στις Φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων, από τους 260 που κρατούνται.Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας σε διάφορες φυλακές της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων». Περί τους 9.000 κρατούμενοι από τους συνολικά 12.600, σε 26 από τις 33 φυλακές της χώρας, απέχουν από τα συσσίτιά τους.
epirusgate





Η επικαιρότητα μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας»

Κρίσιμες εκλογές και επίσχεση εργασίας
Οι κρισιμότερες εκλογές στα μεταπολιτευτικά χρόνια στον κλάδο των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης διεξήχθησαν χθες για την ανάδειξη διοικητικών συμβουλίων των ενώσεών τους.

Στις φυλακές ακόμη δύο συλληφθέντες της κατάληψης

Δύο αδέλφια οδηγήθηκαν στις φυλακές για την υπόθεση των κλεμμένων αλεξίσφαιρων γιλέκων, που βρέθηκαν σε αντιεξουσιαστικό στέκι στις φοιτητικές εστίες κατά την έφοδο της ασφάλειας.

Αγνοείται 35χρονος που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα

Εξακολουθεί να αγνοείται ένας 35χρονος εργαζόμενος σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή Σερρών, ο οποίος την περασμένη Κυριακή παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.

Ποινική δίωξη σε βάρος επιχειρηματία για ξέπλυμα χρήματος

Νέες διαστάσεις παίρνουν οι συναλλαγές επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας, που ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου με αγορές ανταλλάξιμων οικοπέδων.

Μύλος για τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή

Την κινητοποίηση του ίδιου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου προκάλεσε το έγγραφο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης, με το οποίο βάζει “απαγορευτικό” για την εγκατάσταση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή απέναντι από το δημαρχείο.

Καταργούν τα αθλητικά σχολεία

Μετά τις πορείες, τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις για τα αθλητικά σχολεία, που έχουν πλέον μείνει χωρίς προπονητές, έρχεται η επίσημη απάντηση του υπουργείου Παιδείας για την κατάργησή τους.

Eργαζόμενοι βάζουν λουκέτο στους παιδικούς σταθμούς

Στον δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 560 παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της Πολίχνης, καθώς οι περίπου 80 εργαζόμενοι προχωρούν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας.

Πιο εύκολα βρίσκεις το τζόκερ παρά το φάρμακο σου

Περισσότερα από 400 φάρμακα για σοβαρές ασθένειες, όπως Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ και καρδιολογικές παθήσεις, ακόμη και η παραδοσιακή ασπιρίνη, αποτελούν είδος προς εξαφάνιση στα φαρμακεία της χώρας.

Διαρρήκτες με μανδύα... μετανάστη

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι σε περιοχές του Έβρου από χτυπήματα ομάδων αλλοδαπών, που εισέρχονται ως λαθρομετανάστες για να διαπράξουν κλοπές και διαρρήξεις και φεύγουν αμέσως από τη χώρα.

Υποπτος φάκελος στη γιάφκα της Θεσσαλονίκης

Φάκελο πανομοιότυπο με τους φακέλους-βόμβες που έστειλαν σε ξένες πρεσβείες και αρχηγούς κρατών τα μέλη της οργάνωσης “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς” βρήκαν οι επιτελείς της αντιτρομοκρατικής Θεσσαλονίκης στο διαμέρισμα της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Το εύρημα εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα για την ταυτοποίηση βιολογικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Ανάχωμα στον τουρισμό οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Υπέρ των πολιτικών πρωτοβουλιών που θα ανοίξουν τον δρόμο για τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου τάχθηκαν πολλοί εκπρόσωποι πολιτικών και οικονομικών φορέων που μετείχαν στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης διεμήνυσε, εξάλλου, εκ νέου ότι δεν προτίθεται να προβεί σε μετονομασία της Αγίου Δημητρίου ούτε να ανεγείρει μνημείο για την επανάσταση των Νεοτούρκων στη Θεσσαλονίκη.







NewsIt.gr: Θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα, με βοριάδες και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν

Βαρυχειμωνιά, με ισχυρούς βοριάδες και τσουχτερό κρύο, επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το σκηνικό του καιρού άλλαξε αιφνίδια από τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές έσπασαν κλαδιά δένδρων και αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες, ενώ από τα λιμεναρχεία απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των μικρών σκαφών, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης μέχρι και 9 μποφόρ, που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο. Στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας κατά διαστήματα χιονίζει, χωρίς όμως να σημειωθούν μέχρι στιγμής προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης, ανοιχτοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, το Σαββατοκύριακο. Χαρακτηριστικό της ξαφνικής αλλαγής στον καιρό είναι το γεγονός ότι στην πόλη της Κοζάνης, η θερμοκρασία, χθες το πρωί, κυμαινόταν στους 17 βαθμούς κι αυτή την ώρα έπεσε στο μηδέν, ενώ -1 βαθμό έχει η Πτολεμαϊδα και η Φλώρινα και 7 η Θεσσαλονίκη, όπου επικρατεί συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Γ.Χ.



Ένας νεκρός από εκτροχιασμό τρένου

Τραγωδία στον εκτροχιασμό του βαγονιού της αμαξοστοιχίας υπ΄ αριθμόν 1426.
Το ένα από τα τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί ανασύρθηκε νεκρό ενώ οι υπόλοιποι δύο έχουν τραυματιστεί. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο "Καλαμάτα- Τρίπολη- Άργος", το οποίο εκτροχιάστηκε στις 22:15 το βράδυ της Πέμπτης, στην θέση Ανδρίτσα, ένα χλμ. μετά το σταθμό Αχλαδόκαμπου. Μετά το συμβάν, επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Π.Υ. Άργους, ένα από την Τρίπολη και δύο από το Ναύπλιο. Προς βοήθεια έσπευσε ακόμη ομάδα της ΕΜΑΚ από την Αθήνα. Στην αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν από την Τρίπολη προς το Άργος, επέβαιναν τέσσερα άτομα και τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ. Την Πυροσβεστική ειδοποίησε ο μηχανοδηγός του τρένου, ο οποίος κατάφερε να απεγκλωβιστεί και είναι καλά στην υγεία του. Εξ' αιτίας του ατυχήματος, ανεστάλησαν όλα τα δρομολόγια στη γραμμή Κόρινθος- Άργος- Τρίπολη- Ναύπλιο.
Zougla.gr