Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εισβολή αστυνομικών στην φοιτητική εστία - συλλήψεις για την πρωινή εισβολή στο ΑΧΕΠΑ -

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμες ερευνούν αυτή την ώρα την φοιτητική εστία Θεσσαλονίκης μετά από πληροφορίες ότι ορισμένοι από αυτούς που διαμένουν εκεί συμμετείχαν στην πρωινή επίθεση στο φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει 6 συλλήψεις ενώ έχουν εντοπιστεί και 2 αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία εικάζεται ότι προέρχονται το ένα από την πρωινή επιδρομή και το δεύτερο από μια παρόμοια επίθεση που είχε γίνει πριν από ένα μήνα

Ανοικτή επιστολή εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σταματήστε τον βομβαρδισμό.

Γράφει ο Κλεισθένης.
Επί πολλούς μήνες η Ελληνική κοινωνία δέχεται καταιγιστικό βομβαρδισμό πληροφοριών σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Οι αναλύσεις των οικονομολόγων και των διεθνών μέσων ενημέρωσης δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες με αποτέλεσμα την αδράνεια, την απαισιοδοξία και την κατάθλιψη. Άλλοι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, άλλοι για επιστροφή στη δραχμή, άλλοι για έξοδο απ’ την Ευρωζώνη, άλλοι για έξοδο απ’ την ΕΕ, άλλοι για άρνηση πληρωμής του χρέους κτλ.Όλες οι πιθανές λύσεις έχουν τον χαραχτήρα εκφοβισμού με αποτέλεσμα η Ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί μουδιασμένη χωρίς αντιστάσεις και ελπίδα για έξοδο απ’ την ολοένα κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική κρίση.Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αδυνατούν λόγω ιδιορρυθμιών και δυσλειτουργιών να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι πολιτικοί έμαθαν τόσα χρόνια να ασχολούνται μόνο με ότι έχει σχέση με την επανεκλογή τους αφήνοντας τις πολιτικές γραμμές και αποφάσεις στους αρχηγούς των κομμάτων που περιβάλλονται από κάστες συμβούλων αμφισβητήσιμης αξίας και αποτελεσματικότητας. Η πολιτική δράση των στελεχών των κομμάτων περιορίζεται σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες και μνημόσυνα. Η συμμετοχή των πολιτικών μας σε συσκέψεις και συζητήσεις των κοινωνικών φορέων περιορίζεται σε ολιγόλεπτη παρουσία (αρκεί να ακουστεί το όνομά τους) χωρίς να ακούν ή να προτείνουν κάτι. Η επαφή των πολιτικών με την κοινωνία και την πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη. Αυτό που κυρίως κάνει το πολιτικό σύστημα είναι να επιδιώκει την παραμονή του αδιαφορώντας για το κόστος και την δυστυχία που επιφέρει στους πολίτες.Ο συνδικαλισμός είναι από ανύπαρκτος έως προδοτικός και η δικαιοσύνη έχει τα χέρια της δεμένα απ’ το νομοθετικό πλαίσιο όπου την έβαλαν να κινείται αφού φρόντισαν να το φτιάξουν έτσι ώστε να μην τιμωρείται κανείς απ’ το εξουσιαστικό προσωπικό. Η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να είναι επώδυνη αλλά μας δίνει τη δυνατότητα με σαφώς άλλους πολιτικούς που να έχουν και πυγμή και όραμα να ξεφύγουμε απ’ την κρίση αναπτύσσοντας την οικονομία σε τομείς όπου υπερέχουμε και όχι σε τομείς που χρειάζεται μεγάλους δείκτες ανταγωνιστικότητας η οποία ανταγωνιστικότητα θέλει πολύ χρόνο για να αποκτηθεί. Η μείωση των μισθών δεν προάγει την ανταγωνιστικότητα τόσο ώστε να προωθήσουμε τα Ελληνικά προϊόντα σε συναγωνίσιμες τιμές, η επιστροφή στη δραχμή με τις πρέπουσες οικονομικές κινήσεις θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης και αύξησης των εξαγωγών. Σήμερα αφού δεν παράγουμε σχεδόν τίποτε σε τι θα ανταγωνιστούμε.
Κυκλοφορούν ειδήσεις σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας και κοιτάσματα υδρογονανθράκων που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε δημιουργώντας πλεονάσματα με σκοπό την αποπληρωμή των χρεών. Μπορεί κάποιος να προσδιορίσει τον απαιτούμενο χρόνο για τις επενδύσεις αυτού του τύπου και τις αντιδράσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας, της Αιγύπτου και της Λυβίης; Είναι της τάξης μηνών; Ετών; Δεκαετιών;Όλοι συμφωνούν να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο της χώρας αλλά ο χρόνος μας πιέζει για πιο ταχύτερες λύσεις. Η βιασύνη θα δώσει ευκαιρίες στα όμορα κράτη να έχουν παράλογες απαιτήσεις και θα δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στις σχέσεις μας μ’ αυτά. Μήπως υπάρχουν προαποφασισμένα που δεν γνωρίζουμε;Ένα άλλο μεγάλο θέμα που δεν συζητιέται πολύ τελευταία είναι τι θα γίνει με τα κλεμμένα, τι θα γίνει με τους υπεύθυνους για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας. Ξεδιάντροπα τα στελέχη των κομμάτων δηλώνουν ότι η μίζα και η αρπαχτή είναι βαθιά χωμένη στους πολιτικούς, οικονομικούς και δημοσιογραφικούς χώρους. Η χρησιμοποίηση μάλιστα του όρου χορηγία δείχνει την σαπίλα και ανυποληψία όλου του πολιτικού συστήματος το οποίο αν δεν αλλάξει άμεσα η πατρίδα μας θα συνεχίσει να είναι υπό κατοχή και οι επόμενες γενιές θα καταριούνται τις παρούσες η δε ιστορία θα καταγράψει την περίοδο 1974 και μετά με τα πιο μελανά χρώματα. Που είναι σήμερα η γενιά του 114; Που είναι σήμερα η γενιά του πολυτεχνείου; Έχουν λουφάξει αφού πριν καταστρέψανε τον τόπο; Η σημερινή νεολαία εκμαυλισμένη απ’ τα ΜΜΕ και ότι χειρότερο μας επέβαλαν οι δυτικοί τρόποι ζωής περιμένει στην ουρά για το μεγάλο όνειρο την συμμετοχή της σε κάποιο ρεάλιτι, την μετατροπή της μέσω των επιτήδειων σε πορνίδια αρσενικά και θηλυκά, την οπαδοποίησή της σε κάποια ΠΑΕ, την εκμετάλλευσή της από εξουσιαστικά κέντρα για να βάζει στρακαστρούκες σε κατσαρόλες, την μετατροπή της σε μικροαπατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου και πάει λέγοντας. Κάποιες ανούσιες κινήσεις χωρίς πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρό δεν δημιουργούν συνθήκες πολιτικοποίησης της νεολαίας και οι τυφλές «εξεγέρσεις», πορείες και διαδηλώσεις όπου οι συμμετέχοντες δεν έχουν επίγνωση του τι επιδιώκουν αλλά απλώς εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους δεν έχουν κανένα απολύτως πρακτικό αποτέλεσμα. Η επαναστατικότητα των νέων δυστυχώς διοχετεύεται εντέχνως σε ανούσιες και επιβλαβείς για την κοινωνία πράξεις και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο. Σαν απλός πολίτης έχοντας αυτά τα δεδομένα ανησυχώ πολύ. Οι αλλαγές όταν γίνονται με σύνεση και διορατικότητα κάτω από καθοδήγηση τίμιων και χαρισματικών ηγετών βαίνουν προς το καλό της χώρας όταν όμως γίνονται βεβιασμένα και κάτω από οργή και απελπισία δεν έχουν σχεδόν ποτέ ευχάριστη κατάληξη. Ο σοφός λαός μας λέει «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται».

Άγνωστοι επιτέθηκαν στο φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και ξύλα στο φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Οι δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές και αφαίρεσαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δύο φορητούς ασυρμάτους.


Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στο Δερβένι

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί στη μηχανή και τον χώρο αποσκευών ενός τουριστικού λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν 23 άνθρωποι, στο Δερβένι Θεσσαλονίκης.Όλοι οι επιβαίνοντες κατέβηκαν άμεσα από το λεωφορείο, ενώ στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και δέκα πυροσβέστες, που έσβησαν αργότερα τη φωτιά.



Σύλληψη 29χρονου στα Γιάννενα για παιδική πορνογραφία

Ενας 29χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι υποψήφιος διδάκτορας ιατρικής, συνελήφθη στα Ιωάννινα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ειδικότερα μετά από έρευνα που έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε η εμπλοκή του 29χρονου σε διακίνηση και κατοχή υλικού όπου παρουσιάζονταν παιδιά σε ερωτικές σκηνές. Μετά από ψηφιακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά του ίχνη διαπιστώθηκε πως είχε διακινήσει μέσω προγράμματος ανταλλαγής αρχείων στο Διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας, ιδιαίτερης σκληρότητας, όπως το χαρακτήριζαν αξιωματικοί της Ασφάλειας.Στη συνέχεια και αφού ενημερώθηκε εισαγγελέας κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στα Ιωάννινα και σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ιωαννίνων διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του κατηγορουμένου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Και τα δυο θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΙωαννίνων.
epirusgate

Έκλεισε η Εγνατία Οδός και στο τμήμα Γιάννενα-Θεσσαλονίκη!

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων-Τρικάλων!


Στην Εγνατία Οδό,στο τμήμα Ιωαννίνων-Θεσσαλονίκης λόγω εισροής όγκου υδάτων και κατάπτωσης βράχων,έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ιωαννίνων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αράχθου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων-Τρικάλων!Επίσης, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Περιστερίου έως τονΑνισόπεδο Κόμβο Αράχθου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας, εκ περιτροπής και προς τις δύο κατευθύνσεις της Εγνατίας Οδού.
epirusgate




Νίκος Νικολόπουλος: «Παίζουν με το μέλλον των νέων»

Σε τέλμα παραμένει μέχρι σήμερα η αυτονόητη υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να δώσει λύση στο αίτημα των σπουδαστών του παρατήματος Πύργου του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πάτρας, οι οποίοι ζητούν να ικανοποιηθούν τα δικαιώματά τους για επαγγελματική αποκατάστασή τους σε θέσεις καθηγητών, όπως ορίζονται με το Π.Δ. 181/2008 (τεύχος ΦΕΚ 244/12008, τεύχος Α).Σύμφωνα με το Π.Δ οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να διδάξουν «σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης» κάτι που δεν ισχύει σήμερα για τους αποφοίτους του μοναδικού τμήματος στην Ελλάδα που παρέχει γνώσεις σχεδιασμού και ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, γιατί δεν εφαρμόζεται για τους πτυχιούχους του τμήματος το Π.Δ και πότε θα το εφαρμόσει η Κυβέρνηση
Καταργούν τις στρατιωτικές σχολές;
Εξ άλλου, με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητά να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της σχολής Ευελπίδων, της σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της σχολής Ικάρων οι οποίες θα αντικατασταθούν από ένα Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο!
«Έμεινα έκπληκτος μαθαίνοντας την πληροφορία και περιμένω από τον Υπουργό να μου απαντήσει ξεκάθαρα, όπως και τι σκοπό εξυπηρετεί ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης αν ισχύει. Δεν θα εκπλαγώ πάντως. Ήδη έχουν καταργήσει το Κράτος», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Άγρια δολοφονία στη Θεσσαλονίκη μετά από διαπληκτισμό οι δράστες συνελήφθηκαν.

Τραγικό τέλος είχε ο διαπληκτικός ενός 45χρονου με αγνώστους, σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Γιαννιτσών στη Θεσσαλονίκη. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν στον 45χρονο και επιφέροντάς του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τον σκότωσαν επί τόπου. Οι τρεις δράστες συνελήφθηκαν πριν από λίγο



Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από την έντονη βροχόπτωση!!!

Στο 1,5χλμ. της Εγνατίας Οδού,στο τμήμα Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας λόγω έντονης βροχόπτωσης το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έχει καλυφθεί από νερό με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μέσω Εγνατίας Οδού και η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας στα σημεία εκτροπής (Κόμβος Δωδώνης – Κόμβος Ιωαννίνων).

epirusgate

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού σε εκδηλώσεις στην Ρουμανία

Στο Βουκουρέστι, στην «καρδιά» του ελληνισμού της Ρουμανίας συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που έγιναν με μεγάλη επιτυχία τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, εκπροσωπώντας για ακόμη μία φορά επάξια την Αχαΐα.Τα χορευτικά, προσκεκλημένα της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο βουλευτής, Δρ Ντράγκος Γκαμπριέλ Ζησόπουλος πήραν μέρος στο Φεστιβάλ Ελληνισμού στη Ρουμανία που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι με τη συμμετοχή 40 ελληνικών κοινοτήτων.Ήταν ένα ακόμη επιτυχημένο ταξίδι στην παράδοση, μέσω του οποίου τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να αναδείξουν την πολιτισμική μας κληρονομιά, αλλά και να προβάλουν την Αχαΐα, αποκτώντας παράλληλα στενούς δεσμούς συνεργασίας με τους Έλληνες της Ρουμανίας, αλλά και φορείς της βαλκανικής χώρας.
Περισσότερα στο http://www.pankalavritinos.com