Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Σημαντικές ζημιές από τις βροχοπτώσεις στο Νομό Ιωαννίνων

Μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει η γη και να καταπιεί τα σπίτια τους οι κάτοικοι!!!


Μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει η γη και να καταπιεί τα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι του χωριού Μουζακαίοι,του Δήμου Παμβώτιδας Ιωαννίνων.Εδώ και πέντε ημέρες βρέχει ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί, ένα παλαιότερο ρήγμα να ανοίγει όλο και πιο πολύ και ήδη να έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες καταστροφές σε κτίρια,ανάμεσά τους το Πνευματικό Κέντρο του χωριού.Σημαντικές ζημιές καταγράφονται και στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων:Από τις βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα ακόμα και στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Μετσόβου-Τρικάλων,στο ύψος του παλαιού χιονοδρομικού κέντρου Μετσόβου.Κλειστός παραμένει επίσης από κατολίσθηση και ο δρόμος Μηλιάς-Γρεβενών,ενώ πάνω από 90 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Ιωαννίνων για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα.
epirusgate



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρές επιχειρήσεις πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του ΔΝΤ, της ΕΕ και «των συμμάχων» τους (μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, μαζικές απολύσεις ανεργία, αύξηση φορολογίας, ακρίβεια κτλ) και ενώ καταργείται το ήδη υποβαθμισμένο κοινωνικό κράτος (υποχρηματοδότηση, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ή ξεπούλημα σε ιδιώτες σε υπηρεσίες στην Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια κ.α. κοινωνικές παροχές), επιβάλλονται νέοι κεφαλικοί φόροι με την παραχώρηση και των δημόσιων δρόμων στο ντόπιο και στο πολυεθνικό κεφάλαιο (απόφαση κυβέρνησης ΝΔ με ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ). Στους εργαζόμενους λιτότητα και ανεργία και στο κεφάλαιο νέα προνόμια, νέες φοροαπαλλαγές, νέα κέρδη και νέες παραχωρήσεις δημόσιας περιουσίας (γη, δάση, δρόμοι, παραλίες, ενέργεια, νερό, κρατικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες και σε λίγο και τον αέρα που αναπνέουμε).
«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ. Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη•
διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον. Όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.
Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον. Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.»
Κωνσταντίνος Καβάφης
◊ Αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους.
◊ Αρνούμαστε να δεχτούμε την παράνομη παραχώρηση των δημόσιων δρόμων στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και στις τράπεζες.
◊ Αρνούμαστε τις ΜΠΑΡΕΣ στους δρόμους και στη ζωή μας.

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας αποφάσισε να συμμετέχει η ΕΛΜΕ στο κίνημα ενάντια στα διόδια και γιατί ένα σημαντικό κομμάτι των εκπαιδευτικών μετακινείται σε σχολεία που περικυκλώθηκαν από διόδια αλλά και για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε όλους όσους αγωνίζονται να ρίξουν τα τείχη που μας περικυκλώνουν. Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να σηκώσουν τις μπάρες, να μην πληρώνουν τα διόδια και να συμμετέχουν στο κίνημα για την κατάργησή τους. Η ΕΛΜΕ θα καλύψει τα έξοδα σε τυχόν νομικές απαιτήσεις. Καλούμε και την ΟΛΜΕ να πάρει θέση για κατάργηση των διοδίων.
 Κατάργηση ΟΛΩΝ των διοδίων
 Να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης που επιβάλει η ΕΕ
 Ασφαλείς δρόμοι χωρίς διόδια για όλους
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας