Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Άρειος Πάγος δικαίωσε εργαζόμενο που του ανατέθηκαν υποδεέστερα καθήκοντα

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 1370/2010 απόφασή του υποχρέωσε εταιρεία να καταβάλει σε εργαζόμενο της το ποσό των 12.279,6 ευρώ. Το εν λόγω ποσό αντιπροσωπεύει την ηθική βλάβη που υπέστη ο εργαζόμενος λόγω της μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων στης συμβάσεως εργασίας του και διαφορές αποδοχών, ενώ υποχρέωσε την εργοδότρια εταιρεία να τον απασχολήσει και πάλι στην θέση που κατείχε.Ειδικότερα, πτυχιούχος ΑΕΙ προσελήφθη το 1989 από Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία κατόπιν διαγωνισμού με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Με την πάροδο του χρόνου ανέλαβε θέσεις ευθύνης, όπως είναι διευθύνων σύμβουλος, υποδιευθυντής, προϊστάμενος, αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος, κ.λπ.Όμως το 2006 τοποθετείται ως υπάλληλος και παράλληλα διακόπηκε η χορήγηση των ωφελημάτων που απολάμβανε λόγω των θέσεων που κατείχε, όπως είναι το επίδομα εξόδων περιποίησης πελατείας 250 ευρώ και το επίδομα διοικητικών καθηκόντων 625 ευρώ.Όπως αναφέρει η αρεοπαγιτική απόφαση, στον εργαζόμενο του ανατέθηκαν καθήκοντα υποδεέστερης θέσης, μεταβάλλοντας έτσι το εργασιακό καθεστώς που είχε από το 1989, με αποτέλεσμα αυτό να συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της συμβάσεως, κάτι που επέφερε στον εργαζόμενο ηθική μείωση και μισθολογική μεταβολή, αφού του περικόπηκαν τα επιδόματα. Να σημειωθεί ότι στην μεταβολή αυτή των εργασιακών όρων ο εργαζόμενος αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε.Ακόμη αναφέρεται στην απόφαση του ΑΠ ότι η σταθερή, τακτική και μόνιμη παροχή της εργασίας του υπαλλήλου σε θέσεις ευθύνης από την αρχή της σταδιοδρομίας του έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να συναχθεί ότι ο εργαζόμενος είχε συμφωνήσει την παροχή εργασίας ως υπαλλήλου.Κατόπιν αυτών ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε επιδικάσει 12.279,6 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε χρηματική ικανοποίηση 3.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από την συμπεριφορά της εργοδότριας εταιρείας και 9.279,6 ευρώ για διαφορές αποδοχών και επιδομάτων.
Παράλληλα, το δικαστήριο υποχρέωσε την Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία να αποδέχεται τις υπηρεσίες του, να τον απασχολήσει στη θέση ευθύνης που κατείχε και να λαμβάνει τις αποδοχές που ελάμβανε, με απειλή χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης της προς την δικαστική απόφαση.
«Αγγελιοφορος»

Το ανακοίνωσε ο Σ. Βούγιας στη συνάντησή του με τον Γ. Μπουτάρη

Αρχίζουν οι διαδικασίες για τραμ και θαλάσσια συγκοινωνία στην Θεσσαλονίκη

Την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση δύο έργων με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Θεσσαλονίκη - τη δημιουργία γραμμής τραμ από το ΙΚΕΑ μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό και θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας σε συνάντηση που είχε σήμερα , με το νεοκλεγέντα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.Ο κ. Βούγιας υπογράμμισε ότι με τον κ. Μπουτάρη ξεκίνησαν μαζί πριν από 20 χρόνια για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης και ότι οι θέσεις τους είναι κοινές σε μία σειρά θεμάτων που αφορούν τη Θεσσαλονίκη , όπως η βιώσιμη κινητικότητα, το καθαρό περιβάλλον, η ανακύκλωση, η καθαριότητα, η ήπια κυκλοφορία.«Την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν δύο ανοιχτές διαδικασίες: μία ανοιχτή προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες, για τη δρομολόγηση θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας από τον Δήμο Θερμαϊκού, μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονα, ταχύπλοα σκάφη και μία δεύτερη, η οποία αφορά στη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας μίας γραμμής τραμ, από το σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ, μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό, μέσω του άξονα Βασιλίσσης Όλγας- Τσιμισκή», ανέφερε ο κ. Βούγιας.«Σε ότι με αφορά θα σταθώ δίπλα στη νέα διοίκηση, οι συνεργάτες του Γιάννη, μου είναι γνωστοί και έχουμε δουλέψει μαζί. Θα στηρίξω το πρόγραμμα της «Πρωτοβουλίας»», είπε ο κ. Βούγιας τονίζοντας ότι «όσα σχεδιάσαμε, όσα οραματιστήκαμε θα γίνουν επιτέλους πραγματικότητα».Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το Τραμ και τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία με τον Σπύρο Βούγια και λόγω προσωπικής χημείας και λόγω ουσίας μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητική για τη Θεσσαλονίκη».Αναφερόμενος στις πρώτες δράσεις που θα αναλάβει η νέα διοίκηση, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε, ότι αφορούν την αποτελεσματικότερη αποκομιδή απορριμμάτων και το πρόγραμμα ανακύκλωσης, παράλληλα με κάποιες "μικρορυθμίσεις" που μπορούν να ανακουφίσουν σε κάποιο βαθμό το κυκλοφοριακό. «Κυριότερα από όλα, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών. Εγώ λέω ότι ο Δήμαρχος είναι για να ανοίγει πόρτες και το δρόμο να τον περπατάνε και να το ανοίγουν μετά οι πολίτες», είπε ο κ.Μπουτάρης. Ο κ. Βούγιας δώρισε το αναμνηστικό λεύκωμα των 100 χρόνων του Γ.Σ. Ηρακλή στον κ.Μπουτάρη, τον οποίο χαρακτήρισε «παλιό αρειανό, που υποστηρίχθηκε πολύ από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και θα αγκαλιαστεί τώρα και από τον κόσμο του Ηρακλή.
«Αγγελιοφόρος»

Το μεγαλύτερο «κόλπο» όλων των εποχών…

Το μεγαλύτερο «κόλπο» βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακούει στο όνομα «Καλλικράτης», αλλά κανείς – εκτός ελαχίστων – δεν το έχει αντιληφθεί στο μέγεθός του. Το «κόλπο» είναι τόσο απλό και μεγαλοφυές που μπροστά του ωχριούν τα πάντα και το χειρότερο, έχει ήδη εφαρμοστεί στην Ισπανία. Το Ελληνικό Κράτος έχει βρει τον τρόπο να γλιτώσει από το χρέος του που το πνίγει και να το μεταθέσει. Πού; Μα, στις περιφέρειες. Το.. «κόλπο» υλοποιήθηκε ήδη στην Ισπανία για να γλιτώσει έτσι τη χρεωκοπία το κεντρικό Κράτος, να πτωχεύσουν όμως οι περιφέρειες της, όπως και ήδη γίνεται. Όσες περισσότερες οι αρμοδιότητες, τόσες περισσότερες και οι ευθύνες, τόσα περισσότερα και τα έξοδα. Μαζί εννοείται και τα χρέη. Σε μία πρώτη ανάγνωση δεν έχει γίνει αντιληπτό γιατί – ας πούμε- μεταφέρονται οι αρμοδιότητες επί των Νοσοκομείων στις αιρετές περιφέρειες. Σε μία δεύτερη το θέμα είναι κάτι παραπάνω από προφανές: Τα τεράστια ελλείμματα στο χώρο της Υγείας δεν θα καταγράφονται πλέον στον ελλειματικό κρατικό προϋπολογισμό. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, οτιδήποτε με λίγα λόγια δεν είναι προορισμένο να «φέρνει λεφτά», αλλά αντίθετα απαιτεί κεφάλαια για τη συντήρησή του. Στον ίδιο βαθμό ισχύουν τα αντίστοιχα και για τους Δήμους, όχι όμως τόσο έντονα. Οτιδήποτε μπορεί να εννοείται ως έκφανση του κοινωνικού Κράτους και απαιτεί χρήματα για να διατηρηθεί θα «μεταβιβασθεί» εκτός των ορίων του στενού Κράτους, με τη γενικόλογη υπόσχεση ότι τα χρήματα θα έρθουν αργότερα. Εννοείται βέβαια ότι η όποια υπόσχεση ή δεν θα τηρηθεί καθόλου ή θα τηρηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε η λειτουργία τελικά να είναι προβληματική. Οτιδήποτε άλλωστε θα μπορούσε να είναι προσδοφόρο για να διατηρήσει οποιαδήποτε κοινωνική δράση σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο έχει μεταβιβασθεί προ πολλού σε ιδιώτες, όπως είναι οι δρόμοι, ή σχεδιάζεται να μεταβιβασθεί στο επόμενο διάστημα, όπως είναι τα λιμάνια…
newsblog





Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη για κατοχή χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης

Με 46 κιλά χασίς, μισό κιλό ηρωίνη και... «κάτι ψιλά» κοκαΐνης, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας 22χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 δέματα που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 46.138 γραμμαρίων, τρεις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 586 γραμμαρίων. δυο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 48,7 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Στην κατοχή του νεαρού αλλοδαπού βρέθηκαν επίσης 3.210 ευρώ, τα οποία οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι προέχονται από εμπορία ναρκωτικών. Όπως αναφέρει η Ασφάλεια, από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του δράστη υπάρχει απαγόρευση εισόδου στην ελληνική επικράτεια για λόγους δημόσιας τάξης.



Ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της , "Δημοκρατική Συμμαχία", η Ντ. Μπακογιάννη


Με χρώματα το μπλε και το πορτοκαλί και σύμβολο ένα δέντρο ελιάς η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία". Προσδιόρισε ότι το νέο κόμμα κινείται ξεκάθαρα στο Κέντρο και πως πρόκειται για ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα. Η εκδήλωση της παρουσίασης έγινε στο θέατρο Μπάτμιτον και παρόντες ήταν περίπου πέντε χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κλήθηκαν από την κυρία Μπακογιάννη να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος. Η κυρία Μπακογιάννη ανέπτυξε τις βασικές αρχές και αξίες της "Δημοκρατικής Συμμαχίας". Είπε ότι τάσσεται κατά των νέων φόρων και την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή στην " περιοχή" του 20%. Επεσήμανε ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" επιδιώκει την εθνική συνεννόηση και συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του. Ξεκαθάρισε ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" θα συγκρουστεί με φαινόμενα αδιαφάνειας και τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά συμπεριφορές συντεχνιών που οδηγούν σε ομηρία του συνόλου. Συγκεκριμένα πρότεινε τη μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό ώστε να καθιερωθεί μυστική καθολική ψηφοφορία για τις μεγάλες απεργίες και να μην απαλλάσσονται από την εργασία οι συνδικαλιστές . Μίλησε για μία δεύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και για καθιέρωση συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα που θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Κάνοντας αυτοκριτική απάντησε παράλληλα και σε όσους αμφισβητούν ότι μπορεί να έχει θέση στη νέα εποχή επειδή ανήκε ως τώρα στο σύστημα. "Έχω και εγώ αλλάξει , διότι με άλλαξε η ζωή. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς", είπε, αναφέροντας πως έχει απομυθοποιήσει την εξουσία. Επίσης υπερασπίστηκε την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ." Διαφωνούσα και διαφωνώ με πάρα πολλά από τα μέτρα και της ρύθμισης του Μνημονίου, αλλά εκείνη την ώρα, τον περασμένο Μάιο, το δίλημμα ήταν αδυσώπητο για όλους: Η έγκριση του Μηχανισμού στήριξης ή άμεση χρεοκοπία". Υπογράμμισε και άφησε σαφείς αιχμές για τη ΝΔ προσθέτοντας ότι όσοι κρύβουν από τον ελληνικό λαό αυτό το δίλημμα και δημαγωγούν κάνουν τεράστια ζημιάς στους Έλληνες. "Η επιλογή να αρνηθείς τη ψήφο σωτηρίας της χώρας για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού.Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω", πρόσθεσε, ενώ άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο αλλά και για τις αλλαγές που επιχειρεί να προχωρήσει. Οι μεγάλες κρίσεις θέλουν μεγάλες ρήξεις, είπε, και τόνισε πως η "Δημοκρατική Συμμαχία" έχει την υποχρέωση της δράσης και της δέσμευσης. Συμπλήρωσε πως πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και τη συνεργασία και είπε ότι το νέο κόμμα έχει ξεκάθαρη φυσιογνωμία και ταυτότητα και είναι κεντρομόλος δύναμη που αναπτύσσεται στην καρδιά του πολιτικού συστήματος Παρόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης. Η κυρία Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος θα γίνει τον Μάρτιο.
ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ



Μνημόνιο και ΣτΕ

Ο Κλεισθένης γράφει
Δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα της εισήγησης στο ΣτΕ όσο αφορά προσφυγή κατά του μνημονίου. Χωρίς να είμαι νομικός αλλά σαν απλός πολίτης θα διατυπώσω κάποιες σκέψεις.
Απόσπασμα 1ο) "Το μειονέκτημα της μερικής απώλειας αποδοχών ή συνταξιοδοτικών παροχών, ως μέρος των μέτρων που επέτρεψαν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης, αντισταθμίζεται από το πλεονέκτημα της αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας και της συνέχισης καταβολής μισθών και συντάξεων"
Η ανωτέρω κρίση είναι καθαρά πολιτική. Είναι γνωστό ότι τα ποσά που λαμβάνονται χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων και όχι για την καταβολή μισθών και συντάξεων όπως ισχυρίζεται η εισηγήτρια και η κυβέρνηση. Η χρεοκοπία δεν έχει αποφευχθεί αλλά όπως ισχυρίζονται οι οικονομολόγοι έχει μετατεθεί για αργότερα.
Απόσπασμα 2ο)Μάλιστα, η εισηγήτρια του ΣτΕ υποστηρίζει ότι τα μέτρα δικαιολογούνται από σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην ανάγκη μείωσης του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος και του εξωτερικού χρέους της χώρας, ενόψει και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στα πλαίσια της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος της χώρας υπάρχουν υπεύθυνοι και το θέμα της απόδοσης ευθυνών είναι και πολιτικό και της δικαιοσύνης, τα ποσά του ελλείμματος καθώς και του χρέους έχουν οδηγηθεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που όλοι γνωρίζουν. Η εισηγήτρια δεν κάνει λόγο γι’ αυτό και αποφεύγοντάς το εμμέσως πλην σαφώς δέχεται να «τιμωρηθούν» οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς να φταίνε και οι υπαίτιοι να μην έχουν καμία επίπτωση.
Απόσπασμα 3ο)Σύμφωνα με την ίδια, οι περικοπές δεν παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της ισότητας, της προστασίας της ανθρώπινης αξίας αλλά ούτε και το δικαίωμα της περιουσίας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.
Αναρωτιέμαι που βρίσκει στα μέτρα η εισηγήτρια την αναλογικότητα και την ισότητα, μάλλον δεν κατοικούμε στον ίδιο τόπο. Οι τεράστιες περιουσίες που έχουν όσοι καταλήστεψαν το δημόσιο και δέχονταν «δωράκια» απ’ τις πολυεθνικές, γεγονότα γνωστά σε όλους, παραμένουν ανέπαφες και μάλιστα οι ιδιοκτήτες τους γελούν σε βάρος των Ελλήνων. Έχει κάποιος υπεύθυνος υπολογίσει πόσα δις ευρώ έχουν καταχραστεί οι επιτήδειοι τα τελευταία χρόνια;
Απόσπασμα 4ο)Αν και αναγνωρίζει ότι επέρχεται επέμβαση σε περιουσιακά δικαιώματα, υποστηρίζει ότι λαμβάνεται πρόνοια με τους νόμους 3833 και 3845/2010, ώστε οι μειωμένες αποδοχές και συντάξεις να διατηρούνται σε βιώσιμα επίπεδα και ότι εξασφαλίζεται δίκαιη ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις του γενικού συμφέροντος και την ανάγκη προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πως ορίζει το βιώσιμο επίπεδο η εισηγήτρια; Μία απλή επίσκεψη σε χώρους όπου κινούνται οι Έλληνες πολίτες (λαϊκές αγορές, τράπεζες, σουπερμάρκετ, καφενεία κτλ) μας πείθει για το αντίθετο. Οι πολίτες στενάζουν απ’ την ακρίβεια, τα δάνεια, την έλλειψη χρημάτων, την αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κτλ) την φτώχεια.
Πιθανό είναι νομικά να έχει δίκιο η εισηγήτρια αν και θα αντικρουστούν νομικά από τους ειδικούς και θα κριθεί η προσφυγή απ’ την ολομέλεια αλλά κοινωνικά είναι ανάλγητη και πολιτικά έκθετη γιατί η κρίση της οφείλει να είναι νομική και όχι πολιτική. Υπάρχουν πολλές πολιτικές απόψεις που υποστηρίζουν ακριβώς τα αντίθετα απ’ αυτά που εισηγείται, γιατί τάσσεται υπέρ της κυβερνητικής;
Το δίκαιο είναι να πληρώσουν για το σημερινό χάλι αυτοί που το δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι, δεν τα φάγαμε μαζί τα λεφτά, αυτό είναι σίγουρο.
ideopigi.blogspot.com

Εκλογές στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας..

 Στη διάρκεια της 33ης εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, 2010..2013, στο οποίο «εκπροσωπείται» επάξια όλη η τέως επαρχία Καλαβρύτων.
Παλαιά και νεότερα μέλη του Συλλόγου αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα και συνέπεια να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στις δραστηριότητες του Παγκαλαβρυτινού.Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τη διάθεσή τους να είναι κοντά στο Σύλλογο και να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων που αφορούν την προβολή της Αχαΐας, και την ανάπτυξη της τέως επαρχίας Καλαβρύτων και του Νομού γενικότερα.
Κορυφαία στιγμή στη συνέλευση ήταν η έγκριση της πρότασης που κατέθεσε ο κ. Φραντζής για την ενοποίηση των Καλαβρυτινών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα. Όπως είπε ο κ. Φραντζής «ήρθε η ώρα όλοι οι μικροί σύλλογοι να ενσωματωθούν στον Παγκαλαβρυτινό. Όλοι μαζί χωρίς εγωισμούς, ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας τα καλύτερα, τα περισσότερα. Κάνω έκκληση στα διοικητικά συμβούλια αντί να διατηρούμε καρέκλες κενές περιεχομένου να ενωθούμε όλοι μαζί στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο».

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Στο νέο Δ.Σ. εκλέγονται οι,

Αθανάσιος Φραντζής του Νικολάου Υπ. Υπουργείου Οικονομικών,

Στέλλα Πανουτσακοπούλου του Γεωργίου δικηγόρος,
Δημήτριος Μαντάς του Λάμπρου ιδ. υπάλληλος,
Αικατερίνη Ασημακοπούλου του Κων/νου επιχειρηματίας,
Γεωργία Χασαποπούλου του Σταμάτη ιδ. υπάλληλος,
Γεώργιος Αγγελόπουλος του Παναγιώτη Υπαλ. Νομαρχίας,
Δήμητρα (Μιμίκα) Λιναρδάτου του Κων/νου Έμπορος,
Ελένη Τζουμάκα Λαγουμιτζή του Δημητρίου Συνταξιούχος Δημοσίου,
Ευγενία Σερέτη του Ανδρέα Ιδ. Υπάλληλος,
Χαράλαμπος Λεβέντης του Παναγιώτη Δημ. Υπάλληλος,
Άννα Ζίγκηρη του Γεωργίου Καθηγήτρια,
Σοφιανοπούλου Ιωάννα του Χρήστου Συνταξιούχος Δημοσίου
Φράγκου Κωνσταντίνα του Βασιλείου επιχειρηματίας,.
Στην Ε.Ε. εξελέγησαν οι,
Αντωνίος Πετρόπουλος του Βασίλειου,
Λεωνίδας Γκοτσόπουλος του Αντωνίου και
Βασίλειος Σταθούλιας του Παναγιώτη.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η αθρόα προσέλευση των μελών του Συλλόγου στη συνέλευση που διεξήχθη σε κλίμα ομοψυχίας, εμπιστοσύνης και ομόνοιας, ήταν το «επισφράγισμα» της αναγνώρισης των προσπαθειών και της προσφοράς όλων των προηγούμενων χρόνων, όπου ο Σύλλογος κατάφερε να διευρύνει τις δραστηριότητές του και να καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό.Με την έναρξη της συνέλευσης έγινε η εκλογή του προεδρείου. Πρόεδρος ανέλαβε ο Κώστας Ασημακόπουλος.Αφού έγινε ο απολογισμός δράσης του απερχόμενου Δ.Σ. τα μέλη του Συλλόγου ενέκριναν ομόφωνα και τον οικονομικό απολογισμό. Ακολούθησε συζήτηση και τα μέλη κατέθεσαν προτάσεις. Μεταξύ των ομιλητών, ήταν ο κ. Ασημακόπουλος, η Μ. Μασσαρά, ο Ν. Σακελλαρόπουλος, ο Αργ. Αγγελόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, Χρ. Χαμακιώτης. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις δράσεις του Συλλόγου και συνεχάρησαν το απερχόμενο Δ.Σ. Ακολούθως ο απερχόμενος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των χορευτικών τμημάτων, τα οποία με τις παρουσιάσεις τους εντός και εκτός Ελλάδος μας έχουν κάνει υπερήφανους.«Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος προσαρμόζει πάντα τις δραστηριότητές του στις ανάγκες της κάθε εποχής, γι’ αυτό και έχει καταφέρει να μετρά σήμερα αισίως, 137 χρόνια διαρκούς παρουσίας και δράσης. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα, χωρίς να σταματάμε την προσπάθεια να γίνουμε ακόμη καλύτεροι», είπε ο κ. Φραντζής.

Τέλος την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδρίαση το νέο συμβούλιο για την εκλογή προεδρείου.