Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων.

 
 

Θεσσαλονίκη : Ι.Χ έπεσε πάνω σε παιδικό καροτσάκι.Με αποτέλεσμα το βρέφος που ήταν μέσα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί ελαφρά

Ι.Χ επιχειρώντας πορεία προς τα πίσω, έπεσε πάνω σε παιδικό καροτσάκι, με αποτέλεσμα το ηλικίας πέντε μηνών βρέφος που ήταν μέσα, να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί ελαφρά.
Το απίστευτο συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Καρακάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός εγκατέλειψε τον τόπο του συμβάντος και αναζητείται από την αστυνομία.Το βρέφος, το οποίο ήταν με την μητέρα του, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της πόλης.


Επεισόδια στον αγώνα «Οδυσσέας Κορδελιού»- «Απόλλων Καλαμαριάς»

Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του «ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ» και του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν πριν από προγραμματισμένο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, κατά την είσοδο φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας (Απόλλωνας) στο γήπεδο, οι γηπεδού-χοι τους επιτέθηκαν με κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα 4-5 άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.Μετά το τέλος του αγώνα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη συλλή-ψεις δύο νεαρών ατόμων που εντοπίσθηκαν να ρίχνουν αντικείμενα εναντίον φιλάθλων, ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε συγκεκριμένος αριθμός κροτίδων.

Zougla.gr

Μάνα έβαλε τέλος στην «κόλαση» του γιου της

Μια ένεση ηρωίνης ήταν το «θανατηφόρο όπλο» που χρησιμοποίησε μία μητέρα για να βάλει τέλος στη ζωή του γιου της, ο οποίος έπασχε από σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.Η Frances Inglis βρέθηκε αντιμέτωπη με την βρετανική δικαιοσύνη, κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση, με ελάχιστο όριο έκτισης ποινής τα 9 χρόνια.Η 58χρονη γυναίκα άσκησε έφεση, αφού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της είναι αθώα.«Έσωσα το παιδί μου από την κόλαση που ζούσε», είπε χαρακτηριστικά. Οι δικαστές του εφετείου στο Λονδίνο απέρριψαν την αίτησή της, τονίζοντας πως θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 5 χρόνια από την ποινή της, προτού μπορέσει να επαναλάβει την αίτηση της για έφεση.Ωστόσο, τα μέλη της οικογένειας της δήλωσαν πως είναι στο πλευρό της, ενώ πρόσθεσαν πως ο 22χρονος Tom από το 2007 ζούσε σε μια κόλαση, έπειτα από ένα ατύχημα που είχε το οποίο του προκάλεσε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.Να επισημάνουμε πως στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να σκοτώσει το γιο της, αλλά τότε δεν τα είχε καταφέρει.



Φλεγόμενο UFO στον ουρανό της Λάρισας

Μία πύρινη μπάλα, που διέσχισε χθες τον νυχτερινό ουρανό του Νομού Λάρισας και έγινε ορατή στα παράλια, από τη Χαλκίδα μέχρι και τη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρίες, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Η πύρινη σφαίρα, που εικάζεται ότι μπορεί να ήταν και μετεωρίτης, φαινόταν να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα τη γη και να μεγαλώνει, ερχόμενη από την πλευρά της θάλασσας με κατεύθυνση τον Κίσσαβο, κάπου στο τμήμα μεταξύ Μελιβοίας και Καρίτσας, όσον αφορά στα παράλια της Λάρισας. Το γεγονός έγινε έντονα αντιληπτό από πολλούς, οι οποίοι και κατέθεσαν αντικρουόμενες μαρτυρίες, σχετικά με το «που» κατευθυνόταν ή μπορεί να έπεσε. Μάλιστα, στην προσπάθεια αποσαφήνισης του θέματος -γιατί εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να επρόκειτο και για φωτοβολίδα S.O.S- έγιναν και θαλάσσιες έρευνες από σκάφη του λιμενικού προς τα βόρεια του νομού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μέχρις στιγμής πάντως δεν έχει εξακριβωθεί για «τι» ακριβώς επρόκειτο.
Zougla.gr

Η Δράμα επενδύει στο θαυματουργό μύρτιλλο

Μπορεί η ιστορία του να ξεκίνησε στη μακρινή Σιβηρία, σήμερα όμως επιχειρεί -ορμώμενο από τη Δράμα- την εδραίωσή του και στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες μύρτιλλο ή blueberry, του οποίου μοναδικός καλλιεργητής στην Ελλάδα είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών και Βιοκτηνοτρόφων νομού Δράμας με διακριτικό τίτλο “Βιόδραμα”.
Της Μπέττυς Κυριακίδου
Μέσω επένδυσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ο συνεταιρισμός αυξάνει την καλλιεργήσιμη έκταση από τα 42 στα 100 στρέμματα και παράλληλα δημιουργεί νέα μονάδα παραγωγής, μεταποίησης και συσκευασίας.Όπως λέει μιλώντας στη “Μ” ο πρόεδρος και ιδρυτής του συνεταιρισμού, Νικόλαος Παπουτσής, η νέα μονάδα θα περιλαμβάνει ποτοποιείο που θα παράγει -πέρα από το λικέρ και τους χυμούς από μύρτιλλα που ήδη παράγονται- τρία νέα προϊόντα: ηδύποτο, φρουτοποτό και αναψυκτικό.Στοίχημα όμως του συνεταιρισμού είναι το χάπι από μύρτιλλα, το οποίο θα διατίθεται σε ένα με δύο μήνες αποκλειστικά από τα φαρμακεία. Έρευνες των πανεπιστημίων Αθήνας, Πατρών και Θεσσαλονίκης έχουν επιβεβαιώσει τη θεραπευτική του δράση και άμεσα θα ξεκινήσει η παραγωγή του.“Στόχος μας είναι η καλλιεργήσιμη έκταση να φτάσει τα 1.000 στρέμματα και ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με καλλιεργητές για να συνάψουμε συνεργασίες. Άμεσα εκτιμούμε ότι θα πραγματοποιηθούν επεκτάσεις στους γειτονικούς νομούς, από την Πέλλα έως και την Ορεστιάδα, ενώ πραγματοποιούμε αυτή την περίοδο εκστρατεία ενημέρωσης των αγροτών σχετικά με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια”, αναφέρει ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας ότι αν το μερίδιο αγοράς του χαπιού αγγίξει το 3%-4% τότε θα απαιτηθούν 15.000-20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Απώτερος στόχος είναι από τον Μάιο του 2011 να ξεκινήσει να εφαρμόζεται συμβολαιακή γεωργία για το μύρτιλλο.
Οι πρωτοπόροι
Το μύρτιλλο πρωτοήρθε στη χώρα μας το 2006 από τον κ. Παπουτσή και τον γιο του Γιάννη. Το 2007 συστάθηκε ο συνεταιρισμός από μία ομάδα βιοκαλλιεργητών, τα μέλη της οποίας ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του κ. Παπουτσή. Οι κύριοι στόχοι του συνεταιρισμού είναι η εγκατάσταση, η παραγωγή, η τυποποίηση και η διάθεση της παραγωγής των blueberries.Σήμερα ο συνεταιρισμός διαθέτει 500 σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα, ενώ έχει περίπου 600 πιστούς καταναλωτές που έχουν ωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες του φρούτου αυτού.
Πηγή αιώνιας νιότης
Ως πηγή αιώνιας νιότης χαρακτηρίζονται τα μύρτιλλα. Όπως απέδειξαν οι αμερικανοί επιστήμονες, το blueberry όχι μόνο έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τους μηχανισμούς της γήρανσης, αλλά και συμβάλλει στην ανανέωση του οργανισμού. Για να βελτιώσει κανείς τον μεταβολισμό, τη μνήμη και τον συγχρονισμό των κινήσεών του, είναι αρκετό να καταναλώνει μισό φλιτζάνι καρπών την ημέρα. Ο χυμός του φυτού αυξάνει την αντοχή των αιμοφόρων αγγείων, ρυθμίζει τη λειτουργία πολλών ενδοκρινών αδένων και χαρακτηρίζεται από αγγειοδιασταλτικές, αντιαρτηριοσκληρυντικές, αντιφλεγμονώδεις και πυρηνοπροστατευτικές ιδιότητες. Κατευνάζει επίσης τις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού στα φάρμακα και στα προϊόντα διατροφής. Από μόνο του το φυτό δεν προκαλεί ποτέ αλλεργία και μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και από παιδιά με αυξημένη ευαισθησία σε διαβητικές και αλλεργικές τάσεις.





5 βήματα-ασπίδα προστασίας από τον διαβήτη . Ευάλωτοι οι άνω των 60.

Στον νομό Θεσσαλονίκης οι πάσχοντες είναι 100.000.
Αύριο η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη.
Της Νικολέτας Μπούκα
Πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί φαίνεται ότι βρίσκει στη χώρα μας ο σακχαρώδης διαβήτης. Ανθυγιεινή διατροφή, κάπνισμα και καθιστική ζωή είναι οι κύριες αιτίες για τη δραματική αύξηση της νόσου, από την οποία πάσχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κι επισημαίνουν ότι υπάρχουν πέντε βήματα, τα οποία μπορούν να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη, ιδιαίτερα στα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο, όπως είναι οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, άτομα με υψηλά τριγλυκερίδια, καπνιστές, όσοι κάνουν καθιστική ζωή και τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη.

Τα βήματα αυτά είναι:
- Η απώλεια 5%-7% του σωματικού βάρους,
- Η άσκηση για μισή ώρα κάθε μέρα (150 λεπτά την εβδομάδα),
- Η μείωση του κορεσμένου (ζωικού) λίπους,
- Η αύξηση κατά τουλάχιστον 10% των φυτικών ινών της τροφής (με λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια) και
- Η μείωση των συνολικών θερμίδων που λαμβάνονται με το φαγητό.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, παθολόγος-διαβητολόγος Ιωάννης Ιωαννίδης, μεγάλη μελέτη στη Φιλανδία έδειξε πως με τα πέντε αυτά μέτρα μειώνεται έως και 58% ο κίνδυνος εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη. Μάλιστα, στις ηλικίες άνω των 60 χρόνων, που είναι και οι πιο ευάλωτες στη νόσο, η μείωση του κινδύνου μπορεί να φτάσει και το 71%.
“Σήμερα 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διαβήτη. Στην Ελλάδα ο αριθμός τους φτάνει το 1.000.000, ενώ στον νομό Θεσσαλονίκης είναι περίπου 100.000. Είναι γεγονός ότι ο σακχαρώδης διαβήτης έχει πάρει τη μορφή επιδημίας με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις”, δηλώνει στη “Μ” ο πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών νομού Θεσσαλονίκης “Άγιος Δημήτριος”, Χρήστος Δερδεράκης.Παράλληλα, τονίζει ότι οι πολίτες οφείλουν να εστιάσουν στην ενημέρωση και την εκπαίδευση, ώστε να αποφευχθούν ή να επιβραδυνθούν οι σοβαρές επιπλοκές του διαβήτη, όπως είναι ο ακρωτηριασμός, η τύφλωση και η νεφρική ανεπάρκεια.

Ο διαβήτης σε νούμερα

-Σήμερα υπάρχουν περίπου 300 εκατομμύρια άτομα με διαβήτη παγκοσμίως. Τα άτομα αυτά θα αποτελούν το 8% του πληθυσμού παγκοσμίως έως το 2030
-Κάθε 10 δευτερόλεπτα δύο άνθρωποι νοσούν από διαβήτη.
-Κάθε 10 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από αίτιο σχετικό με τον διαβήτη.
-Ο διαβήτης είναι η 4η αιτία θανάτου παγκοσμίως.
-Ετησίως καταγράφονται 4.000.000 θάνατοι από διαβήτη.
-Για έναν στους 20 θανάτους ατόμων κάθε ηλικίας ευθύνεται άμεσα ή έμμεσα ο διαβήτης. Στις ηλικίες 35 έως 64 ετών η αναλογία διπλασιάζεται στο 1 προς 10.
-Κάθε χρόνο καταγράφονται 7.000.000 νέα περιστατικά διαβήτη.
-Οι ηλικίες 40-59 ετών είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από τον διαβήτη.
-Το 80% των θανάτων σημειώνονται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
-878 δολάρια είναι το μέσο κόστος του διαβήτη ανά ασθενή για το 2010 παγκοσμίως.
-Το 2,5%-15% των δαπανών υγείας κάθε χώρας σχετίζεται με τον διαβήτη.



Εστελναν SMS ( αγνώστος αποστολέας ) που έφερε το όνομα του βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου όπου καλούσε τους πολίτες να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές της Πάτρας !!

Ο Αχαιός βουλευτής δήλωσε: «Ακόμα και η αθλιότητα έχει τα όριά της. Και αυτά ξεπεράστηκαν την Παρασκευή, για τρίτη συνεχόμενη φορά, σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση εις βάρος του προσώπου μου. Ανώνυμος – προς το παρόν - προβοκάτορας, χρησιμοποιώντας το όνομά μου, έστειλε μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου του οποίου δεν φαινόταν ο αριθμός, παροτρύνοντας πολίτες και φίλους μου να ταχθούν υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Πάτρας. Πληροφορούμενος τη συγκεκριμένη αθλιότητα, από τη Νάπολη της Ιταλίας όπου βρίσκομαι μετέχοντας στην Διάσκεψη Μεσογειακών Χωρών ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έχω ήδη ζητήσει από συνεργάτες μου να προσφύγουν στην Ασφάλεια Πατρών και στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας την αποκάλυψη του δράστη. Δηλώνω δε, ότι δεν θα σταματήσω μέχρι να αποκαλυφθεί ο ένοχος, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσω στον Άρειο Πάγο, τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή όπου αλλού, καθώς αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και παρά τις προσφυγές μου και τότε, οι ένοχοι δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. Δυστυχώς! Ελπίζω αυτή την φορά, οι αρχές να κατεβάσουν την κουκούλα εκείνων που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με το όνομα και την δημόσια περπατησιά μου, η οποία ουδέποτε κρύφτηκε πίσω από κρυφά νούμερα και δεν φοβήθηκε να τοποθετηθεί δημόσια και ανοικτά, ακόμα και με προσωπικό κόστος, ενίοτε. Προσωπικά, θα κάνω παν δυνατό για την αποκάλυψη και την τιμωρία του δράστη. Παρακαλώ δε, τους δύο υποψηφίους δημάρχους, τον κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο και τον κ. Γιάννη Δημαρά, να καταδικάσουν εξίσου ευθαρσώς το συγκεκριμένο περιστατικό και δημοσίως να δηλώσουν πως αν ο δράστης βρίσκεται στον δικό τους περίγυρο, θα τον αποκηρύξουν και θα επιδιώξουν και οι ίδιοι την παραδειγματική τιμωρία του. Τέλος, παρακαλώ τους πολίτες που έπεσαν θύματα αυτής της προβοκάτσιας και επιθυμούν να συνδράμουν στην αποκάλυψη του ενόχου, να μην διαγράψουν τα μηνύματα. Η ύπαρξή τους και μόνο, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στις Αρχές. Η τεχνολογία στις μέρες μας έχει κάνει εξαιρετικά άλματα, ώστε κανένας να μην μπορεί να κρυφθεί πίσω από ένα ανώνυμο μήνυμα. Είμαι βέβαιος πως ο δράστης μπορεί να αποκαλυφθεί και θα αποκαλυφθεί!».

Ο Χρήστος Γιανναράς στον "Ιανό"

Το νέο του βιβλίο «Κατά κεφαλήν καλλιέργεια» παρουσίασε χτες στη Θεσσαλονίκη ο διανοητής Χρήστος Γιανναράς. Ως σύμπτωμα της πολιτικής ζωής ανέφερε την παντελή έλλειψη διαλόγου για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος.
Του Στέλιου Κούκου
Skoukos@makthes.gr
Μπορεί στην προεκλογική μουσική εκδήλωση που πραγματοποιούταν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους το ρεπερτόριο να ήταν ροκ, όμως ο λόγος του διανοητή Χρήστου Γιανναρά κατά τη χθεσινή παρουσίαση του νέου του βιβλίου στη γειτονική αίθουσα του βιβλιοπωλείου “Ιανός” ήταν πιο ανατρεπτικός.
Παρόλα αυτά, ο συγγραφέας εξέφρασε εξαρχής ενώπιον του πολυπληθούς κοινού την αμηχανία του για το νόημα της παρουσίασης ενός βιβλίου που αφορά την ανάλυση της επικαιρότητα “όταν δεν έχεις μια αντιπρόταση”. Εντούτοις, όπως ανέφερε, προσερχόμενος στο βιβλιοπωλείο και περνώντας και από μια δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση “και βλέποντας τις φυσιογνωμίες των συμμετεχόντων, τις κονκάρδες και όλη αυτή την τυποποιημένη επανάληψη”, σκέφτηκε πως “είναι πραγματικά δώρο το να συνεχίζει να υπάρχει αυτή η σύναξη, αυτή η μαγιά. Αποτελεί μια αντίσταση στην αλλοτρίωση, μια αντίσταση στην παρακμή. Και η αντίσταση δεν είναι ποτέ μαζική, δεν ποντάρει ποτέ στους αριθμούς. Η αντίσταση αποτελεί πάντα μια μαγιά. Η αντίσταση είναι πάντα ένας σπόρος σπαρμένος στη γη που βλαστάνει”.
Ο Χρήστος Γιανναράς ανέφερε πως στη χώρα μας σήμερα συμβαίνουν κοσμογονικές εξελίξεις και πως περνά τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Παρόλα αυτά, όπως είπε, εμπλεκόμαστε ψυχολογικά όλοι σε ένα πολιτικό μαλλιοτράβηγμα, παίρνοντας τη θέση του ενός ή του άλλου “με αποτέλεσμα ο ποιητής να παραιτείται από την ποίησή του, ο μαραγκός να αδιαφορεί για την τέχνη του, ο γιατρός να κάνει αβαρία στην ιατρική του”. Και αναρωτήθηκε: “Γιατί να ασχολούμαστε με ανθρώπους πολύ χαμηλής στάθμης, και διανοητικής και ηθικής, και να χάνουμε τα πρωτεύοντα της ζωής μας”;
Όπως σχολίασε, αποτελεί ιδιαίτερα αρνητικό σύμπτωμα για την ελληνική κοινωνία το γεγονός ότι υπάρχουν “κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκων αυτού του τόπου οι οποίοι ανέχονται να του λένε οι πολιτικοί αρχηγοί: ‘Ξέρετε, σ’ αυτές τις εκλογές, εάν δεν ψηφίσετε τους κομματικούς κομισάριους, σας εκβιάζω ότι εγώ θα κάνω δεύτερες εκλογές, η οικονομία της χώρας είναι καταδικασμένη, δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις’. Πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό. Και όταν τελειώνουν οι εκλογές λένε: ‘Τώρα σ’ αυτές τις δεύτερες να ψηφίσετε αυτοδιοίκηση. Δηλαδή, την πρώτη εκλογή τη χρειάζομαι για να μετρήσω τις δυνάμεις των συνδικάτων, των κομματικών συντεχνιών’. Και ο λαός το καταπίνει, το ανέχεται”.
Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημερινή έλλειψη γλωσσικού αισθητηρίου. Όπως ανέφερε, “αν στη δεκαετία του ’60 υπήρχε πολιτικός αρχηγός ο οποίος έβγαινε και έλεγε ‘μηδέν εις το πηλίκιον’, την άλλη μέρα θα είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο”.
Από την άλλη πλευρά, όπως είπε, δεν μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός να μας επιβάλλει ετσιθελικά έναν υποψήφιο για μια καίρια θέση, ένα χαριτωμένο παιδί, έναν μπασκετμπολίστα, έστω πάρα πολύ καλό, που δεν έχει όμως να επιδείξει κάτι στον δημόσιο βίο.
Και όπως είπε, όλα αυτά μας προσβάλλουν. “Και αυτή η οργή δεν είναι θυμός, είναι κριτήριο”.
• Χρήστος Γιανναράς, “Κατά κεφαλή καλλιέργεια. Η αντίσταση στην παρακμή”, Εκδόσεις “Ιανός”
"Μακεδονία"



Το πολιτικό ντέρμπι του δήμου Βόλβης

Εντονα πολιτικά αλλά και τοπικά χαρακτηριστικά έχει λάβει η αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στο δήμο Βόλβης.
Ο Δημήτρης Γαλαμάτης, με προϋπηρεσία στα βουλευτικά έδρανα, γεννήθηκε το 1971 στο Σταυρό, όπου τελείωσε και το σχολείο. Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην επιστήμη Ζωικής Παραγωγής, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής με αντικείμενο έρευνας τη βιολογική πτηνοτροφία. Εργάζεται ως επόπτης κτηνίατρος στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στα φοιτητικά του χρόνια εκλέχτηκε μέλος του ΚΣ ΕΦΕΕ και ΦΕΑΠΘ, της Συγκλήτου του ΑΠΘ, του δ.σ. του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Το 2004 εκλέχτηκε βουλευτής της ΝΔ στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αντιγόνη Καρατζολίτη και έχει ένα γιο.Την περασμένη Κυριακή, ο συνδυασμός του «Δήμος Βόλβης- Γαλαμάτης- Νέα αρχή. Μαζί για το αύριο», συγκέντρωσε ποσοστό 48,31% (9.351 ψήφους).
Ο Αγγελος Φραντζής, δήμαρχος Αγίου Γεωργίου, έχει 20 χρόνια παρουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πρώην κοινότητα Ασπροβάλτας και στο μετέπειτα δήμο Αγίου Γεωργίου. Γεννήθηκε στην Ασπροβάλτα το 1959, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, εργάζεται από τα εφηβικά του χρόνια και συνέβαλε μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του στη δημιουργία επιχείρησης με είδη υγιεινής και πλακάκια.
Το 1990 εκλέχτηκε για πρώτη φορά αντιπρόεδρος της κοινότητας Ασπροβάλτας και το 1994 εκλέγεται στη θέση του προέδρου της τότε κοινότητας Ασπροβάλτας. Το 1998, ως μοναδικός υποψήφιος εκλέγεται πανηγυρικά στο νεοσύστατο δήμο Αγίου Γεωργίου, όπου επανεκλέγεται το 2002 και το 2006. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Γιαρματζίδου και έχει έναν 25χρονο γιο και μία 21χρονη κόρη.
Ο Αγγελος Φραντζής, με το συνδυασμό του «Δύναμη Δημιουργίας» στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 46,59% (9.017 ψήφους).
«Αγγελιοφόρος»