Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΣ: «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ»!!!

Βαθιά συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά ένιωσε, ο δήμαρχος Σοχού και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεοφάνης Παπάς, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι ψηφοφόροι του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Π. Ψωμιάδη, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Ο Θεοφάνης Παπάς αισθάνεται βαθύ χρέος να ευχαριστήσει και να τιμήσει, με τη σειρά του, τους συμπολίτες του στο Ν. Θεσσαλονίκης που στήριξαν την υποψηφιότητά του και, προσερχόμενοι στις κάλπες, έδωσαν το σταυρό προτίμησής τους στο πρόσωπό του.

Ο ίδιος δηλώνει:

«Δε βρίσκω λόγια να εκφράσω τη ευγνωμοσύνη μου σε όλες και όλους που με την ψήφο τους, με τίμησαν. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, ενθάρρυνση και συμπαράσταση που μου έδειξαν. Η δική τους ανοιχτή αγκαλιά, με γέμισε θάρρος και δύναμη, σ’ όλο το δύσκολο προεκλογικό αγώνα μου. Με όλους όσους γνωριστήκαμε και με όσους δεν προλάβαμε να γνωριστούμε στην προεκλογική περίοδο, δηλώνω για άλλη μια φορά, πως είμαι δίπλα τους και ανοιχτός σε επικοινωνία και προσωπική επαφή μαζί τους. Η δύναμη και η συμπαράστασή τους, στον αγώνα για το Νομό Θεσσαλονίκης και για την Κεντρική Μακεδονία, τώρα είναι πιο αναγκαία και απαραίτητη από ποτέ. Αλληλέγγυοι, μπορούμε να πετύχουμε! Να είμαστε όλοι στις κάλπες την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 για να εδραιώσουμε τη νίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του συνδυασμού μας!»



Δύο ληστείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τον τρόμο έζησαν δύο νεαροί, 18 και 19 χρόνων, που το βράδυ της Δευτέρας έπεσαν διαδοχικά θύματα αδίστακτων ληστών στο κέντρο της πόλης.Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 8.00 το βράδυ στο χώρο του πανεπιστημίου, όταν δύο άγνωστοι πλησίασαν έναν 18χρονο και του απέσπασαν με την απειλή μαχαιριού μικρό χρηματικό ποσό, ενώ λίγη ώρα αργότερα δύο άτομα με τα ίδια χαρακτηριστικά ακινητοποίησαν με μαχαίρι έναν 19χρονο στην Εγνατία, κοντά στην Παναγιά Δέξια, και του άρπαξαν τα λεφτά και το κινητό του τηλέφωνο.Ηταν η δεύτερη ληστεία που σημειώθηκε στο πανεπιστήμιο μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς πέντε μέρες πριν σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό με θύμα έναν 29χρονο μπροστά στη Φιλοσοφική σχολή. Δύο άτομα επιτέθηκαν στον νεαρό και του απέσπασαν 80 ευρώ, όμως δεν κατάφεραν να διαφύγουν και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν από αστυνομικούς που τους αναζητούσαν στη γύρω περιοχή. Φοιτητές και καθηγητές εκφράζουν συχνά την ανησυχία τους για την εγκληματικότητα στο ΑΠΘ και κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας διάφορες απόψεις για τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, με προτάσεις όπως η ελεγχόμενη πρόσβαση και η δημιουργία ειδικού σώματος φύλαξης του πανεπιστημίου.



52χρονος νεκρός από εκτροπή του αυτοκινήτου του στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Θανατηφόρο οδικό δυστύχημα με έναν 52χρονο νεκρό έγινε στη 01:45 τα ξημερώματα στο 22ο χλμ. της περιφερειακής οδού. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 52χρονος προσέκρουσε σε μεταλλικό στηθαίο και εκτράπηκε της πορείας του, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.


Καλημέρα από την Απολλωνία με το περιοδικό « Καλημέρα Απολλωνία»

Καλάμια και σκουπίδια κάλυψαν το Θερμαϊκό

Οι νότιοι άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ημέρες έχουν μεταφέρει ξύλα, καλάμια και σκουπίδια στο Θερμαϊκό κόλπο, μετατρέποντας το θαλάσσιο μέτωπο στην Παλιά και τη Νέα Παραλία σε ένα μεγάλο σκουπιδότοπο. Η αισθητική ρύπανση, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν επιβαρύνει το θαλάσσιο οικοσύστημα, δημιουργεί όμως αντιαισθητική εικόνα στους Θεσσαλονικείς και τους περιπατητές της Παραλίας. Από την περασμένη Παρασκευή «στρώματα» με φερτά υλικά και σκουπίδια έχουν εντοπιστεί στο ύψος του λιμανιού, του Λευκού Πύργου, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου και σε άλλα σημεία του θαλάσσιου μετώπου.Σύμφωνα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, λόγω των νότιων ανέμων, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δημιουργηθεί επιφανειακές θαλάσσιες «νησίδες», που αποτελούνται κυρίως από καλάμια και κλαδιά, τα οποία προέρχονται από το δέλτα των ποταμών Αλιάκμονα, Αξιού, Γαλλικού και με τους ανέμους παρασύρθηκαν προς την πόλη. Μέσα σε αυτά έχουν συγκρατηθεί επιπλέοντα σκουπίδια (φελιζόλ, πλαστικά κ.ά.).
«Το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος που μετά το Σεπτέμβριο έχει αναλάβει τον καθαρισμό του Θερμαϊκού στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, τρεις φορές την εβδομάδα, με εντολή του γενικού γραμματέα Γ. Χατζηκωνσταντίνου, βγαίνει τις τελευταίες ημέρες καθημερινά, συγκεντρώνοντας κατά μέσο όρο 15 κυβικά μέτρα σκουπιδιών εκ των οποίων το 80% είναι καλάμια που έχουν μεταφερθεί από τις εκβολές των ποταμών. Σε κανονικές συνθήκες τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται δεν ξεπερνούν το 1 κ.μ. την ημέρα», σημείωσε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νικολέτα Τσικώτη.
Σύμφωνα με την ίδια, μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εγκατάσταση του «Παρατηρητηρίου Δυτικής Παράκτιας Ζώνης» το οποίο ηλεκτρονικά θα μπορεί να ελέγχει και αντιμετωπίζει τις «νησίδες» αυτές όταν δημιουργούνται και πριν φτάσουν στην Παραλία της Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχο πρόγραμμα υπάρχει και για την ανατολική παράκτια ζώνη, με την ολοκλήρωση των οποίων εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστούν πολλά από τα προβλήματα του Θερμαϊκού.
Μέχρι να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν τα παρατηρητήρια, ο καθαρισμός του Θερμαϊκού επαφίεται στις διαθέσεις των ανέμων, καθώς με βοριάδες θα καθαρίσει η Παλιά και Νέα Παραλία και τα σκουπίδια θα μεταφέρονται προς τις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού κόλπου.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ