Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η Κυβέρνηση πρέπει να παρακαλά…να χάσει τις δημοτικές εκλογές!!!! Αν θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους «επαχθείς όρους» του μνημονίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση έχει αρχίσει. Η πολιτική αντιπαράθεση έχει κορυφωθεί και επικεντρώνεται Στο κατά πόσον το μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση με το Δ. Ν. Τ. είναι καταστροφικό ή όχι για την κοινωνία Η ψήφος έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό αποτέλεσμα. Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τα κοινά ποτέ δεν υπήρξε, πιο άσχημο οικονομικό και πολιτικό κλίμα, εάν αυτό που διαπερνά όλη την ελληνική κοινωνία. Λάθη και παραλείψεις δεκαετιών μας οδήγησαν σε μία κατάσταση ζοφερή με απρόβλεπτες εξελίξεις και δυσανάγνωστες λύσεις. Ο ελληνικός λαός πριν από ένα περίπου χρόνο, επέλεξε να κλείσει τα μάτια του σε λογικές ορθολογικής και ρεαλιστικής πολιτικής που του πρότεινε ο Κ. Καραμανλής. Έδωσε την εμπιστοσύνη του σε ένα κόμμα που συνειδητά για να του υφαρπάξει την ψήφο του έταξε, ότι θα μας κάνει «Δανία του Νότου» με τα «λεφτά που υπάρχουν». Και να που φτάσαμε σήμερα. Μετά από μία σειρά τραγικών λαθών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να καταλήξουμε στα δεσμά του μνημονίου και στις τραγικές συνέπειες του . Ο πολίτης προδομένος από την επιλογή του, βιώνει μία Κυβέρνηση που σε λίγους μόνο μήνες:
Κατάφερε να μετατρέψει από ανικανότητα -ή άραγε από σκοπιμότητα;- το πρόβλημα ελλειμμάτων και χρέους, σε κρίση δανεισμού. Τα περιβόητα spreads εκτινάχθηκαν από τις 130 μονάδες βάση τον Οκτώβριο του 2009, στις 400 μονάδες τον Ιανουάριο του 2010 και στις 1000 περίπου λίγους μήνες αργότερα.
Κατάφερε, επίσης, να οδηγήσει την χώρα στο δανεισμό μέσω της λύσης του μνημονίου, της τρόικας και της εποπτείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με ιδιαίτερα επαχθείς όρους, που ξεκινούν από τα υψηλότατα επιτόκια δανεισμού και φθάνουν, μέχρι και την υποθήκευση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων κατά δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου.
Κατάφερε ακόμη να νεκρώσει την ελληνική οικονομία που παρά τα προβλήματα της, κατάφερνε να διατηρεί ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ σήμερα βυθίζεται στην ύφεση με ρυθμούς που ξεπερνούν το μείον 4%.
Και κατάφερε να επιβάλλει τα σκληρότερα φορεισπρακτικά μέτρα που γνώρισε ποτέ ο τόπος, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων, υψηλή ανεργία, υψηλό πληθωρισμό, λουκέτα στην αγορά, δείκτη οικονομικού κλίματος που τόσο άσχημο δεν βιώσαμε ποτέ.
Όλα αυτά δυστυχώς αποδεικνύονται πλήρως αναποτελεσματικά, αφού έχει μειωθεί δραματικά η οικονομική δυνατότητα των πολιτών. Η εθνική κατάθλιψη που βιώνουμε σήμερα, πήρε την θέση των υποσχέσεων περί Σκανδιναβίας και άλλων μυθευμάτων, που κατά καιρούς έχει εφεύρει ο κ. Παπανδρέου.
Η πολιτική του Μνημονίου έχει προκαλέσει λαϊκή κατακραυγή. Είναι επώδυνη και εξαιρετικά άδικη, για το λαό. Είναι εντελώς αναποτελεσματική.
Κι ακόμα, δεν ήταν απαραίτητη! Το έδειξαν πριν λίγες εβδομάδες δύο άλλες ευρωπαικές χώρες, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που με προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας, βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν…Πολύ πιο ακριβά απ’ ό,τι μπορούσαμε να δανειστούμε εμείς τον Ιανουάριο, αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν. Το λαό τους χειροπόδαρα δεν τον έδεσαν. Υποχρεώσεις, που δεν μπορούν να εκπληρώσουν, δεν ανέλαβαν. Σκεφτείτε ότι η Ιρλανδία έχει έλλειμμα διπλάσιο από το δικό μας. Ακόμα και από το αναθεωρημένο… Κι όμως, δεν υπέγραψε Μνημόνιο. Δανείστηκε, από τώρα, για όλα όσα θα χρειαστεί ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς… Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε η δική μας κυβέρνηση. Μπορούσε ο κ. Παπανδρέου να δανειστεί από τον Ιανουάριο πολύ φθηνότερα.

Όλες οι χώρες της Ευρώπης αντιμετώπισαν πέρσι προβλήματα ελλείμματος.

Μόνο στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μοναδική στην Ευρώπη, κατάφερε να μετατρέψει ένα πρόβλημα ελλείμματος, κοινό στην Ευρώπη, σε κρίση δανεισμού. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έσπευσαν να πάρουν διορθωτικά μέτρα, όταν είδαν να τους ξεφεύγει το έλλειμμα. Μόνο στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ματαίωσε, μόλις ανέλαβε, τα διορθωτικά μέτρα της κυβέρνησης Καρμανλή. Κι ύστερα αρνήθηκε για μήνες, να πάρει τέτοια μέτρα. Κι ας τους προτρέπαμε εμείς συνεχώς, από τον περασμένο Δεκέμβριο… Και τελικά πήρε μέτρα πολύ χειρότερα, όταν ήταν πια αργά.

Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Ο Πρωθυπουργός χτες από την Πάτρα επιχείρησε και πάλι με εκβιαστικά διλήμματα και ψεύτικες απειλές όπως πριν από τις εθνικές εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν»- να εκβιάσει την ψήφο των πολιτών για να αποφύγει την συντριβή της Κυριακής.
Προσέδωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει για την έξοδο από την κρίση. Ξέχασε ότι, μέχρι τώρα μιλούσε για τις εκλογές του Καλλικράτη .
Τα θολά και εκβιαστικά διλήμματα του Γ. Παπανδρέου πέραν του πανικού και του φόβου που περικλείουν, αποδεικνύονται και επιζήμια για την δανειοληπτική ικανότητα της χώρας. Η εκτόξευση των spreads κατά 100 μ.β. (1%) αυτό αποδεικνύει.
Και καλά το πρώτο καιρό της Πρωθυπουργίας του έλεγε ότι δεν ήξερε, ότι δεν καταλάβαινε πως κάθε φορά που μιλούσε για ΤΙΤΑΝΙΚΟ, χρεοκοπία κ.α., αύξανε τα θηριώδη κέρδη των τοκογλύφων ….Ένα χρόνο μετά γιατί μέσω των δηλώσεων του Αντιπροέδρου του περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας ή επαναπραγμαδιάτευσης του χρέους συνείζει να ζημιώνει τους αδύνατους Έλληνες και ωφελεί του δυνατούς δανειστές του ΔΝΤ, με τόκους και επιτόκια ληστρικά;
Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Ο αρχιτέκτων της διγλωσσίας κ. Παπανδρέουπου αφού ψήφισε το μνημόνιο, ζητά σήμερα επαναδιαπραγμάτευση. Έδωσε το λάθος «φάρμακο» που «σκοτώνει» καθημερινά την Ελληνική οικονομία και την εξυγίανση της..
«Αναδιάρθρωση του χρέους» σημαίνει σοβαρά προβλήματα με τους πιστωτές μας, τρομακτικές συνέπειες για το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για την ίδια την χώρα. Με βάση την διεθνή εμπειρία, χώρες που προχώρησαν σε «αναδιάρθρωση του χρέους τους» βρέθηκαν εκτός διεθνών αγορών για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει κρυφό σχέδιο για την Ελληνική οικονομία, το οποίο είναι πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του εκλογικού σώματος που επιχειρεί.
Στα ψευτοδιλήμματα και τις προεκλογικές παροχές, η ΝΔ απαντά με την ανάδειξη του οικονομικού της προγράμματος.
Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει διαφορετική Προοπτική. Υπάρχει διέξοδος.
Με διαφορετική πολιτική. Που τονώνει την αγορά, δεν την «στεγνώνει». Που επιτρέπει να λειτουργήσουν τα μέτρα, να μειωθούν τα ελλείμματα, να βγούμε σύντομα από τη μεγάλη πίεση. Ώστε να απαλλαγούμε από τους όρους του Μνημονίου. Με το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, δεν αρνιόμαστε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν αρνιόμαστε τις περικοπές της δημόσιας σπατάλης. Μόνο που δεν ήταν περικοπή «σπατάλης» το πετσόκομμα των συντάξεων των 800 ευρώ.
Λέμε , ότι οι θυσίες πρέπει να πιάσουν τόπο. Να υπάρξει, άμεσα, τόνωση της αγοράς. Ώστε να παραχθεί εισόδημα για τους εργαζόμενους, τζίροι για τις επιχειρήσεις, κέρδη για τους επιχειρηματίες, θέσεις εργασίας για τους άνεργους Αυτό ουσιαστικά λέει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Κι αν γίνει αυτό, τότε θα πιάσουν τόπο και οι θυσίες και τα μέτρα που έχουν παρθεί. Γιατί σήμερα πάνε στράφι…
Για διέξοδο από την κρίση ας καταψηφίσουμε τους υποψηφίους του μνημονίου .
Αν θέλει η Κυβέρνηση, να επαναδιαπραγματευθεί τους «επαχθείς όρους» του Μνημονίου, τότε πρέπει να παρακαλά…να χάσει τις δημοτικές εκλογές!!!
Τότε θα πει στην Τρόικα : Δέστε ο κόσμος δεν αντέχει νέα μέτρα…
Ας βοηθήσουμε την Κυριακή όλοι!!!

Νίκος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαϊας

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010. Συμμετέχουμε δεν απέχουμε και δίνουμε το δικό μας μήνυμα με μοναδικό «όπλο» την ψήφο μας. «Ε.Ν»

Θεσσαλονίκη: Θα κινείται με καύσιμο από τηγανέλαια!

Με βιοκαύσιμο που παράγεται από τηγανέλαια εστιατορίων θα κινείται ένα απορριμματοφόρο του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διατεθεί στον τομέα της ανακύκλωσης. Πρόκειται για το μοναδικό μέχρι στιγμής απορριμματοφόρο σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε χτες από το δήμαρχο, Β. Παπαγεωργόπουλο, και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κ. Καζαντζίδη. Πριν από δέκα μήνες ξεκίνησε η συνεργασία του δήμου με το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το ΑΠΘ και την Ενωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, 23 εστιατόρια συγκεντρώνουν το χρησιμοποιημένο τηγανέλαιο, το οποίο στη συνέχεια περισυλλέγεται από ειδικό όχημα του δήμου. Στο τελικό στάδιο, το λάδι μεταφέρεται στο ΕΚΕΤΑ, όπου και γίνεται η επεξεργασία για την παραγωγή βιοκαυσίμου. «Στόχος μας είναι με το τέλος του προγράμματος, δηλαδή σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, να παραχθούν περί τους 2,5 με 3 τόνους βιοκαυσίμου, που θα φτάσουν για να κινηθεί το απορριμματοφόρο για περίπου ένα εξάμηνο. Είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου», εξηγεί η χημικός μηχανικός Στέλλα Μπεζεργιάννη από το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών του ΕΚΕΤΑ.

23 εστιατόρια

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μελετάται επίσης το ενδεχόμενο τα 23 αυτά εστιατόρια να μπορούν να συγκεντρώνουν και τηγανέλαια καταναλωτών. Σήμερα, στην πλειοψηφία τους τα έλαια αυτά καταλήγουν στο αποχετευτικό δίκτυο, ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Οι καταναλωτές δεν έχουν, άλλωστε, και πολλές επιλογές, αφού μόλις λίγα σούπερ μάρκετ έχουν ξεκινήσει προσπάθεια ανακύκλωσης τηγανελαίων. Ο δήμος προμηθεύτηκε το απορριμματοφόρο μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «LIFE» για την προώθηση της χρήσης των βιοκαυσίμων σε αστικό περιβάλλον.

«Αγγελιοφορος»

Σφαίρες σε μπαρ στην Θεσσαλονίκη

Πυροβολισμοί έπεσαν σε μπαρ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ένας 30χρονος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ενώ οι δράστες συνελήφθησαν Επεισόδιο με πυροβολισμούς έγινε στις περίπου πέντε τα ξημερώματα σε μπαρ στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Δύο άτομα, ένας αλλοδαπός και ημεδαπός, πυροβόλησαν εναντίον θαμώνα, με συνέπεια να τον τραυματίσουν. Ο 30χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ακολούθησε αστυνομική καταδίωξη. Τελικά, οι δύο δράστες συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Χαλάστρας.



Θαρραλέος οδηγός τα έβαλε με αδίστακτους ληστές

Το ωτοστόπ του… τρόμου

Το «ωτοστόπ του τρόμου» έζησε ένας νεαρός οδηγός σε μια κεντρική διασταύρωση στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, όταν τον σταμάτησαν δύο άγνωστοι αλλοδαποί και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην… Θεσσαλονίκη. Όταν εκείνος αρνήθηκε, τον απείλησαν με πιστόλι, αλλά εκείνος κατάφερε να τους αφοπλίσει! Κι εκείνοι, όμως, κατάφεραν να του αρπάξουν το αυτοκίνητο!
Ο Έλληνας οδηγός είχε κάνει το λάθος να αφήσει ανοιχτό το παράθυρό του, χωρίς να φαντάζεται ότι οι δύο αλλοδαποί που τον πλησίασαν όταν είχε σταματήσει σε ένα φανάρι είχαν κακούς σκοπούς. Χωρίς περιστροφές, του ζήτησαν να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη αλλά εκείνος, όπως ήταν φυσικό, αρνήθηκε. Τότε, από τους αγνώστους του «κόλλησε» ένα πιστόλι στο κεφάλι και τον διέταξε να βγει από το αυτοκίνητο! Ο νεαρός βγήκε, αλλά με μια παράτολμη ενέργεια όρμησε κατά πάνω στον κακοποιό που κρατούσε το όπλο και μετά από πάλη κατάφερε να του το αποσπάσει! Ωστόσο, ο δεύτερος αλλοδαπός είχε ήδη μπει στη θέση του οδηγού και, μόλις ο συνεργός του τον ακολούθησε, έβαλε μπροστά και εξαφανίστηκαν! Ο νεαρός έμεινε με το πιστόλι των 9 mm στα χέρια και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τους το παρέδωσε. Το όπλο εξετάζεται στα εργαστήρια, μήπως και αποκαλύψει την ταυτότητα των κατόχων του, ενώ οι έρευνες για το αυτοκίνητο και τους δράστες συνεχίζονται.
«Πρώτο Θέμα»

Συγκλόνισε ο ΠΑΟΚ Μεγάλη νίκη 1-0 επί της Βιγιαρεάλ στην Τούμπα

Του Γιώργου Κουβεντίδη
Οι μεγάλες ομάδες προσφέρουν μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές! Ο ΠΑΟΚ και οι 25.000 οπαδοί του, που πήγαν χθες στην Τούμπα, έζησαν άλλη μία, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Βιγιαρεάλ (1-0), μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Τούμπα άνοιξε χθες και κατάπιε το περίφημο “κίτρινο υποβρύχιο”!
Ο ΠΑΟΚ (του Μάκη Χάβου) κοίταξε στα μάτια μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη, επέστρεψε στην πρώτη θέση του ομίλου και κρατά την τύχη του στα χέρια του. Ο Δικέφαλος δεν φοβήθηκε τον αντίπαλό του, έστω και αν κατά διαστήματα η διαφορά ποιότητας στον αγωνιστικό χώρο ήταν προφανής. Για το αργό ελληνικό ποδόσφαιρο το παιχνίδι της Βιγιαρεάλ έμοιαζε ώρες-ώρες με... playstation.
Με διάταξη 4-2-3-1 ο Χάβος παρέταξε μία ομάδα που προσπάθησε να κλείσει τους χώρους στο μισό γήπεδο (με τρομερή αλληλοκάλυψη) και να χτυπήσει στους χώρους που θα έβρισκε στο άλλο μισό. Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι. Η Βιγιαρεάλ δεν κατάφερε να μετουσιώσει την κατοχή της μπάλας σε μεγάλες ευκαιρίες, ο (πολύ διαβασμένος) ΠΑΟΚ την κρατούσε μακριά από την περιοχή του και στο πρώτο ημίχρονο, όταν βρήκε χώρους, βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ σε δυο τρεις περιπτώσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε, οι Ισπανοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έβγαινε πιο απειλητικά μπροστά. Στο 69’ ο Μουσλίμοβιτς βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, ο Λόπεθ απέκρουσε σε κόρνερ, από το οποίο ήρθε το χρυσό γκολ του Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα. Ωραία εκτέλεση του Γκαρσία, κεφαλιά του Πορτογάλου στο πρώτο δοκάρι και... γεια σας.
Στην Τούμπα, που είχε πάρει φωτιά, ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, δεν κινδύνευσε σοβαρά και με λίγη προσοχή στους κενούς χώρους, όταν η Βιγιαρεάλ τα έπαιξε όλα για όλα, θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, που ίσως να του χρειαστεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς (40’ Ελ Ζαρ), Φωτάκης (90’ Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (65’ Μουσλίμοβιτς).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Λόπεθ, Άνχελ, Γκονζάλο, Μουσάτσιο (72’ Τζέφερσον), Καπντεβίλα, Μπρούνο, Μαρτσένα, Κάνι (68’ Καθόρλα), Μπόρχα Βαλέρο, Νιλμάρ, Άλτιντορ (61’ Ρόσι).





Σήμερα στις 8μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ κεντρική προεκλογική ομιλία του Κώστα Γκιουλέκα.