Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Οι Κούροι και οι Κόρες Χόρεψαν σε ρυθμούς Παράδοσης


3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πρόληψης, Διάγνωσης και Θεραπείας
Διαταραχών Προφορικού Λόγου.

Τις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πρόληψης, Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών Προφορικού Λόγου που διεξήχθησαν στην Αρχαία Ολυμπία πλαισίωσαν με μεγάλη επιτυχία τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς απ' όλη την Ελλάδα κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων. Οι χορευτές με τη λεβεντιά και την άρτια παρουσίασή τους εντυπωσίασαν κυρίως τις ξένες αντιπροσωπείες, από τη Σερβία την Κύπρο και τη Βουλγαρία που συμμετείχαν στο Συνέδριο, το οποίο οργανώθηκε από την Πανελλήνια Αντικωφωτική και Λογοθεραπευτική Οργάνωση (Πάτρα), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Φωνητικής Πειραματικής και Παθολογίας Ομιλίας (Βελιγράδι, Σερβία) και το Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο (Σόφια, Βουλγαρία). Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρατηρηθούν οι πιθανότητες της έγκαιρης διάγνωσης και των θεραπευτικών διαδικασιών και μεθόδων που μπορούν να παρουσιάσουν τη βάση της έγκαιρης διάγνωσης της ακουστικής αδυναμίας και των δυσκολιών επικοινωνίας στα παιδιά.

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά από επίσκεψή της στη Θέρμη, για τις πλημμύρες στην περιοχή, όπου αγνοείται ένας κάτοικος του Τριαδίου

Μια δυνατή βροχόπτωση αρκετών ωρών στη Μακεδονία δημιούργησε για άλλη μια φορά πάρα πολλά προβλήματα τα οποία εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουν λυθεί με κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα από τους υπεύθυνους α’ και β’ βαθμού της αυτοδιοίκησης. Το πιο τραγικό γεγονός συνέβη στη Θέρμη του Νομού Θεσσαλονίκης όπου μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου, που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά όταν επιχείρησε να διασώσει με τη σύζυγό του τον 27χρονο γιο τους, ο οποίος βρέθηκε με το αυτοκίνητό του μέσα σε χείμαρρο, στην προσπάθειά του να διασχίσει την οδό Θέρμης-Τριαδίου. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά που υπάρχει έντονη βροχόπτωση, κόβετε η ροή κυκλοφορίας με κώνους, όπως και χθες, διότι δεν έχει γίνει κατάλληλη γέφυρα που θα επέτρεπε τα νερά να περνούν από κάτω ελεύθερα, ενώ μέχρι τώρα τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από τα παρακείμενα ρέματα περνούν ορμητικά πάνω από τον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη Θέρμη με το Δ.Δ. Τριαδίου.
Από το πρωί της 28ης Οκτωβρίου βρέθηκε στο σημείο παράσυρσης η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα-Μπορούμε να τους σταματήσουμε» και περιόδευσε στην κοίτη του χειμάρρου όπου γίνονται οι έρευνες των σωστικών μέσων. Επίσης επισκέφτηκε και με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας. το φράγμα της Θέρμης όπου ο όγκος του νερού την ώρα της έντονης βροχόπτωσης είχε υπερβεί την υπερχείλιση και κατευθυνόταν στο χείμαρρο από παρακείμενο δρόμο καταστρέφοντας υποδομές. Λίγο αργότερα άρχισε να πέφτει η στάθμη και να απομακρύνεται ο κίνδυνος μιας μεγαλύτερης καταστροφής. Η βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε: «Το χθεσινοβραδινό συμβάν δεν μπορεί να προσπεραστεί λέγοντας ότι έγινε σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων και όχι αποτέλεσμα μιας συνηθισμένης έντονης βροχόπτωσης. Ακόμη και στην περίπτωση που η ευθύνη μπορεί να βαρύνει όσους παραβιάζουν τους κώνους απαγόρευσης, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι στο γεγονός πως το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες και μαθητές, με ιδιωτικά οχήματα ή μέσα μαζικής μεταφοράς δεν απασχόλησε τους υπεύθυνους και δεν εντάχθηκε εδώ και πολλά χρόνια ως έργο πρώτης προτεραιότητας, αφού είναι γνωστό πως η οδός βρίσκεται εντός του χειμάρρου. Συζητώντας με πολίτες μου αναφέρθηκε πως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που συνέβη στην περιοχή. Το τελευταίο περιστατικό ήταν πέρσι όταν σε ανάλογη περίπτωση απεγκλωβίστηκαν δύο πολίτες που παρασύρθηκε το αυτοκίνητό τους από τα νερά του ίδιου χειμάρρου λίγο παρακάτω, όταν πήγαν να περάσουν από παρόμοια οδό που βρίσκεται στα όρια της επέκτασης του ΓΠΣ της Θέρμης. Ευχή μας να βρεθεί άμεσα σώος ο συμπολίτης μας αν και δυστυχώς όσο οι ώρες περνούν λιγοστεύουν τις ελπίδες. Τα 7 χιλιόμετρα απόστασης μέχρι τη θάλασσα, ο αρχικός όγκος νερού και η ορμή του ήταν καταλυτικά. Θα πρέπει να προλαμβάνονται τα τραγικά γεγονότα και όχι να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις που κοστίζουν πρώτα από όλα ανθρώπινες ζωές και κατόπιν περιουσίες και υποδομές.»

28 Οκτωβρίου 1940 - Greece at War

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από χειμάρρους στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά ορμητικού χειμάρρου, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, στο ρέμα του Τριαδίου της Θέρμης.
Στο ίδιο όχημα επέβαινε και μία γυναίκα, η οποία απεγκλωβίστηκε νωρίτερα. Η γυναίκα, φέρεται να ήταν η οδηγός του οχήματος που επιχείρησε να διασχίσει το ρέμα στις 04:15 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα ακόμη όχημα, με μοναδικό επιβαίνοντα τον οδηγό του, παρασύρθηκε από χείμμαρο στην περιοχή των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας απεγκλωβίστηκε επιτυχώς νωρίς το πρωί.