Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης για τους καλλιεργητές της περιοχής λίμνης Κορώνειας .

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές της περιοχής λίμνης Κορώνειας του Νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στη δράση 2.1 «προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
Στόχος της δράσης είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος μέσω:
• της μείωσης των εφαρμοζόμενων λιπασμάτων
• της μείωσης της κατανάλωσης νερού
• της δημιουργίας χώρων οικολογικής αντιστάθμισης
Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. Φορέας εφαρμογής είναι η Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και φορέας υλοποίησης η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.
Για την παρούσα πρόσκληση η πίστωση ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000€.
Οι περιοχές παρέμβασης της περιοχής της λίμνης Κορώνειας είναι:
• το Δ.Δ Ασσήρου από το Δήμο Ασσήρου
• τα Δ.Δ Ευαγγελισμού και Σχολαρίου του Δήμου Εγνατίας
• τα Δ.Δ Γερακαρούς, Αγ. Βασιλείου, Βασιλουδίου, Λαγκαδικίων, του Δήμου Κορώνειας
• τα Δ.Δ Λαγκαδά, Ανάληψης, Ηρακλείου, Καβαλαρίου, Κολχικού, Λαγυνών, Περιβολακίου, Χρυσαυγής του Δήμου Λαγκαδά και
• τα Δ.Δ Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου του Δήμου Μυγδονίας.
Στη δράση μπορούν να ενταχθούν εκτάσεις που είχαν καλλιεργηθεί και είχαν δηλωθεί στην ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) με αρδευόμενες καλλιέργειες βαμβακιού, αραβοσίτου, κηπευτικών και ζαχαρότευτλων για ένα από τα τρία τελευταία έτη 2008, 2009, 2010.Το έτος που θα ληφθεί υπόψη για την επιλεξιμότητα της καλλιέργειας θεωρείται έτος αναφοράς. Οι εκτάσεις αυτές πρέπει να έχουν δηλωθεί το 2010 στην ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης.
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι ενήλικα άτομα αγρότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δεσμεύονται να τηρούν στο σύνολο της εκμετάλλευσής τους τις απαιτήσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης, να εφαρμόζουν το εγκεκριμένο πενταετές Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, να τηρούν αγροπεριβαλλοντικό φάκελο.
Οι αιτήσεις ενίσχυσης – φάκελοι υποψηφιότητας υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης από 15-10-2010 έως 12-11-2010.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Τμήμα Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Μεθόδων Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (τηλέφωνο 2310 984189), στις ιστοσελίδες του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr) και στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr).
Πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων αγροτών θα γίνει σε συγκέντρωση που θα διοργανώσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης στο Λαγκαδά, σε ημερομηνία και ώρα που θα καθορισθεί και θα κοινοποιηθεί προσεχώς.







Βραβεύτηκαν αστυνομικοί για την αντιμετώπιση κακοποιών

Aστυνομικοί που διακρίθηκαν συμμετέχοντας σε περιστατικά αντιμετωπίζοντας επικίνδυνους κακοποιούς και σώζοντας τη ζωή πολιτών βραβεύτηκαν χθες κατά τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, που καθιερώθηκε ως ημέρα της αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν έξι αστυνομικοί της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας και δύο άντρες της ομάδας “Ζ”, που ήρθαν αντιμέτωποι με επικίνδυνο κακοποιό σε περιστατικό ληστείας που σημειώθηκε σε κατάστημα Lidl στον Εύοσμο και κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον δράστη, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη πυροβόλησε και εκτόξευσε χειροβομβίδα.
Αλλοι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βραβεύτηκαν για τη σύλληψη επικίνδυνου κακοποιού, ο οποίος κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο κέντρο της πόλης πυροβόλησε επανειλημμένα κατά των αστυνομικών, ενώ ένας αστυνομικός της διεύθυνσης αλλοδαπών, ο οποίος συνέλαβε μεγάλο αριθμό λαθροδιακινητών και συμμετείχε στη εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών, τιμήθηκε για τη συμβολή του στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης. Διακρίθηκαν επίσης τρεις ειδικοί φρουροί, ένας εκ των οποίων έσωσε τη ζωή ατόμου που αυτοπυρπολήθηκε, ενώ οι άλλοι δύο συνέλαβαν δραπέτη των φυλακών Τρικάλων. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν ο αστυνόμος α΄ Εμμανουήλ Μουριανάκης, οι ανθυπαστυνόμοι Αναστάσιος Χήτας και Ευάγγελος Τσιρίδης, ο αρχιφύλακας Δημήτρης Γουρλωμάτης, οι υπαρχιφύλακες Εμμανουήλ Σταθόπουλος, Γρηγόρης Τσαμπάζης, Κλέαρχος Γιουδής και Αλέξανδρος Κυρατζόπουλος, οι αστυφύλακες Μιχάλης Παπανικολάου, Γεώργιος Πετρουλίδης και Αναστάσιος Καραμανίδης και οι ειδικοί φρουροί Δήμος Ζουγρής, Θεμιστοκλής Κοντόπουλος και Νικόλαος Ανδρέου.

Ορίστηκε ως υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης, η 26η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης, ορίστηκε ως υποχρεωτική αργία για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών. Όσες από τις επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται μέσα στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστές. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα και ο Εμπορικός Σύλλογος, σύμφωνα με την οποία η απόφαση της νομαρχίας αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεαπόλεως, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών, Τριανδρίας, Μενεμένης, Ελευθερίου - Κορδελιού, Αγίου Παύλου, Νέας Ευκαρπίας, Πυλαίας, Πανοράματος και Πεύκων.

Στις φλόγες παραδόθηκε περιπολικό στην Πρέβεζα

Σώοι οι δύο αστυνομικοί
Στις φλόγες παραδόθηκε περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, με το πλήρωμά του να σώζεται στην κυριολεξία από θαύμα!Το περιστατικό συνέβη στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας, στο ύψος του Αγίου Γεωργίου, όπου είχε μεταβεί το περιπολικό προκειμένου να γίνει έλεγχος στο οδικό δίκτυο,από τα προβλήματα που είχαν προκληθεί από κατολισθήσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης.Όταν οι αστυνομικοί κατέβηκαν από το όχημα για να ελέγξουν τις ζημιές, το περιπολικό τυλίχτηκε στους καπνούς και στη συνέχεια στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς μέσα σε λίγα λεπτά!!!Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.
epirusgate