Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τραγικός θάνατος για 21χρονο φοιτητή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Έπεσε από μπαλκόνι οικοδομής

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 21χρονος φοιτητής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αν και αρχικά συνελήφθησαν δύο φίλοι του, που βρισκόταν μαζί του την ώρα του τραγικού περιστατικού, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι ίδιοι ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι το θύμα είχε πιεί κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ και οι ίδιοι τον άφησαν στο δωμάτιο, κλείνοντας την πόρτα για να μη φύγει οδηγώντας το αυτοκίνητό του. Το πώς ο άτυχος 21χρονος πραγματοποίησε τη «βουτιά θανάτου» παραμένει άγνωστο και αποτελεί το αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας που συνεχίζεται.
newsblog






Σεσημασμένη κλέφτρα συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 36χρονη αλλοδαπή που «ξάφριζε» ανυποψίαστους πολίτες σε πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.Πρόκειται για υπήκοο Βουλγαρίας, η οποία μαζί -με συμπατριώτη της που αναζητείται-, αποσπούσε πορτοφόλια και τσάντες από τα ανυποψίαστα θύματα, ενώ στη συνέχεια, κάνοντας χρήση των καρτών ανάληψης, πραγματοποιούσε αναλήψεις χρημάτων από μηχανήματα ΑΤΜ. Σύμφωνα με την αστυνομία, η 36χρονη έχει ταυτοποιηθεί ως η δράστιδα 13 περιπτώσεων κλοπών, με συνολική λεία που ανέρχεται στις 20.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, οι συγκεκριμένοι δράστες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.


Σοκ στον Λαγκαδά. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών από τη Βουλγαρία.

Τις κρατούσαν κλειδωμένες και νηστικές.

Του Κώστα Καντούρη
“Είμαι στην Ελλάδα, σε μια περιοχή που λέγεται Λαγκαδάς. Βοήθησέ με”. Ένα μήνυμα που έστειλε 36χρονη στο κινητό τηλέφωνο φίλου της στη Βουλγαρία οδήγησε τις αρχές στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας γυναικών από τη γειτονική χώρα. Η ίδια, απεγνωσμένη επειδή δεν είχε τα φάρμακα για την ασθένειά της, κατάφερε να κλειστεί στην τουαλέτα σπιτιού-φυλακής, που είχε μετατρέψει σε οίκο ανοχής 54χρονος, και να ειδοποιήσει τους δικούς της για το δράμα που ζει η ίδια και άλλες ομοεθνείς της.
Η έφοδος των αστυνομικών του τμήματος καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης αποκάλυψε το δράμα που περνούσαν επί τουλάχιστον ενάμιση χρόνο Βουλγάρες οι οποίες συνοδεύονταν μέχρι τη χώρα μας, στις περισσότερες περιπτώσεις με την πρόφαση ανεύρεσης εργασίας, αλλά τελικά οδηγούνταν παρά τη θέλησή τους στην πορνεία. “Με κρατούσαν επί τρεις ημέρες νηστική και κλειδωμένη μέχρι να καταρρεύσω και να δεχτώ να πάω με άντρες”, αποκαλύπτει άλλη 36χρονη Βουλγάρα, η οποία επίσης απελευθερώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας, που συνέλαβαν τον 54χρονο και την 28χρονη Βουλγάρα φίλη του, ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα.
Η ιστορία της 36χρονης, η οποία κατάφερε να ειδοποιήσει τον φίλο της και αμέσως να ενεργοποιηθούν αρχικά οι βουλγαρικές αρχές και αμέσως οι ελληνικές που εντόπισαν το σπίτι-φυλακή των γυναικών στον Λαγκαδά, είναι συγκλονιστική, όπως την περιέγραψε η ίδια στους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, η γυναίκα ουσιαστικά έπεσε θύμα απαγωγής την ώρα που περίμενε λεωφορείο για να μεταβεί στο χωριό της, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Σόφια. “Επιβιβάστηκα σε αυτοκίνητο γνωστού μου που προθυμοποιήθηκε να με πάρει μαζί του. Με κέρασε ένα αναψυκτικό και μετά από λίγο αποκοιμήθηκα. Όταν ξύπνησα, ήμασταν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προσπάθησα να φωνάξω στον τελωνειακό που είδα, αλλά μου έσφιξε τόσο δυνατά το χέρι, που κατάλαβα ότι κινδύνευα”, αποκάλυψε η γυναίκα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, στο αναψυκτικό ο ομοεθνής της έβαλε υπνωτικό για να τη φέρουν στην Ελλάδα χωρίς η ίδια να το αντιληφθεί.

Εξαφάνιση

Οι γονείς της είχαν αναστατωθεί από την απουσία της επί πέντε ημέρες και μάλιστα είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της. Τα μέλη του κυκλώματος την είχαν κλειδωμένη και νηστική, καθώς αρνούνταν να εκδοθεί σε άντρες όπως την πίεζαν, αφού προηγουμένως είχαν δώσει χρήματα στον Βούλγαρο που τη μετέφερε και την “αγόρασαν”. Το επιπλέον πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να πάρει τα φάρμακα για σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Έτσι, όταν μπήκε στην τουαλέτα, ενεργοποίησε το κινητό της και ειδοποίησε έναν φίλο της. Ενδεικτικό είναι πως όταν έφτασε η αστυνομία και την απελευθέρωσε, αγκάλιασε τις γυναίκες του τμήματος καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος και κλαίγοντας τις ευχαριστούσε. Στην ίδια μοίρα ήταν και μια 27χρονη, την οποία κύκλωμα από τη χώρα της την είχε πουλήσει αντί του ποσού των 1.500 ευρώ, όπως περιέγραψε. Η νεαρή πείστηκε ότι στην Ελλάδα θα έβρισκε δουλειά, όταν έμεινε άστεγη στο χωριό της, καθώς η γιαγιά της με την οποία έμεναν μαζί την πέταξε έξω από το σπίτι. Μάλιστα ο άνθρωπος που κατάφερε να την πείσει ότι θα της βρει δουλειά είναι Έλληνας, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία “στρατολογώντας” γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η ίδια ήταν αυτή που περιέγραψε στις αρχές ότι άλλες δύο ομοεθνείς της κατάφεραν να ξεφύγουν από το σπίτι-φυλακή στον Λαγκαδά, δένοντας τα σεντόνια από το παράθυρο και πηδώντας στο κενό. Το κύκλωμα trafficking, όπως αναφέρεται στη δικογραφία με την οποία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, έπαιρνε ακόμη και όσα χρήματα εισέπρατταν από τους “πελάτες”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις περιγραφές των γυναικών που εξαναγκάστηκαν να εκδοθούν, τα 20 ευρώ που τους αναλογούσαν για κάθε “επίσκεψη” παρακρατούνταν από τα μέλη του κυκλώματος σαν... έξοδα παραμονής και μεταφοράς τους στην Ελλάδα. “Μέχρι και τα ποτά που κερνούσαν στους ‘πελάτες’ τους τα χρέωναν από το ποσοστό τους”, επιβεβαίωσε στη “Μ” αστυνομικός της ασφάλειας που ασχολήθηκε με την έρευνα.



Η βιταμίνη Β12 πολύτιμος σύμμαχος κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ

Την προστατευτική δράση της βιταμίνης Β12 κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ επιβεβαιώνει νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, η οποία δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι που έχουν μεγαλύτερα επίπεδα Β12 στο αίμα τους, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη νευροεκφυλιστική πάθηση. Η μελέτη διαπίστωσε ότι πολλοί ηλικιωμένοι πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης Β12, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όσοι σπεύσουν να προσλάβουν ποσότητες βιταμίνης Β12 θα προστατευτούν και από τη νόσο. «Περισσότερες έρευνες χρειάζονται πριν φτάσουμε σε οριστικό συμπέρασμα για το ρόλο των συμπληρωμάτων βιταμίνης Β12 σε νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ», δήλωσε ο υπεύθυνος της νέας μελέτης.
Οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από εκατοντάδες άτομα χωρίς άνοια, ηλικίας 65 – 79 ετών. Μετά από επτά χρόνια, μια νέα εξέταση έδειξε ότι το 6% των ηλικιωμένων είχαν εμφανίσει Αλτσχάιμερ, αλλά όσοι είχαν υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β12 και χαμηλότερα επίπεδα του αμινοξέος της ομοκυστεΐνης, είχαν τις μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β μειώνουν την ομοκυστεΐνη,το υψηλό επίπεδο της οποίας έχει συσχετιστεί με αυξημένη πιθανότητα άνοιας, εγκεφαλικού και εμφράγματος. Η βιταμίνη Β12 συναντάται με φυσικό τρόπο σε διάφορες τροφές, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια και το κρέας.
Newsblog





Νίκος Νικολόπουλος: «Κυβέρνηση δίχως έλεος!»

Προκλητική πολιτική και κοινωνική αναλγησία χωρίς προηγούμενο, καταλογίζει στην Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει φαρμακοποιοί και ασφαλισμένοι από τις υπέρογκες οφειλές του Δημοσίου.
Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και στην Αχαΐα, όπου οι χρεωμένοι φαρμακοποιοί καταρρέουν. Φαρμακεία απειλούνται με χρεοκοπία και λουκέτα, λόγω του αβάστακτου δανεισμού και οι φαρμακοποιοί καταφεύγουν στην εκβιαστική τακτική να μην πωλούν φάρμακα αν δεν εξοφληθούν. Αποτέλεσμα, είναι να ταλαιπωρούνται και οι ασφαλισμένοι που εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται για να βρεθούν τελικά εκείνοι στη δύσκολη θέση των φαρμακοποιών να ζητούν τα χρήματά τους από το Δημόσιο!
«Δεν είναι τρόπος αυτός για ένα Κράτος να αποφύγει την χρεοκοπία, εν προκειμένω μη πληρώνοντας τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς. Είναι βέβαιον ότι έτσι θα χρεοκοπήσει η αγορά ενόσω οι πολίτες ήδη είναι ακάλυπτοι από στοιχειώδεις φροντίδες και υπηρεσίες.. Εκτός από την αναλγησία, σε αυτή την Κυβέρνηση περισσεύει και η ανοησία!!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος παρατηρώντας ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανη ή δεν θέλει να δώσει λύση, ούτε εξοφλώντας τους φαρμακοποιούς σταδιακά, έστω και με καθυστέρηση.
«Τους κυνηγούν επιταγές για τις προμήθειές τους και ήταν αναμενόμενο ότι θα κατέφευγαν σε εκβιαστική τακτική που όμως πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Αν δεν δώσει λύση η Κυβέρνηση, θα επέλθει μεγαλύτερο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή που δεν θα διορθωθεί με κυβερνητικές γονυκλισίες στην τρόικα. Ζητείται λύση εδώ και τώρα», τόνισε ο Βουλευτής ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας, οι οποίοι ρωτώνται πώς και πότε θα δώσουν λύση.