Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο πόλεμος για τα σκουπίδια που ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, την ώρα που τα πεζοδρόμια της πόλης κατακλύζονται από γεμάτους κάδους απορριμμάτων. Με παραγγελία του προς τον αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος εισαγγελέα Στέφανο Ζαρκαντζιά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ευάγγελος Μπακέλας ζητά να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται με τη σημερινή κατάσταση αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως ρύπανση περιβάλλοντος, υγειονομικές παραβάσεις, ακόμη και παράβαση καθήκοντος από μέλη της διοίκησης του Δήμου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατηγόρησε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ότι έχει οδηγήσει σε κατάρρευση την υπηρεσία καθαριότητας, ενώ ο δεύτερος απαντά ότι το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών: Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν μόνο έξι από τα περίπου 80 απορριμματοφόρα του δήμου και η αποκομιδή έχει ανατεθεί σε ιδιώτη. Επίσης, ο Γιάννης Μπουτάρης και οι υποψήφιοι δηµοτικοί σύµβουλοι Παναγιώτης Αβραµόπουλος και Ανδρέας Κουράκης κατήγγειλαν αδιαφάνεια στη διεξαγωγή διαγωνισµών για την προµήθεια ανταλλακτικών για τα απορριµµατοφόρα. Οπως είπαν, τα τελευταία τέσσερα χρόνια προκηρύχθηκαν µόλις δύο διαγωνισµοί, εκ των οποίων ο ένας απέβη άκαρπος και από τον δεύτερο κατοχυρώθηκε µόλις ένα µικρό του µέρος, ενώ οι υπόλοιπες προµήθειες έγιναν µε απευθείας αναθέσεις.



Στα 70 λεπτά το λίτρο περίπου αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Θεσσαλονίκη.

Στα 70 λεπτά το λίτρο κατά μέσο όρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του αρμόδιου Εντεταλμένου Νομαρχιακού Σύμβουλου της Διεύθυνσης Εμπορίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Ευθυμιάδη. Ο κ. Ευθυμιάδης προήδρευσε το μεσημέρι σε σύσκεψη με τους φορείς διανομής πετρελαίου θέρμανσης για τον εφοδιασμό της αγοράς ενόψει της έναρξης της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου, την ερχόμενη Παρασκευή. Στη σύσκεψη που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν τα θεσμικά τους αιτήματα, ενώ τέθηκαν τα ζητήματα τήρησης των αγορανομικών διατάξεων για τη σωστή διανομή του πετρελαίου. «Οι παραβάσεις κάθε χρόνο δεν ξεπερνούν το 3% των ελέγχων που γίνονται και αφορούν στην ποσότητα του πετρελαίου που διανέμεται», είπε ο κ. Ευθυμιάδης και συνέστησε στους καταναλωτές να τοποθετούν ρολόι στην είσοδο της δεξαμενής ώστε να γνωρίζουν την ακριβή ποσότητα του πετρελαίου που παραλαμβάνουν. ANA

Σύλληψη γιατρού, για φακελάκι.

Έκλεισε ραντεβού σε νοσοκομείο χωρίς να εργάζεται εκεί

Σήμερα το πρωί συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος ένας γιατρός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση και απάτη. Μια γυναίκα κατήγγειλε, ότι ο ανωτέρω γιατρός, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, για να μεσολαβήσει προκειμένου ο πατέρας της να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», νωρίτερα απ' ότι κανονικά προβλεπόταν. Ο γιατρός σήμερα το πρωί παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό σε προκαθορισμένο ραντεβού στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο συλληφθείς ιατρός, δεν είναι γιατρός του Δημοσίου Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Χωρίς τρένα την Πέμπτη λόγω απεργίας

Την απόφαση να απαντήσει στο σχέδιο νόμου για τον ΟΣΕ με σειρά κινητοποιήσεων πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε 24ωρη πανελλαδική πανσιδηροδρομική απεργία την Πέμπτη, ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές πανσιδηροδρομικές απεργίες, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα. Η ΠΟΣ απορρίπτει στο σύνολό του το σχέδιο νόμου, γιατί, κατά την εκτίμησή της, καταργεί και ιδιωτικοποιεί μεγάλο μέρος του δικτύου και των σημερινών δραστηριοτήτων, ιδιωτικοποιεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκποιεί την ακίνητη περιουσία, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το μισθολόγιο και τους κανονισμούς εργασίας. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τροφοδοτεί, όπως αναφέρει, με κατασκευασμένα ψέματα την κοινωνία, συκοφαντώντας το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς

Αυτό δεν ήταν χασισιές, αυτό ήταν δάσος

Στο εξωπραγματικό ύψος των 5.5 μέτρων είχαν φτάσει κάποια από τα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία κατηγορούνται πως καλλιεργούσαν δύο νεαροί, 29 και 32 ετών, στην αγροτική περιοχή του Πευκοδάσους Κιλκίς. Οι δύο άνδρες, έγιναν αντιληπτοί χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς, όταν εντοπίστηκαν να μπαίνουν στην φυτεία που είχαν αναπτύξει, να αφαιρούν ποσότητα κάνναβης και να αποχωρούν με το αυτοκίνητό τους. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το όχημα στην Ποντοηράκλεια Κιλκίς και βρήκαν στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης καθαρού βάρους 759,4 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, οδήγησαν τους αστυνομικούς στην φυτεία τους, όπου εκριζώθηκαν συνολικά 36 δενδρύλλια κάνναβης ύψους μεταξύ 1,0 έως 5,5 μέτρων.
Χασισοφυτεία...σπιτική
Σπιτική....χασισοφυτεία είχε αναπτύξει 38χρονος στην Περίσταση Πιερίας, ο οποίος είχε μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού του σε χώρο καλλιέργειας. Οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του συλληφθέντα και κατέσχεσαν 87 δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, όπως και ποσότητα 90 γραμμαρίων αποξηραμένης κάνναβης. Οπως έγινε γνωστό, ο 38χρονος είχε στήσει σωστό...εργαστήριο για την καλλιέργεια των φυτών, με ειδικές λάμπες, ποτιστικό σύστημα κλπ.
«Αγγελιοφορος»

Ασφαλές και υγιεινό το γάλα που διαθέτει η VIVARTIA.




















Κυκλοφόρησε η 13η έκδοση του Περιοδικού «Καλημέρα Απολλωνία» του δήμου Απολλωνίας.

Με πλούσια θεματολόγια κυκλοφόρησε το περιοδικό «Καλημέρα Απολλωνία» που εκδίδει ο δήμος Απολλωνίας σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών του για ότι συμβαίνει στον δήμο τους. Στις σελίδες του ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να πληροφορηθεί και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες των φορέων του δήμου όπως των πολιτιστικών των αθλητικών και των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Αξίζουν στους συντάκτες του περιοδικού συγχαρητήρια για την πολύ καλή και επιμελημένη έκδοση του περιοδικού.
Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Τριανταφυλλίδη για την αποστολή του περιοδικού στο blog μας.

Με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το κινητό 18χρονης, στο κέντρο της πόλης, ενώ παρατηρείται κλιμάκωση της μικρο-εγκληματικότητας

Δύο άτομα με καλυμμένα πρόσωπα και την απειλή πιστολιού, χθες στις 21:45 το βράδυ, αφαίρεσαν από 18χρονη, το κινητό τηλέφωνό της, αλλά και μικρό χρηματικό ποσό. Το συμβάν αυτό, συνέβη στο κέντρο της πόλης, ενώ προβληματισμό προκαλεί η αύξηση της μικρο-εγκληματικότητας ακόμη και στο κέντρο της πόλης, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
ANA

Στις φλόγες αποθήκη εταιρείας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Στις φλόγες τυλίχθηκε αποθήκη εταιρείας με είδη οικιακής χρήσης που βρίσκεται στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημίες που έχουν προκληθεί ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.
newsblog




Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο εργοτάξιο του Μετρό στην Θεσσαλονίκη

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά μετά τις 05:00 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του εργοταξίου του μετρό της Θεσσαλονίκης, επί των οδών Δελφών και Καλλιδοπούλου.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές στο χώρο του εργοταξίου.