Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ιδιωτική φύλαξη στον ΟΑΣΘ

Με στόχο την προστασία του επιβατηγού κοινού, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) τοποθετεί από την ερχόμενη Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, ένστολο προσωπικό εταιρείας «σεκιούριτι». Οι ένστολοι θα υποβοηθούν τους ελεγκτές κομίστρου στην ομαλή διενέργεια των ελέγχων και θα «επιστρατεύονται» κατά τις ώρες λειτουργίας των λεωφορειακών γραμμών όλες τις ημέρες της εβδομάδος.  Επιπλέον και θα παρέχουν τις υπηρεσίες του σε αμαξοστάσια, σταθμούς μετεπιβίβασης, αφετηρίες, στάσεις, κτιριακές και άλλες εγκαταστάσεις, αλλά και μέσα στα λεωφορεία.  Οι «σεκιουριτάδες» θα φέρουν τα διακριτικά εμβλήματα της εταιρίας, καθώς, επίσης, ειδική σήμανση με το λογότυπο του ΟΑΣΘ.

Λόγω του Αλεξανδρείου Λαϊκού Γύρου και του Αγωνιστικού Δρόμου. Κλειστό κομμάτι του κέντρου την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αφορμή την διεξαγωγή του Αλεξάνδρειου Λαϊκού γύρου τεσσάρων χιλιομέτρων και του Αγωνιστικού Δρόμου 20 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Τροχαία Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, για την ομαλή διεξαγωγή και την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών, από τις 9 το πρωί, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (Πλατεία Ελευθερίας), μέχρι την Πλατεία Λευκού Πύργου, καθώς και σε όλες τις κάθετες οδούς του συγκεκριμένου τμήματος της Λεωφόρου Νίκης, από τη συμβολή τους με τις οδούς Μητροπόλεως – Παύλου Μελά και προς το νότο, στις τρεις δεξιές λωρίδες της Λεωφόρου Βασ. Γεωργίου στο τμήμα της από την Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου καθώς και στις τρεις δεξιές λωρίδες της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης. Ακόμη, από τις 7 το πρωί θα απαγορευτεί η στάθμευση όλων των οχημάτων στην Λεωφόρο Νίκης, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου, στην οδό Βασ. Γεωργίου στο τμήμα της από την Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου καθώς και στη δεξιά πλευρά της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης.



Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια και ανάθεσή τους στην «Εγνατία Οδό Α.Ε» καταγγέλει ο Π.Ψωμιάδης

«Σχετικά με το θέμα της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και άλλες τρεις Περιφέρειες και την ανάθεσή τους στην Εγνατία ΑΕ, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Είναι απαράδεκτο να παίρνει αρμοδιότητες από την αιρετή Περιφέρεια και να τις δίνει σε ΑΕ. Οι δεσμεύσεις και οι διακηρύξεις για περιφερειακή ανάπτυξη πάνε περίπατο. Οι σκοποί του Καλλικράτη καταπατούνται. Πρόκειται σαφώς για δημοκρατική εκτροπή. Πάλι οι διορισμένοι, οι εκλεκτοί του κόμματος, πάνω από τα κεφάλια των αιρετών, των εκλεκτών του λαού. Με αυτήν την απόφαση η κυβέρνηση απαξιώνει την λαϊκή ψήφο. Δεν είναι δυνατόν να το δεχτούμε. Καλώ τώρα τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ρέππα να επανορθώσουν και να πάρουν τώρα πίσω την ΚΥΑ. Καλώ επίσης και με επιστολή τους ανθυποψηφίους μου να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας για το καλό της Κεντρικής Μακεδονίας». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ τ.Β 1505/06-09-2010) η Κυβέρνηση αφαιρεί την αρμοδιότητα από πέντε Περιφέρειες της χώρας (Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου) της μελέτης και κατασκευής έργων υποδομής στην επικράτειά τους και τα αναθέτει εξ’ ολοκλήρου στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Ενδυναμώνοντας τα διορισμένα κυβερνητικά στελέχη σε βάρος των αιρετών που θα επιλέξει ο λαός στις εκλογές του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση αφαιρεί κρίσιμες αναπτυξιακές αρμοδιότητες από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον Καλλικράτη και τις διακηρύξεις του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου περί αποκέντρωσης. Έρχεται σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση για ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ όλων των αυτοδιοικητικών στελεχών, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, όπως έχει εκφραστεί μέσω της ΕΝΑΕ. Επειδή είναι αυτονόητο ότι πέρα από τις πολιτικές διαφορές μας η ενδυνάμωση της Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα όλων μας, σας καλώ να εκφράσουμε από κοινού τη διαμαρτυρία μας προς την κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ζητώντας την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ».»
newsblog











Αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση και παράδοσης τμήματος του έργου της κάλυψης του «Διακονιάρη»

Σε επαναδημοπράτηση των εργασιών υπολείπονται μέχρι την διάλυση της σύμβασης στις 31 Οκτωβρίου του έργου κάλυψης του «Διακονιάρη» και της σύνδεσής του με την Περιμετρική, θα προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως απάντησε ο Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης σε Ερώτηση του Βουλευτή Αχαϊας Νίκου Ι. Νικολόπουλου.Ο κ. Μαγκριώτης μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή είπε ότι: «εξαιτίας της μη συμμόρφωσης του αναδόχου να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα το έργο, η ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ διέταξε διακοπή των εργασιών ορίζοντας ως χρόνο διάλυσης της σύμβασης την 31η Οκτωβρίου, έτσι ώστε να εκτελεστούν οι οριζόμενες στη διαταγή εργασίες προς αποτροπή επικείμενου κινδύνου και να παραδοθεί προς χρήση αυτοτελές και λειτουργικό τμήμα του έργου, από την Ακτή Δυμαίων έως τον κόμβο Πατρών-Κλάους. «Ο ανάδοχος του έργου παρά το γεγονός ότι έχει εκτελέσει το 80% του συμβατικά προβλεπόμενου αντικειμένου, καθυστερούσε την εκτέλεση των εργασιών και δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις, ενώ επιπλέον είχε αφήσει ημιτελείς εργασίες με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι για τους διερχόμενους και τους παρόδιους. Η διευθύνουσα το έργο Υπηρεσία θα κλείσει κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία το μέχρι τότε εκτελεσθέν έργο.
Οι τυχόν υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου θα επαναδημοπρατηθούν», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απάντησή του προς τον Βουλευτή ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Γιορτή Μελιού στην Θεσσαλονίκη

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο νομού Θεσσαλονίκης και το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την τρίτη κατά σειρά Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης, που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010. Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικός πολτός, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της μέλισσας από ειδικούς επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από τους ίδιους τους μελισσοκόμους - παραγωγούς και από προβολή ταινιών σχετικών με τη ζωή των μελισσών. Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Α.Π.Θ. θα δοθούν πληροφορίες και θα απαντηθούν ερωτήσεις των καταναλωτών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μέλι από πεύκο, έλατο, ερείκη, καστανιά, θυμάρι, πορτοκαλιά, βαμβάκι, ηλίανθο, ακακία, ελαιοκράμβη κ.ά.Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι. Την έναρξη της Γιορτής Μελιού θα κάνουν η Αντιπρύτανις Έρευνας του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Σοφία Κουϊδου - Ανδρέου και η Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Δήμητρα Προφήτου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της Γιορτής Μελιού έχει ως εξής:
Παρασκευή 08/10/2010
09:00 - 14:00 Έναρξη Γιορτής. Επίσκεψη σχολείων στη γιορτή μελιού. Ενημέρωση των παιδιών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων με ομιλίες σχετικές με την προσφορά της μέλισσας στο περιβάλλον, τη βιολογία της μέλισσας και τα προϊόντα της. Ξεχωριστές παρουσιάσεις θα γίνουν για παιδιά νηπιαγωγείων. Η ενημέρωση θα γίνει από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ.
18:00 Επίσημη έναρξη. Χαιρετισμοί.
19:00 Ομιλία για την προσφορά της μέλισσας στο περιβάλλον.
19:30 Προσφορά λουκουμάδων με μέλι από τους μελισσοκόμους
Σάββατο 09/10/2010
12:00 Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου τρύγου του μελιού
17:00 Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου τρύγου του μελιού
18:00 Ομιλία από τον Καθηγητή Εργαστηρίου Μελισσοκομίας - Σηροτροφίας Α.Π.Θ., Ανδρέα Θρασυβούλου, για τα προϊόντα της μέλισσας
18:30 Προσφορά γιαούρτι με μέλι από τους μελισσοκόμους
Κυριακή 10/10/2010
19:30 Προσφορά λουκουμάδων με μέλι από τους μελισσοκόμους
Πληροφορίες:
8 έως 10 Οκτωβρίου
Ώρες: 09:00 - 22:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.



Τσιγαρίλα..

Στο σταθμό της Λειψίας, στις δέκα το βράδυ, δεν υπήρχε ψυχή. Αραιά και πού κάποια τρένα αλλά στο μεγαλύτερο σε μέγεθος τερματικό σταθμό της Ευρώπης δυο τρία τρένα περνούν απαρατήρητα. Ο σταθμός της Λειψίας, με τον εντυπωσιακό θόλο από μέταλλο και γυαλί, είναι ένα αριστούργημα της σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής. Κατασκευασμένος κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε μάρτυρας της γερμανικής ιστορίας του εικοστού αιώνα, υπέστη σοβαρές ζημίες από τους βομβαρδισμούς του '45, αποκαταστάθηκε, είδε το '53 την πρώτη ευρεία διαδήλωση διαμαρτυρίας που πνίγηκε στο αίμα από το καθεστώς του Ούλμπριχτ, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του '90, στο πνεύμα των νέων καιρών, εκτεταμένες εργασίες του προσέθεσαν δύο ορόφους κάτω από το έδαφος και περισσότερα από εκατό καταστήματα. Είναι ένας χώρος όπου αισθάνεσαι ότι γράφτηκε Ιστορία. Οχι απαραίτητα τόσο εντυπωσιακή όσο η μουσική ιστορία που γράφτηκε λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, στην Οπερα και στο Gewandhaus, όπου δοξάστηκε ο Μέντελσον, αλλά πάντως Ιστορία.
Κάπου στο βάθος μιας αποβάθρας, σε ουσιαστικά ανοιχτό χώρο, μου κίνησαν την προσοχή πέντε έξι άτομα που στέκονταν όρθια, χωρίς να μιλούν μεταξύ τους. Ηταν σαν μαλωμένη παρέα που κάποιος είχε δέσει με σκοινί και δεν την άφηνε να σκορπίσει στα τέσσερα σημεια του ορίζοντα αλλά που κανένας δεν ήθελε να κοιτάξει τον άλλο. Αλλος άνθρωπος δεν υπήρχε σε απόσταση δεκάδων μέτρων. Πλησίασα από περιέργεια. Στο έδαφος ήταν χαραγμένο ένα τετράγωνο, όχι μεγαλύτερο από δυόμισι επί δυόμισι και στη μέση μια κίτρινη πινακίδα ενημέρωνε ότι αυτός ήταν ο χώρος των καπνιστών. Καπνιστές, λοιπόν! Αλλά Γερμανοί καπνιστές. Γι' αυτό, κάπνιζαν μέσα στα ούτε οκτώ τετραγωνικά, χωρίς κανένας να διανοηθεί να πατήσει το πόδι του έξω. Να απομακρυνθεί ένα μέτρο, βρε αδελφέ. Πιθανώς, από μέσα τους να έλεγαν τα ίδια που λένε οι Ελληνες καπνιστές. Οτι παραβιάζονται τα ηθικά τους δικαιώματα, ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά τους ή ότι ζουν κάτω από τη δικτατορία των μη καπνιστών. Αλλά ο νόμος είναι νόμος και αυτό σημαίνει ότι τηρείται. Ακόμη κι εκεί όπου δεν υπάρχει αστυνομικός ούτε για δείγμα.
Να ήταν μόνον η Γερμανία; Αντίστοιχοι νόμοι για την απαγόρευση του καπνίσματος ισχύουν σ' όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ακόμη και στην Τουρκία το μέτρο εφαρμόζεται χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις. Μόνο στην Ελλάδα της ηρωοποιημένης και κοινωνικά νομιμοποιημένης παρανομίας μπορείς να μπεις ακόμη και σε δημόσια υπηρεσία και να σε αρπάξει η κάπνα από τα μούτρα...
Του Μάκη Βοϊτσίδη στον «Αγγελιοφόρο»

Σε ποιους χρωστάμε το κράτος της Κύπρου

Της Ελληνοκυπρίας Ευρωβουλευτού, Κας Ελένης Θεοχάρους
Λέξη δεν λέχθηκε από τον Πρόεδρο στην Εορτή για τα Πενηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκείνους που με το αίμα τους ίδρυσαν το κράτος. Απεναντίας ακούσαμε αρκετές φορές ότι το κράτος μας είναι «κοινή κατάκτηση» των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων. Δεν γνωρίζω καμιάν αναφορά σε Τουρκοκύπριο που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία, εναντίον της αποικιοκρατίας. Ρουθούνι δεν έσπασε. Αντιθέτως, οι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονταν με την καθοδήγηση της Άγκυρας και στενή συνεργασία με τους Βρετανούς για την επανάκτηση της Κύπρου, με ενδιάμεσους σταθμούς τη διχοτόμηση, απόσχιση και ενσωμάτωση στην Τουρκία τμήματος της νήσου. Τα σχέδιά τους υλοποιούνται σταδιακά και επιτυχώς. Συνεπώς, είναι καλά τα μαθήματα ιστορίας που μας παραδίδει ο Πρόεδρος για κάποια ασύγγνωστα λάθη των Ελληνοκυπρίων, αλλά είναι ασύγγνωστη πλάνη να παραποιεί ο ίδιος την ιστορία και να μας λέει από τα πιο επίσημα βήματα ότι το κράτος είναι «κοινή κατάκτηση» εκείνων που το ίδρυσαν και το υπερασπίστηκαν και εκείνων που το πολέμησαν και το κατεδαφίζουν συνεχώς. (Κι ακόμη ότι η «λεγόμενη μητέρα πατρίδα Ελλάδα», εισέβαλε στην Κύπρο. Όπως ακριβώς η Τουρκία). Και αν τελικά δεν μας απομένει καμία άλλη επιλογή πέρα από τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, όπως δήλωσε πανηγυρικάο Πρόεδρος, -μετά από εκατοντάδες προηγηθέντες τοιούτους εννοείται-, ας μη στηρίξουμε το νέο δημιούργημα του συμβιβασμού στο ψεύδος και στις παραισθήσεις. Γιατί το κράτος το δημιούργησε ο Αγώνας της ΕΟΚΑ. Ως σπονδή προς τους παντελώς αγνοηθέντες στα Πενηντάχρονα νεκρούς αναφέρω τους νεαρότερους των θυσιασθέντων, από έναν μακρύ κατάλογο γενναίων και ωραίων Ελλήνων που έλειπαν από τις τάξεις των σκολειών και της νιότης σε μια καθημαγμένη πατρίδα, αλλά πύκνωναν τις τάξεις των Ιερών Λόχων, πύκνωναν τις τάξεις των αγωνιστών που πολεμούσαν για την Αυτοδιάθεση των Λαών.
Σ' αυτούς χρωστάμε το κράτος και τις θέσεις μας.
Στο Νίκο Ευαγόρου, στην Ιερή Μνήμη του οποίου αφιερώνω το σημερινό σημείωμα, γιατί σήμερα είναι το μνημόσυνο της θυσίας του, ο οποίος επέλεξε συνειδητά να πεθάνει στον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για την Αυτοδιάθεση. Εφονεύθη την 5ην Οκτωβρίου του 1958 μετά από ενέδρα εναντίον φάλαγγας βρετανικών τεθωρακισμένων κοντά στο χωριό Φασούλα. Βρέθηκε δέκα ημέρες αργότερα, ενώ το άχραντό του σώμα έγινε βορά των ορνέων, όντας άταφο στην ερημιά.
Στον δεκαεννιάχρονο Μάκη Γιωργάλλα από τον Μαραθόβουνο, στον εικοσάχρονο Δημητράκη Χριστοδούλου από την Δερύνεια και στον 16χρονο μαθητή Μιχαήλ Γεωργίου από την Κισσόνεργα, που πολεμώντας ξεψύχησαν ψελλίζοντες: «Ζήτω η Ελλάδα».
Το κράτος το χρωστάμε στον δεκαεφτάχρονο έφηβο Πρόδρομο Ξενοφώντος, από το Αγριδάκι, του οποίου οι Άγγλοι βασανιστές συνέθλιψαν το κρανίο με την μέγγενη. Στον δεκαοχτάχρονο Γεώργιο Χριστοφόρου από την Έμπα και στον 17χρονο Λουκά Λουκά, από την Αγία Νάπα, που εδολοφονήθηκαν στα χέρια των ευγενών της αυτοκρατορίας με φρικτά βασανιστήρια.
Στον δεκαοκτάχρονο Ευαγόρα Παλληκαρίδη και σ' εκείνα τα τρία βασανιστικά λεπτά που πέρασε στην αγχόνη μέχρι να επέλθει ο θάνατος.
Κι ακόμη στον δεκαεννιάχρονο Χριστοφή Παναγίδη, από το χωριό Λύση, του οποίου το σώμα ανευρέθη διάτρητο από τους λογχισμούς Τούρκου επικουρικού.
Στον δολοφονηθέντα κατά τη διάρκεια μαθητικής διαδήλωσης στη Λεμεσό δεκαπεντάχρονο Ανδρέα Γεωργίου, από τη Διερώνα.
Στο εφτάχρονο παιδάκι, Δημητράκη Δημητριάδη, που έπεσε νεκρός ενώ πετροβολούσε τους Άγγλους σε διαδήλωση και έκτοτε φοράει τη φωτογραφία του στο πέτο της η Παλαιστίνη.
Το κράτος το χρωστάμε στα πάνσεπτα σώματα, τα διάτρητα από σφαίρες και λογχισμούς των Γεωργίου Χαραλάμπους, 18 χρονών, Πετράκη Κυπριανού, επίσης δεκαοκτώ χρονών, και των εικοσάχρονων Ανδρέα Ονησιφόρου από το Κολόσσι, Παναγιώτη Συμεού από την Πάχνα, Ιωνά Νικολάου και Κυριάκου Κολοκάση από το Γέρι.
Το κράτος το χρωστάμε στον Παναγιώτη Τουμάζο, συμμαθητή του Πετράκη Γιάλλουρου στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου, που στα 15 του χρόνια πήρε διάσελα κι ανηφοριές και έστηνε ενέδρες στους Άγγλους μέχρι που έπεσε κατά τη διάρκεια ενέδρας στον Καρβουνά, τον Οκτώβρη του 1958.
Το κράτος είναι δημιούργημα της Γαλανόλευκη ψυχής του Πετράκη Γιάλλουρου, που δέχθηκε κατάστηθα τις ριπές των Άγγλων όντας μπροστάρης σε μαθητική διαδήλωση στην πόλη του Ευαγόρα.
Στο άλικο αίμα του δεκαεφτάχρονου Τάκη Σοφοκλέους, και του δεκαοκτάχρονου Γεωργίου Παπαβερκίου.
Το κράτος το χρωστάμε στην ΠΑΝΔΗΜΗ αντίσταση ολόκληρου του Ελληνισμού, αλλά κυρίως σε όσους πολέμησαν και με πλήρη συνείδηση επέλεξαν το θάνατο για την Αυτοδιάθεση των Λαών. Σε όσους είχαν φάρο να καταυγάζει την πορεία τους, τον ακάθεκτο Ανθρωπισμό που εμπνέει η Ελευθερία του Πνεύματος και η Δημοκρατία, μέσα στον οποίο ποτέ δεν είχεν εμφιλοχωρήσει ούτε μίσος, ούτε φασισμός, ούτε εθνικιστική μισαλλοδοξία, ούτε εμφύλια παράκρουση, παρά μονάχα ο απέραντος κι ανέσπερος έρωτας για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια.
Έτσι, το κράτος του οποίου προεδρεύει ο κύριος Χριστόφιας οικοδομήθηκε από τον Ακάθιστο Ανθρωπισμό και τον εκσυγχρονισμό εκείνων που δεν κατεδαφίζουν τα ιδανικά του Λαού. Που δεν κατεδαφίζουν το περί δικαίου αίσθημα του κάθε πολίτη. Και δεν είναι Εθνικισμός ο απέραντος έρωτας για την Ελευθερία και η συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης να είναι κανείς Έλληνας.

Λαθρομετανάστες έραψαν το στόμα τους στην Αλεξανδρούπολη

Με ραμμένα τα στόματα τους έφτασαν στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, δύο νεαροί Ιρανοί λαθρομετανάστες. Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 25 - 30 χρόνων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νύχτας πήραν τις ίνες από τα κορδόνια των παπουτσιών τους και έραψαν ο ένας το στόμα του άλλου, αψηφώντας τον πόνο. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Ραπτόπουλο, οι δύο νεαροί ήταν σε άσχημη κατάσταση, ωστόσο δεν επέτρεψαν στο ιατρικό προσωπικό να τους φροντίσει και αρνήθηκαν πεισματικά να τους αφαιρέσουν τα ράμματα από το στόμα τους. Πάντως η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο έγινε κανονικά και κατάφεραν να τους πείσουν να κάνουν τα εμβόλια τους και να πάρουν τα φάρμακα που απαιτούνται. Ο κ. Ραπτόπουλος έχει ζητήσει τη βοήθεια της Πολιτείας για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο συμβάν καθώς οι νεαροί λαθρομετανάστες αρνούνται να βγάλουν τα ράμματα θέλοντας να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους.



Τεράστιο πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη – Χωρίς ανταλλακτικά τα απορριμματοφόρα…

Η συγκέντρωση όλων των χρημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να αποπληρωθεί η τελευταία δόση προς την εργολάβο εταιρεία που ανήγειρε το νέο Δημαρχείο, οδήγησε σε τεράστιες ελλείψεις στα ανταλλακτικά των απορριμματοφόρων του Δήμου, με αποτέλεσμα σήμερα πολλά από τα συγκεκριμένα οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα από βλάβες. Αυτό φαίνεται ότι «άνοιξε την όρεξη» ορισμένων, ώστε να δοκιμάσουν «άλλα σενάρια», καθώς σήμερα έκανε την εμφάνιση του απορριμματοφόρο ιδιωτικής εταιρείας, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα εφαρμόζοντας τη λογική «μία δοκιμή ήταν για το εάν χρειαστεί». Η κατάσταση σε πολλές γειτονιές είναι απελπιστική, με τα σκουπίδια να σχηματίζουν τεράστιους λόφους.
newsblog


Το πρόγραμμα κίνησης κατά των διοδίων

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας έχει δηλώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να αφήσει κανένα συναγωνιστή των διοδίων μόνο του.
Τα ραντεβού είναι τρία για τις επόμενες ημέρες:
1. Παρασκευή 8/10, στις 6μμ στο ΑΤ Λάρισας στη Νεάπολη. Αναχώρηση από Βόλο στις 5μμ από το Δημαρχείο Βόλου. Οι συναγωνιστές θα καταθέσουν απλά ένα υπόμνημα, αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στην αστυνομική διεύθυνση Λάρισας ότι εκείνοι που παρανομούν είναι το ελληνικό κράτος και οι εταιρείες διοδίων.
2. Σάββατο, 9/10, στις 7μμ, στο Αμφιθέατρο του δημαρχείου της Ν. Αγχιάλου ανοιχτή συγκέντρωση της Επιτροπής Θεσσαλίας και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου.
3. Κυριακή 10/10, στις 12πμ άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου (επιχείρηση΄σάντουιτες), αναχώρηση από το Δημαρχείο του Βόλου στις 11.20πμ.
Η αλληλεγγύη και η μαζική δράση είναι τα όπλα μας ενάντια στην τρομοκρατία και τα χαράτσια.
Ενημερώνεστε και από το blog των Επιτροπών.
ΓΧ
Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας