Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών των είκοσι συλληφθέντων που εμπλέκονται στο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών των είκοσι συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε στη Χαλκιδική. Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στο β' ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο διοικητής του Α.Τ. Κασσανδρείας. Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, άλλα τρία άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας. Από το σύνολο των συλληφθέντων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι τέσσερις. Αντίθετα, 15 εκ των συλληφθέντων -ανάμεσά τους τα αδέλφια αστυνομικοί- αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης. Για την τύχη του διοικητή της Ασφάλειας Χαλκιδικής θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τη διαφωνία που προέκυψε χθες μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την προφυλάκιση του ή μη. Έως την έκδοση του σχετικού βουλεύματος θα παραμείνει ελεύθερος



Διακοπές νερού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό θα μείνουν την Τετάρτη για περίπου 11 ώρες, από τις 08:00 έως τις 17:00, περιοχές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, η διακοπή θα πραγματοποιηθεί λόγω εργασιών αποκατάστασης διαρροής αγωγού, στη συμβολή των οδών Παπάφη με Νικαίας και Ηρακλείτου με Παπάφη.



ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Στηρίζω Χριστόπουλο»

Επειδή κάθε μέρα λόγω κινητικότητας μιλώ με 500 ή 600 ανθρώπους, πήρα πάνω από 100 τηλέφωνα για το ψηφοδέλτιο του Χριστόπουλου. Εγώ δίνω μαρτυρία και είμαι σε επαφή με κόσμο, και τους λέω να ψηφίσουν Χριστόπουλο. Αλλωστε η Τασία Μανωλοπούλου δεν παίρνει ψήφους μόνο στο Ανατολικό Διαμέρισμα αλλά σε όλη την Πάτρα" δήλωσε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος πριν από λίγο στον Max Fm. "Εγώ σαν Νίκος στηρίζω τις επιλογές του κόμματος. Το Σάββατο πήγα μαζί με τον Χριστόπουλο στην Αγία Τριάδα αλλά και στο Κεφαλόβρυσο" είπε ακόμη ο κ. Νικολόπουλος. "Δεν έχω λόγια να πω. Απορώ με αυτά που λέγονται στην Πάτρα. Ρωτήστε όλους αυτούς που τους λέω τι να κάνουν. Εχω εκατοντάδες μάρτυρες" κατέληξε ο βουλευτής. Οσον αφορά την πρότασή του να μην γίνουν διαγραφές "ανταρτών" δήλωσε: "Ωραία, πέστε ότι διαγράφουμε στην Πάτρα και τα Καλάβρυτα, και όπου αλλού υπάρχουν αντάρτες, μετά πως θα πάμε να κάνουμε εκλογές στην Περιφέρεια; Τι θα πούμε στους διαγραμμένους; Ψηφίστε Παπαναστασίου;" κατέληξε ο βουλευτής.

Ματαιώσεις πτήσεων της Olympic Air την Πέμπτη, λόγω κινητοποιήσεων

Αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων της Olympic Air φέρνει η 4ωρη στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και η ΟΣΥΠΑ, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου. Όπως ανακοινώθηκε ματαιώνονται 16 δρομολόγια και συγκεκριμένα από Αθήνα μετ΄ επιστροφής για Θεσσαλονίκη-Σαντορίνη- Ικαρία- Πάρο- Σύρο - Μήλο- Κύθηρα- Αστυπάλαια- Σάμο- Ρόδο- Αλεξανδρούπολη και Μύκονο. Επίσης,ματαιώνονται οι πτήσεις Ρόδος-Κάρπαθος-Ρόδος και Ρόδος-Καστελόριζο-Ρόδος καθώς και Θεσσαλονίκη-Ρόδος-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη. Για τον ίδιο λόγο η Olympic Air τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης σε 18 πτήσεις εσωτερικού καθώς και σε 13 πτήσεις εξωτερικού. Η Olympic Air θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις των οποίων οι ώρες τροποποιούνται οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).





Έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου Σοχού κ. Θ. Παπά για τις περικοπές στα Κέντρα Υγείας

Απόφαση καταπέλτης του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή περικόπτεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σοχού στις μισές μέρες του κάθε μήνα. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας καλύπτει τις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών, τόσο του Δήμου Σοχού όσο και των όμορων Δήμων.
Ο Δήμαρχος Σοχού, κ. Θεοφάνης Παπάς πληροφορήθηκε την απόφαση του Υπουργείου και η αντίδρασή του υπήρξε άμεση. Ο ίδιος δηλώνει: «Είναι τραγελαφικό η κυβέρνηση να εξαγγέλλει και να ισχυρίζεται μόνιμα ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της βρίσκεται «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ». Με αυτό το μέτρο αποδεικνύει την κατάφορη αδιαφορία της και την παντελή έλλειψη ευαισθησίας της για την υγεία των χιλιάδων πολιτών, που κατοικούν στους Δήμους και στα δημοτικά διαμερίσματα του ορεινού όγκου του Ν. Θεσσαλονίκης.»









Σκληροί στους αδύναμους – υποχωρητικοί στους ισχυρούς

Του Νίκου Κοτζιά
Μετά ένα χρόνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μπορεί να εξαχθεί ένα συμπέρασμα: η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να λάβει πολλαπλά μέτρα σε βάρος των φτωχών, των μισθωτών και των μεσαίων στρωμάτων. Λαμβάνει μέτρα όπως είναι η μείωση μισθών. Η Υπερφορολόγηση της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας και εισοδήματος. Η Αύξηση του ΦΠΑ. Μέτρα που προκαλούν κρίση απασχόλησης και οδηγούν σε ύφεση. Σε προβλήματα ρευστότητας. Αντίθετα η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει καμιά δυσκολία να λάβει μέτρα στήριξης των τραπεζών. Μείωσης ορισμένων κατηγοριών φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μετόχους τους. Να ανεχθεί το μαύρο χρήμα και να το νομιμοποιήσει με τις διαδικασίες της περαίωσης. Γενικά η κυβέρνηση πιστεύει βαθιά στην νομιμότητα της λογιστικής και αποστρέφεται τα ηθικά ερωτήματα και αξίες στο όνομα «της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης».Το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο η κυβέρνηση δείχνει σκληρότητα στους μεν και κατανόηση για τους δε; Σε ένα πρώτο επίπεδο η απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι η κυβέρνηση το κάνει από πεποίθηση. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κυριαρχεί η άποψη ότι δεν μπορούν να υπάρξουν οικονομικά μέτρα σε βάρος των ισχυρών και πλουσίων, διότι κάτι τέτοιο θα εμποδίσει την κίνηση της οικονομίας. Παραδόξως το ίδιο επιτελείο δεν κατανοεί ότι εάν το λαϊκό εισόδημα μειωθεί -και μάλιστα υπέρμετρα όπως συμβαίνει σήμερα- η οικονομία θα οδηγηθεί στην ύφεση. Ότι η ύφεση θα είναι ακόμα πιο ισχυρή εφόσον σπάσει η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Προκύπτει, όμως, το ερώτημα: γιατί η κυβέρνηση διαβλέπει κινδύνους για την οικονομία μόνο όσον αφορά τον τυχόν περιορισμό των προνομίων των ισχυρών και δεν βλέπει το πρόβλημα που δημιουργείται από την μονόπλευρη λιτότητα που έχει επιλέξει; Κατά τη γνώμη μου οι απαντήσεις σε αυτό το δεύτερο ερώτημα είναι τρεις:
Πρώτον η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η ζήτηση (δημόσιες επενδύσεις και λαϊκό εισόδημα), ενώ τρέμει η καρδούλα της μην πάθει κάτι κάποια ιδιωτική τράπεζα και οι δανειστές της χώρας. Η κυβέρνηση, δηλαδή, είναι δέσμια των νεοφιλελεύθερων γυαλιών που φορά.
Δεύτερον, η κυβέρνηση με τη μονόπλευρη αντίληψη που έχει στην οικονομία, ως προς το ποιο μέτρο έχει ποια επίπτωση, τάσσεται σαφώς με τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας, Για αυτό απείχε κάθε διαπραγμάτευσης. Τάσσεται, επίσης, με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και για αυτό τους παρέχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια. Από μια άλλη σκοπιά η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως οι μόνοι που χρειάζεται η οικονομία είναι οι δανειστές, οι τραπεζίτες, τα λαμόγια, οι μαυραγορίτες και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Υποτιμά δε τη σημασία που έχει για την οικονομία η εργασία των ανθρώπων του μόχθου και των παραγωγικών επιχειρηματιών. Είναι, δηλαδή, δέσμια κοινωνικών προκαταλήψεών συντηρητικού χαρακτήρα.
Τρίτον, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν παρέα με τους ανθρώπους του κέρδους και όχι του μόχθου. Κατανοούν τις αγωνίες και τις απαιτήσεις των πρώτων. Είναι ξένοι με τους καημούς και τις ανάγκες των δεύτερων. Δηλαδή, εκ των πραγμάτων κάνουν σαφή επιλογή με ποιους θέλουν να πορεύονται και για ποιους νοιάζονται περισσότερο. Επιλογή που δεν είναι απλά λάθος, αλλά αποτελεί μια επικίνδυνη πεποίθηση.
epirusgate