Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση για το βιβλίο του Νικηφόρου Κλήμη

Μια διαφορετικού τύπου και περιεχομένου παρέμβαση, έκανε χθες η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Νέοι Άνθρωποι - Νέα Πόλη”, Αναστασία Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου. Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Αγόρι ή κορίτσι : Μπορείς να διαλέξεις με φυσικό τρόπο” του καθηγητή Νικηφόρου Κλήμη, απέφυγε να αναφερθεί επί μακρόν στην υποψηφιότητά της και τα πολιτικά δρώμενα των ημερών, εστιάζοντας στο θέμα της εκδήλωσης, η οποία άλλωστε είχε προγραμματισθεί πολύ καιρό πριν.
Δεν θα κάνω Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση
Παρ’ όλα αυτά η παρέμβασή της έκρυβε και την ανακοίνωση μιας σημαντικής απόφασης. Στο πλαίσιο των ημερών και στο πνεύμα της εποχής που ζούμε, η Αναστασία Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου ανακοίνωσε την απόφαση της: «θέλω να σας ενημερώσω, μιας κ είστε τόσοι πολλοί κοντά μας σήμερα , και για να μην σας δημιουργηθούν ερωτηματικά στην πορεία της προεκλογικής περιόδου ότι έχω αποφασίσει να μην πραγματοποιήσω προεκλογική κεντρική ομιλία ως είθισται την τελευταία εβδομάδα , αλλά να διαθέσω το μικρό ποσό που θα δαπανούσα- πολύ μικρό λόγω περιορισμών του νόμου – στην Κιβωτό της Αγάπης , ένα ίδρυμα με πολλά προβλήματα , με πολλαπλάσια όμως προσφορά , που προσπαθώ να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις και που καλώ κι εσάς να το αγκαλιάσετε.» είπε σχετικά.
Αναφερόμενη στο θέμα της εκδήλωσης τόνισε
«Πρέπει ξεκινώντας να ξεκαθαρίσω ότι μιλώ όχι σαν ειδική , ούτε φυσικά σαν επιστήμονας ή παν-επιστήμονας. Μιλώ σαν μια απλή γυναίκα , μητέρα ήδη 4 παιδιών που διάβασε αυτό το βιβλίο και καλείται να μεταφέρει την άποψη της για αυτό.» Κατόπιν ανέλυσε την δομή και το περιεχόμενο του βιβλίου και ξεδίπλωσε τις σκέψεις που δημιουργούνται από επιστημονικής, νομικής, ψυχολογικής, κοινωνιολογικής , θεολογικής και ηθικής απόψεως σε σχέση με το δικαίωμα επιλογής του φύλου του παιδιού. Κλείνοντας τόνισε : «Μια όμως σκέψη με έκανε να αποφασίσω ότι τελικά εγώ δεν θα ήθελα να επιλέγεται το φύλο. Και μην σκεφτείτε ότι μιλάω εκ του ασφαλούς καθώς αρμονικά ως προ το φύλο έκανα τα δικά μου παιδιά 2 κορίτσια, 2 αγόρια. Όχι….. πολύ απλά σκέφτηκα ότι αν οι γονείς μου επέλεγαν – και έχοντας ήδη μια κόρη, την αδελφή μου- τότε σίγουρα δεν θα είχα γεννηθεί εγώ»

Στην βουλή η σύμβαση για τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στην επαρχία Λαγκαδά

Κατατίθεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή η κύρωση της σύμβασης του ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) με το ελληνικό Δημόσιο, που αφορά στην επέκταση των αστικών γραμμών στο σύνολο του νομού Θεσσαλονίκης.
"Με το νέο πρόγραμμα τα δρομολόγια στην περιοχή του Λαγκαδά θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 50% (έως και θα διπλασιαστούν), σε σχέση με τα ήδη εκτελούμενα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ", ανακοίνωσε ο υφυπουργός, στην έκτακτη σύσκεψη.



Τον πέρασε για θήραμα και τον σκότωσε

Θανάσιμα τραυματίστηκε ένας άνδρας σήμερα το μεσημέρι, ύστερα από μοιραίο λάθος κυνηγού που βρισκόταν σε δασική περιοχή της Φλαμουριάς Πέλλας. Οι δύο άνδρες είχαν μεταβεί μαζί στο σημείο για κυνήγι, κατά τη διάρκεια του οποίου, ένας εξ αυτών μπερδεύτηκε και πέρασε τον φίλο του για θήραμα, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει εναντίον του και να τον σκοτώσει. Το περιστατικό συνέβη στις 13:30 και ο δράστης συνελήφθη, ενώ το όπλο του κατασχέθηκε.

Οι «Ακρίτες του Πόντου» πραγματοποίησαν την 40η εθελοντική αιμοδοσία.

Με μεγάλη συμμετοχή αιμοδοτών πραγματοποιήθηκε η 40η αιμοδοσία του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και του «Ράδιο Ακρίτες 102,3fm» τη Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 από τις 09:30 έως τις 13:00 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Η τράπεζα αίματος των «Ακριτών του Πόντου» λειτουργεί με επιτυχία από το 1990 και πραγματοποιεί τακτικές αιμοδοσίες δυο φορές το χρόνο. Τα μέλη του συλλόγου και οι ακροατές του ραδιοφώνου ανταποκρίνονται πάντοτε στο κάλεσμα για αιμοδοσία κάτι που αποδεικνύει τα ισχυρά χαρακτηριστικά κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης του παραδοσιακού μας πολιτισμού. Ο πρόεδρος των «Ακριτών του Πόντου» Παύλος Γαλεγαλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τους εθελοντές αιμοδότες, το συνεργείο αιμοληψίας του Θεαγένειου Νοσοκομείου, τους υπευθύνους Νίκο Σιδερόπουλο και Θεόδωρο Νικολαΐδη, καθώς επίσης και στο Τμήμα Γυναικών του συλλόγου για τα εξαιρετικά εδέσματα που ετοίμασαν και πρόσφεραν στους αιμοδότες. Ακόμη τους χορηγούς των εντύπων που ήταν το τεχνικό γραφείο του Σάββα Τοπαλίδη και οι επιγραφές “el Greco” του Παναγιώτη Παναγιωτίδη και τους επαγγελματίες δωροθέτες για τα δώρα που πρόσφεραν στους αιμοδότες.
Στην 40η αιμοδοσία συμμετείχαν οι :
1. Αμανατίδης Δαμιανός 2. Ξανθόπουλος Γεώργιος
3. Ασδαρίδης Χρήστος 4. Παπαγερίδης Απόστολος
5. Γαλεγαλίδης Παύλος 6. Παπαδόπουλος Αναστάσιος
7. Γρατσάνης Παναγιώτης 8. Παπαδόπουλος Λάζαρος
9. Ζέρβας Δημήτριος 10. Παπαδοπούλου Δέσποινα
11. Καπετανάκης Ιωάννης 12. Πασχαλίδης Κων/νος
13. Κατσαούνης Δημήτριος 14. Σαββίδης Γεώργιος
15. Κεσίδης Ανέστης 16. Σιδερόπουλος Νίκος
17. Κοτζαγιαννίδης Ιωάννης 18. Σιδηρόπουλος Σταύρος
19. Κουρούκλα Μαρία 20. Σκουδράς Κων/νος
21. Κυριακίδου Μαγδαληνή 22. Στράκα Δέσποινα
23. Μακρίδου Χρυσάνθη 24. Συμεωνίδης Ιωάννης
25. Μιχαηλίδης Αναστάσιος 26. Τακαβάκογλου Ζαφειρία
27. Μουστακαλής Βαγγέλης 28. Τερζόπουλος Χρήστος
29. Νικολαϊδης Γεώργιος 30. Χατζηαστερίου Αναστασία
31. Νικολαϊδης Παύλος 32. Χατζηπαναγιωτίδης Ισαάκ
33. Ντέντε Ντανιέλα 34. Χωλίδης Ιωάννης
35. Ντέντε Ρολάντι 36. Ψωμιάδου Κυριακή
Η 41η αιμοδοσία του συλλόγου προγραμματίσθηκε για την Κυριακή 10 Απριλίου 2011.





ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Με βροχές και συνεφιά ξεκινά από αύριο Δευτέρα ο καιρός της εβδομάδας.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την 'Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με βόρειους ανέμους μέχρι 6 μποφόρ.Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νοτιά βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς.
Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.



«Φτερά» έκανε ΑΤΜ στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης

«Φτερά» έκανε ΑΤΜ τράπεζας που βρισκόταν στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Οι δράστες ξήλωσαν το μηχάνημα, το φόρτωσαν πιθανότατα σε φορτηγό και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. newsblog

Στην Θεσσαλονίκη, σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού για «εμπορία ανθρώπων»

Εξανάγκαζε τα ίδια του τα παιδιά και τη σύντροφό του να επαιτούν
Αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν στο κέντρο της πόλης, 40χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων».Όπως προέκυψε από την προανάκριση από το 1994, μέχρι τον Ιούλιο του 2010, ο 40χρονος με τη χρήση σωματικής βίας, εξανάγκαζε αρχικά την 29χρονη σύντροφο του και μετά τα παιδιά τους να επαιτούν, τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στην Ελλάδα, αποκομίζοντας παράνομα περιουσιακά οφέλη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ληστεία στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία»

Δεν δίστασε να ληστέψει μία γυναίκα, η οποία περίμενε υπομονετικά στον κεντρικό σταθμό του «ΚΤΕΛ Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.Ο λόγος για ένα ληστή, ο οποίος -μπροστά σε εκατοντάδες επιβάτες- άρπαξε την τσάντα μιας γυναίκας και διέφυγε ανενόχλητος. Σύμφωνα με την άτυχη γυναίκα, η τσάντα περιείχε το διαβατήριό της, την ταυτότητά της, τέσσερις πιστωτικές, και 2.500 ευρώ! Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στο ΚΤΕΛ Μακεδονία.