Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο γιός ήταν ο δολοφόνος της άτυχης γυναίκας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Σεπτεμβρίου 24, 2010 - 4:44 μμ Ο γιός της άτυχης 66χρονης που βρέθηκε νεκρή με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο σπίτι του στην Καλαμαριά είναι ο δολοφόνος της. Αυτό προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αν και επάνω του είχαν στραφεί από την πρώτη στιγμή οι υποψίες, καθώς στο διαμέρισμα δεν είχαν βρεθεί ίχνη διαρρήξεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης και μητροκτόνος αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν. Τις τελευταίες ημέρες η μητέρα του είχε πάει στο σπίτι του, προκειμένου να τον φροντίσει, όπου και η κόρη της ανακάλυψε τη σορό της. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, η άτυχη γυναίκα έφερε πέντε τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο δράστης υπέδειξε το σημείο όπου έκρυψε το μαχαίρι της αποτρόπαιας πράξης του.
newsblog

Θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου.

Ένας νεκρός και μια τραυματίας είναι ο απολογισμός σύγκρουσης δύο οχημάτων που σημειώθηκε, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στο ύψος της γέφυρας Περιστεράς. Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος, μπήκε, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με ΙΧ στο οποίο επέβαινε αντρόγυνο, ηλικίας 72 και 71 ετών. Από τη σύγκρουση τη ζωή του έχασε ο 80χρονος και τραυματίστηκε ελαφρά η 71 ετών συνοδηγός του δευτέρου οχήματος. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Θέρμης.

Δήμος Μενεμένης παρέλαβε το Πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO

Με την παραλαβή του Πιστοποιητικού Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας επισφραγίστηκε η αναγνώριση της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου Μενεμένης.
Μετά την επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από τους εμπειρογνώμονες διαπιστευμένου φορέα ελέγχων και επιθεωρήσεων («Eurocert»), διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος Μενεμένης παρέχει υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης και καλύπτει τις απαιτήσεις διαχειριστικής επάρκειας, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001: 2008. Η πιστοποίηση ισχύει για την παροχή υπηρεσιών οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δημοτολογίου, Κοινωνικής και Πολιτισμικής Πολιτικής, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Περιβάλλοντος, Χώρων Πρασίνου, Κατασκευής και συντήρησης τεχνικών έργων), καθώς και για τον προγραμματισμό, σχεδιασμό και ωρίμανση, υλοποίηση, παρακολούθηση και διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων.  Πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση των επιθεωρητών καταλήγει αναφέροντας τα ακόλουθα: «Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, παρότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο εφαρμογής [από τον Δήμο Μενεμένης], εφαρμόζεται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, γεγονός που οφείλεται στην κατανόηση από τη Διοίκηση της χρησιμότητας του συστήματος για τη βελτίωση της απόδοσης των υπηρεσιών του Δήμου και στην προσπάθεια του εμπλεκόμενου προσωπικού».  Η πιστοποίηση του Δήμου Μενεμένης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2008 έρχεται να προστεθεί στην επιβεβαίωση της Διαχειριστικής Επάρκειας τύπου Α και τύπου Β που έλαβε ο Δήμος Μενεμένης τον Φεβρουάριο του 2009 από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα δύο πιστοποιητικά επιβεβαιώνουν τον άρτιο σχεδιασμό και την καλή εκτέλεση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου.  «Είμαστε υπερήφανοι που ο Δήμος Μενεμένης αποτελεί σε πανελλαδικό επίπεδο έναν από τους πρωτοπόρους φορείς που επιβραβεύεται για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής.





Καταλήψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι μαθητές των Λυκείων της Ασσήρου, της Πολίχνης, της Μυγδονίας, του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά και του ΕΠΑΛ Λαγκαδά, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη σχολικής στέγης, αλλά και την προβληματική μετακίνησή τους- λόγω αραιών δρομολογίων- με λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 2ου Λυκείου Πολίχνης διαμαρτύρονται, προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, ώστε να γίνει καλύτερη η μετακίνηση των επιπλέον μαθητών από την Ευκαρπία που φοιτούν στο Λύκειο της Πολίχνης. Εδώ και μια πενταετία έχει δεσμευθεί οικόπεδο στην Ευκαρπία, προκειμένου να ανεγερθεί το Λύκειο της περιοχής, ωστόσο η χρηματοδότηση του έργου -μέσω ΣΔΙΤ- έχει καθυστερήσει.
zougla.gr