Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Με επίκεντρο τις εργασίες ανέγερσης ενός νέου σχολείου θα χτυπήσει το κουδούνι φέτος στον Δήμο Μενεμένης

Με τον καθιερωμένο αγιασμό την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η «αυλαία» της νέας σχολικής χρονιάς στον Δήμο Μενεμένης. Ο φετινός αγιασμός σηματοδοτείται από την έναρξη πριν από δύο εβδομάδες των εργασιών ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νεκταρίου. Το έργο έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Η εξέλιξη αυτή βρίσκει ικανοποιημένη τη Διοίκηση και τη σχολική κοινότητα της Μενεμένης που μετά τις επίμονες προσπάθειές τους, βλέπουν σήμερα το έργο να υλοποιείται.  «Μετά το 1ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο με τις άρτιες εγκαταστάσεις, ένα ακόμα σχολικό κτίριο βρίσκεται σε εξέλιξη. Και δεν είναι το μόνο. Σύντομα δρομολογείται η ανέγερση του 5ου δημοτικού σχολείου, του 6ου δημοτικού σχολείου και του 6ου νηπιαγωγείου. Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί βλέπω ότι η επίμονη προσπάθεια που καταβάλαμε, καρποφόρησε», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής.  «Οι προσπάθειες της Αντιδημαρχίας δεν σταματούν εδώ. Έχοντας τα τελευταία χρόνια λύσει το πρόβλημα της διπλοβάρδιας, προχωρούμε σε ένα νέο στοίχημα, την αντικατάσταση όλων των παλαιών σχολικών κτιρίων, με νέα σύγχρονα», υπογραμμίζει η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης, Αφροδίτη Ναλπαντίδου.
Το πρόγραμμα των αγιασμών
8.30 π.μ. 3ο και 5ο Δημοτικά σχολεία (Κωνσταντινουπόλεως 58, Άγιος Νεκτάριος)
2ο Νηπιαγωγείο (τέρμα Ικάρου, Άγιος Νεκτάριος)
9.00 π.μ. 3ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο (Κωνσταντινουπόλεως 58, Άγιος Νεκτάριος)
9.30 π.μ. 1ο και 2ο Γυμνάσια (Ν. Κουντουριώτη 33, Μενεμένη)
1ο Λύκειο (Ν. Κουντουριώτη 29, Μενεμένη)
3ο Νηπιαγωγείο (Ν. Κουντουριώτη 42, Μενεμένη)
10.00 π.μ. 1ο Δημοτικό Σχολείο (Μ. Τριανταφυλλίδη 1, Μενεμένη)
10.30 π.μ. 2ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία (Ν. Κυριακίδη 1, Μενεμένη)
1ο και 4ο Νηπιαγωγεία (Κυρίμη 18, Μενεμένη)
11.00 π.μ. 6ο Δημοτικό Σχολείο (Γραβιάς 14, Μενεμένη)







Δήλωση του Δημάρχου Μενεμένης, Γιώργου Ακτσελή, για ψευδή αναφορά του Δημάρχου Συκεών στα σχολεία της Μενεμένης

Σφοδρές αντιδράσεις της Διοίκησης του Δήμου Μενεμένης έχει επιφέρει ψευδής αναφορά του Δημάρχου Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, στη σχολική στέγη της Μενεμένης.  Ο Δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Καταγγέλλουμε σε όλους τους πολίτες τον Δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, διότι ευρισκόμενος στη Μενεμένη στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, σε προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιας δημάρχου για τον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης, στα γραφεία τοπικής οργάνωσης κόμματος, με τρόπο ανεπίτρεπτο και αντιδεοντολογικό, μεταξύ άλλων είπε στον χαιρετισμό του ότι η Μενεμένη και οι Αμπελόκηποι είναι τελευταίοι στη Θεσσαλονίκη σε ότι αφορά τη σχολική στέγη και ότι έχουν διπλοβάρδια.
Είναι γνωστό ότι τόσο η Μενεμένη όσο και οι Αμπελόκηποι έχουν λύσει προ ετών το πρόβλημα της διπλοβάρδιας, προς λύπη του εν λόγω “συναδέλφου”. Όσον αφορά στη Μενεμένη είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που επέλυσε το ακανθώδες αυτό ζήτημα, με την κατασκευή δύο νέων σύγχρονων δημοτικών σχολείων στη Μενεμένη. Επίσης, χάρη στον προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Μενεμένης έχει τεθεί σε προτεραιότητα και το θέμα της αντικατάστασης των παλαιών σχολείων με σύγχρονα νέα κτίρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες ανέγερσης σχολείου στον Άγιο Νεκτάριο, ενώ είναι στη φάση της δημοπράτησης ένα ακόμα σχολείο, στον ίδιο συνοικισμό. Καταγγέλλουμε τον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος για προεκλογικούς εντυπωσιασμούς προχώρησε στην παραπλάνηση της τοπικής κοινωνίας και τον παραδίνουμε στην κρίση της αυτοδιοικητικής οικογένειας και της κοινωνίας της Μενεμένης και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης».









Άγριες συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών χθες βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

Άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης απέναντι από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο χώρο ακριβώς μπροστά από το κεντρικό κτίριο του ΟΛΗΓ.Τη στιγμή που οι λίγοι σχετικά μετανάστες ξεκίνησαν να συγκρούονται η ώρα ήταν 23.30, ενώ σταδιακά ο αριθμός αυξανόταν και μέσα σε λίγη ώρα συγκεντρώθηκαν περί τα 180 άτομα!!!Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Μίαρη, η Αστυνομία προχώρησε σε 45 περίπου συλλήψεις.
epirusgate



Εφαγαν 100.000 € με εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμακεία στην Ήπειρο!

Μεγάλη κομπίνα σε βάρος των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, η οποία επιβάρυνε το ελληνικό Δημόσιο κατά περίπου 700.000 ευρώ, έφεραν στην επιφάνεια ο έλεγχος και η διασταύρωση στοιχείων των ελεγκτικών μηχανισμών του ΙΚΑ.Δυο φαρμακεία στα Γιάννενα καιένα στην Ηγουμενίτσα εμπλέκονται, σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΙΚΑ, σε εικονικές συνταγογραφήσεις για τις οποίες οι ασφαλισμένοι δεν γνώριζαν τίποτα.Το φαρμακείο στην Ηγουμενίτσα,έκανε συνταγογραφήσεις ύψους 72.787 ευρώ!!!Ενώ τα δυο φαρμακεία στα Γιάννενα 29.610 ευρώ.Το ΙΚΑ προχώρησε σε οριστική καταγγελία της σύμβασης με όλα τα ανωτέρω φαρμακεία για την εκτέλεση εικονικών και πλαστών συνταγογραφήσεων.
epirusgate