Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ… «Πλούσια τα λόγια φτωχά τα έργα»

Δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και επικοινωνιών βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη
Στη πιο «μελετημένη» πόλη της Ελλάδας τη Θεσσαλονίκη και λίγες μέρες πριν την έλευση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ΠΑΣΟΚ επιλέγει τη παλιά καλή συνταγή: εξαγγελίες, σχεδιασμοί επί χάρτου και γενικολογίες ώστε να καλυφθεί η αδυναμία παραγωγής απτών έργων.Τα όσα ειπώθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για Στρατηγικό σχέδιο, για μελλοντική υλοποίηση νέου Συναινετικού Σχεδίου Αναφοράς Έργων, για ένα ενιαίο προκαταρκτικό Στρατηγικό Σχέδιο, για τη σύνδεση με τη μελέτη Στρατηγικού σχεδιασμού το 2000 γεμίζουν απογοήτευση τους Θεσσαλονικείς. Τους Θεσσαλονικείς που αυτό που περίμεναν ήταν:
Α. Συγκεκριμένη ενημέρωση για ολοκλήρωση έργων που είχαν δρομολογηθεί ή είχαν ξεκινήσει και πάγωσαν τον Οκτώβριο του 2009.
Β. Ξεκάθαρες δεσμεύσεις για έργα και όχι ανακοινώσεις σχεδιασμών και μελετών.
Γ. Στην έννοια της συναίνεσης στην οποία γίνεται έντονη αναφορά να περιλαμβάνονται οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών (π.χ. Δήμοι) και όχι μόνο οι οργανισμοί που υπάγονται στα συναρμόδια υπουργεία
Δ. Εκτός από προτάσεις και παρουσιάσεις το υπουργείο να συμπεριλαμβάνει και ένα απολογισμό των έργων για το χρόνο που πέρασε
Ε. Επαρκείς εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στο ΜΕΤΡΟ, το αεροδρόμιο και το εμπορευματικό κέντρο κάτι που δεν συνέβη.
Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς για τη Θεσσαλονίκη επαναλαμβάνει τον «παλιό καλό» του εαυτό. «Πλούσια τα λόγια φτωχά τα έργα»









Επιτάχυνση στα έργα στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο κ. Ρεππας

Τέσσερα μεγάλα έργα που αναμένεται να δώσουν πνοή στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Πρόκειται για το στρατηγικό σχέδιο υποδομών και μεταφορών 2010 - 2020 της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο περιλαμβάνει:
• Την ολοκλήρωση της κεντρικής γραμμής του Μετρό και την επέκτασή του
• Την αναβάθμιση των κόμβων στην περιφερειακή οδό
• Τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Μακεδονία και
• Τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού.
Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της κεντρικής γραμμής του μετρό, όπου σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις, αφού μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί μόλις το 15% του έργου. Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν ήδη εξασφαλιστεί πόροι ύψους 900 εκατ. ευρώ, ενώ είναι έτοιμη η μελέτη για την επέκταση της γραμμής μέχρι το αεροδρόμιο και τις δυτικές συνοικίες.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρέππας, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία Υποδομών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος για την υλοποίηση του σχεδίου.
Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2011, με χρονοδιάγραμμα δεκαετίας. Τον προγραμματισμό, συντονισμό και τη διαχείριση των έργων αναλαμβάνει η Εγνατία Οδός Α.Ε., ενώ η Αττικό Μετρό θα διαχειριστεί τον σχεδιασμό και την κατασκευή των μέσων σταθερής τροχιάς.





Τα παιδιά στο Τόκιο.

Στο Τόκιο, το 2006 άνοιξε ένα ασυνήθιστο πάρκο ψυχαγωγίας το "KidZania". Σε αυτό το ασυνήθιστο θεματικό πάρκο, που δημιουργήθηκε ειδικά για παιδιά και αποκλειστικά για αυτούς, παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν μια σταδιοδρομία που έχουν στο μυαλό τους, μία από τις 50 εκδόσεις. Μέσα σε 30 λεπτά, τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε οποιοδήποτε επάγγελμα έχουν επιλέξει. Το πάρκο είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Τόσο που τα εισιτήρια με κράτηση έχουν γίνει πολλούς μήνες νωρίτερα. Αυτή η πόλη χτίστηκε στα δύο τρίτα των πραγματικών διαστάσεων και επιτρέπει στα παιδιά να δουν μέσα από τα μάτια ενός ενήλικα.
i-diadromi.blogspot.com

Όμορφες εικόνες που πήραμε πριν λίγο από το μοναδικό τοπίο τις Νυμφόπετρες που βρίσκονται λίγο έξω από το χωριό Νυμφόπετρα της Θεσσαλονίκης. Κάντε κλικ στο βίντεο.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον δήμο Μενεμένης με τίτλο «Στις γειτονιές του δήμου μας»

Ανοίγει αύριο η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Στις γειτονιές του δήμου μας», που θα παρουσιαστούν σε κεντρικά σημεία των συνοικισμών Μενεμένης, Καζαντζάκη και Αγίου Νεκταρίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες έντεχνης, ροκ, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και χορωδιακές βραδιές. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

                  Πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας έχει το δικό της ραδιόφωνο στον F1 101,1

Κάθε Πέμπτη από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, ο Τάσος, η Ντιάνα και ο Στέλιος, παρουσιάζουν μια πολύ φρέσκια εκπομπή, με καλή μουσική, έξυπνους διαλόγους  και καλή διάθεση !

Ξεκινά την λειτουργία του ο πρώτος σταθμός διοδίων για την Εγνατία Οδό

Για τη λειτουργία του προσλήφθηκαν 28 άτομα
Με κόστος διέλευσης 2,80 ευρώ για τα ΙΧ, μπαίνει σε λειτουργία στο διάστημα από 14 ως 20 Σεπτεμβρίου,ο πρώτος σταθμός διοδίων της Εγνατίας Οδού, στον Πολύμυλο Κοζάνης.Για τη λειτουργία του σταθμού Πολυμύλου, προσλήφθηκαν 28 άτομα, εκ των οποίων τα 10 είναι από την τοπική κοινωνία, η οποία πάντως απειλεί με κινητοποιήσεις, θεωρώντας πως έπρεπε να τηρηθεί το κριτήριο της εντοπιότητας για μεγαλύτερο αριθμό θέσεων εργασίας. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία για τον διεθνή διαγωνισμό σε αναζήτηση αναδόχου για την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των διοδίων της Εγνατίας, κάτι που θα διαρκέσει τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιάννη Τσακλίδη,σε όλο τον αυτοκινητόδρομο,θα αναπτυχθούν περίπου 30 ηλεκτρονικοί σταθμοί διοδίων.
epirusgate