Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Στην Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η λαϊκή βραδιά που πραγματοποιήθηκε στις μυθόπλαστες Νυμφόπετρες.

Μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές πέρασαν όσοι είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση λαϊκής βραδιάς που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας στον γνωστό από το μύθο χώρο τις Νυμφόπετρες. Φίλοι και συμπατριώτες του συλλόγου από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά σε ένα μαγευτικό τοπίο κάτω από το Αυγουστιάτικο έναστρο ουρανό. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια κράτησε το κέφι και το γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και η ικανοποίηση των ανθρώπων του συλλόγου εμφανής. Μια ευχή είχαν όλοι να κάνουν. Να είναι γεροί και δυνατοί και του χρόνου πάλι να ανταμώσουν.
Ρομαντική περίπατοι στους μυθικούς βράχους.
Λίγο πριν την εκδήλωση δεκάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιδιαβούν τα πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα στους μυθικούς βράχους και να ζήσουν μοναδικές στιγμές του όμορφου και μυστηριώδους τοπίου. Είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τον θρύλο που συνοδεύει αυτούς τους επιβλητικούς βράχους από τους ντόπιους κατοίκους που για αιώνες μετέφεραν από στόμα σε στόμα μέχρι τις μέρες μας. Ο θρύλος λοιπόν μιλάει για μια γαμήλια πομπή που η κατάρα της μάνας στοιχειώνει τον γάμο, όταν η δύστροπη, βλοσυρή και πλεονέχτρα κόρη καθ οδό προ στο χωριό του γαμπρού, ζήτα από τους τελετάρχες να πάνε πίσω στην μάνα της και να ζητήσουν την σαΐτα του αργαλειού, κατά άλλους το δακτυλίδι του γάμου, που είχε λησμονήσει. Στο άκουσμα του αιτήματος της κόρη της, η μάνα οργίζεται, για την πλεονεξία της κόρης και με κραυγή δυνατή καταριέται - όπου είναι αυτοί και η συνοδεία της πέτρες να γίνουν και από τότε ο μύθος συνοδεύει το στοιχειωμένο «πέτρινο δάσος». Η τοποθεσία βρίσκεται δίπλα στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά –Ρεντίνας και απέχει από το χωριό Νυμφόπετρα ένα περίπου χιλιόμετρο. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με γρασίδι πλακόστρωτα δρομάκια, παγκάκια , κιόσκια και φωτισμό με ειδικούς προβολείς που τις βραδινές ώρες δημιουργούν μαγευτική ατμόσφαιρα. Τα τελευταία χρόνια το τοπίο χρησιμοποιείται και ως ντεκόρ σε φωτογραφήσεις γάμων και διαφημιστικών σποτ, ενώ μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία περιλαμβάνουν στα προγράμματα τους και επισκέψεις στις μαγευτικές Νυμφόπετρες.







Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την λαϊκή βραδιά που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφόπετρας στις θρυλικές Νυμφόπετρες. Σε λίγο και άλλα στιγμιότυπα και βίντεο